Mraky z odpalovaného těsta
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Mraky z odpalovaného těsta

Mraky z odpalovaného těsta
Average: 4.8 (5 votes)

Ingredience

Těsto na dva plechy:
2 dl vody
15 dkg másla
špetka soli
15 dkg hladké mouky
6 vajec
máslo na vymazání plechů
Náplň mezi placky:
1/2 l mléka
6 dkg hrubé mouky
15 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
20 dkg másla
čokoláda na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

Vodu s máslem si rozehřejeme v kastrůlku, přidáme sůl a jakmile se to začne vařit za stálého míchání přidáváme mouku. Bude to trvat chvilku a těsto se začne odlepovat od stěn. Máme hotovo a dáme vychladnout. Do vychladlého postupně zašleháváme vejce po vejci, až máme polohusté těsto.
Vymažeme si dva plechy máslem, na každý plech rozetřeme půlku těsta na velikost 33 x 27 cm. Těsto se při pečení zvětší, proto ho nenatírejte až do stran !!! Jeden plech dáme do předehřáté trouby na 220 st. a pečeme cca 10-15 minut. Je to rychlé a tak to hlídejte.(Určitě tu troubu mějte dobře vyhřátou, jinak Vám těsto klesne!!!!!). Troubu neotvírejte prvních pět minut. Takhle upečeme i druhý plech.

Uděláme si také náplň. V mléce uvaříme mouku a kaši necháme vychladnout. Přidáme máslo, cukry a vyšleháme. Šlehejte zodpovědně, ať je krém hezky našlehaný. Potom ho dejte do lednice.

Nakonec natřeme na vychladlou placku náplň, přikryjeme druhou plackou a pocákáme čokoládou. Kdo má rád hodně sladké, může si mraky i pocukrovat. Uchováváme samozřejmě v lednici.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Renata (neověřeno)
28. 9. 2009 15:34:26

Paní Ivo,moc se mi líbí vaše stránky.Každý týden něco podle nich upeču.Už jsem použila hodně receptů.Dnes jsem dělala mraky a byly skvělé,povedly se.Ještě jednou díky,Vaše recepty jsou bezva. Renata

Míša (neověřeno)
14. 9. 2009 08:46:00

Dekuji mockrat za odpoved! Na stránky určitě nezanevřu:) Tak tedy vůbec nechápu čím to,že krém neztuhl...možná špatné máslo?! Nevadí,asi budu dávat ten pudink...protože jinak to těsto když přes noc navlhne a změkne tak je vynikající. Pěkný den!

Dobrý den paní Míšo, tak to máte náročné. Já jsem nedávno mraky přetáčela na video na jiný formát a krém mě krásně ztuhl, takže nevím čím to je, že vám ne. Sem se většinou dává tenhle z krupičky, ale samozřejmě tam můžete udělat pudinkový s máslem, tam se fantazii meze nekladou. No bohužel každému chutná něco jiného. :-) Zdravím a doufám že na stránky nezanevřete :-) Ivana M

Míša (neověřeno)
14. 9. 2009 08:08:49

Dobry den pani Ivanko...v první řade vam chci říct,ze ráda vařím podle vašich receptu a vždy všem moc chutná! Např.střechu z BeBe dělám poměrně často. Ale chtěla jsem vyzkoušet mraky,protože manžel je někde kdysi jedl a moc mu chutnaly. Vse se mi podařilo myslím dobře,mraky se mi v troubě krásně vytvořily,jediny problém jsem měla s náplní? Delala jsem ji přesně podle vás,ale absolutně neztuhla,naopak druhy den se ještě více roztíkala,měli jsme jí plné ruce,dalo se to jíst jedině lžičkou a na talířku.Manželovi to moc nechutnalo a říkal,že tam má být pudink a né krupicová kaše?! Taky si to ted myslím... Byla jsem z toho trochu zklamaná,protože mám 10mes.dítě a dělat u ní mraky dá docela zabrat:)

Jana (neověřeno)
17. 8. 2009 23:38:41

Dobrý večer, již na vánoce jsem vyzkoušela VAše pudinkové rohlíčky a vyšlo to...i několik dalších receptů jsem od té doby dovedla po několika pokusech k dokonalosti, hlavně rychlé : hupky do mísy a hupky na plech a hupky dětem do bříška,ale na mraky jsem neměla vůbec odvahu.Jenže jsme je ochutnali na oslavě u kamarádů a od té doby "mi nedaly spát"!!!! už jen to abych měla obětovat šest vajec-hrůza,ale měli jsme děti na soustředění a říkala jsem si, že bych oněch šest vajíček měla stejně dávno sdělaných,kdybychom byli doma v plném počtu- tak jsem je obětovala!!! a udělala jsem dobře..ve všem jsem šla podle VAšich instrukcí,tak jako to bylo doposavaď, a vyplatilo se to....fakt se mi povedly,skoro jako Vám, a to Vám byla mňamka, okusila jsem jen jeden kousek jako Vy ..no a na víc jsem se nedostala,protože jsem načapala druhý den manžela u televize s plechem a mraky...bylo to moc dobré, řekl--upeč další...takže děkuji za VAše super recepty...Vaše odbivovatelka Jana

