Zákusek se sušenkami Bebe
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Zákusek se sušenkami Bebe

Zákusek se sušenkami Bebe
Average: 4.2 (5 votes)

Ingredience

Pečené těsto:
4 vejce
16 dkg cukru krystal
16 dkg polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
ovoce podle chuti na upečené těsto
marmeláda na potření upečeného těsta
Krém:
1 l mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
20 dkg másla
moučkový cukr podle chuti
rumová tresť podle chuti
Dokončení:
1 a půl balíčku obdélníkových sušenek Bebe
cca 15 dkg čokolády na vaření
tuk na rozředění čokolády
Reklama

Postup přípravy

Pečené těsto:
Vysoký plech o rozměrech 30 x 40 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (cca 2 min. mixerem), přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech, těsto rozetřeme do stran a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. Pečme cca 12 - 14 minut. Na vychladlé těsto natřeme marmeládu, poklademe ovocem (kompot nebo čerstvé) a natřeme krém.

krém:
Krém si připravíme tak, že z mléka a vanilkových prášků uvaříme pudink. Než vystydne, tak ho občas promícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Do vychladlého zašleháme cukr a rumovou tresť podle chuti a dáme do lednice trochu ztuhnout. Potom krém nandáme na ovoce a rozetřeme do stran.

dokončení:
Na krém rozložíme sušenky, necháme mezi nimi asi 2 mm mezeru trochu je přitlačíme a polijeme čokoládou. Necháme do druhého dne v lednici. Podáváme z lednice.

Tip od Jany Š. : Když nechcete, aby se Vám udělal na pudinku škraloup, nemusíte ho míchat, ale stačí přikrýt mikrotenovým sáčkem nebo fólií.!!!

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Vlčková Jaroslava (neověřeno)
7. 5. 2008 14:40:00

Ivanko děkuji.Tento zákusek jsem udělala a padl celý plech. pochvala od celé mojí rodiny byla výborná.

Tak moje milá děvčátka, mě už ve skleníku kvetou rajčata. Ani Vám nebudu psát co říká můj muž. Jenom Vám naznačím, že je to přísloví o tom sedlákovi a bramborách, ale mě to nevadí, protože mám výsledky. Ivana
Jo a povlečení jsem našla a jenom ho přemáchnu.

Maruška (neověřeno)
2. 5. 2008 21:51:33

NO HOLKY NEBLBNĚTE MY CHCEME ZÍTRA SEKAT TRÁVU NA ZAHRADĚale jestli bude pršet tak zase budu stát u plotny a vařit a péct.Chci dělat štouchanou buchtu jestli bude dobrá pošlu recept.Ve Znojmě bylo celý den krásně a 22 st.ve stínu.Už chci dám muškáty na okna stad ti zmrzlíci už nepřijdou Maruška Znojmo

Věrka123 (neověřeno)
2. 5. 2008 21:37:56

Bobino, to je pravda, je to jako droga a za to může, ne já to nemůžu říct, hy, hy. U nás začalo pršet až kolem 17.hodiny, ale jen přeháňky. Dokonce jsem posekala dneska kus zahrady a vyplela skleník a přezto už jsem tu asi po třetí. Doufám, že Iva to prádlo opravdu nebude muset hledat. V televizi opět prdlačka, tak budu muset něco hrát, asi mahjong. Věrka.

Děvčata koukám, že Vás nikdo neupálil. Mě naštěstí taky ne.Ještě štěstí, že ty čarodějnice byly včera, teď je tady v Praze hrozný vichr,leje a já mám prádlo venku . Vlastně možná, že tam ještě je . Tak se mějte já jdu hledat prádlo.

Bobina (neověřeno)
2. 5. 2008 20:26:06

Jsem tu pravidelně každý den,pokud není počítač mimo provoz,je to jako droga,tak jsem si na to zvykla co ty Věrko

Bobina (neověřeno)
2. 5. 2008 20:17:22

To máš pravdu Věrko, bylo to dlouhý,já tu seděla každou chvíli a čekala jak mlsný vlčák co z té naší Ivy vypadne

Věrka123 (neověřeno)
2. 5. 2008 20:02:06

Já to taky znám, je to efektní a dobrý zákusek. S tím ovocem je to určitě ještě lepší než to znám. Takhle dlouho nás vydržela natahovat ta naše Iva,,Dobromyla Retigová,,. Věrka.

Květa (neověřeno)
2. 5. 2008 19:51:19

Paní Ivano, znám to trochu jinak: na piškot přímo kompotované nebo čerstvé ovoce a zalít horkým pudinkem(necelý 1l mléka a 2vanilk.pudinky,přisladíme). Pak si ušleháme 2šlehačky bez cukru a tuhou šlehačkou potřít piškot s pudinkem, na to poklást 2balíčky be-be a polít čokoládovou polevou.
A už jsem to dlouho nedělala, tak jste mně ten recept připomněla.

Bobina (neověřeno)
2. 5. 2008 19:28:27

Tak tohle taky znám,akorát bez toho ovoce,moc často je nedělám,protože jsou pracnější,to máte pravdu,ale jsou moc dobré

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.