Mraky z odpalovaného těsta
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Mraky z odpalovaného těsta

Mraky z odpalovaného těsta
Average: 4.8 (5 votes)

Ingredience

Těsto na dva plechy:
2 dl vody
15 dkg másla
špetka soli
15 dkg hladké mouky
6 vajec
máslo na vymazání plechů
Náplň mezi placky:
1/2 l mléka
6 dkg hrubé mouky
15 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
20 dkg másla
čokoláda na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

Vodu s máslem si rozehřejeme v kastrůlku, přidáme sůl a jakmile se to začne vařit za stálého míchání přidáváme mouku. Bude to trvat chvilku a těsto se začne odlepovat od stěn. Máme hotovo a dáme vychladnout. Do vychladlého postupně zašleháváme vejce po vejci, až máme polohusté těsto.
Vymažeme si dva plechy máslem, na každý plech rozetřeme půlku těsta na velikost 33 x 27 cm. Těsto se při pečení zvětší, proto ho nenatírejte až do stran !!! Jeden plech dáme do předehřáté trouby na 220 st. a pečeme cca 10-15 minut. Je to rychlé a tak to hlídejte.(Určitě tu troubu mějte dobře vyhřátou, jinak Vám těsto klesne!!!!!). Troubu neotvírejte prvních pět minut. Takhle upečeme i druhý plech.

Uděláme si také náplň. V mléce uvaříme mouku a kaši necháme vychladnout. Přidáme máslo, cukry a vyšleháme. Šlehejte zodpovědně, ať je krém hezky našlehaný. Potom ho dejte do lednice.

Nakonec natřeme na vychladlou placku náplň, přikryjeme druhou plackou a pocákáme čokoládou. Kdo má rád hodně sladké, může si mraky i pocukrovat. Uchováváme samozřejmě v lednici.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

To se bavím, tak Jana pekla prsa a Renata oblaka, ale hlavně že chutná.
Děvčata, ale včera jsem upekla dobrotu, sice trochu pracnější, ale delikatesní. Teď musím video sestříhat, ale kluk má teď dva dny školu o večera a tak to sem přijde později. Ivana

Renáta (neověřeno)
29. 4. 2008 13:10:45

Ivanko,mraky jsem pekla včera odpoledne a večer už z nich nic nezbylo.Fakt moooc dobré.Manžel se mě ptal kdy zas budu dělat ty "oblaka"...Moc nam to chutnalo.

Věrka123 (neověřeno)
29. 4. 2008 12:41:18

Tak vidíš, ty si upekla baštu a já jsem doházela kompost, to jsem ráda. Zatim ještě neprší, ale v Praze už jo, viděla jsem to v poledne v televizi při zprávách. Odpoledne bych ještě ráda trochu načechrala kytky, než začne pršet, ono se to potom hezky zaleje a všechno úplně povyskočí. Myslím, že u nás začne pršet až k večeru. Iva ta asi rozhání jiný mraky. Zatim zdravim. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
29. 4. 2008 11:06:53

Tak děvčata, mraky jsou na světě, akorát mi udělaly jiný tvar, mám taková prsa od dvojek do čtyřek. Do krému jsem přidala pár kapek rumu a nemá to chybu. Ještě to nechám vychladnout a budu mazat krémem. Jen Filip se divil, co se to v tý kuchyni děje, na tohle není zvyklý, abych od rána něco pekla. Zdravím. Jana H.

Šárka (neověřeno)
27. 4. 2008 18:12:13

Děkuji za tenhle úžasný recept... Mám ho snad ze všech nejradši. Jen jsem vždycky musela někoho poprosit.. Ted to snad díky Vám, Ivanko, zvládnu sama... Ale já je znám s vanilkovým krémem (pudink ušlehaný s máslem). Doporučuji, kdo má rád!!!

Věrka123 (neověřeno)
27. 4. 2008 16:31:15

To jsem ráda, že to vyhrály mraky, protože ty jsou dobrý a řekla bych, že to zvládne každý, tak že jste určitě udělala hodně příznivcům radost. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.