Hanka (neověřeno)
1. 6. 2009 16:09:53

Ahoj Ivano, díky za rychlou reakci. Troubu jsem měla také dlouho dopředu předehřátou a vůbec jsem ji neotvírala. Jedině by teda chyba mohla být v zašlehávaní vajec. Zítra zkusím upéct další várku a určitě dám vědět, jak to dopadlo.Přeju příjemný zbytek dne

:-) Ahojky děvčata zdravím všechny a něco k těm mrakům. Teď jsem dopekla placky a nádhera. Až to slepím dám do fotogalerie.
Určitě hodně záleží na předehřáté troubě. Já už jí předehřívám dost dopředu, aby těsto potom zbytečně nestálo vedle. Další věc je zašlehávání vajec, každé zašlehávám tak 3/4 - 1 minutu elektr. šlehačem a hlavně prvních 5 - 7 minut neotvírat troubu. Tak ať se daří. Zdraví Vás :-) Ivana M

Dobrý den Hani, tak to už jste třetí, která to píše a tak já asi zítra a možná dneska večer se na ně vrhnu a uvidím. Já bych řekla, že tou plynovou troubou to nebude. Hlavně neotvírat troubu. Jak to udělám dám vědět. Stejně to mám natočené na starém formátu a potřebuji to předělat a kluk to má rád, takže to uvítá. :-) Ivana M

Hanka (neověřeno)
1. 6. 2009 13:29:12

Milá Ivano, především bych chtěla říct, že váš web se mi moc líbí. Myslím, že díky videu může začít vařit i úplný začátečník. Už jsem podle vás dělala pár věcí a vždycky to bylo výborný. Ale mám problémy s mraky, nikdy mi nevyběhnou, upeče se jen tenká placka. Mám plynovou troubu, hodně peče od spodu a málo ze zhora a nedá se u ní nastavit teplota. Myslíte, že by problém mohl souviset s troubou? Díky

Marcela (neověřeno)
31. 5. 2009 01:47:52

Paní Ivano,děkuji za odpovědˇ,zřejmě jsem vejce zašlehávala sice jedno po druhém,ale asi rychle za sebou a zřejmě jsem měla těsto šlehat alespoň 4minuty a to jsem možná neudělala.Jinak ten receptík co jste slibovala tak ,když mrknete do předešlých dotazů tak se tam 2.5.2008 ptá Bobina na recept,nevím jestli dle svých záznamů poznáte o který šlo?
Díky za vaše rady a proma videa,mějte se hezky!Jo ještě jsem se chtěla optat zda jste už dělala žloutkové řezy z listového těsta a zda-li je máte na videu?Nenašla JSEM JE TAM.
Kuchaření zdar!Marcela

Dobrý den paní Marcelo, děvčata psala ,že by to mohlo být tím zašleháváním vajec do těsta. Pěkně jedno po druhém. Jak jsem teď četla, tak Lence taky moc nevyběhly a tak je udělám znova a uvidíme. Já mám recepty předtočené asi na měsíc dopředu a tak teď nevím o jakém receptíku jsem mluvila.
Přeji hezký víkend :-) Ivana M

Marcela (neověřeno)
29. 5. 2009 13:33:55

Paní Ivano,jak jsem se zde dočetla chystala jste nějaký dobrý recept?Už jej máte k dispozici na videu?Jaký má název abych si jej mohla najít????Děkuji!Mám v oblibě Vaše stránky,je super se podívat jak se co dělá na vlastní oči než někdy tápat v napsaných receptech!
Pečení a vaření ZDAR!!!

Marcela (neověřeno)
29. 5. 2009 13:08:14

Chtěla jsem se zeptat,dělala jsem Mraky,ale z pol.mouky,měla jsem dobře rozpálenou plynovou troubu a pekla na 200st jak je uvedeno 10 min.,déle jsem to neriskovala,jelikož i tak už byly tak akorát šmrncnutý opálením,ale OK.ALE MRAKY jako vyšly Vám na videu jsem neměla-troubu jsem neotevírala-placka byla jen mírně navlněná,kde jsem udělala chybu?Jinak si ,ale myslím,že upečené těsto bude dobré,ale ty kopečky co píšete tedy nemám??PROČ??

