Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kuře na smetaně a paprice

Kuře na smetaně a paprice
Average: 4.2 (9 votes)

Ingredience

kuřecí maso podle chuti (prsa,stehna)
1 cibule
1 lžíce sádla
8 lžiček sladké papriky
350 ml vody
3 bobkové listy
3 dl sladké smetany
10 dkg zakysané smetany
4 dl mléka
1/2 kostičky slepičího bujónu
citr. šťáva podle chuti (přidávejte až po odstavení omáčky z plotny)
cca 50 ml mléka nebo vody a 2 až 3 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Reklama

Postup přípravy

V papiňáku rozehřejeme sádlo, přisypeme papriku, zpěníme a hned nalijeme vodu.
Přidáme cibuli, bobkový list, osolené maso a v papiňáku uvaříme doměkka. Maso vyndáme, dáme pryč bobkový list a cibuli a doděláme omáčku.
Do papiňáku přidáme smetany, mléko, bujón a přivedeme do varu. V trošce mlécenebo vody  si rozděláme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme. Dvě minutky provaříme mouku.Po odstavení omáčky z plotny přidáme citron a sůl podle chuti a podáváme s houskovým knedlíkem.
Tahle porce je pro čtyři osoby.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

dneska jem uvařil kuře na paprice podle vašeho receptu a je super jako vždy, už se na něj těším na zítra to bude paráda ,dobrý oběd potom motorky a večer formule to nemá chybu ,jen tak dál máte skvělé stránky, zdravím a těším se na příště ahoj

Kozelská Markéta (neověřeno)
12. 10. 2010 21:29:40

Ivanko, chystám se na Vaše kuře a už teď si troufnu napsat,že bude supr jako každý recept ,co jsem od Vás vyzkoušela. Později dám vědět Vaše Markéta

ivana.m
12. 10. 2010 19:37:18

Dobrý večer Lucko a díky za jedničku :-) To věřím že určitě nejenom já si receptík napíši a určitě vyzkouším:) Krásný večer přeje Ivana M

Lucka (neověřeno)
12. 10. 2010 19:25:17

Dobrý večer,tak za prvé, vaše stránky jsou báječné,ráda na ně chodím a zkouším nové recepty. 1* :-)
Když jsem narazila na tento recept, přepadlo mě nutkání napsat ten můj,já totiž donedávna vůbec neznala kuře na paprice,tedy znala,ale úplně jinak,od maminky, s rajským protlakem. naučila jsem se ten její recept a chlap se může doma umlátit ( po omáčce).
Celé kuře rozčtvrtím, na oleji osmahnu dvě cibule dosklovata,na nich to kuře,aby se zatáhlo. Kuře vyjmu,do hrnce šoupnu 1 větší rajský protlak (hame) a cca 3/4 pytlíku sl. papriky,trochu to osmahnu a zaliji vodou. Až začne vařit,šoupnu tam zase všechno masiko+ asi 10 kuliček nového koření a osolím. Vařím masíčko až jde od kosti,vše scedím,maso oberu. Omáčku zahustím,už jsem zlenivěla,tak dávám hotovou jíšku světlou,provařím a na závěr přidám cca 200 ml sladké smetany a dosladím cukrem,popřípadě dosolím.
Tak třeba si také někdo pochutná,mějte se krásně.

ivana.m
13. 5. 2010 06:42:37

Ahojky Modrásku, tak když pošleš muže, tak radši koupí víc co ? No to je lepší, než kdyby to nepřinesl :-) :-) Měj se :-) Ivana M

janaS. (neověřeno)
12. 5. 2010 21:20:44

Tak jsem ji právě dovařila na zítra. :-) Nedala jsem sádlo, ale "tekutou" Ramu, a maso hned na kostky a taky se mi udělaly ze zakysky tečky, ale vyřešil to cedník. :d Dochutila jsem to a na to, že jsem ji takto vařila po dlouhé době a na omáčky nejsem, je vynikající. Opět za 1*. Teď vařím vrtule, chlap byl na nákupu, tak jich máme dostatek. ;-)
Já si dám zítra s brambůrky. ;-)

Nepřihlášený (neověřeno)
13. 4. 2010 17:46:42

dobrý den aby se vám neudělali ty tečky chce to nechat tu smetanu vyndanou z ledničky aby měla pokojovou teplotu a pak se vám ty tečky neudělají.

