Marináda na grilování 2. (kuřecí křídla)
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Marináda na grilování 2. (kuřecí křídla)

Marináda na grilování 2. (kuřecí křídla)
Average: 3 (2 votes)

Ingredience

10 větších kuřecích křídel
2 stroužky česneku
3 lžice oleje
1 lžíce obyčejné hořčice
1 lžička kari koření
1 lžička soli
1 lžíce sojové omáčky
na potírání podle potřeby rozdělaný olej se solí (málo), sojovkou a kari.
Reklama

Postup přípravy

Česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny a nesolená křídla opatláme marinádou. Zabalíme po pěti do potr. fólie a necháme marinovat minimálně 2 hodiny, ale můžeme nechat i dva dny.
Při grilování můžeme křídla potírat.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
23. 8. 2011 21:33:07

Markétko zdravím, to je smutný :-) No dneska bylo zrovna Ajdičce špatně, to z toho vedra, tak jsme jí pořádně polili vodou. Ona leží na tom sluníčku a já jí musím honit pryč :-) přeji hezký večer. Ivana M

Markéta F (neověřeno)
23. 8. 2011 19:14:57

Hned jsem si vzpomněla na rodiče, ti mají doma dva labradory a bernského honiče :-) Obzvláště jak se tam Ajda vyvalila, to dělal náš černý labrador Roneček - letos jsme ho bohužel museli utratit Obrázek odebrán. Ten se vyvaloval vždy a všude a nejlíp tam, kde mohl nejvíce překážet - úzká chodba, pod ledničkou, u dveří a tak :-) Omlouvám se, že to k receptům nepatří, ale úplně mi ho to připomnělo.

ivana.m
26. 8. 2010 17:11:54

Tak to máte pravdu, že to podporuje oheň, jak to do něho kape, ale já mám připravenou lahev s dírkou a hasím :-) :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
26. 8. 2010 14:52:27

Mám take špatnou zkušenost s olejem v marinádách,protoze "podporuje" ohen,tak davám místo oleje pivo :-)

Anavi (neověřeno)
1. 8. 2010 20:21:56

vážená paní,děkuji vám za tento výborný recept,akorát jsem si ho vylepšila-místo obyčejné hořčice jsem dala hořčici grilovací-zakoupenou v lídlu,prostě fantazie,díííky

Nepřihlášený (neověřeno)
29. 4. 2010 22:18:11

Nechápu co je to za hrůzný český zvyk potírat maso olejem, který pak kape do ohně a zbytečně to kouří a chytá. maso se má naložit a pak nejlépe ještě otřít ubrouskem :-) pak by nebyla potřeba ani ta flaštička z vodou, jelikož by to od oleje nechytalo :-) ale jen můj názor :-)

Mišina (neověřeno)
25. 4. 2010 21:26:34

Ahojky, víkend se vydařil, sluníčko svítilo a počasíčko akorát na grilování ... naložila jsem masíčko a výborný, všem moc chutnalo. I děti si jen mlaskaly :D . pro dospělé doporučuji více soli, jak říká paní Ivanka...ale opravdu to je mňamka..

Hanka (neověřeno)
3. 4. 2010 13:40:24

Dobrý den, recept jsem použila na kuřecí stehna a stehení řízky, nechala jsem naložené přes noc a včera upekla v troubě. Dneska je snědeno a prý mám zařazovat častěji. Moc chutnalo :-) Díky H.

ivana.m
20. 3. 2010 15:17:01

Ahojky Lukáši, tak někdy se to stane, ale já jsem vycvičená z tábora (dětského), že třeba vůbec nešmatám lžící do jídla a to mě zůstalo i na doma, kde bych to nemusela dodržovat. Ale jednou jsem byla s dcerou na předváděcí akci více kuchařů a ten jeden to napíral lžící, ochutnával a teď mu to teklo zpátky a to všechno před lidmi a to je myslím velký úlet. Já to tedy neochutnala. Co oči nevidí to srdce nebolí :-)
Jinak jsem ráda že marináda chutná. :-) Ivana M

Lukáš (neověřeno)
20. 3. 2010 15:03:04

Děkuji moc za recept, je to výborný hlavně marináda. A k tomu olizování prstů.. Já si myslím že každý kuchař to udělá stejně, každý kuchař ochutná svoje dílo.. Je to přece úplně jedno a ještě k tomu když to děláme/te pro svojí rodinu..? :-)

Honza (neověřeno)
8. 11. 2009 20:32:26

Ahojte,tanhle marináda je opravdu super a to olizování prstů je normální přece musíme ochutnat ne? ale i tak to nevadí ale jinak opravdu nejlepší marináda.Honza

Dobrý den Zůzo, to bych s vámi chtěla ráda dát řeč. Tedy ještě předem upozorňuji, že mám většinou na rameni utěrku a do tý si prsty utírám. Když vaříte, nikdy neochutnáte lžičkou a nedáte jí tam zpátky? Nikdy jste to neudělala? Já jsem naučená to nedělat, ale někdy to prostě ujede, ale myslím si že až tak nevhodné to není. A když zkouknete více receptů, tak zjistíte, že to prostě jinak nedělám . Koukáte se taky na ty vaření na televizi, tak co tomu někdy říkáte?
Jinak přeji hezké grilování, tady v Praze je nádherně a ať vám chutná. Ivana M

zůza (neověřeno)
15. 11. 2008 11:43:22

Recept dnes vyzkouším, máme bečku, tak budeme grilovat --- vypadá suprově, akorát mně tam přijde nevhodné to olizování prstů a lžičky.

