Co nesmí chybět žádnému kuchaři

Co nesmí chybět žádnému kuchaři

Ať už jste profesionální kuchař nebo jen vaříte dobroty doma při sledování Masterchefa, časem dospějete k tomu, že si zasloužíte kvalitní výbavu. Ta slouží k tomu, aby vás ochránila jak před špínou a nečistotami, tak vám při práci zajistila větší bezpečí. Co se vám vyplatí pořídit si do kuchyně?
15. 6. 2020

Zástěra nebo rondon

Většina kuchařů vaří ve svém běžném domácím oblečení nebo volí jednoduchou zástěru, kterou si přes něj uváže. Zástěra vám může pomoci při práci také tím, že si do jejích kapes odložíte kuchyňské náčiní, zaháknete utěrku nebo uložíte nějakou ingredienci. Pokud ale toužíte po profesionální výbavě, podívejte se na nabídku rondonů. Ty jsou také hezkým dárkem pro hobby kuchaře, díky nimž si budou připadat jako profesionálové.

TIP: Vyberte si kvalitní a levné oblečení pro kuchaře. Můžete na ně dokonce na počkání nechat vyšít nebo vytisknout jméno kuchaře.

Brudra

Jednorázové rukavice

Jednorázové rukavice oceníte především ve chvílích, kdy potřebujete ochránit své ruce před potravinou, s níž pracuje. Ideální jsou chirurgické rukavice, které přilnou na kůži, a kuchař díky nim při práci nepocítí žádné omezení. Po práci rukavice jednoduše vyhodíte a s čistýma rukama můžete pokračovat v práci. Vhodné jsou rukavice pro práci s masem nebo například při krájení chilli papriček – kdo už někdy krájel pálivé a poté si nechtěně sáhl do oka, určitě ví, že jednorázové rukavice jsou skvělým pomocníkem.

Kuchařská čepice

Čepice patří mezi nepostradatelné (a dokonce zákonem vyžadované) pracovní pomůcky v profesionálních provozech a výrobnách. Pokud vaříte pro větší množství lidí a nechcete riskovat, že se objeví nechtěný vlas v jídle, měli byste zvážit použití alespoň nějaké ochrany i doma. Většinou postačí culík a trocha opatrnosti, jsou ale chvíle, kdy je lepší se pojistit. Ochranné čepice se používají nejčastěji na zabíjačkách nebo při přípravě jídla na oslavy.

Celý den na nohách

Možná vám to přijde jako nepodstatný detail, ale záleží i na tom, co máte při vaření na nohách. Na vlhké podlaze oceníte protiskluzovou podrážku, díky níž neuklouznete. Pokud pracujete doma ve své kuchyni, podívejte se na nabídku zdravotních bot – především pantoflí nebo sandálů. Tak vás při dlouhém stání na nohách nebudou bolet ani chodidla, ani záda.

Speciální ochrana pro speciální podmínky

Při určitých činnostech se vám můžou hodit různé ochranné pomůcky, které jsou určeny pro extrémní mráz nebo naopak extrémní teplo. Využijete je při nejrůznějších činnostech od výroby domácí zmrzliny (především ve větším množství) až po domácí uzení masa. Ochranu vám zajistí pracovní rukavice určené pro extrémní teploty až do 500 °C, které využijete vždy, kde běžné chňapky nestačí.

Brudra

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.