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 2. 2010 11:26:12

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestly můžu za něco vyměnit tu zakysanou smetanu. Tuhle omáčku už jsem mynule dělala byla dobrá a korát se po zakysce udělaly takove male tečky jako když dáte do kávy skažené mléko... možná to tak má bít ale moc uchvatně to nevypadalo .

Monika (neověřeno)
3. 2. 2010 19:42:56

Musím se přiznat - první omáčka v životě, co jsem udělala - a měla jsem z toho pořádný strach. Bylo to vynikající, udělala jsem k tomu ty hrnkové knedlíky (taky první v životě) a měla jsem obrovský úspěch. Ještě na nás čeká v ledničce Kinder řez:-)
Moc děkuji za super recept!!!

ivana.m
3. 2. 2010 18:25:40

Dobrý večer Míšo, máte pravdu. Já sem dávám třeba recept, který jsem dělala už víckrát a pak je to teprve ono. Prostě chce to se vyvařit :-) :-) iVANA m

Michaela (neověřeno)
3. 2. 2010 17:19:14

Dobry den,na Vase stranky chodim pravidelne a tento recept jsem zkousela nejednou,ale nikdy to nebylo takove jak jsem si predstavovala(jsem na svoje vytvory dost kriticka i kdyz si stravnici nestezuji).Dneska jsem se rozhodla pro dalsi pokus a jsem na sebe hrda,protoze se mi nikdy nic tak nepovedlo,vlastne i buchtu co jsem pekla byla,teda zatim jeste je super :).Clovek se proste zdokonaluje,chce to jen praxi a diky Vasim receptum a hlavne videim to jde mnohem lip.Takze dekuji,ze se s nami delite o Vase rady,recepty a zkusenosti.
S pozdravem Michaela.

ivana.m
28. 12. 2009 14:45:33

:-) Dobrý den pane Pavle, tak to je dobrý, ale určitě zase máte doma malé plus :-) Jen pokračujte a dál se vyvíjejte, mě by určitě potěšilo, kdyby můj muž občas něco ukuchtil :-) Přeji hezký den. Ivana M

janaS. (neověřeno)
28. 12. 2009 14:38:23

přeju pěkný den, to tak někdy bývá, že když ukážeme, že něco umíme, a navíc dobře, tak už nám to zůstane. ;-)
Já osobně oceňuju, když chlap umí vařit, že má zájem a nepovažuje to za "ženskou" práci. U nás báječně vaří můj muž, taťka, švagr, tchán a učí se i můj 17-ti letý syn, že prý nechce být závislý na ženě. :-)
Tak jsem chtěla popřát hodně úspěchů a aby Vás to bavilo.
Podle Ivanky se vaří dobře a já i vařila pro mě nové věci a chutnalo nám.

Pavel (neověřeno)
28. 12. 2009 13:34:06

Vážená paní Ivanko
Asi před rokem, jsem poprvé narazil na Vaše stránky. Hledal jsem něco rychlého z kuřecího masa. Co čert nechtěl, našel jsem tento recept - kuře na smetaně a paprice a ihned jsem se dal podobně jako pan Michal do vaření dle videa na PC. Vše se vydařilo parádně a celá várka zmizela rodince v břiše jedna dvě. No a to jsem si právě naběhl, protože od té doby musím tento pokrm vařit na všechny narozeniny,svátky a jiné rodiné oslavy. Tak to Vám teda pěkně děkuju :D .
PS: Díky moc a nejen za tento recept, ale i za spoustu dalších.