Radka (neověřeno)
9. 5. 2009 20:31:30

Nejsem si tak úplně jistá,ale při pečení věnečků z odpalovaného těsta mi přišlo,že se méně nafouknou,když nemám čas a "urychlím" zašlehávání vajíček.Chce to asi opravdu jedno vajíčko podruhém pořádně zašlehat.Ale to je jen můj laický názor.Třeba je to ještě v něčem jiném. :o) R.

Lenka (neověřeno)
6. 5. 2009 17:41:46

Mraky jsem pekla už víckrát,nesla jsem je na oslavu i do práce,kde jsem sklidila velký úspěch.Tolik mi sice nevyběhly ,měla jsem takové mini mraky,ale sklidila jsem velikánskou pochvalu.Ivano, děkuji za recept.Ahoj Lenka.

Marus (neověřeno)
27. 11. 2008 15:12:40

Dobry den, pani Ivanko a plech se nevymazava? A kdyz to dam do trouby tak ji musim stlumit? Diky M.

Bára (neověřeno)
1. 10. 2008 15:32:18

U nás ho prodávají jako POVIDLOŇ. Ale ten krém je takový více tvarohový než šlehačkový. Tipuji to na dobře vyšlehaný tvaroh s želetinou a šlehačkou :-).

hana (neověřeno)
1. 10. 2008 14:04:39

Dělala jsem to poprvé a zvláště vnoučatům moc chutnalo.
Marně sháním podobný recept - postup je asi ?? :
odpalované těsto se nastříká na plech. Upečená placka se rozkrojí,
natře se krémem (ušlehaná šlehačka+zakys.smetana),jemně se potře povidly a to celé se přiklopí horní částí rozkrojené placky.Povrch se pocukruje a ostrým nožem nakrájí na čtverce.
Nevíte náhodou jak se tento zákusek jmenuje ? Jedla jsem ho na návštěvě a celý postup jsem jen tak odhadla podle toho jak zákusek vypadal.

NaĎa (neověřeno)
12. 5. 2008 14:44:59

Tak já jsem dělala odpalované těsto poprvé v životě/ vdaná jsem 34 let/ a tak jsem měla bobky. Těsto jsem taky měla tužší než na videu a když se to upeklo tak to mělo rozměry požadované před upečením, ale ňadra to mělo až č. 4. Pochutnali si všichni. Dík

mirka (neověřeno)
5. 5. 2008 21:55:34

Většinou dělám do všeho pudinkový krém, ale teď jsem byla spokojená s tímhle-takže se přikláním spíše k němu-mně se ten pudinkový skoro vždy srazí-a to to šlehám postupně a vychladlé-nevím.Tenhle byl super-moc jsme si pochutnali.Měli jsme to nasucho, jak jsem psala-no, sádlíčko-to musí být pak "šťavňatější"

Ivaver (neověřeno)
5. 5. 2008 16:56:08

Zdravím všechny omráčené a ráda bych přidala svou trošku do mlýna: Mraky peču už pěkně dlouho a patří mezi nejoblíbenější moučníky široko daleko. Plechy vymazávám pravým sádlem a to tak, že nesmí být plech vidět. Netvrdím, že dávám nějakou vrstvu, ale musí být naprosto souvislá plocha.Pak mám vždy krásné vlnobití až mi to utíká z trouby.Krém dělám taky z pudinku a rumem opravdu nešetřím(přiznám se, že řidiče jsem nějak neřešila...)a ještě poslední tip na závěr. Vršek mraků kropím rozpuštěnou čoko tyčinkou Ledové kaštany.

Maruško rumík je dobrý, ale já přemýšlela o tom,že když si dá řidič třeba pět kousků, jestli by nadýchal.Kdyby se to peklo s těstem, tak se vypaří. Tak jsem radši dala tresť a když někam dávám rum jako do medovníku, tak radši každého upozorňuji, ale možná že zbytečně jančím. Ivana

Maruška (neověřeno)
2. 5. 2008 17:03:34

Tyhle řezy už peču 20 let hlavně na vánoce a jsou pryč než řeknu švec .Na krém dávám 1/4 kg másla a pudink z půl litru mléka a 2 vanilk.pudinků.Ony ty řezy pěkně provlhnou a jdou dobře krájet.Rumem do krému nešetřete.Všem přeji krásný den

mirka (neověřeno)
2. 5. 2008 12:04:52

No je to nádherný!A mekoučký, já měla strach, že to bude tuhý.A víte co?Dělám vše na peč. papíře-dala jsem i toto-nádherně to sklouzlo-taksi můžete příště třeba ušetřit práci :o)

