Vepřový vrabec se špenátem
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Vepřový vrabec se špenátem

Vepřový vrabec se špenátem
Average: 4.7 (12 votes)

Ingredience

Maso:
80 dkg vepřového plecka
4 stroužky česneku
1 středně velká cibule
3 vrchovaté lžíce sádla
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl podle chuti
1 dl vody na podlití
1/2 - 1 lžička hladké mouky a trocha vody na zahuštění
Dušený špenát:
1 mražený špenát (45 dkg)
1 vejce
1 lžíce sádla
1/2 středně velké cibule
1/4 lžičky pepře
sůl podle chuti
2 stroužky česneku
Reklama

Postup přípravy

Pro čtyři osoby:
Omyté maso nakrájíme na kousky cca 2 x 2 cm (můžete i větší) cm, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáčku se sádlem. Do pekáčku vymáčkneme česnek, přidáme nakrájenou cibulku a vodu. Pečeme přikryté téměř do měkka. Během pečení zkusíme jestli je šťáva dost slaná. Ke konci pečení odkryjeme, necháme vypéct vodu podle toho kolik chceme mít šťávy, zahustíme jí moukou s vodou a ještě krátce necháme péct.
podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem. Recept na knedlík je také na těchto stránkách.

Dušený špenát:
Špenát necháme rozmrznout a trochu z něho slijeme vodu. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme, opepříme a cca pět minut dusíme pod pokličkou. Dejte pozor, ať se Vám špenát nepřipálí. Nakonec vodu vydusíme a když budeme přidávat vejce, tak teď je ten správný okamžik vejce ve špenátu rozmíchat. (Vejce nemusíte dávat).
Nakonec vmícháme propasírovaný česnek a ještě dosolíme.

Počet porcí
4 porce

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
jitka (neověřeno)
4. 5. 2008 15:45:32

Zdravím vís Ivanko děkuji za tento recept zas nějaká ta česká klasika to si ten můj pochutná!Už se těšíme na čevapčicí to mame moc rádi.Krásnou neděli přeji všem kuchařkám Jitka

Maruška (neověřeno)
2. 5. 2008 21:57:43

Máte pravdu náš známý z Rakouska když přijede by se ujedl kynutých houskových knedlíků jako přílohu a o kynutých jahodových knedlících ani nemluvě.To mleté maso ve špenátě zkusím u nás je stálicí pečená krkovička,špenát a bramb.knedlík Maruška Znojmo

Věrka123 (neověřeno)
2. 5. 2008 21:51:55

To nemusíme ani chodit daleko. Stačí Německo,tam myslím nemají tolik druhů mouky a tak dělají knedlíky jinak než u nás a tvrdý tvaroh tam taky nemají, ten si vozí od nás. Aspoň to do nedávna tak bylo. Je vidět, že jsou Češi mlsný a pro tu papulu přídou na všelijaké fígle. Já si teď vzpomínám, že ta američanka byla Templ Bleková?, mám takový dojem, ona u nás byla na americkém velvyslanectví a já to mám dokonce i napsaný a to už jsem úplně zapomněla, jak má člověk děravou hlavu. Díky Květo. Věrka.

Květo to nevadí, dobré recepty musí kolovat. Ona to asi dělala s tou vekou, protože američani, jsou vlastně chudáci, co se týká těch ingrediencí potřebných k vaření. Tam třeba nemají tolik druhů mouky jako u nás. To mě by kleplo.

Květa (neověřeno)
2. 5. 2008 20:30:05

Musím se přiznat, není to z mé hlavy, už dost dávno tento recept vařila v televizi američanka žijící v Česku, akorát místo bramborových knedlíků měla jako přílohu veku pokapanou máslem a zapečenou v troubě. Ale s tou vekou jsem to nikdy nezkoušela.

Květa (neověřeno)
2. 5. 2008 19:56:05

Tohle jídlo miluje můj syn a dělám také méně náročnější variantu a to mleté vepřové maso ve špenátě. Na zpěněné cibuli orestuji mleté maso, pak přidám kostku mraženého špenátu a až povolí přidám vejce, česnek a dochutím solí a pepřem. A samozřejmě s bramborovými knedlíky.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.