Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost

Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)

Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)
Average: 4 (5 votes)

Ingredience

3 vejce
3/4 hrnku cukru krystal nebo moučka
1 hrnek studeného mléka
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 až 2 šlehačky ( 2 - 4 dl )
20 dkg kokosu
3 lžíce cukru moučka
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Reklama

Postup přípravy

používáme hrnek o obsahu 1/4 l velikost plechu 30x40 cm
Do mouky si rozmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, van. cukr, mléko, olej, celá vejce a dobře promícháme. Můžeme metličkami. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. (Můžeme dát i pečící papír a zvednout okraje).
Rozmícháme si kokos se třemi lžícemi cukru krystalva nasypeme ho na neupečené těsto. Budeme mít pěknou vrstvičku. Dáme do předehřáté trouby na 170 st. a pečeme 20 minut.
Kokos bude krásně zlato červený. Vyndáme a hned !!!! polijeme tekutou šlehačkou. Někdo polévá dvěma a já je tam taky dala.
Necháme vychladnout.

Tento recept mi poslal Evik, ale i Eva a své o tom ví i Mirka. Dala jsem na jejich chválu vůči tomuto receptu a udělala jsem ho. Tímto jim moc děkuji.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jíťa (neověřeno)
21. 4. 2008 21:11:29

Dobrý večer, tak jsem taky vyzkoušela tyhle řezy a musím říct, že mě to ohromilo, takovou dobrotu jsme nikdo nečekali.Zrovna přišla nečekaná návštěva, tak jsem je královsky pohostila a všichni jen chválili.Jen jsem udělala malinko změnu, že jsem rovnou tím kokosem taky vysypala plech, tak jsem to měla víc kokosové ale dobré.Díky za nápady,je to super. Jíťa

Marta (neověřeno)
17. 3. 2008 12:24:29

Dobrý den paní Ivano,
zkoušela jsem péct Rafaelo řezy tuto sobotu. V potravinách jsem koupila již obarvený kokos (zelený,oranž.)
Posypala jsem jím řezy a bylo to velice veselé.Měla jsem úspšch
u rodičů.
Myslím, že na Velikonoce se moc hodí.
Děkuji za Vaše video-recepty,jsou super.
Marta

Maruška (neověřeno)
12. 3. 2008 21:14:02

Já tu tekutou šlehačku nabírám velkou lžící a stejnoměrně polívám místečko po mistečku.Zdá se mě to tak lepší než to nalejvat přímo z kelímku.Kdo použije jenom 12% smetanu může nakrájené kousky řezů ozdobit šlehačkou ve sprey.To je pro hodně mlsné jazýčky!!

Maruška (neověřeno)
11. 3. 2008 19:57:44

Tyhle řezy jsou fakt výborný i můj manžel,který sladké nemusí je moc chválil.Taká dávám pouze 12%smetanu a stačí to.Zkuste je budete překvapeni výbornou chutí.

Ahoj Míšo to mám opravdu velkou radost, že se ti to povedlo a chutnalo. Taky se totiž stane, že i když to někdo dělá podle receptu, tak to zkazí. To mamince závidím takového šikulu. Tak hodně dalších úspěchů nejenom ve vaření přeje Ivana.

Míša (neověřeno)
8. 3. 2008 20:53:07

Je mi 11let a vas recept se mi moc libil a tak jsem poprosil maminku a ona mi rikala co mam delat.Jen misto slehacky jsem dal 12%smetanu-pry aby to nebyla tak kaloricka bomba.Moc,moc se mi povedl a moc nam chutna.Pry jsem velky sikula a uz budu pect sam.Ahoj Misa

Eva (neověřeno)
5. 3. 2008 20:45:58

Dobrý večer,já mám na řezy "Rafaelo",jiný starší recept.Je sice trošku pracnější,vyzkoušený a hlavně výborný.Taky jej napíšu,třeba ho znáte opět pod jiným názvem.
Těsto:3O dkg PH mouky
1O dkg cukru(já dávám moučku)
lO dkg tuku ( " " HERU)
1/2 prášku pečivového¨
4 žloutky
dle potřeby mléko
Zadělat těsto jako linecké.
Náplň: 2 tvarohy(jedno jaké,měkké),lžloutek,lvanilk.cukr
mléko dle potřeby,cukr jak má kdo rád.Vše umíchat ´
v kaši
Poleva: 5 bílků ušlehat se špetkou soli v tuhý sníh,přidat l2 dkg cukru(já dávám moučku),l2 dkg kokosu.
Postup: těsto vyválet na pečícím papíře na plech s vyšším okrajem,na to tvaroh a poleva.Zvolna upéci.Pracně to jen vypadá ale jde to velmi rychle.
Tak to někdy vzkoušejte.
Jinak dík ,stránky jsou stále lepší a lepší.Přeji hodně úspěchů.Nevím jestli znáte řezy z majolky, jsou taky moc dobré a rychlé, dejte vědět,když tak je pošlu.
Ať se Vám daří.Eva

Růža H. (neověřeno)
2. 3. 2008 20:45:59

Dobrý večer.Fakt jsou moc dobrý.Máme rádi kokos tak jsme si pochutnali.Ivanko,děkuji za recepty už jsem jich pár vyzkoušela a nemají chybu.

Návštěvník (neověřeno)
2. 3. 2008 17:26:06

Ještě jsem chtěla napsat,že když na to posypání použijete cukr krupice místo moučky,že je to lepší a já dávám pečící papír a zdá se mi,že je to lepší ta šlehačka se pěkně vsákne do toho těsta

hanka (neověřeno)
2. 3. 2008 16:20:11

prajem dobry den...na tento kolac sa chystam uz velmi davno a kedze Vasmu odporucaniu, ze je fakt dobry a stoji za to ho upiect, doverujem, tak na dalsiu nedelu ho urcite urobim...pekny zvysok nedele!

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.