Řezy mrož
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Řezy mrož

Řezy mrož
Average: 4.7 (3 votes)

Ingredience

náplň:
30 dkg másla
1/2 kg měkkého tvarohu (ne ve vaničce)
35 dkg jahod (čerstvých nebo zmražených)
2 až 4 lžíce smetany
moučkový cukr podle chuti
těsto:
5 středně velkých vajec
5 lžic cukru krystal
3 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
7 lžic polohrubé mouky
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Reklama

Postup přípravy

Hodně změklé máslo vyšleháme s tvarohem, jahodami, moučkovým cukrem podle chuti a smetanou podle potřeby. Dáme do lednice ztuhnout a mezi tím si upečeme spodek řezů.Žloutky cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, olej a vyšlehaný sníh z bílků.
Zamícháme a vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný vysoký plech o rozměru 30x40 cm.
Těsto roztáhneme do stran a dáme péct na 170 st. Pečeme dozlatova.
Na vychladlé těsto natřeme náplň a polijeme želatinou (1/2l). Těsto se po upečení trochu zmenší a tak si buďto udělejte při polívání želatiny kolem něho okraj z alobalu, nebo přebytečnou želatinu potom odřízněte.
Podávejte až druhý den, kdy náplň krásně ztuhne.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Světluška :-) (neověřeno)
7. 2. 2009 15:46:09

ahoj,taky jsem řezy dělala,je to mnamka,a měla jsem co dělat,aby to vydrželo do druheho dne.Výborné,vřele doporučuju MOC chválím....

Venda (neověřeno)
9. 1. 2009 10:45:34

Dobrý den Ivanko mám dotaz,těsto na řezy mrož.Chci ho upéct ale v dortové formě jeko dort pro kluka k narozeninám s krémem,ovocem a želatinou,ale nevím jestli toho těsta není moc mám raději udělat poloviční dávku.Formu mám 24cm.Děkuji předem za radu Venda

lucka (neověřeno)
14. 11. 2008 23:23:32

Dobrý den,
dnes jsem dostala odkaz na tyto stránky a jsou tam pěkné recepty. Hodně jich znám, ale takhle v hromadě a focené vhodné pro inspiraci. Dnes opět vybírám co upeču na nedělní oslavu s přáteli. A k těmto řezům mrož. Dělám něco podobného. Místo tvarohu to dělám ze tří ušlehaných smetan a poté přidávám hotový jahodový šlehačkový krém v prášku. A zdobím šlehačkou, nato položím čerstvou jahodu, nepravidelně jakoby "pocákám" čokoládou a hezky na tom vypadá i lístek máty.
Teď mě napadlo, pokud chcete jakýkoli krém tužší tak do dortů dávám želetinový ztužovač za studena. Ten je dnes k dostání skoro v každém marketu okolo 20 kč. Takže to není ani finančně náročné jako ta šlehačka s kupovaným hotovým krémem.

alena w (neověřeno)
23. 9. 2008 11:39:29

ahojky holky tak tento recept vypada nadherne urcite ho pres vikend vyzkousim moje sestra ivetka uz ho delala a rikala ze je vyborny tak pak napisu jak se mi povedl vsechny vas tady zdravim Alena W

Iveta Halfarova (neověřeno)
23. 9. 2008 11:35:43

Dobry Den Pani Ivano!!Chtěla jsem vam jen napsat že jsem nedavno pekla jahodovy mrož je to vyborne !!moc se mi to povedlo a chutna to opravdu jak nanuk mrož !!moc jsem spokojena a těšim se na dalši vaš recept ktery vyzkoušim!!me sestry mi dali tady vaši stranku receptu a jsem spokojena mějte se krasně !!nashledanou Iveta

Naďa (neověřeno)
19. 8. 2008 19:05:48

Zdravím,já jsem přesně podle receptu dala tvaroh Ne z vaničky a musím říct,že to bylo docela k zadušení a z toho tvarohu takové nahořklé.Podruhé jsem dala tvaroh ANO z vaničky a bylo to výborné!!To máte jako se stříškou z BE-BE sušenek,všude se píše tvaroh ne z vaničky /kromě paní Ivanky/ akdyž se dá,nic de neděje,ba naopak,sušenky to vsáknou a je to pak vláčnější.

Jarek (neověřeno)
4. 8. 2008 18:59:18

tyhle řezy sem dělal v úterý a byly moc dobré , ale udělal sem o trochu víc krému a řezy sem udělal klasicky , al e od+ělal sem si teda trochu toho krému , řezy nakrájel na čtverce a potom ještě přepůlil na trojůhelníky , na každý sem po zatuhnutí šlehačky udělal ze zbylého krému tzakovou pusinku a vypadali opravdu nádherně .