Antonie (neověřeno)
15. 8. 2008 14:06:49

Ahojky Ivanko. Tak jsem vyzkoušela tuto marinádu a musím dát tomuto receptu velkou jedničku. Super. Včera jsem se dívala na makový závin, v sobotu vyzkouším. Děkuji ti moc

Bobina (neověřeno)
6. 8. 2008 21:01:35

Ještě jsem tě chtěla poprosit,máš recept na laskonky,nebo jsi je někdy dělala?Já je miluju a tak mě napadlo,když umíš ty špičky,že by jsi mohla zkusit i tohle,Děkuju ti moc Bobča

Bobina (neověřeno)
6. 8. 2008 20:55:28

Ahojky Ivanko a holky,tak to ona čekala na ty křidýlka,až jí je Ivča udělá,vid Ivanko.Myslím pejska,jak se vlastně jmenuje?
Koukala jsem na ten makový závin,vypadá moc pěkně,asi ho taky zkusím.Tak pa pa Bobina

Lubička (neověřeno)
6. 8. 2008 20:36:22

Tak Ivanko,křídílka děláte,ale žádné nepošlete.Nám se tady se sestrou zbíhají sliny.

Ladie (neověřeno)
28. 5. 2008 19:03:15

Jano, tak tohle děláme taky. Jen navíc přidávám nakrájené lehce předvařené brambory nebo kousky kuřecího. Je to dobrota!

Jana H. (neověřeno)
28. 5. 2008 17:37:12

My jsem zase dělávali: točeňák nakrájený na kolečka, nakrájená cibule taky na kolečka, přidala se obyčejná hořčice, kečup a nějaké koření ostré, nechalo se to v míse a druhý den se ta směska zabalila do alobalu a dala na mřížku nad oheň. nechali jsem to tam asi 45 minut, muselo se to pěkně jako propéct, i když to není ten pravý výraz. No a pak se už jen dlabalo a bylo to výborné. Ahojky Jana H.

Yvona (neověřeno)
27. 5. 2008 14:33:37

Paní Ivo!
Už u toho seděl manžel,abych se mohla zaregistrovat,ale zatím se nám to nepovedlo pořád to hlásí špatné uživatelské jméno a Zadán špatně e-mail.Přitom máme e-mail,který je upřednˇostovaný.Chvíli to asi potrvá než přijdeme na to jak se správně zaregistrovat.Tady Vám zasílám nějaký recept na grilování akorát je to něco spíše pro děti taková dobrota jsou to grilované banány s cukrem a čokoládou na ,které potřebujeme 4 banány,citro´novou štˇávu,moučkový cukr,mletou skořici,máslo,čokoládu na vaření,alobal.Postup"Banány oloupeme a,potřeme citro´novou štˇávou,posypeme cukrem a necháme chvíli proležet.Potom je položíme na alobal potřený máslem,poprášíme skořicí a pečeme pod grilem při mírném teple,až téměř změknou.přeložíme je na talířky,posypeme strouhanou čokoládou a servírujeme.Moje děti mají rádi hodně sladké .

Jana H. (neověřeno)
27. 5. 2008 09:56:12

Tak tak děvčata grilujte, já vám mohu jen tiše závidět. Ale tohle zkusíme u dcery, až tam pojedu, tam se griluije, zkusíme obě. No a já jdu slintat někam jinam, abych si nezanesla klávesnici. :D Ahojky. Věrko, to bychom si daly , viď? Jana

Yvona (neověřeno)
26. 5. 2008 21:05:38

Mám tady pro Vás recept na grilovaná kuřecí stehna.4ks kuřecích á 240g,olej slunečnicový nebo jaký kdo používá,3 lžičky Kotányi Mix Gril.Kuřecí stehna nařízneme podélně z vnitřní strany tak,aby se obnažil kloubek s oběma kostmi.Po obou stranách je hustě posypeme směsí Kotányi Mix Gril,koření vetřeme do masa,pokapeme olejem a necháme odležet.Během grilování můžeme stehna potírat marinádou ze 2 lžic piva,oleje,utřeného česneku a lžičky gril směsi.Stehna se tak nepřipálí a budou štˇavnatější.Moc se omlouvám že píši recepty do komentáře,ale už několikrát jsem zkoušela se zaregistrovat,ale pořád se mi nedaří.Jsem nadšená že se můžu s Vámi podělit o své recepty.Děkuji za pochopení.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.