Pomazánka z nivy
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Pomazánka z nivy

Pomazánka z nivy
Average: 4 (3 votes)

Ingredience

2 balíčky nivy (22 dkg)
3 lžíce měkkého tvarohu ve vaničce
3 až 4 lžíce pomazánkového másla
4 lžíce smetany
rajče a vlašské ořechy na ozdobení a chuť
Reklama

Postup přípravy

Nivu nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, máslo, smetanu a promícháme. Podle chuti můžeme přidat klidně ještě tvaroh nebo máslo. Můžete si nivu ochutit ještě lehce česnekem.
Mažeme na pečivo a ozdobíme rajčetem a vlašským oříškem.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Wendy (neověřeno)
4. 2. 2012 11:56:57

Mám naprosto štíhlou dospělou dceru, která jí zdravě a má vyšší cholesterol(jako její otec), já sama jsem silnější, dopřávám si takovéhle pomazánky, řízky smažené na sádle a podobné "hrůzy" a cholesterol mám v normě, je to z velké části věc dědičnosti !!!, to mi nikdo nevymluví. Jako další příklad mohu uvést zpěvačku Pavlínu Filipovskou, která se celý život udržuje štíhlá a má cholesterol vysoký, takže lidi, buďte v klidu !!!
Spousta těch řečí o škodlivosti některých potravin nahrává výrobcům těch "rádoby" zdravějších náhražek přírodních produktů. A zrovna olej, margaríny ap. jsou některé z nich - ty levnější obsahují rakovinnotvorné transmastné kyseliny, protože co si budeme povídat, řetězce tu nejsou proto, aby nám dali něco levně nebo zadarmo, ale aby měli co největší zisky za co největší šunty. A teď mne ukamenujte...
PS: ... a navíc jsem nekuřák.

Radka (neověřeno)
3. 2. 2012 18:02:17

je to pro ženský, co si myslí, že zhubnou a nebo kdo má vysoký cholesterol a má to doporučeno od lékaře. Přece tohle nejíte 3xdenně 20 let. Mám celý život 49 až 50 kilo, a přitom tak ráda jím, jím vše, nikdy dieta, ano, mám dítě, jsme celá taková rodina. Mamka, děda...netloustneme. Kachna, zelenina, niva, řízek, chlebíčky, br. kaše, tunák, jahod.musli, chleba s máslem a rajče, prostě jíme všechno. Do kafe malý hrneček dvě lžičky cukru, za den pět kafí. Toho cukru! Chci říct, že není vše tak, jak tvrdí doktoři. Cholesterol mi naměřili ok, tuk kolem vnitř.orgánů v mínusu. Co byste řekla na medovník? Pokud člověk nemá zdrav.problém, proč by si na tom nepochutnal. Podívejte na Francouze třeba. Bílé pečivo, kafíčko, cigárko, vínečko. To je metabolismem člověka. Tady blbnete se zrním a č.chlebem, co se nedá pozřít a furt půl národa má problém. Niva je výbornááá, a Ementál...mnam. Ale na ten už nemám :-) Jé to je hodin, jdu dělat tu nivovou pomazánku...ještě si předtím zapálím :-)

Ladie (neověřeno)
23. 5. 2008 14:02:10

Tak já vám taky zkazím průměr. Už nekouřím. Ale skleničku něčeho dobrého, tu si dám ráda :-)

Jinak recept super. Někdy místo tvarohu použiju "zbytky z lednice" jako jsou měkké neochucené sýry, žervé nebo majonéza - a to je teprve cholesterol milý anonyme. Mňam!

Věrka123 (neověřeno)
22. 5. 2008 17:55:41

Já taky nekouřím, asi bych to neustála, moje průdušky stávkují už při blbém počasí a pak funím jako sentinel. Ale dcera ta kouří, sice z toho nemám radost, ale je to její věc, nekouří moc, tak to snad nějak rozdejchá i po stánce peněžní. Věrka.

Bobina (neověřeno)
22. 5. 2008 17:11:13

Ahoj Jani,Jituš a Věrko,tak já se teda přiznávám no,sice nerada,ale držím partu,nekouřím moc,ale dám si.
Jen zakomplexovaný primitiv se neumí podepsat pod svůj názor a schovává se pod anonym.At se radši normálně nají,možná nebude tak nervozní a přestane otravovat ostatní.Ahojky Bobča

Jitka (neověřeno)
22. 5. 2008 13:04:22

Ahoj Jani,
co myslíš, že udělám, když si odskočím k počítači? Kafíčko mi tu stojí, popelník v pohotovosti...nejsi v tom sama, bafajících kuchřinek asi bude víc...:-))
S tím ignorováním máš naprostou pravdu, jen to člověku prostě občas nedá a zareaguje. Ahoj, Jitka

Jana H. (neověřeno)
22. 5. 2008 12:27:48

Ahoj Věrko a Jitko. Doufala jsem, že tento web bude ušetřen všech anonymům, šťouralům, jízlivcům a nepřejících, ale jak vidím, tak ne. Vždycky se někdo najde, kdo to kazí.Buď se baví a myslí si, že dobře, nebo sám nic nedokázal a chce kazit chuť i ostatním. Na jiných webech je to ještě horší. Do dizkuzí se už vůbec nepouštím, nemá to cenu. Doufala jsem a vidím, že marně. Moje rada, ignorovat, ignorovat a zase jen ignorovat. Mě se tady líbí protože je takovej normální, lidovej, nikdo nikoho nenapomíná za hrubky,čárky mezi souvětími, nikdo nikoho neotravuje s kaloriemi a že by se to správně měla dělat takhle, protože to někde píšou v knihách. I děvčata no i mužský , co sem přispívají jsou nebo si myslím, že jsou, normální. Na nic si nehrajou ,prostě si myslím normální lidé s chybami a klady. Takže holky, vařme dobrůtky, hodně diskutujme a Ivanko, filmuj a filmuj, a já jdu na kafíčko s cigárkem. No kouřím, ale nemohu být tak dokonalá.? Holky, přiznejte se , která ještě kouříte? A neříkejte, že jsem sama.:-((. Ahojky.

Věrka123 (neověřeno)
22. 5. 2008 11:16:34

Podle mně, by se měli anonymy házet do koše, aby se tě milý anonyme nestalo něco podobného. Dobré jídlo a občas i tučnější není žádné nebezpečí cholesterolu, pokud je dost pohybu. Milý anonyme hýbej se a floru si maž třeba i na dort, ale nerej a dej lidem pokoj. Jdu si dát nějakou baštu, třeba s cholesterolem, jestli chceš, můžu tě nabídnout, třeba bys byl potom normální a neryl do lidí. Věrka.

Jitka (neověřeno)
22. 5. 2008 11:01:22

Milý anonyme, dej si třeba chleba s chlebem, nám je to jedno. Ale zkus se občas dobře najíst, třeba podle receptů odsud....možná by to pomohlo na tu rejpavost a zapšklost....Nazdar!! Jitka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.