Jani, to jsi úplná vylepšovatelka. Já jsem taky takový blázen a v tomhle vedru peču.V kuchyni 33 st a všechno teče pod rukama. jenže jsem slíbila udělat dva medovníky. Vždycky jsem namazala dva pláty a šup do lednice a zase za chvíli další.

Děvčata a Jani, zrovna včera se syn ptal, jestli nechci udělat nějaký pokec, aby jste nemuseli koukat pod každý recept. Tak až přijede z prázdnin, tak to vyřešíme a uvidíme, jestli se to ujme.
Ivana

Jana (neověřeno)
27. 6. 2008 21:09:38

Ahoj děvčata,před chvílí jsem dodělala "Mrože".Držela jsem se
přesně receptu a nějak se mi srazila ta tvarohová náplň.Docela
jsem byla nešťastná co s tím.Nakonec jsem to vyřešila tak,že
tu horkou želatínu jsem nalila do mísy s tím krémem a ono se
to krásně spojilo.Teď to pomalu tuhne a uvidím ráno,možná to
pak ještě přeleju jednou, aby se to zpevnilo.Tak jak se mi
povedly v týdnu ty Jablečné řezy tak tento recept jsem nějak
nezvládla.Zatím končím a podívám se do té druhé kuchařky.Tam
jsou nové komentáře ale nevím jak se schodnete pod kterým
receptem si povídat.Budu muset otvírat asi každý recept. Jana

bohunka (neověřeno)
9. 6. 2008 12:41:10

ano, je to tak, jakmile j ev bílku cokoliv mastného (kousek žloutku, hůř umytá metlička, mísa...), bílek se šelhá hůř, nebo neušlehá.
Jinak, když dělám piškot, přidávám do sněhu horkou vodu, sníh nádhrerně nabude a piškot je vylehčený.

Helena (neověřeno)
8. 6. 2008 17:32:26

Také jsem slyšela, že nádoba, ve které sníh šleháme, nesmí být ani trošičku mastná... ani ty metly... Když třeba nejdřív šleháte máslový krém, nebo i těsto s máslem, tak potom důkladně umýt jarem...

Jana H. (neověřeno)
8. 6. 2008 15:18:11

Já mám takou zkuščenost se šleháním bílků na sníh: Měla jsem šlehač se slabými metličkami jako drátky. Sníh jsem neudělala i kdybych se zbláznila. Vyzkoušela jsem všechny možné rady a nic.Tak jsem si koupila ruční a sníh byl jak od cukráře. jen se mi tam vešlo málo bílků. Tak jsem dostala letos k Vánocům šlehač se širšíma metličkama a sníh je suprovej. Bylo to v těch slabých , jakoby z drátků udělaných metliček. Asi i na tom záleží. Před týdnem do něčeho jsem dávala sníh a spadl mi tam kousek žloutku a i tak jsem sníh udělala. Ale opravdu jen malinký kousek žloutku. Luci, vyzkoušejte všechny možné rady, které existujou. Já mám takovou to zkušenost.Zdravím, Jana H.

Ahojky Luco, říká se, že když zůstane v bílku kousek žloutku tak to nejde ušlehat. Mě se to zatím vždycky povedlo. Já sníh šlehám v takovém ručním šlehači ve kterém jezdí dírkovaný píst a jsem s ním velmi, velmi spokojená. Snad některá z děvčat poradí, čím by to mohlo být. Ivana

luca (neověřeno)
7. 6. 2008 16:31:51

dobry den ivanko stava se van taky nekdy ze kdyz delate nhis nemuzete ho uslehat a je ridky??nevite cim by to mohlo byt??

luca (neověřeno)
25. 4. 2008 12:59:21

mnam uz to tady par dni hipnotizuju a premyslim ze az budou jahody tak to udelam do dortove formy aby toho nebylo tak moc jenom jako lehky dorticek a ty jahody tam nahore sou dobry napad.a jinak hezke stranky pani ivano ste sikovna opravdu :-)
pokazde kdyz sem du mam strasne chute :D

Jana H. (neověřeno)
24. 4. 2008 08:55:56

Už od včerejška slintám a jen přemýšlím, co s tím máslem.Tlustá jsem dost, tak něco lehčího. Mám něco v hlavě, tak pak napíšu, jak to dopadlo.Jana H.

Návštěvník (neověřeno)
23. 4. 2008 19:04:37

mmmmmmmm mnam!! jeste bych pod tu zelatinu pridala jahody a dala se do toho a co myslite je ta napln bez masla nak chutove vyrazne jina??

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.