Čokoládový perník
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost
     

Čokoládový perník

Čokoládový perník
Average: 4.7 (3 votes)

Ingredience

velikost plechu 30x40 cm,
3 sklenky polohrubé mouky
1 sklenka oleje
2 sklenky mléka
1 sklenka moučkového cukru
1 a 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
2 čokoládové pudinky
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
marmeláda a čokoláda na dochucení a ozdobu
sekané oříšky na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

obsah skleničky 2,5 dl
Mouku smícháme s práškem do perníku, pudinkem, cukrem, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme do hladka. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vysoký plech. Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme na 180 st. cca 25 minut.
Perník je hodně vysoký (4cm) a tak jestli máte rádi nižší, tak udělejte těsto z půlky.

Hotový perník necháme vychladnout. Potom ho namažeme marmeládou, polijeme čokoládou a můžeme posypat sekanými vlašskými ořechy. Krájíme až čokoláda ztuhne. Vysoký perník si můžete i rozříznout, namazat a spojit.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Ahojky Liduško, tak perník taky můžeme, tak ho někdy zkusím. Jestli mají rádi chuť perníku, tak jsem dělala medovo perníkový dort. To je dobrota. někdy sem dorazí, ale fakt nevím kdy. je před ním hodně natočených receptů. měj se. :-) Ivana M

Lída (neověřeno)
28. 7. 2009 08:48:09

Ahoj Ivanko, dneska jse se dala na pečení, dcery přijedou z dovolené, tak si "poručili" perník a koláč a slíbila jsem jim od Tebe plněné lazaně a ještě budu nakládat kotlety. Koláč už mám hotový a perník se dopéká. Já mám tento recept:
2 hrnky polohrubé mouky /někdy dávám půl na půl s hladkou moukou/
1 hrnek cukru
1 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva nebo do perníku
trošku perníkového koření pro vůni
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vejce

Je taky dobrý, dcery si ho oblíbily. Měj se prima a pak napíši, jak dopadly lazaně a jak chutnaly. Lída

Vazena pani: V prve rade musim Vam gratulovat za jednoduche a skvele recepty. Chtel bych ty videa nahrat jako obycejny archyb, abych promital bez pouziti Internetu, ja umim nahrat veskera videa z YouTube, ale Vas nemuzu, protoze nenajdu kde mate tu adresu u nas zname tuhle adresu jako URL.
Tedy Abych mohl nahrat Vase videa potrebuji mit URL kazdeho videa, jinak nevim, jak by se dalo nahrat, tak aby se mohlo promitat cs. krajanum.Zijeme v Argentine a mame tu cesky spolek. deláme ceska jidla, ale mame malo receptu, ktere se zachovaly. Ty vase jsou skvele a celý postu prace je nahrany.
Byli bychom velmi radi jestli byste nam rikali jak nahrat ta videa,.
Cilem je ucit Cs. kuchyn nasim clenum spolku.Dekuji moc za pochopeni, zdravim z Obera- Misiones, Argentina. Sylva Berkova a manzel Sam Arredondo

Jani, já bych ho radši udělala z poloviční dávky. Mám obavy, že když kdyby tam přišlo míň prásčku do pečiva, že ebude tak nadýchaný. U nás to mám napůl, jedny chtějí nízké koláče a druzí vysoké. No hrůza. Tak hezkou neděli přeje Ivana

Jana C. (neověřeno)
23. 11. 2008 10:06:39

Včera jsem dělala tento perník, je moc dobrej, ale příště ho asi udělám do ještě většího plechu anebo fakt z poloviční dávky, mám ho snad ještě vyšší než Vy. Anebo myslíte Ivanko, že by udělalo nějaký rozdíl, kdyby se použilo míň toho kypřicího prášku?

Karina Holloway (neověřeno)
21. 8. 2008 16:52:12

Chtela bych vam moc podekovat...cely tyden varim jen z vasich receptu a cely rodine to moc chutna....dneska vyskousim vas pernik..tak se moc na to tesime...vase videa me moc pomahaji protoze neumim moc varit ceske jidla(bydlim v anglii tak moc praktice jsem z domova nemela)takze tato stranka je moje nejoblibenejsi.Dekuji x

věra (neověřeno)
24. 5. 2008 15:48:11

Dobrý odpoledne paní Ivanko.Právě jsem tet upekla ten perník krásně se povedl je nadýchaný,ale neměla sem 2 čokoládové pudinky tak jsem tam dala jeden čokoládový jeden vanilkový doufám,že to nevadí,chtěla sem počkat až je koupím a pak ho upeču jenže jsem neodolala potom vám napíšu jak chutnal.Děkuji za recepty co tu máte.Už sem tu zkoušela pár receptů a vždy sem měla úspěch tak se mějte a moinky vám děkuji.

Terčo, je nás jenom pět, ale já nevím jak to dělám uvařím toho vždycky hrnec. Terčo můj muž si večer sedne a dá si čaj nebo kafíčko a něco sladkého a tak už mám hotovou novinku - recept jsem dostala včera. Výborné oříškové řezy a pečou se tři placky s nápní dohromady a jenom se to polije čokoládou. Možná zítra nebo pozítří to tam dám. Mějte se krásně Ivana

Terča (neověřeno)
19. 3. 2008 16:00:58

Tak perník jsem dělala už dneska, už je půlka plechu snědená, a to ještě ani nepřišel hlavní strávník! Marmeládu jsem dala jahodovou a místo vlašských ořechů jsem dala lískové. Takže děkuji a těším se na další recepty=)

Terča (neověřeno)
17. 3. 2008 19:57:32

No Ivanko, vy jste vážně super! Zase další nové skvělé recepty, to je něco. Zítra podle vás budu zkoušet tvarohový mazanec( ještě jsem ho nikdy nedělala, tak si ho před Velikonocema musím vyzkoušet) a asi o víkendu bych udělala tenhle čokoládový perník. Už se moc těšim, jsem zvědavá, jak to dopadne. Tak mi držte palce! Pak se ozvu, Terča

Věrka123 (neověřeno)
17. 3. 2008 13:58:36

Perník ten nezklame. Já tu mám jeden recept na perník se švestkovými povidli a ty se dávají přímo do těsta a je taky dobrý a hlavně dost dlouho vydrží, jako většina perníků. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
17. 3. 2008 10:44:58

Ivo, moje maminka dělávala vařený perník. No říkávalki jsme tomu poerník, ale dávala do toho kakao a žádné perníkové koření. Vařilo mléko, tuk, cukr a kakao v jednom hrnci, ale tak, že ne do varu, ale jen aby se tuk rozpustil. Nechala vychladnout a pak jen zamíchala do mouky s práškem a vejcem.
Na vrch dávala rumovou polevu, ta mi chutnala móc. Vím, že byl takový nadýchaný a usela ho dělat dva pekáče, vždy na víkend. Já jsem ho nokdy takový nadýchaný neměla. No jo to je ale už dávno.Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.