Zapečené brambory s brokolicí
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

1 středně velká brokolice
80 dkg brambor
máslo na vymazání pekáčku
5 dkg másla do brambor
5 dkg sýru Niva
10 dkg tvrdého sýru 30 %
sůl podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Brokolici rozřežeme na větší růžičky, uvaříme téměř doměkka a až slijeme vodu, tak jí hned opláchneme studenou vodou, aby byla hezky zelená.
Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme k nim máslo, necháme ho rozpustit a zamícháme. Nezapomeňte ochutnat, jestli není potřeba dosolit. Brambory dáme do máslem vymazaného pekáčku a na ně dáme na menší růžičky rozdělanou uvařenou brokolici.
Posypeme sýry a zapečeme cca 20 min. v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.
Zapékáme to hlavně kvůli tomu, aby se sýr roztekl a trochu zčervenal.

Počet porcí
4 porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Mája_R (neověřeno)
9. 5. 2017 13:46:55

Tak jsem si do google zadala.. mám doma brokolici a brambory, co uvařit? A ukázal se mi tento recept. Místo Nivy jsem dala Eidam a moc díky za recept. Moc díky. Rychlé a synovi 3letému chutnalo.

MadMike83
17. 11. 2015 15:36:42

Pro masomili: na vrstvu brambor dát 200-300g na pánvi osmažené okořeněné kuřecí kostičky (úplně jsem je nedodělával) a do brambor vmíchat 15dkg osmahnuté anglické slaniny. Výborné :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
8. 1. 2013 20:01:37

vyborne,jenom brokolici jsem uvarila v pare, na paraku na knedliky.Pry je to zdravejsi, zustane tam vic vitaminu.Pak jsem dosolila v pekacku.Chvalim vase recepty, vsechno co jsem podle vas uvarila nemelo chybu.Dekuji.Lucka

Dobrý den paní Svatko :-) :-) tak to Vám závidím chlapa rybáře a ještě když něco chytí, to bych ho adoptovala. U nás rybky můžeme.
Já to tvrdím pořád, že člověk se stále učím a já taky kolikrát zírám. přeji hezký víkend. Ivana M

svatak (neověřeno)
28. 3. 2009 15:51:30

Dobrý den paní Ivanko, děkuji Vám mnohokrát za tento recept. Je výýýýýborný. Jen jsem si ho trochu upravila. Mezi brambory a brokolici vkládám "nějakou rybu", kterou najdu v ledničce :D Většinou máme štiku nebo sumce. Manžel je vášnivý rybář a já ani děti na ryby moc nejsme. Ale v tomto jídle nám moc rybička chutná a všichni si přidáváme. I brambory a brokolice je skvělá. Prostě se to tak nějak promíchá a je to opravdu výborné a zdravé. Také moc děkuji za tip, aby brokolice zůstala zelená. Vždycky mi zhnědla a "zbahnovatěla", ale nyní je výborná.

Simona (neověřeno)
1. 11. 2008 21:58:23

No super dobrý top na zítřejší oběd,bude rychle a pak se může za kulturou...a hlavně zdravý,nemusím pořád maso a to nejsem vůbec vegerarián

Sarka (neověřeno)
1. 11. 2008 15:29:21

Ja tenhle recept take s oblibou delam, ale s testovinami a s osmazenou cibuli (kterou ja fakt asi davam vsude:-)). Vse v mise zamicham a nasypu do kulateho skleneneho pekacku na trikrat, vzdy to mezitim posypu syrem. No a nakonec vajicko rozslehane v mleku a jeste to zapecu. Ted to zkusim s brambory a s nivou, jak je to tady. Uz se tesim.

Lenka (neověřeno)
27. 8. 2008 07:41:15

Vyborne, brokolici muzu na vsechny zpusoby. Zkuste jeste vylepsovak:)). Na brambory a brokolici nalijte kysanou smetanu a pak dejte syry. Kdyz se zapece je to opravdu vyborne...a priteli ani nevadi ze tam neni maso:)

Dobrý večer paní Ivčo, tak to máte alespoň jednu malou výhodičku a to tu, že vám někdo řekne co vařit. U nás řeknou něco uvař podle sebe. Se šlehajdou to je určitě lepší to je jasné. Mějte se a zdraví Ivana

Ivča (neověřeno)
16. 8. 2008 20:09:01

Dobrý den,paní Ivano,recept s brokolicí dělám už dlouho,ale navíc vše vylepšuju zalitou šlehačkou s jedním rozšlehaným vejcem.Je to mňamka,potom ani mému chlapovi nevadí,že tam není maso.Jinak moc děkuji za Vaše stránky,slintám už jen u video ukázek a můj desetiletý syn mi hned plánuje obědy pro příští dny.Ještě jednou díky.

Věra (neověřeno)
15. 5. 2008 16:34:16

Brokolice je teď poměrně levná (1/2kg za 15-22Kč),tak si tento oběd dělám každých čtrnáct dní, a protože jsem sama mám to na dva dny. Můžu se v tom ujíst(slušně řečeno.)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.