Zákusek se sušenkami Bebe
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Zákusek se sušenkami Bebe

Zákusek se sušenkami Bebe
Average: 4.2 (5 votes)

Ingredience

Pečené těsto:
4 vejce
16 dkg cukru krystal
16 dkg polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
ovoce podle chuti na upečené těsto
marmeláda na potření upečeného těsta
Krém:
1 l mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
20 dkg másla
moučkový cukr podle chuti
rumová tresť podle chuti
Dokončení:
1 a půl balíčku obdélníkových sušenek Bebe
cca 15 dkg čokolády na vaření
tuk na rozředění čokolády
Reklama

Postup přípravy

Pečené těsto:
Vysoký plech o rozměrech 30 x 40 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (cca 2 min. mixerem), přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech, těsto rozetřeme do stran a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. Pečme cca 12 - 14 minut. Na vychladlé těsto natřeme marmeládu, poklademe ovocem (kompot nebo čerstvé) a natřeme krém.

krém:
Krém si připravíme tak, že z mléka a vanilkových prášků uvaříme pudink. Než vystydne, tak ho občas promícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Do vychladlého zašleháme cukr a rumovou tresť podle chuti a dáme do lednice trochu ztuhnout. Potom krém nandáme na ovoce a rozetřeme do stran.

dokončení:
Na krém rozložíme sušenky, necháme mezi nimi asi 2 mm mezeru trochu je přitlačíme a polijeme čokoládou. Necháme do druhého dne v lednici. Podáváme z lednice.

Tip od Jany Š. : Když nechcete, aby se Vám udělal na pudinku škraloup, nemusíte ho míchat, ale stačí přikrýt mikrotenovým sáčkem nebo fólií.!!!

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Milus (neověřeno)
7. 2. 2019 08:45:50

pani Ivanko jestli mohu poradit nej poleva ktera SE nelame je 100ml Smetana zahrat ale nevarit a do ni zamichat 120g Borke nebo mlecne cokolady dle chuti.Rozmichat a natrit nechat zaschnout .Vyzkousejte uvidite ze nezklame Milus z nemecka.Jste super.

Tyna (neověřeno)
24. 9. 2015 18:39:41

Recept jsem dělala už několikrát, je výborný, rychlý a jednoduchý. Za mě palec nahoru. A musím podotknout, že i podrobný návod je super.. pro někoho kdo umí péct, stačí pomalu jen napsat suroviny a už si ví rady.. pro někoho kdo neumí, jako např. já, je u spousty receptů problém s návodem (co, jak, kdy a na kolika jak dlouho, atd.. :D ) ale tady ne.. podle tohoto popisu to zvládne i amatér, jako jsem já :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 11. 2014 01:43:58

In reply to by Dorka (neověřeno)

Já dávám 3 lžíce oleje, 1 čokoládu na vaření - rozpustím v MVT. Někdy zamíchám s 200-250 ml zakysané smetany.
Krásně se nastaví a ztuhne. Na řezy na plech je ideální. :-)
Olej se dává proto, aby se nelámala.

Týna (neověřeno)
6. 11. 2014 19:58:31

Dobrý večer, mohl by mi někdo prosím poradit? Kolik másla se přidává do té čokolády na vaření? Možná je to hloupý dotaz, ale nejsem žádnej profík v pečení, tak se radši ptám. Hodlám zkusit tento recept a nerada bych to zkazila :-)) Děkuji Týna B.

Alexie (neověřeno)
24. 8. 2013 14:25:47

Pokud nechcete mít na pudingu škraloup nemusíte ho neustále míchat až do vychladnutí či ho poté odebrat.Stačí povrch posypat vanilkovým cukrem,zásadně ho nevmícháváme dovnitř, a čekáme do vychladnutí.

miroslava (neověřeno)
5. 4. 2013 18:53:04

In reply to by Nepřihlášený (neověřeno)

ten molac musi byt vyborny vizeral skvelo naozaj klobuk dolu ,a idem ho hned aj spravit

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 5. 2012 20:52:46

Mockrát děkuju za tak skvělý a jednoduchý recept,zvládla jsem to,ikdyž se v kuchyni pohybuju teprve chvilinku... Celá rodina si pochutnala! :-)

dana (neověřeno)
19. 1. 2012 20:31:13

Zdravim Ivanku,tak šikovnou kuchařku jsem dlouho nepotkala,recepty kjsou skvělé,osvědčené.Ráda vařím podle videa ,je to super.moc děkuji auž se těším na nové věci.Přeji hodně zdravíčka ahojky dana

Ahojky Armine, tak to jsem zvědavá. Když by se tam dalo méně másla, tak by to nebylo tak tuhé. Já myslím že tohle je tak akorát, ovšem někdo opravdu tu chu´t tak nesnáší :-) Přeji hezký večer. Ivana M

