Kuře na zelí
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kuře na zelí

Kuře na zelí
Average: 4.3 (3 votes)

Ingredience

4 až 5 kuřecích stehen
0,5 kg kysaného zelí (i více)
1 cibule
10 dkg špeku
sůl podle chuti
cukr krystal na oslazení zelí
Reklama

Postup přípravy

Zelí dáme do pekáčku i se šťávou (podle chuti můžeme přidat cukr) , posypeme nakrájeným špekem a nahoru položíme omytá, osolená kuřecí stehna. Tuk žádný nepřidáváme.
Dáme přikryté péct do trouby. Během pečení stehna propíchneme a tuk z nich se nasákne do zelí. Pečme přikryté doměkka a teprve ke konci odkryjeme a opečeme kůžičku.
Zelí nandáme na knedlíky, protože je omaštěné vypečeným špekem a tukem z kuřete.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
RadovanKolek (neověřeno)
2. 11. 2008 10:15:56

Tento recept znám už dlouho ale já přidávám do zelí 2 rajské protlaky a kečup zelí chytne červenou barvu a je to super můžu doporučit.

Dobrý den Sandro, nejsem zlomyslná, ale tohle mě pobavilo. Určitě kachýnka půjde takhle udělat. Tatínek ví co je dobré, prostě ta chuť tý kachny, to je dobrota.
Přeji moc brzké uzdravení a žádné boleti. Dietě zdar. Ivana

Sandra (neověřeno)
18. 7. 2008 12:32:22

Pani Ivano, velika mnamka to byla..a to takova ze jsem si tim i povzbudila moje 5 let spici vredy..takze mam ted dietku..ale i tak to za to stalo..mnam mnam..ale chtela jsem se jeste zeptat,je tatko mozne pripravit i kachnu? muj tatinek ji miluje a tohle by mu urcite moc chutnalo..jen kuratko moc nemusi..je to mlsoun :-) Mockrat Vam dekuju..

Sandra (neověřeno)
11. 7. 2008 16:22:28

Dobry den,

nyni jsme s manzelem a prckovou na Islandu a jelikoz je tadz maso dosti drahe,kupuje casto kureci,to je nejlevnejsi..a uy nevim na jaky druhy kure pripravovat tak dneska zkusim toto,uz se moc tesim..skoda ze jsem o tomto receptu nevedela kdyz jsem byla tehotna,byl by asi na dennim jidelnicku :D

Lukáš"Trapper John" (neověřeno)
7. 7. 2008 10:48:59

dělal jsem kuře na zelí podle tohoto receptu a bylo to moje první vlastnoručně dělaný jídlo tak jsem měl docela strach jestli to nezpackám, ale povedlo se to báječně i přítelkyně, která jinak kysané zelí vůbec nejí si na něm ted pošmákla super recept

Roman Poluda (neověřeno)
30. 5. 2008 11:43:25

No,koukám že se na tom nedá nic zkazit.Mám tady kuře i zelí tak mi vlastně nic nechybí.Dík za rady,zkusím i tu smetanu.Snad to zvládnu :-)Roman
P.S.Tato video kuchařka teda nemá chybu

Jitka (neověřeno)
25. 5. 2008 20:04:15

Já tenhle recept dělám ještě malinko jinak - do pekáčku dám kysané zelí, na to trošku oregana, pak kousky kuřete, osolené, posypané třeba grilovacím kořením, nahoru zase kysané zelí, oregano podle chuti a zalít kysanou smetanou - tu moc hustou trošku naředím vodou. Dělá se to 3/4 hod. přikryté, 1/4 hod. odkryté a dávám k tomu brambory (ale já vlastním samé dcery a ty si hlídají linii :-) ). Je to fakt ňamka.

Iva (neověřeno)
16. 5. 2008 13:16:18

U nás je tenhle recept považován také za kuře jako kachna, a je to výborné. Místo špeku dávám anglickou slanunu a polovinu zelí cerveného a polovinu bílého, nepřislazuji- zkrátka pochoutka, ale po obědě to chce si jít odpočinout, zvláště když se to dá s bramborovým knedlíkem.

Věrka123 (neověřeno)
14. 5. 2008 20:20:10

Marto, to já nevim, jak se tomu říká jinde, ale u nás je tenhle recept považován za kuře jako kachna. No jsme holt v Čechách a každý si vše jmenuje po svém, já jsem z Liberce a tenhle název jsem převzala i s receptem v práci, ale teď už jsem v důchodu, třeba tomu teď ty mladší říkají jinak. Ale podle mě na názvu vůbec nezáleží, hlavně že je to dobré. Věrka.

Maruška (neověřeno)
14. 5. 2008 20:18:48

Tento recept je výborný u nás jej kuchařinky dělají ve školní kuchyni pro děti i jiné strávníky.Nemá to chybu Maruška

Marta (neověřeno)
14. 5. 2008 13:31:24

Věrko a Květo,pokud je mi známo kuře jako kachna je na černém pivu.Nepletete si to náhodou? Přidávám recept:
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha: knedlíky, zelí.

Dobrou chuť.

Jana H. (neověřeno)
14. 5. 2008 12:58:42

Já dávám na dno římského hrnce dost cibule pokrájené na měsíčky a na to zelí. Cibule pustí šťávu a nemusím podlévat. A kuře také. Ale když budete chtít, tak podlejte, ale jen nepatrně. Hodím se recept na římský hrnec. Já ho mám ráda, protože to jídlo je dietnější, tedy když chci, jinak bůček je bůček.Zdravím Jana H.

Lidus (neověřeno)
14. 5. 2008 12:44:16

Také dělám toto kuře v římském hrnci a výsledek je vynikající.Zelí může být kyselé nebo sladkokysele sterilované ve sklenici to hezky bílé.Zkoušela jsem obojí a obojí bylo vynikající.

Věrka123 (neověřeno)
14. 5. 2008 11:20:25

Přesně jako to říká Květa, u nás tomu také říkáme kuře jako kachna. Je to dobrý a to co tam říká Janina, tak to mě docela zaujalo. Věrka.

Květa (neověřeno)
14. 5. 2008 11:05:56

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat paní Jany na to pečení v tom římském hrnci. Dělala jsem v něm francouzké brambory a bylo to tak připečené, že se to pak špatně čistilo. A co to zelí, musí se předem podlít, aby se mi pak polovina zelí nepřipekla. A za jakou dobu odkrýt vrchní poklici, ať kuře chytne barvu?Děkuji

Paní Ivano, tento recept dělám a říkáme tomu kuře-kachna. A ještě když se kuře pořádně pokmínuje, tak to jak kachna chutná.

Jana H. (neověřeno)
14. 5. 2008 10:39:30

Ahoj Ivo, není co dodat.Jen pro ty, co mají římský hrnec je to v něm jedinečné. Ahojky Jana H.
Já takto dělám i vepřové, ale na sladkém zelí, kysané nemusím.

Marta (neověřeno)
14. 5. 2008 10:10:29

Ahoj Ivo,
tento recept znám již 10 let. Jestli můžu poradit,lepší chutná kuře na zelí,když jej potřeme grilovacím kořením místo soli.
Na kuře poklademe plátky špeku nebo anglickou slaninu.
Peču ovšem otevřené od začátku a nepodlívám.
Pěkný den a dobrou chuť.

Líba (neověřeno)
13. 5. 2008 21:08:39

Toto je výborný recept, dělala jsem to asi před dvěma lety, ale předpis jsem někam zašila. Díky za něj.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.