Ahojky Mirko, mě se zdálo, že to nebylo tak tekuté. Musela jsem to rozetřít do stran. Hlavně zezačátku neotvírat troubu a péct v předehřáté, ale to určitě víte, když děláte jiné odpalované. Ale hustota těsta chuť určitě neovlivní, ale přesto držím palce. Zdraví Ivana

mirka (neověřeno)
2. 5. 2008 11:40:35

Paní Ivanko, tak zkouším-odpalované těsto dělávám podle dost jiného recepi,tak jsem zvědavá.Překvapilo mě, jak to máte hezky řídké-úplně jste to nalévala.To mně to vyšlo husté,a tojsemměla veliká vejce!No, nevím, co jsem zasepopletla,ale vyfoukle užje to nádherně, tak uvidíme!

Evík (neověřeno)
1. 5. 2008 08:33:14

Tak buchytka výborná, příteli chutnala a dcerka chodila a bylo jen slyšet mňam, mňam, mňam. Hezký ( i když u nás na Moravě asi deštivý) den.

Věrko, já si to suši chtěla zkusit udělat, to víš že je už k dostání. Já jsem ho totiž chtěla s lososem.Když koupíš všechny ty suroviny k výrobě, tak to není taky levné. Jdu na čarodějnice ahoj Ivana

Evík (neověřeno)
30. 4. 2008 19:32:55

Tak jsem právě dopekla dvě placky a na každé se mi objevila jedna boule :o)). Nevím, kde jsem udělala chybu, ale tím se snad ta chuť nezmenší. Za chviličku potřu krémem a budu se těšit na ráno, jak si ukrojím ke kávičce :o)). Děkuju za další skvělý receptík.Eva

Věrka123 (neověřeno)
30. 4. 2008 14:37:49

Ivanko, ty nás tedy natahuješ, ale určitě tě z toho nebude dobře, když nám to neřekneš. No, musíme být trpělivý, nic jiného nám nezbývá, ale až poletím nad Chuchlí, tak tě rozlámu košťátko a máš to. Jak jsi byla doma pochválená za suši? Dneska už se to dá obědnat i v některé restauraci, ale je to asi dost drahý. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
30. 4. 2008 10:29:31

Ahoj Věrko, nebyly to ty vafle? Vypadají úžasně a ne složitě. Jinak to je jen odhad, ale mohla by to Ivča prozradit , viď? Jana

Věrka123 (neověřeno)
29. 4. 2008 20:46:23

No to teda jo. Ryby sice můžu, ale v menším množství, kyselý ryby ty mám ráda, zavináče, ale suši, to asi ne, to je syrový, ale prý je to zdravý. Aby se nám náhodou Iva neproměnila v Japonku, bude mít šikmý oči. Ha, ha, hy, hy. Tak se děvčátka mějte a pěkný večer, koukám na ordinaci. No vidíš Jani a ona nám ta jedna Iva nechce prozradit, na co se máme těšit. Co myslíš, zlomila jsem jí. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
29. 4. 2008 18:40:07

Ivo, teď mám na stole, vlastně na talířku pečenáče v rajčatové omáčce a chleba.Jsem překvapená jak je to dobrý. Já ryby můžu, ale jen filé a takovéto konzervy. Ani kapra ne. No o suši jsem toho četla dost, ale já nevím, jestli by to pro mě bylo to pravé ořechové. No ať chutná. Ale na druhou stranu, by to nebylo marný to sem přihodit. Tak se měj a pěkný večer. Jana H.
Až to bude číst Věrka , tak se taky určitě ozve.

Jani víš co jsem teď patlala (ne do téhle kuchařky)? Suši.Já jsem si to chtěla vždycky udělat a ochutnat a tam jsem dostala v neděli všechny ingredience a dneska jsem si k tomu koupila ještě lososa a už je mám hotové.Byla k tomu i ta podložka na zabalení, ale stejně kdyby mě viděl odborník, tak by ho trefil šlak. Je to dobrý, ale každý den to nemusím.

Jana H. (neověřeno)
29. 4. 2008 17:39:40

Tak kluk byl u mne odpoledne a říkal,ať se pochlubím. Nó říkal, že to ujde, pak já si ještě kousek uříznu a na konec jsem byla ráda, že něco odvezl domů. Když odcházel, prý je to dobrý a to je co říct, protože jemu když něco chutná, tak to ujde. Kdybych upekla dva plechy, tak bych asi udělala dobře.Takže Ivanko, velký dík. Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.