Aŕmin (neověřeno)
15. 5. 2011 17:09:21

Poprvé když jsem dělal tento zákusek, tak jsem ho udělal z višní a vanilkového krému. Dnes jsem ho dělal napodruhé a ze začátku jsem přemýšlel nad kombinací kokosového krému a kompotovaných ananasů - styl pinakoláda. Nakonec jsem se rozhodl pro čerstvé jahody a krém z jahodového pudingu. nemohu litovat, je to výborné, ale přijde mi ten krém hrozně, ale opravdu hrozně moc máslovej. Máslo miluju, ale toto je opravdu moc. Poprvé, když jsem zákusek pekl se mi ani nezdálo, že je tam tolik toho másla.... No, ale já si myslím, že to máslo nebude cejtit, až to pořádně ztuhne... Jinak opravdu výborné! :-)

Ilona (neověřeno)
22. 10. 2010 21:55:44

Moc zdravim Ivanko,ten piskot pokapu rumem a jak je namoceny,tak se pudink neodlupuje,hlavne se musi nalit na piskot jeste horky.Nekdy do pudinku zamicham ovoce-kompotovane ananas,mandarinky nebo jahody a pak je to doopravdy lahudka! Preji dobrou chut.

Dobrý den Ilonko, tak už mám hotovo a ochutnáno a jedním slovem luxusní záležitost :-) Natočila jsem to a samozřejmě jsem zdůraznila že je to od Vás. Mám ale jeden technický dotaz :-) Ten pudink se mě odlupuje od toho spodku těsta, tedy to se mě stává i u míša řezů, tak jenom jestli to tak může být :-) Díky za odpověď. Ivana M

Ilona (neověřeno)
27. 9. 2010 00:02:02

Ahoj mam obdobny recept,je jednoduchy akdyz jsem ho upekla,musela jsem ho opakovat pomalu kazdy vikend.Testo: 16dkg mouky polohr. ,4cela vejce,16dkgcukru krupice,pul prasku do peciva,vse uslehame metlami,dame na vymazany a vysypany plech s vysokym okrajem a upeceme.Testa se Vam bude zdat malo,ale nabyde. Pak svarime 3 vanilkove pudinky v 1l mleka s 2 vanilkovymi cukry,do horkeho zaslehame 15dkg masla a vse nalijeme na upeceny piskot. Pudink poklademe susenkami Be-Be,staci 2 balicky. Pokapeme rumem a polijeme cokoladovou polevou - 25dkg cukru moucka, 10dkg masla, 3 lzice obyc. kakaa, 3 lzice rumu, 2 lzice horke vody. Maslo rozpustit a pridame ostatni ingredience, vymichame lesklou polevu, hlavne nevarit! Zkuste upect a vsichni se budou olizovat!

Dobrý den Hani, tak to jste si krásně rozdělila :-) Já už teď u nově natočených receptů píši i čas přípravy. No člověk se musí zdokonalovat a vychytávat chybky :-) Přeji hezkou neděli. Ivana M

Hanka (neověřeno)
19. 6. 2010 21:37:43

Včera jsem se pustila do těhlech řezů a musím říct, že jsou hrozně časové náročné. Dva dny mi trvalo, než jsem je udělala :-) To je vtip :-) Chtěla jsem udělat řezy, ale nějak se mi nedostávalo času a tak jsem tyto řezy dělala dva dny. Večer jsem upekla piškot. Ráno jsem ten piškot namazala marmeládou, dala na to ovoce a ještě rychle udělala puding. A večer když jsem se vrátila z práce, tak jsem dodělala krém a čokoládu a mám to hotové :-) Myslím, že takhle dlouho určitě nikde jinde tyhle řezy nevydrželi :-) Jen co dorazí přítel, určitě rychle zmizí :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
26. 2. 2010 03:04:41

ahoj dekuji ty za tvoje recepti usnadnila si mi praci tym ze nemuzim premislet co uvarim detem nebo mazelovi dik moc paaa eva

David (neověřeno)
10. 2. 2010 18:52:02

Dobrý den Ivanko musím pochválit tvoji stránkuje úžasná je tam vše do podrobna moc děkuji za recepty jsou chutně a lehké moc děkuju :-)

Dobré jitro Petule, určitě se neurazím a děkuji za receptík. Tak na takovýhle krém jsem ještě nepřišla a snutelou to musí být výborné. Určitě to zkusím. Přeji hezké a klidné svátky ;-) Ivana M

Petule (neověřeno)
19. 12. 2009 23:10:31

Dobrý den, mám moc ráda Vaše stránky, chodím se sem insirovat jsem pořád začátečnice naproti Vám. Chtěla jsem Vám jen předat inspiraci receptu (pokud jej znáte, tak se omlouvám, já jej objevila teprve nedávno:-)). Snad Vás neurazím,

Lepenice z Bebé sušenek:
1x balení tmavých bebe sušenek
1x balení světlých bebe sušenek
krém je dělany z 2x tvarohů a Nutely(případně levnějšího čoko krému)
sypaný kokos na obalení

