Bavorské vdolečky
Ivana
Doba přípravy
110 minut
Obtížnost
     

Bavorské vdolečky

Usmažte si určitě tuhle sladkou dobrotu.
Average: 4.3 (6 votes)

Ingredience

50 dkg polohrubé mouky
mouka na podsyp
2 dl mléka
sušené droždí podle potřeby
2 lžíce rumu
2 lžičky citronové kůry
10 dkg moučkového cukru
1 menší vejce
5 dkg Hery
1/2 lžičky soli
olej na smažení podle potřeby
na ozdobu povidla, šlehačka popř. tvrdý tvaroh
Reklama

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do mísy, Heru tekutou a mléko vlažné. Dobře prohněteme, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (1,5 hodiny i více).
Těsto rozválíme asi na výšku 1 cm, vykrájíme kolečka a necháme ještě asi 15 minut dokynout. Těsně před pečením uděláme do placičky důlek a dáme důlkem dolů do rozpáleného oleje.
Smažíme dozlatova z obou stran a hotové dáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.
Hotové potřeme povidly a ozdobíme šlehačkou.

Z této dávky budeme mít asi 22 vdolečků o průměru 6,5 cm.

Příprava 25 minut
Kynutí 1 – 1 ½ hodiny
Smažení cca 20 minut

Počet porcí
22 ks

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Já nevím, ale mám takový pocit, že v tomhle případě to vážená není myšleno tak já má být. Ale děvčata, víte co se říká u nás - hlavně zdraví. A užívejte si krásný víkend. To vám přeju já Ivana.

Šárka (neověřeno)
21. 6. 2008 15:00:15

Já teda pod názvem koblihy znám ty, které jsou plněné uvnitř... Vdolky se podle mého mažou navrch... Jinak Ivanko, nic si z toho nedělejte, třeba si Vás pan Zdeněk váží - proto ta Vážená...:) ale je pravda, že rýpe dost...

Věrka123 (neověřeno)
21. 6. 2008 12:24:48

Koukám, že se p. Zdenek asi buď baví tím jak pořád do někoho reje a nebo je to starý protiva a šťoural. Každá připomínka se dá přece říct hezky a slušně, nebo, že by ne? Věrka.

Jana H. (neověřeno)
21. 6. 2008 11:51:41

Název Bavorské vdolečky je snad ve všech kuchařkách a vždycky se smažily. Pravda je koblihy se smaží, ale tady jde, alespoň já si to myslím, už o vžitý název. Jana H.

Bobina (neověřeno)
21. 6. 2008 10:23:02

Koukám,že nemáte nic jinýho na práci,než kritizovat ostatní,nejdřív u okurkového salátu a ted u vdolku.Už jednou Vám bylo kolegyní navštěvnicí těchto stránek,pokud se Vám tady nelíbí,proč sem lezete.

Zdenek (neověřeno)
21. 6. 2008 09:50:01

Vážená,nevím proč se tomu říká Bavorské dolky, s tím názvem jsem se setkal až v Ostravě,asi odvozeno od důlek, ale u nás na Hané se tomu říkalo koblížky,vdoleček je úplně něco jiného, a pokud chcete dělat dolečky s důlkem, tak musíte nejdříve dát doleček důlkem dolů, ne nahoru, proto se vám úplně zatáhl a nejde naplnit dovnitř. Zdraví a omlouvá se Zdeněk.

Alča (neověřeno)
20. 4. 2008 22:39:44

Tak Ivanko,nemaji chybu,jsou primo FAMOZNI.
Domaci povidla,strouhany tvaroh a zakysana smetana.
Bylo jich presne 27,a to jsem to proste zkusila...Pisu si do nejlepsich receptu.Mnam mnam mnam
Dekuji!

Martina (neověřeno)
19. 4. 2008 09:17:16

Milá Ivano. Z Vašeho webu jsem opravdu unešená. Našla jsem ho nedávno úplnou náhodou. Vyzkoušela jsem již několik Vašich receptů a všechny měly ohromný úspěch. Děkuji nejen za sebe, že se tomuto věnujete. Pomáhá to nejen v inspiraci, ale mladým začínajícím kuchařkám to díky videu jistě mnohonásobně usnadníte.Včera jsem dělala poprvé tyto bavorské vdolky a zmezely takovou rychlostí, že je příště udělám ze dvou dávek :-). Martina

Ladie (neověřeno)
13. 4. 2008 17:28:58

Tak teď jsem si regulérně poslintala klávesnici :-) Vdolečky jsem neměla snad 100 let - to budu muset v nejbližší době napravit!

Zdena (neověřeno)
13. 4. 2008 16:14:44

Ivanko,škoda,že jsem se nepodívala na Vaše stránky dřív.Měla bych inspiraci co upéct.Měla jsem tu od pátku vnoučata a lámala jsem si hlavu,co upéci.Měla jsem tu 2 tvarohy,tak jsem ty vdolečky mohla udělat.Dělala jsem řezy Míša a jsou pryč - zbývající 3 kousky jsem poslala po nich za dcerou do porodnice.Ale to nevadí udělám je v týdnu.A zkuste ty vdolky napřed smažit tím důlkem,opravdu tam bude větší dírka na plnění.Zdena

Věrka123 (neověřeno)
13. 4. 2008 08:11:02

Bavorský vdolečky mě vždycky připomenou mojí mamku. Když jsme je smažili, tak jsme je dávali tím důlkem smažit napřed a dělali jsme ho palečkama. Tím tam vznikl větší dolík a vešlo se tam víc povidel a na to tvaroh, už se vidim doma.

Jana H. (neověřeno)
12. 4. 2008 20:38:02

Jasně, že bych si dala. Ivo, vy máte dneska alkoholický den, že? Bavoráky mám ráda, pěkně nadýchaný a s kupou džemu a já mám raději tvaroh. Tak Ivanko, dík za receptíky. Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.