LAILA (neověřeno)
14. 12. 2009 06:31:45

Ahojky, jak pises u te huste smetany tu u nas maji taky ja ji pouzivam misto slehacky, je to asi 35pr skoro jako ona ale vysusenjsi , bud pridavam mleko a nebo vodu. Tiramisu je z ni taky vyborne je to fresh crem neco jako mascarpone ale o hodne levnejsi teda aspon u nas.

ivana.m
5. 12. 2009 21:38:56

Ahojky Michale, tak to si živě představuji a bavím se, doufám že jste si nezamatlal počítač. Přeji dobrou noc. Ivana M

Michal (neověřeno)
5. 12. 2009 19:09:08

... pratele tak si me predstavte jak na stole vedle pekacku mam notebook a delam krok po kroku jako je to na videu ... skoda ze me nemel kdo natocit na kameru :D .. kazdopadne v pondeli si udelam krkovicku na pivu .) Jinak dekuji Ivanko za privitani Ivanko .)

michal (neověřeno)
3. 12. 2009 13:45:10

a vite jak to dopadlo ? no boooomba , deti .. Tati takhle to mama neumi... co dodtat ? Myslim ze kristalova lupa je zcela zasloze ... dekuji uctive

Míša (neověřeno)
27. 11. 2009 11:06:34

Dobrý den,
tak jsem před časem také zkusila váš recept ale mně dobře nedopadl. Podle receptu jsem přidala smetany, mléko a bujon a přivedla do varu. Po chvilce se mi omáčka zdrcla Obrázek odebrán. Tak nevím kde jsem udělala chybu.

Tedy ne že by se tam sladká paprika nemohla takhle přidat, ale jde o to spojení a o tu chuť. právě že se má na nečem zpěnit, takže i mě se stane že si myslím že by to chtělo víc papriky a tak si dám do krnečku třeba 1/2 lžíce oleje, nasypu a rozmíchám papriku a nechám to otočit v mikrovlnce a potom to rozmíchám do omáčky :-)

Denisa (neověřeno)
28. 10. 2009 14:21:25

Dobrý den, chtěla bych to udělat ale nevím jak´dlouho se to ma dělat v tom papináku. předem děkuji za modpoved...

zdenek (neověřeno)
27. 10. 2009 16:35:56

Jdu to dnes vyskouset a na houskove knedliky mam zadelano jen misto mleka jsem pouzil vodu tak jsem zvedav jake budou knedle delam je totiz poprve.Zdravim.

Zdeni, mě takhle zlobí muž s čínou, že asi před třiceti lety chodil někam na čínu a já se prostě do ní netrefím. Já mu říkám, vždyť už si to ani nemůžeš pamatovat,ale on si to nedá vymluvit :-) :-)

zdena1028 (neověřeno)
26. 10. 2009 17:54:47

Děvčata pan Jiří má pravdu,že od maminky je jídlo nejlepší. Dám vám příklad moje sestra je výborná kuchařka, ale když k ní jezdili synové na prázdniny tak z nich byla nešťastná. Ať uvařila cokliv tak jí řekli, že mamka to má stejně lepší. Já dělám kuře na paprice také jinak, tak jak chutná nám. Někomu by třeba nechutnalo a o tom to je každý máme jiné chutě. Ale pokud neochutnám tak nahaním.
Ivanko ty klidně vař jak to máte rádi a každý si to může dochutit podle sebe.

janaS. (neověřeno)
26. 10. 2009 16:47:17

Jejda, tak to mamince ani neukazujte !
Držte se jen jejích receptů, když jsou nejlepší na světě a nikdo vás přece nenutí, aby jste na tyto recepty chodil !
Naštěstí jste kapka v moři, protože všem ostatním se tyto recepty líbí !

Jiri (neověřeno)
26. 10. 2009 16:32:54

Proboha, tohle kdy by videla maminka...Ta dela nejlepsi kure na paprice na svete,ale rozhodne ne takovymto zpusobem...Poslu Vam pakt jeji recept...

simona (neověřeno)
1. 10. 2009 10:06:53

Dobry den pani Ivanko vase stranky uplne uzasne opravdu jste skvela kucharka vyzkousela jsem od vas hodne receptu a vzdy na 1 povedlo se uplne vsechno mejte se hezky a at vam to porad tak vyborne vari!

janaS. (neověřeno)
30. 9. 2009 17:50:54

Ivanko, já vím a děkuju. ;-)
Aspoň budu mít čas tu brouzdat a uvařit nebo upéct něco, k čemu jsem se ještě nedostala. :-)
Dnes měl kluk sice rychlou pizzu, ale koupil sušené droždí a měl na ni chuť, tak to nebylo z časových důvodů. :D
Pěkný den.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.