Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost

Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)

Řezy Rafaelo (rychlé šlehačkové)
Average: 4 (5 votes)

Ingredience

3 vejce
3/4 hrnku cukru krystal nebo moučka
1 hrnek studeného mléka
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 až 2 šlehačky ( 2 - 4 dl )
20 dkg kokosu
3 lžíce cukru moučka
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Reklama

Postup přípravy

používáme hrnek o obsahu 1/4 l velikost plechu 30x40 cm
Do mouky si rozmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, van. cukr, mléko, olej, celá vejce a dobře promícháme. Můžeme metličkami. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. (Můžeme dát i pečící papír a zvednout okraje).
Rozmícháme si kokos se třemi lžícemi cukru krystalva nasypeme ho na neupečené těsto. Budeme mít pěknou vrstvičku. Dáme do předehřáté trouby na 170 st. a pečeme 20 minut.
Kokos bude krásně zlato červený. Vyndáme a hned !!!! polijeme tekutou šlehačkou. Někdo polévá dvěma a já je tam taky dala.
Necháme vychladnout.

Tento recept mi poslal Evik, ale i Eva a své o tom ví i Mirka. Dala jsem na jejich chválu vůči tomuto receptu a udělala jsem ho. Tímto jim moc děkuji.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

100 chutí. Já je dělávám se dvěma šlehačkama a jsou vynikající.
Ale nepíšete, jestli nechutnaly řezy vám nebo ostatním. To je zavádějící.
A píšete takto i do televize, pokud něco vyzkoušíte a je to "NIC MOC"?
Tak to musíte utratit hodně peněz za známky.
Hedvika.

Zuzka :) (neověřeno)
11. 5. 2014 17:53:18

práve dopečeno, ani nestihlo vychladnout.. vynikající.. příště zkusím do těsta přimíchat rozpuštěnou bílou čokoládu

Veronika (neověřeno)
14. 8. 2012 14:56:22

Před chvílí jsem tyto řezy dopekla. Už jsem stihla i kousek ochutnat a jsou moc dobré. Akorát mám pocit, že těsto moc nevyběhlo. Koukla jsem na video a přišlo mi že jsem měla těsto hustší než mělo být. Tak možná proto. Ale i tak se sní a příšte se snad povedou lépe. Děkuji za super recept:)

Nepřihlášený (neověřeno)
24. 3. 2012 18:09:22

Dobrej, dneska jsem vyzkousel vas recept a je opravdu vyborna.
Pecu rad, hlavne kdyz je pro koho. Jeste jednou diky za recept.
S pozdravem Martin

ivana.m
5. 10. 2011 07:52:46

In reply to by Edita (neověřeno)

Dobrý den Editko, už to mám poznamená a něco s tím udělám, ale myslím že to snad dobře dopadne s jakýmkoliv cukrem :-) Přeji hezký den. Ivana M

Edita (neověřeno)
4. 10. 2011 21:20:09

In reply to by Edita (neověřeno)

jeste se chci omluvit za moje chyby...samozrejeme ze jak jsem to tam vlozila tak vidim co vivim..Vido ma byt video, Lizce je lzice atd atd..vsak si to nejak preberete..pisu rychleji nez mysilm :~)

Edita (neověřeno)
4. 10. 2011 21:17:01

Dobry den pani Ivanko..jen jsem chtela upozornit ze ve videu mate 3lizce cukr moucka a na receptu na webu mate cukr krystal..ja to ted dala s tim krystalem ale myslim si ze ten cukr moucka je lepsi..samozrejme ze to neni porve co to podle vas delam..ale obycejne si k tomu pustim i to vido a dnes jsem jela jen podle recptu :~))samozrejme hned jak jsem to tam dala tak jsem si rikala ze jsme pako ze tam urcite patri ten cukr moucka..no nic..dam vam vedet jak to dopadlo s tim krystalem..snad sem to tim moc nepokazila..jinak diky diky a jeste jednou diky za vsechny skvele recepty

Katka a Fana (neověřeno)
11. 4. 2011 13:11:59

Vynikající řezy!!! Ale vyzkoušejte dát do těsta skořicový cukr místo vanilkového. Nám se to původně zdařilo omylem,ale výsledek byl příjemně překvapující. Těsto získalo jinou barvičku a jemnou chuť skořice. Takže teď tento OMYL :-) doporučujeme!!!

