Kynuté ovocné knedlíky
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kynuté ovocné knedlíky

Mouky sají různě a tak zkoukněte dobře video, jaké mám těsto a podle situace můžete ještě přidat jednu, dvě lžíce mouky nebo mléka. Kynuté ovocné knedlíky.
Average: 4.6 (23 votes)

Ingredience

ovoce podle chuti
50 dkg polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí (7 g)
3/4 lžičky soli
1 vejce
2 dl vlažného mléka
4 lžíce cukru moučka (trochu vrchovaté)
4 lžíce oleje
máslo, cukr, tvaroh na hotové knedlíky
1 lžička soli do vody
Reklama

Postup přípravy

  • Sušené droždí rozmícháme v mléce, přidáme ostatní suroviny a dobře zpracujeme v hnětači.  Přikryjeme fólií a necháme dobře vykynout . Klidně 1,5 - 2 hodinky.
  • Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a podle toho jak máme velké jahody si nařežeme čtverce. Jahody do těsta dobře zabalíme a necháme je ještě na vále dokynout 10 až 15 minut, podle teploty v kuchyni.
  • Vaříme ve vroucí osolené vodě. Po třech minutách vaření je otočíme a za další tři minuty zkusíme, jestli jsou už provařené.
  • Hotové hned PROPÍCHNEME aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
  • Můžeme je potřít máslem, aby se také neslepily. Posypeme cukrem a tvarohem a polijeme máslem.

Z této dávky je asi 27 středně velkých knedlíků.

Počet porcí
27 knedlíků

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
HanaS (neověřeno)
23. 5. 2009 09:33:52

Dobrý den paní Ivano,
náhodou jsem narazila na Váš recept, který podle reakcí vypadá jako zaručený trhák. Takže ho taky ráda yvzkouším.
U nás moc chutnají knedlíky z odpalovaného těsta.
Chtěla jsem se, nicméně, zeptat, zda ovoce, ve Vaše případě jahody, něčím balíte, aby při vaření ve vodě např. nevytekly.
Děkuji a přeji hezký den.

Ahojky Irenko,já je dělám i ze zmraženého ovoce, ALE zabalím si jednu dávku a hned je dávám do vody, to znamená že si neudělám všechny knedlíky, protože to těsto je pak ledové :-) určitě to nenechávej rozmrazit.
Z kompotovaného si myslím že to půjde taky, ale ovoce bych nechala pořádně okapat. Jenom asi to nebude tak výrazné, když se vylouhovalo do šťávy. :D Zdraví :-) Ivana M

Irena (neověřeno)
5. 5. 2009 13:30:43

Mila Ivanko, daji se delat kynute knedliky taky z mrazeneho ovoce (boruvek, malin)? Pokud ano, ze zmrzleho nebo z rozmrazeneho ovoce? Jedno je studene a jedno je mokre. A co kompotovane ovoce (merunky)? Predem dekuji za odpoved.

Ahojky Pavlínko, tak to si dovedu představit tu radost, pochvala od tchýně to je co říct :-) Já je už mám natočené. :-) Na každé stránce nahoře na černé liště je nápis O NÁS a tam je rubrika PŘIPRAVOVANÉ RECEPTY a tam je datum, kdy sem dorazí. Přeji hezký víkend. Ivana M :D

Pavlína (neověřeno)
2. 5. 2009 17:30:15

Milá Ivanko!Tak jsem dneska dělala poprvé knedlíky podle vašeho videa.Mám obrovskou radost ,že se mi povedly a dokonce mi je tchýně pochválila ,že je mám jak pavučinku.Děkuji a moc bych prosila jestli byste nenatočila video na Honzovy plněné buchty.Děkuji s pozdravem Pavlína

Irena (neověřeno)
28. 4. 2009 09:14:44

Mila Ivanko, vcera jsem ve svych 50+ letech varila podruhe v zivote kynute ovocne knedliky. Poprve pred 30 lety se mi nepovedly a od te doby jsem si na ne netroufala. Varila jsem je z hladke mouky a tvaroh jsem si vyrabela sama, tady v Australii to jinak nejde. Knedliky byly tak senzacni, ze me to uplne dojalo. Pohadka mladi. Tisicere diky za vasi obetavou prukopnickou praci.

verca (neověřeno)
20. 4. 2009 15:42:22

Dobre krasne odpoledne vsem kucharkam:) ...moc mi nazorne video pomaha, ted mi zrovna kyne testo, tak doufam, ze nakyne :D ..je mi 19 let a cerstve se ucim varit, zvedla jsem kotvy z rodinneho krbu a ted bydlim sama s pritelem, tak mu chci doprat jen to nejlepsi:) ...ty knedliky vypadaji skvele, tak doufam, ze je budu mit taky tak pekne a hlavne co nejvic dobre:)

