Kinder mléčný řez
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez
Average: 5 (4 votes)

Ingredience

Těsto:
6 velkých nebo 7 malých vajec
8 lžic krystalového cukru
4 zarovnané lžíce kakaa
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
10 lžic polohrubé mouky
Náplň:
1/2 kg tvarohu (ne vaničkového)
25 dkg másla
cukr moučka podle chuti
až 12 lžic smetany (záleží na hustotě tvarohu)
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání peč. papíru
Reklama

Postup přípravy

Můžete dát náplň, kterou napsala do diskuze paní Květa: 2 tvarohy vaničkové, 1 vanikový cuk, 1 zakysaná smetana, 4 lžíce medu.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (mixerem cca 2 min.), přidáme kakao, olej a mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Budeme mít připravené dva plechy s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečícím papírem. Těsto rozdělíme na oba plechy a rozetřeme po papíře (plech 30x40 cm a nechala jsem asi 1 cm volné místo od okrajů). Těsto je hodně nízké.
Pečeme v předehřáté troubě horkým vzduchem na 150 st. asi 10 minut, nebo na 170 - 180 st. v elektr. troubě asi 8 minut. Vršek těsta se Vám nebude zdát opečený.
Upečené vyndáme a na papíře necháme vychladnout. Ušleháme si tvaroh s máslem, cukrem, smetanou a dáme do lednice ztuhnout.
Namažeme na vychladlé těsto a dáme nahoru druhé upečené těsto. Krájíme ztuhlé. Uchováváme samozřejmě v lednici.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Zdena (neověřeno)
23. 4. 2008 20:46:56

Ivanko,tak jsem ty řezy udělala a dala jsem tu náplň s medem.Donesla jsem to do školy a všem to chutnalo.V pondělí se dozvím,jak to chutnalo mému učiteli,který už léta vyučuje obor kuchař-cukrář.Já totiž chodím na "stará kolena" na rekvalifikační kurz kuchař-číšník.33 let vařím a peču,ale nemám na to papír,tak si ho dělám. Můžu Vás ujistit,že nejste poslední,kdo to ještě nepekl.Já také ne.Jsou velmi dobré.Pak dám vědět, co na to odborník !!!! Zdena

Simča (neověřeno)
20. 4. 2008 08:51:22

Ted jsem to dělala a bylo to do 5 minut fuč a všem to moc chutnalo!!! Akorát příště udělám to těsto z jedné a půl dávky a nápň z jedné aby toho těsta bylo více. Jinak fakt mňamka a můžu všem doporučit!!!:-)

Dobrý den Mirko, to je výborné, že jste tu náplň dělala. Já to nestíhám. Už jsem napsala pod recept náplň od Květy, ať si pochutná taky někdo jiný. Každý se na tu diskuzi pod recepty nedívá. Ivana

mirka (neověřeno)
19. 4. 2008 14:19:36

tak jsme též zkusili-dobrota. Je tolepší, než ten kupovaný, to se ví.U nás to děti hodně jedí, kupují jim to babičky, já osobně na tom nic nevidím-ale tohleto je mňamka.Udělala jsem krém podle paní Květy-je to lehoučký a ten med hodně napodobí tu originál variantu, myslím.Doporučujeme všem dětem i dospělým :o)

Paní Květo, já až ho budu dělat příště, taky zkusím ten med. Teď jsem dělala řezy mrož. To je podobné těsto a tvaroh s máslem a jahůdkama. Z lednice studené to je taky dost jedlé. Mějte se hezky Ivana.

Květa (neověřeno)
18. 4. 2008 11:07:04

Paní Ivano, jak jsem včera četla tento váš recept, tak jsem si později řekla, že ho udělám a musím vám říci, že jsem neměla v lednici ani másllo ani šlehačku, ale měla jsem 2 tvarohy ve vaničce a kysanou smetanu.
Takže náplň vypadala takto:
2 tvarohy ve vaničce,1vanilkový cukr, 1 kysaná smetana a 3 lžíce medu
Šlo to krásně natírat, dala jsem celý namazaný piškot ztuhnout do lednice a pak nakrájela, byl výborný akorát příště dám 4lžíce medu a bude to super.

Květa (neověřeno)
16. 4. 2008 17:22:57

paní Ivano, já to znám s trochu jinou variantou náplně:
1šlehačka se vyšlehá se ztužovačem a přidá se 1 tvaroh, zakysaná smetana a 3 lžíce medu.
Celý moučník se pak dá vychladit do lednice.
Zdraví Květa

Jana H. (neověřeno)
15. 4. 2008 08:50:10

No, vypadá to dobře a pro mě hlavně jednoduše, tak to asi zkusím z poloviční dávky, je to jen pro , tak abych se ještě unesla. Děvčata , mějte se. Zdraví Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
15. 4. 2008 07:59:51

Tak, ale tohle je určitě moc dobrý a sytý. Já mám tvaroh moc ráda, a tak to určitě vyzkouším, jen bude nějaká příležitost. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.