Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost

Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)

Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)
Average: 4 (5 votes)

Ingredience

3 vejce
3/4 hrnku cukru krystal nebo moučka
1 hrnek studeného mléka
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 až 2 šlehačky ( 2 - 4 dl )
20 dkg kokosu
3 lžíce cukru moučka
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Reklama

Postup přípravy

používáme hrnek o obsahu 1/4 l velikost plechu 30x40 cm
Do mouky si rozmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, van. cukr, mléko, olej, celá vejce a dobře promícháme. Můžeme metličkami. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. (Můžeme dát i pečící papír a zvednout okraje).
Rozmícháme si kokos se třemi lžícemi cukru krystalva nasypeme ho na neupečené těsto. Budeme mít pěknou vrstvičku. Dáme do předehřáté trouby na 170 st. a pečeme 20 minut.
Kokos bude krásně zlato červený. Vyndáme a hned !!!! polijeme tekutou šlehačkou. Někdo polévá dvěma a já je tam taky dala.
Necháme vychladnout.

Tento recept mi poslal Evik, ale i Eva a své o tom ví i Mirka. Dala jsem na jejich chválu vůči tomuto receptu a udělala jsem ho. Tímto jim moc děkuji.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Klára (neověřeno)
29. 10. 2009 10:22:12

Tak jsem ty řezy pekla a jsou úžasné.Velice jsem si pochutnala.Paní Ivano,máte krásné stránky každý týden tu nacházím něco nového :).Děkuji za recept.Mějte se :).

Lída (neověřeno)
21. 10. 2009 07:29:55

Ahojky Ivanko,
tyhlety řezy jsem taky pekla už několikrát a jsou jedlé. Nevydrží ani vychladnout. Pa. Lída

Sonka (neověřeno)
20. 10. 2009 15:11:52

Tak jsem to ted dala do trouby a jsem velice zvědavá jaké řezy budou ale už ted si myslím, že budou mňamózní,,, Ivi a vám moc díky za šikovné receptíky.. :D

Alena (neověřeno)
15. 9. 2009 22:58:18

Řezy jsou opravdu jednoduché a velmi chutné. Zkoušela jsem je udělat dvojbarevně - do části těsta (asi 1/4) jsem dala kakao. Tmavou část těsta jsem vylila na plech, na ni zbytek světlého těsta a na něj jsem dala kokos. Zkoušela jsem po upečení zalít jednou šlehačkou, ale příště dám dvě, aby se kokos při krájení nesypal.

Jana (neověřeno)
17. 8. 2009 14:21:43

Ahoj Ivanko, taky už jsem dělala podle Tebe tento recept a je výbornej. Všem moc chutná. Zítra mi přijde kamarádka na kafíčko, tak jdu dělat dnes znova.
Hezký den
Jana

Dana (neověřeno)
1. 8. 2009 16:37:20

Tak jsem je skusila jsou výborné,taky jsem skusila uděl těsto tmavé s ¨kakaem a taky lahoda.:-) .

Monika (neověřeno)
1. 2. 2009 10:43:11

Ivanko,moc Vám děkuji za vytvoření těchto stránek. Již od listopadu jsem zde každý den a stále objevuji něco zajímavého. Včera jsem pekla kokosové řezy. Stačí tři slova:levné,rychlé,vynikající!

Gábina (neověřeno)
6. 1. 2009 17:50:00

Dobrý večer,
tyto řezy jsou fantastické a chutnají výtečně. Podobný recept jsem kdysi dostala od kamarádky, ale nikdy jsem podle něj nepekla, zdál se mi hodně složitý. Tento je jednoduchý a příprava rychlá. Než umyji nádobí, tak je koláč upečený :-)
Ivanko, Vaše stránky navštěvuji každý den a sleduji, co jste přidala nového. Přeji hodně zdaru při vytváření nových videí.
Gábina

Hanka (neověřeno)
11. 12. 2008 15:59:56

Znám trošku jiné poměry, ale dá se říci, že je to to samé. Výborná buchta pro všechny, kdo mají rádi kokos. Ještě poznámečka- do šlehačky přidávám trochu rumu nebo rumové příchutě. Pak je to teprve výborné.

Dana (neověřeno)
16. 11. 2008 21:53:33

Tak to je super recept už jsem ho dělala aspoň 3x a byl strašně dobrý a buchta hned pryč no MŇAM!!!

Marcela (neověřeno)
5. 11. 2008 16:22:14

zdravím Vás pani Ivanko a též všechny šikovné kuchařinky. Moc Vám Ivuš děkuji za super recepty a nápady a všem holkám za dobré rady. Velmi ráda vařím a vítám každý dobrý nápad a radu. Video ukázky jsou super, hlavně pro mladé kuchařinky, kterým moc fandím. Mějte se moc krásně a díky za tyto duper stránky. Právě jdu péci vaši rafaelo buchtičku, už jsem ji dělala i do práce a můj šéf francouz se mohl utloci jak mu chutnalo. Takže všem milým dámam na tomto netu hodně zdaru a co nejméně připálených koláčků. Přeji krásný pohodový večer. Marcela /nebo taky Majda/

vlaďka (neověřeno)
14. 10. 2008 12:11:51

zdravím,vás....super stránky,dnes první recept který uskutečním je řezy rafaelo,určitě se po nich jen zapráší....jestli se povedou

lenka (neověřeno)
6. 10. 2008 16:57:12

Ahojky, tento recept taky znám je výborný. Zkus ale menší změnu a uvidíš ten rozdíl. Dej trochu kokosu do těsta. Sama jsem to vyzkoušela a je to mnohem lepší. Lenka