Lenka (neověřeno)
22. 3. 2011 12:10:17

Chtěla jsem dnes udělat nějaké řezy a mrkla k Vám - pro inspiraci. To jsem si "dala" :-) Vůbec jsem se nemohla rozhodnout, jedny jsou lákavější než druhé! Vyhrály to rafaelácké, ale vyzkouším ještě mnoho dalších.
Lenka

Anča (neověřeno)
17. 1. 2011 19:51:22

In reply to by žaneta (neověřeno)

Dobrý den,moc velká dobrůtka:-) já ještě polila cik cak bílou čokoládou a bomba:-)

ivana.m
27. 10. 2010 08:05:47

In reply to by janaS. (neověřeno)

Modrásku, tak ten jsem ještě neviděla, ale děvčata a i chlapi, abych se jich nedotka, ti jsou šikoní a věřím že už to možná má někdo vymyšlené :-) měj se a krásně si dnešek užij :-) Pracovně

ještě jednou dík za recept přes sms, kdy nám nešel net a já zrovna tento ještě neměla opsaný. Teď jsem ochutnala rožek a je to jedna báseň. Kokosové, šťavnaté, výborné, ani ne moc sladké, vždy dávám míň cukru.
A ta videa jsou k nezaplacení. ;-)
Měj se.
P.S. Ještě sehnat recept na Maxiking. ;-)

janaS. (neověřeno)
26. 10. 2010 21:19:48

to konečně peču, nějak jsem se k tomu dřív nedostala.
Ségra mi donesla roládový dort "Šarlotu".
Udělám si kropicí šlehačku a jsem móc zvědavá.
Chlapi moc kokos nemusí, ale no tak budou muset zkusit. ;-)

žaneta (neověřeno)
19. 10. 2010 13:36:53

Dobrý den, na těsto jsem dala ještě tvaroh a ovoce, měla jsem jahody,
pak jsem to těsto posypala kokosem a po upečení to polila tou smetanou bylo to vynikající. Pekla jsem to i s hroznovým vínem neprasknul při pečení a byly ty řezy výtečný.

Ivaver (neověřeno)
18. 10. 2010 17:45:01

Zrovna jsem je vytáhla z trouby. Tentokrát jsem je dělala z dvojité dávky pro naše aerobičky na cestu na MS do Holandska. Holky mají před sebou dlouhou cestu busem, tak ať si obalí nervíky a dodají potřebnou energii:-))
Chtěla jsem se s vámi podělit o jeden vtipný zlepšováček.
Víčko šlehačky jsem neodtrhávala, ale otřela a párátkem jemně napíchala asi 5 direk vedle sebe a jednu větší naproti. Udělala jsem si takovou jako kropičku:-)) a šlehačka se mi rozlívala krásně stejnoměrně:)))

Ivuska (neověřeno)
10. 5. 2010 15:35:07

Dobry den :-) na Vase stranky chodim uz dloouho,pokazde je tu tolik vybornych receptu,ze nevim ktery si vybrat.jako prvni jsem delala medovnik!no...kazdy ho chvalil ze je mnohem lepsi nez kupovany!donesla jsem kousek do prace,rodine,vsichni chvalili!delam ho tak kazde 2 tydny.je mi sice 20 let ale peceni je ma asi nejoblibenejsi cinnost!pecu i hlavne dorty uz i na obednavky..:-) jak s ruznymi kremy tak i potazene marcipanem,i figurky z marcipanu si vyrabim.mit vlastni cukrarnicku..to by byl muj sen!:-) ted jsem prave dopekla rezy Rafaelo-jsou luxusni,mekkoucky nadychany testo!a slehacky jsem dala 2.no a ktomu jsem jeste udelala domaci baileys!tak dekuji za vsechny skvele recepty! Iva

nataša d (neověřeno)
7. 5. 2010 13:55:43

tyto řezy miluje můj starší syn ten zabaví plech a my nemáme šanci zkoušela jsem podobný řezy ,ale jenom s 1šlehačkou a ty nebyli tak nasáklí a mladej nepapal ,ale i tak se sní u nás vše MOC MOC NÁM CHUTNÁ OD VÁS

Janča (neověřeno)
29. 3. 2010 19:01:04

Hezký den všem,
řezy jsem pekla a musim říct,že se během 2 dnů po nich zaprášilo. Všem moc chutnalo. Musim říct,že se 2 šlehačkami je to uplně akorád. Jen jedna šlehačka by byla málo. Tímto moc děkuji za recept. Jen chvála :-)

Eliska (neověřeno)
26. 3. 2010 21:34:24

Nejsem zrovna specialista na moucniky, ale tenhle zvladam i ja, je opravdu jednoduchy a hlavne VYNIKAJICI, pekac byl prazdny behem chvilky!!!

Pavla (neověřeno)
24. 3. 2010 18:17:24

Dobrý den Ivanko,opět bodík,řezy Rafaelo nemají chybu,budu citovat pana Trošku, prostě NEBE V HUBĚ,hezký zbytek dne a krásné svátky Vám i Vaší rodině přeje Pavla s manželem.

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 3. 2010 13:42:44

Ivanko,
vyzkoušela jsem a opět s úspěchem :-) Vaše receptíky jsou úžasné a hlavně velice chutné. Těším se až zase něco vyzkouším.
Večer se chystám na výrobu formiček na minidortíky. Určitě písnu jak dopadnou.
Pěkný den
Lucka s rodinkou

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.