Kuřecí játra se šťávičkou
Ivana
Doba přípravy
84 minut
Obtížnost

Kuřecí játra se šťávičkou

Kuřecí játra se šťávičkou
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

1/2 kg kuřecích jater
2 malé cibule
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička worcestru
1 lžička sladké papriky
3 žloutky
1 lžička solamylu s trochou vody na zahuštění
3 lžíce oleje na orestování jater
1,5 až 2,5 dl vody podle toho kolik chcete mít šťávy
Reklama

Postup přípravy

Játra nakrájíme na kousky cca 1,5x1,5 cm, cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na pánvi (nesolené). Když jsou játra téměř hotová přidáme marinádu, kterou jsme si udělali smícháním soli, pepře, kečupu, sojovky, worcestru, papriky a žloutků. Zalijeme vodou, krátce povaříme a zahustíme solamylem.
Podáváme s rýží, nebo s hranolky. Myslela jsem, že budu mít jídlo pro čtyři, ale ani náhodou, ale tři se najedí pohodlně.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Doufám, že nepíši s křížkem po funuse To orestování znamená, že ty játra už nebudou z vrchu vypadat jako syrová.Já bych tak řekla tři minutky, ale kdyby se začala cibulka a játra připalovat dřív, tak tam hned nalijte tu vodu. Ještě to povařte asi pšt minut a to už musí být hotové. Ty kuřecí jsou brzy měkké.
Lucko tak to by jste padla, protože jednou na zabíjačce jsme jedli syrová, osolená, vepřová játra.
Tak ať se zadaří. Ivana

Lucka (neověřeno)
5. 7. 2008 12:22:43

Ivanko, prosím vás, jak poznám, že je to orestované? Já sama játra nejím a představa že bych to ochutnala.......brrr. nebo jak dlouho se to asi restuje?
Moc děkuji :-)

Jana H. (neověřeno)
4. 5. 2008 14:28:42

Ahoj Ivo, taky jsem dneska vařila. Jen nešly stránky, tak jsem to trochu pomotala, ale většinu ingrediencí jsem si pamatovala. Místo pepře jsem dala moje oblíbené chilli a česnek. Myslela jsem, že tam přijde, ale tím jsem nic nepokazila i tak to bylo to suprové. K tomu jsem si poprvé v životě dala kus kus a nemělo to chybu. Ne, že bych ho musela mít každý den, ale byla jsem překvapená rychlou přípravou a i chutí. Ten kus kus jsem si dochutila podle svého, aby to nebylo nějaké mdlé, a jak říkám, bylo překvapení. Tento týden chci zkusit něco od ťamanů, tak jestli se mi to povede, tak to sem vrazím.Zdravím, Jana H.

Verča (neověřeno)
3. 5. 2008 22:24:24

Dobrý den paní Ivano, jsem začínající samouk co se vaření týče, na vaše stránky jsem čistě náhodou dnes večer narazila a jsem nadšená...hned jsem si vybrala pár receptů,které v nejbližší době vyzkouším! Vaše videa mi určitě moc pomůžou, je to výborný nápad, který určitě ocení spousta holek jako já, které se musí učit vařit samy. Kamarádky a kolegyně z práce sice radí, ale občas se nezadaří uplně jak by mělo...ještě jednou moc děkuju. Držte mi palce prosím. Verča

Návštěvník (neověřeno)
19. 4. 2008 21:11:58

Dnes jsem dělala k obědu!Vynikající!Ta šťávička,super!!!
Díky za Vaše skvělé recepty!!!Teď jsem se dívala na ten recept
na krabí tyčinky s paprikama.Taky to vypadá dobře!Zase mám inspiraci na něco nového!!!Jste Ivanko prostě úžasná!Díky i Vašemu synovi,který to točí úžasně!Taky Vás doporučuji svým
kamarádkám.Mějte se krásně,a zase se těším na nové recepty!!!
Věrka

Lucie (neověřeno)
16. 4. 2008 20:57:07

Všechny zdravím a paní Ivanku bych chtěla pochválit za perfektní a dobře podané recepty. Není nad to, když si člověk může prohlédnout, jak se co dělá. Dneska jsem vyzkoušela tento recept a byl fakt vynikající všem doporučuji. Teď se chystám zkusít palačinky se špenátem.

Květa (neověřeno)
4. 4. 2008 08:49:55

Paní Ivano, na tento váš recept jsem se těšila, zrovna dnes chci dělat játra, dělám je vždycky klasicky dušená, ale tahle asi budou pikantnější. Doufám, že se mi povedou a že budou chutnat. Děkuji za vaše recepty a zároveň musím pochválit vašeho syna, ta videa jsou úžasná!

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.