Sušenky lepit k sobě po jedné straně střídavě (tmava x krém x svetla x tmava...)
zbytkem krému otřít po stranáach aby se nalepil kokos a obalit v kokosu. Lepší je dělat jej třeba na obalu, kde si jej posouváte. Vznikne obdelník dlouhy cca 40cm. Nechat vychladit v lednicce :-)

Dobrý den paní Miluško, dodatečně přeji všechno nejlepší k narozeninám a hlavně hodně zdravíčka. Vy z oslav tedy nevyjdete. Takže doufám, že zase budete mít úspěch a tím pádem se i já trochu přiživím :-) Přeji hezký večer. Ivana M

Miluše (neověřeno)
9. 11. 2009 16:59:38

Dobrý den paní Ivanko.V sobotu jsem oslavovala 60 let,všechny jsem překvapila zákuskem podle Vašeho receptu. Byl jako vždy úžasný,je to už čtvrtý zákusek pečený podle vašich receptů.V sobotu oslavuje vnuk, tak vybírám další ,nevim ještě pro který se rozhodnout, všechny jsou výborné.Ještě jednou Vám chci poděkovat za Vaše stránky. Přeji pěkný den. Miluše z Ostravy

Ervin25 (neověřeno)
14. 10. 2009 19:56:50

Pani Ivano tak ted jsem dodelal tento dezert a dal jsem liskooriskovou cokoladu a take to neni spatne doma uz krouzi jak supi moc na to maji chut . Vyborna mnamka naschledanou Ervin25.

mlsná markéta (neověřeno)
7. 10. 2009 16:24:49

paní Ivanko už se chladí!!!Nevím,zda vydržíme do zítra.Díky moc za Vaše stránky na neděli chystám Vaši svíčkovou.Díky,díky,díky!!!!!

Pavla (neověřeno)
1. 9. 2009 19:26:57

Dobrý den Paní Ivanko,tak teď jsem dala do lednice bebe zákusek a těším se na ráno až si ho dám k snídani:-)Jinka Vám také chci pochválit Medovník,který je vynikající!!!všichni v rodině si ho moc pochvalují a řikají,že je lepší jak kupovaný:-)Moc ráda s Vámy vařím i peču...Jste šikulka.Mějte se krásně,s pozdravem Pavla

:-) Ahojky buchtičko, mám pocit že se někde mihnu, asi u grilování, ale zkoušeli jsme s klukem nahrát video, kde bych byla vidět, ale tím jak se to potom pustí na malou obrazovku a navíc to je problém, protože mám opravdu malou kuchyň a ta kamera by musela být ve špatném úhlu, tak jsme to zavrhli. Jsem v tom prý rušivý element. Ale za svůj vzhled se nestydím a do pokecu dávám svoje fotky a až tady bude zase galerie, tak tam jí dám taky. No jedině bych mohla dát fotku, jak máme napsáno o nás. Přeji hezký den. Ivana Malatincová

Evelina (neověřeno)
7. 3. 2009 15:21:09

Pěkné odpoledne,Ivanko.Tak nevím, proč jsem se léta zdráhala připravovat moučníky ze sušenek.Asi jsem si myslela, že přece mám na to, abych upekla kus pořádné poctivé buchty.Ale dneska jsem kus "cesty" dohnala. Tyhle řezy jsou výborné.Budu je 100% příležitostně opakovat.Ještě pořádně sušenky nezměkly,ale už krájíme .Tvoje stránky s videem a milým mluveným slovem ,myslím, nemají na netu konkurenci.Pokaždé, když sem zavítám,si něco vyberu a ještě ani jednou jsem se nezklamala.Krásný víkend.Evelina

Blanička (neověřeno)
25. 2. 2009 08:11:52

Dobrý den, Be Be řezy vyrábím také, převážně používám na kolečka nakrájené banány nebo čerstvé jahody, ale použít se dá cokoliv.

Jarka (neověřeno)
29. 1. 2009 16:04:48

Ivanko,já znám tento recept také, ale s tím rozdílem,že do uvařeného oslazeného pudinku rovnou dám 1 máslo a míchám ručně až do rozpuštění másla v pudinku.Až se to hezky spojí v hladký krém,potom to naliji na placku,nedávám ovoce a BeBe sušenky poleji ještě rumem a potom teprve čokoládou.Zkuste je to rychlejší.Jarka

Dobrý večer Ivetko, moc děkuji za upozornění. Já mám tady dva zákusky a jemnují se hodně podobně - zákusek se suženkami bebe a zákusek ze sušenek bebe a ta videa jsou samozřejmě jiná, ale dali jsme tam stejná. Až se syn vzmátoží, musíme se prohrábnout v jeho počítači a doufám že najdeme to správné. Ještě jednou děkuji za upozornění. Zdraví Ivana M

iveta (neověřeno)
21. 1. 2009 22:55:05

Dobry večer pani Ivano,stranka je perfektni a hodne mi pomahá v kuchyni,tenhle recept na bebe zakusky chci take udelat ale video neodovida receptu mužete se na to mrknout diky iveta

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.