Piškoty ( Italské savoiardy)
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost

Masová směs na těstoviny

Masová směs na těstoviny
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

40 dkg mletého vepřového masa (plecko a libovější bůček)
1 velká cibule
12 dkg rajčatového protlaku
3 lžíce ostrého kečupu
1 až 2 lžičky majoránky
1 lžíce tmavé sojové omáčky
chilli a sůl podle chuti
voda a mouka podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Na pánev si dáme maso, nakrájenou cibule a necháme zatáhnout, osolíme . Maso od sebe oddělíme měchačkou Přidáme ostatní suroviny, vodu podle potřeby a doděláme do měkka.
Ještě dochutíme a jestli-že budeme zahušťovat moukou, tak ještě krátce povaříme. Klidně si můžeme přidat jak kečup, tak protlak.

Počet porcí
4

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
24. 5. 2013 18:10:28

In reply to by Libus (neověřeno)

Libuško zdravím, jak je tam ten bůček, tak nám to tak mastné stačí :-) Ale klidně to můžete přimastit. Ivana M

Libus (neověřeno)
24. 5. 2013 13:33:53

Ivanko, než dám na pánev maso nemá na té pánvi být nějaký tuk??? Jinak moc děkuji za stránky, pro začátečníky jsou ta videa ideální.

Míša (neověřeno)
6. 4. 2013 12:44:34

Dobrý den paní Ivanko, směs je chutná a hlavně rychle hotová, přijeli jsme s přítelem pozdě z práce a večeře byla hotová za necelou hodinku a pochutnali jsme si. Moc vám děkujeme, že tady pro nás vaříte :-)

ivana.m
30. 7. 2012 07:32:51

In reply to by lrena (neověřeno)

No jestli nejíte kupovaný kvůli nějakým éčkům, tak jedině domácíkečup, nebo tam dejte protlak a dochuťe to. Ivana M

ivana.m
9. 3. 2011 07:24:57

In reply to by jaruna (neověřeno)

Dobrý den paní Jaruno, tak po čtvrt hodině až dvaceti minutách to zkuste a uvidíte, ale já měla plotýnku hodně rozpálenou :-) Ivana M

jaruna (neověřeno)
8. 3. 2011 22:24:53

Dobrý den, jak dlouho je asi potřeba dusit mleté maso na pánvičce?

Eva (neověřeno)
25. 7. 2009 09:01:31

Honzo díky, přidala jsem jeste hot kečup a sýr na zahusteni a naprosto fantastický !! a zavzpomínala vázne jak píšeš na skolni kuchyni !!! Díky

Stáňa (neověřeno)
29. 6. 2009 20:43:54

Moc zdravím ! Stránky a recepty zde jsou super ! Jen jsem se chtěla podělit o postup, jak vařím tuto omáčku na těstoviny já. Mleté maso ( hovězí a vepřové ) dám na zpěněnou cibulku. Opeču ho a jako Vy míchám a chvilku dusím ve vlastní šťávě. Většinou to pustí tuk, který pak, když je ho tam hodně odeberu lžící.Pak přidám prolisovaný česnek ( podle chuti )a nakonec hodně kečupu. Nepodlévám vodou, nepřidávám žádné koření a ani solit není potřeba ! Je to výborné a každý, kdo ochutnal chválil. Máme toto jídlo všichni moc rádi.

Jindra (neověřeno)
19. 3. 2009 08:01:38

Tak já do této omáčky na špagety dávám zásadně keřecí, které nakrájím na malé nudličky, na tuku podusím a potom to dám do omáčky, kde to ještě povařím aby to bylo pěkně měkké. A omáčku mám raději pikantní, proto tam dávám Ďábelskou směs, podravku a nakone česnek. Česneku není nikdy dost

Mirkaeva (neověřeno)
31. 1. 2009 10:07:37

Výhodou této omáčky na špagety je, že se jí dá udělat větší várka, rozdělit do sáčků a zamrazit do zásoby. Potom je okamžitě k dispozici. vysype se na pánev, pomalinku prohřeje a jídlo je hotovo hned, jen co se uvaří špagety a nastrouhá sýr.

Lukáš (neověřeno)
20. 12. 2008 12:40:19

Dobrý den Ivano. Chci Vám poděkovat za Vaše snažení, které nepříjde nikdy vniveč. Pěkná práce, je to všechno výborné. Moc x Vám díky. Lukáš

Katka (neověřeno)
4. 12. 2008 13:58:32

Ahoj Ivo, tak jsem už vyzkoušela pár receptů a fakt moc dobré, všem nám chutnalo. Přeji hezký den a hodně úspěchů s novými recepty. Katka

Honza :-) (neověřeno)
27. 7. 2008 10:01:43

Zdravím, tak tady se můžu trochu chytit. Jelikož toto jídlo miluju, tak jsem celou dobu zkoušel, jak se dělá ta červená omáčka. Nakonec jsem zakotvil u receptu, který jsem sehnal někde ze školních jídelen. Já to mám rád trochu sladší, takže:

Nebudu psát množství, dělám to od oka.

Větší cibulku zasmažit(do zlatova) na trochu větším množství sádla (cibule se nesmí dusit, sádla musí být tolik aby se cibule smažila), potom, množství podle potřeby, krátce zasmažit č. papriku, po chvilce přidat raj. protlak a nechat zredukovat (nechat vyvařit vodu z protlaku). Potom já dávám na jeden raj. protlak asi 2 - 3 lžičky cukru a nechat nakaramelizovat (ne uplně, je to pro barvu a takovou tajemnou chuť). Toto vše dělat na větším plameni, ele. 5 st., keram. 9 st. a stále míchat, jinak se to nedá nepřipálit. Potom přidám maso, nebo něco podle gusta a stále míchám. Podle toho, jestli maso bylo kořeněné, osolím a opepřím. Sůl uvolní z masa vodu, opět nechat redukovat. Až z toho bude taková hustší směs, podlít STUDENOU vodu, kdyby jste to zalili teplou, tak vzniknou žmolky přivést k varu. Celkové množství vody by se mělo vlévat na třikrát. A nechat krátce podusit. Ihned po vlití první dávky vody, nebo klidně i předtím dávám česnek. Není nutný aby to po česneku srmdělo, ale chutnalo. Pokud ho tam dáte nyní, nebude tak česnekově chutnat, ale věřte, že tam je. To jídlo bude mít, česnekový ocas. Já nezahuštuju, ale pokud je někdo zvyklý na více omáčky, klidně může, potomo ale musí přidat větší množství přísad.

Snad vám bude chutnat, mějte se, Honza :-)

Věrka123 (neověřeno)
17. 3. 2008 13:04:28

Tak jsem zase na chvilku koukla a hurá, zase něco nového. Tu směs dělám jako Jana H, ale já si lečo nakládám většinou sama. Někdy to dělám ze salámu a někdy i z jiného masa, třeba kuřecí. Sýr dávám až na talíři. Je to taková docela rychlovka. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
17. 3. 2008 09:44:58

Ivo dělám podobně, jen místo majoránky dávám oregáno a přidávám zeleninové lečo z Penáče to větší. Aby to bylo červenější dávám kečup také. Někdy to zamíchám celé, i se sýrem do špaget a udělám z toho mišmaš. Hlavně když se nechci pokydat. Je to dobrý a mám to takhle uvařený moc ráda.Pěkný den. Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.