Ořechový dort
Ivana
Doba přípravy
84 minut
Obtížnost

Ořechový dort

Ořechový dort
Average: 5 (4 votes)

Ingredience

Těsto:
14 zarovnaných lžic hrubé mouky
10 zarovnaných lžic cukru krystal
3 vejce
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce oleje
2 lžičky kakaa
2 lžíce vody
Krém:
10 dkg vlašských ořechů
5 dkg dětských piškotů
10 dkg cukru krystal
1 a půl dl mléka
15 dkg másla
Šlehačkový krém:
4 dl šlehačky
2 ztužovače šlehačky
2 vanilkové cukry
Reklama

Postup přípravy

Těsto:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku do které přimícháme prášek do pečiva, přidáme ostatní suroviny a přimícháme tuhý sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy v průměru cca 24 cm a pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 14 minut. Na vychladlý korpus natřeme krém a ten si uděláme:
Krém:
Ořechy a piškoty si rozsekáme, přidáme cukr, mléko a svaříme. Vychladlé vyšleháme s máslem a dáme do lednice. Ztuhlý krém natřeme na korpus (můžeme si trochu nechat na ozdobu dortu). Na krém natřeme ještě šlehačkový krém, který si uděláme:
Šlehačkový krém:
Do šlehačky zašleháme metličkami ztužovače a před koncem šlehání i vanilkové cukry. Namažeme na dort (můžeme si nechat trochu šlehačky na ozdobu a obarvit jí kakaem).
Dort ozdobíme krémy, které jsme si dali předtím stranou. Uchováváme v lednici.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Danča (neověřeno)
1. 8. 2008 11:50:24

Dobrý den,

rozhodla jsem se udělat tento dortík k narozeninám. Jen mě trošku děsí hrubá mouka v korpuse, nebude to pak tvrdé ?? Děkuju za odpověď :-) !

Vladimír (neověřeno)
14. 5. 2008 20:26:53

Paní bobino
Jsem manželka Vladimíra,tak ty komentáře píši pod jeho jménem,protože jsem chtěla přidat komentář pod svým jménem ale ono mi to nešlo.Jinak moje jméno je Yvona.Děkuji za pochopení.

Dobrý večer, já jsem si to pletení trochu usnadnila, protože dobré pletařky vánoček dělají ten spodek ze čtyř pramenů a to se přiznám jsem nezvládla. Ale ze třech to taky vyšlo. Jo a ten dortík vypadá výborně. Hezký večer přeje Ivana

Vladimír (neověřeno)
14. 5. 2008 18:38:44

Paní Ivano
Vaše stránky se mi líbí,ale hlavně ta videa protože se pokusím podle toho udělat tu vánočku.Měla jsem strach z pletení tak doufám že ji upletu podle vaší ukázky.Jinak tady mám nepečený dort,který chutná velice dětem tak Vám zasílám recept.Potřeba"2sáčky piškotu,2 kysané smetany,2 bílé jogurty,ovoce dle vlastní chuti,vanilkový cukr.Postup"Piškoty z1 sáčku naskládáme na dno dortové formy.V misce rozmícháme1 kysanou smetanu,1 bílý jogurt a cukr dle chuti.Hotovou směsí polijeme nachystané piškoty v dortové formě.Nahoru naskládáme ruzné nakrájené ovoce.Tímto se forma zaplní asi do poloviny.Vše zopakujeme ještě jednou a nakonec dlaní stlačíme.Pokud ještě forma nebude plná,mužeme nahoru naskládat piškoty.Směs ve formě zatížíme talířkem a vložíme asi na 12 hodin do ledničky.Hotový dort mužeme ozdobit kousky ovoce a šlehačkou.

Eliška (neověřeno)
30. 4. 2008 17:18:42

Moc se mi to líbylo a i jiné recepty, ráda se na vás dívám.Něco už jsem vyskoušela a bylo to výborný, točte dál at máme co vařit.

mirka (neověřeno)
25. 3. 2008 14:52:29

Ten krém je zajímavý, dělám ořechovou nádivku, ale udělat z ní krém, to je nápad! Musí to být dobré-my máme rádi ořechové-a jak říkáte, jednoduché.

mirka (neověřeno)
25. 3. 2008 11:23:48

Ivanko, když jsem ho uviděla, říkala jsem si-obyčejný dort-ale po zhlédnutí videa zjišťuji, že to je teda super-něco podobného jsem ještě nedělala ani nejedla, takže určitě zkusím-už vidím manžela, jak by si dal...Děkujeme

evik (neověřeno)
24. 3. 2008 16:57:54

ja to skusim uvidim potom jak se mi povede vypada slibne zitra ma maminka narozeniny a jak se mi poved to vam pak napisu

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.