Kamila (neověřeno)
25. 9. 2008 13:12:23

Tak dneska jsem vytvořila tohle, to neznám. Doufám, že to bude tak dobré jak to bylo rychlé. Málem jsem to připálila, peču a při to se tu kochám co si ještě uklohním. Už se chladí na balkonku. Dala jsem tu 12% smetanu, jen jsem si trošku nechala do odpoledního kafíčka. Tak jsem zvědavá. Večer poreferuji na pokecu jak chutnalo.

Jana C (neověřeno)
30. 8. 2008 13:26:37

Moc děkuji za Váš web, který jsem objevila náhodně a od té doby ho navštěvuju každý den. Rafaelo řezy byl první recept, který jsem podle Vašich stránek vyzkoušela. Podobný recept jsem někde zahlídla už dřív, ale až Vaše video mi dodalo chuť upéct ho a měl obrovský úspěch, můj přítel je Angličan a prohlásil, že lepší zákusek nejedl:-) Jinak jsem kuchařka spíš začátečnice a podle Vašich stránek se v podstatě učím vařit, takže moc díky a těším se na další recepty:-)

Alena (neověřeno)
27. 7. 2008 15:27:16

dobry den pani Ivano tak dneska jsme udelaly z dcerou rezy rafaelo je to opravdu rychly a vyborny recept !!!!!!!uz se tesim na vyzkouseni dalsich vasich receptu je to super ze mate u toho to video jinac nevim nevim jestli by se mi tak vsechno povedlo vcera jsem delala ty langose byli taky bez chyby super recept tak hezkou nedeli zdravi Alena

Dobrý den Tomáši, to je suprové a přeji vám krásnou dovolenou. Tady v Čechách, tedy alespoň v Praze byl teď hrozný liják, ale začíná se oteplovat. Posílám pozdrav i návštěvě. Ivana

Tomáš (neověřeno)
25. 7. 2008 17:16:19

Přeji nádherný den, Vaše řezy jsme si moc oblíbili a děláme je pravidelně. Nyní jsme je dopekli ve Španělsku na dovolené u švagrové pro návštěvu z Jordánska. Tak jsme zvědaví, jak jim budou chutnat. Moc děkujeme za stránky, skvěle se s vámi vaří! Příjemný den do Čech!Tomáš s rodinou:-)

Svatka (neověřeno)
18. 7. 2008 06:40:47

Všem kuchařinkám přeji hezký den. Jako nováček na těchto stránkách jsem včera zahájila pečení podle Ivaniných receptů právě těmito řezy. Jsou opravdu výborné. Svatka

Erika (neověřeno)
8. 6. 2008 10:43:10

Prajem pekný deň, recept poznám už viac ako rok a odkedy som ho objavila na nete ,vždy koláč pripravuje moja dcéra,ktorá má teraz 15 rokov a nerobí jej to žiadne problémy.Aj dnes ho pečie pre ocka,ktorý slávi narodeniny.Je jednoduchý a veľmi chutný.Chvála tomu ,kto ho vymyslel a nenechal si ho pre seba.

Iva (neověřeno)
25. 5. 2008 17:57:23

Recept mám podobný taky z internetu, akorát levnější a možná lahodnější - stačí jen 2 vejce a 1 tekutá šlehačka,kterou zvolna nalívám malým otvorem přímo z kelímku, pomalu se vsakuje, tak oparně, ale stačí na celý plech. Horní cukr je moučkový - až půl hrnku na 3/4 hrnku kokosu, protože právě pak ten cukr se šlehačkou vytvoří dojem, že moučník je s krémem. A pozor při pečení, ať se ten kokos nepřipálí. Hospodyňky, v dnešní době pečte jen na pečícím papíru, žádná ztráta času s mázáním a vysypáním plechu, papír je nejlepší, zvláště při pečení rolád..

Ivaver (neověřeno)
19. 5. 2008 23:22:22

Tak jak jsem v pátek spěchala a chtěla něco bez mléka, tak jsem nakonec udělala tyhle řezy. On ten náš příbuzný, když to mlíčko v jakékoli podobě nevidí, tak mu samozřejmě nevadí.Jinak mu stačí něco šmrncnutého pudinkem a už to neže....(není to pravá alergie-pouze zmlsanost).
V téhle dobrotě šlehačku chlapec neodhalil! Moji pubošci měli přísný zákaz maminku prozradit.
Byla to fakt dobrota, ale hlavně takovýhle fofrdezert jsem ještě nedělala.Úžasné! Díky moc!

Michaela (neověřeno)
17. 5. 2008 15:22:54

Moc děkuji za recept, zrovna jsem řezy nakrájela ke kafíčku. Moc se povedly. Jste skvělá, na vaše stránky koukám každý den. Mějte se krásně a přeji sluníčkovou sobotu a neděli.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.