Stylové prvky, které dotvoří vaši kuchyň

Stylové prvky, které dotvoří vaši kuchyň

Zařizujete kuchyň a přemýšlíte, jak ji dotvořit, aby byla stylová? Základem je kuchyňská linka. Důležité jsou ale také detaily. Zkuste dlaždice vyskládané do mozaiky, pořiďte si moderní barové židle nebo zapojte barvy.
10. 3. 2020

Heureka

Kuchyň je místem, které se spolu s obývákem často stává centrem dění celé rodiny. Nejenže tu připravujete jídlo (a kdo by neměl rád jídlo), ale stále častěji se zde setkává celá rodina i přátelé. V moderní kuchyni dnes nechybí velký prostorný kuchyňský ostrůvek, ke kterému patří i barové židle. Množství skříněk nahrazují otevřené police a svou roli tu mají i takové detaily, jako je barva nádobí nebo toustovače. Zkrátka vše musí ladit.

Heureka

Kouzlo barev a vzorů
Jednou z prvních věcí, kterou budete chtít při zařizování kuchyně vědět, je, jaké vybrat barvy. Když už máte hotové rozložení samotné kuchyně, barva skříněk, stejně jako její materiál, je druhým krokem. Trendem jsou pořád přírodní barvy a dekor dřeva. Nic nepokazíte bílou, béžovou nebo slonovinovou. Výraznějších barev se ale také nemusíte bát. Klidně si s nimi vyhrajte – co takhle použít třeba pastelové barvy nebo moderní zelenou či modrou?

Experimentujte s dlaždicemi
Rozzařte kuchyň třeba s barevnými dlaždicemi v marockém stylu. Skvěle se hodí jako obložení do prostoru mezi spodními a vrchními skříňkami. Jako obložení ale stejně dobře poslouží i kámen. Krok vedle neuděláte ani s velkorozměrnými dlaždicemi jedné barvy. A velmi hezky působí i ty s 3D vzorem ve stejné barvě jako samotná dlaždice.

Kombinujte barové židle
Snem mnoha lidí je velká kuchyň s ostrůvkem a barovými židlemi. Snídaně tak nabírají úplně jiný rozměr. Hledejte barové židle, které se hodí k celkovému stylu kuchyně – ať už je moderní, rustikální, nebo industriální. S kamenem a kuchyní v lesku i matu bude skvěle vypadat barová židle s jednoduchým designem ze dřeva. Nebojte se ale ani kombinace materiálů a barev. Moderní jsou také například barové židle ze sametu. Poohlédněte se v bazarech a vezměte klidně dvě různé židle – retro je pořád in.

Heureka

Vyhrajte si s doplňky
Atmosféru v kuchyni dotvořte pomocí zajímavých detailů a doplňků. Přineste do místnosti trochu přírody a přidejte květináče s bylinkami. Díky designovému závěsnému systému místo uzavřených skříněk můžete kuchyni provzdušnit – zavěste na něj nádobí, hrnky nebo květiny.

Pořádně si na to posviťte
V neposlední řadě nezapomínejte ani na osvětlení. Nad jídelní stůl, kuchyňský ostrůvek nebo do prostoru kuchyně použijte výraznější prvek. Nic nezkazíte svítidlem v industriálním stylu (třeba v designu kovové sítě), ale ani jednoduchým a minimalistickým designem. Vždy mějte na paměti, že světlo by v jídelní části nemělo být ani příliš tlumené, ani ostré. Na pracovní plochu si přisviťte LED páskami a osvětlením pod skříňkami, které přesně osvětlí plochu, kterou potřebujete.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.