Sarka (neověřeno)
15. 4. 2009 02:39:40

Tak moc dekuji za super recept. Knedliky se povedly. Jeste nam jich par zbylo na zitra. Je to uz treti recept co jsem od vas zkusila a vzdycky vsechno vyslo na jednicku i kdyz jsem musela nahradit nejake ingredience necim jinym, jelikoz zijeme v USA. Ale v polskem obchode maji skoro vzdycky neco podobneho jako u nas. Urcite zase priste zavitam na vase stranky. Jeste jednou moc dekuji.

netkvetinka (neověřeno)
6. 4. 2009 21:36:33

Dobrý večer paní Ivanko, knedlíky dopadly k úplné spokojenosti všech. Zvlášť dcera si je pochvalovala. Myslím, že jsem dávala málo těsta, mohly být větší a trochu byly šišaté tvarem. Já nevěděla přesně, kdy už je vytáhnout z vody, aby nebyly málo nebo hodně. Babička je dělávala nad párou, zabalila je do velkého plátna, jenže v té době mě vaření ještě nějak nebralo. Přeji hezký zbytek večera a dobrou noc Ivana

netkvetinka (neověřeno)
3. 4. 2009 21:29:10

Dobrý večer paní Ivanko. Jelikož manžel má rád jahodové knedlíky z kynutého těsta a já umím jen tvarohovo-bramborové, hledala jsem nějaký dobrý recept, který bych zvládla. Recept je nejen srozumitelný, ale video nemá chybu. Je to udělané tak pěkně, že budu Vaše stránky navštěvovat dál a často. Zítra budou mít u nás Vaše knedlíky premiéru, tak tímto děkuji a určitě se povedou. Přeji vše nejlepší k zítřejšímu svátku.

Ilona (neověřeno)
9. 3. 2009 11:36:37

Dobrý den Ivanko,právě jsem dovařila vaše ovocné knedlíky.Jsou úžasné jednou jsem je zkoušela z tvarohového těsta.Teplé byly dobré,ale jak vystydly mohla bych s nima rozbít okno jak byly tvrdé.Tento recept je skvělý,moc děkuju.Užj sem od Vás dělala medovník a měl veliký úspěch.Děkuju za recepty ráda koukám na Vaše videa a když budu chtít zase něco zkusit určitě to bude od Vás.Zdraví Vás Ilona

Hana (neověřeno)
18. 2. 2009 13:21:36

Dobrý den,
dnes jsem vyzkoušela Vaše knedlíky a jsou opravdu moc dobré. Dělala jsem je v domácí pekárně a bezva, jen je nemám tak krásně kulaté:-)

Eva (neověřeno)
4. 2. 2009 18:58:41

Dobrý večer,dělám kynuté knedlíky plněné jahodou/většinou mraženou/ zbytek rozmixuju s moučkovým cukrem.Tím poliju knedlíky a zdobím jogurtem /většinou bez příchuti/A je to dobrota!!!

Broňa (neověřeno)
4. 2. 2009 14:07:11

Chtěl jsem jenom tááááááááááááááák moc poděkova za recept a hlavně za video! Vsadil jsem se, se svojí přítelkyní, že zvládnu uvařit kynuté knedlíky a díky vašemu videu jsem vyhrál :-)
Ještě jednou velký dík! :-)

oli.oli (neověřeno)
20. 1. 2009 15:50:48

Dobrý den paní Ivanko, pro mě byly kynuté knedlíky také noční můra - hlavně to vaření. Poradila mi sousedka, která je vaří nad párou. Vymaže si pařáček - já "komínový hrnec " olejem - a podle velikosti knedlíků vařím 8 - 10 minut. Jinak vše stejně jako vy. Možná s tím také máte dobrou zkušenost a některým děvčatům to třeba pomůže....

Sabina (neověřeno)
19. 1. 2009 19:13:46

Dobrý den paní Ivanko,
tak jsem dneska zkoušela Váš recept.
Děkuji, i video se mi velice hodilo....
Dělala jsem knedlíky poprvé, a myslím, že se povedly.Příště si je akorád více naplním a déle povařím,asi jsem to špatně odhadla.Jinak těsto bylo výborné.
Recept mohu doporučit!!!Děkuji

Evak (neověřeno)
21. 12. 2008 17:22:32

dobrý den, paní Ivano, včera jsem dělala poprvé ovocné knedlíky, resp. po druhé, ale tenkrát jsem na ně zanevřela, pak jsem je objevila u vás a včera je zkusila, jsou tak dobrý, že i mému skoro manželovi taky chutnali, a dokonce jsou o krapet lepší než od mojí babičky, která je do nynějška měla nejlepší na světě. hodně mi pomohlo to sušené droždí. hledám u vás neustále inspiraci. moc vám děkuji. Hezký Nový rok 2009.

Mila Ivanko,
chtela jsem Vam napsat uz drive, ale porad to nevychazelo.....
Ta Vase ovocne knedlicky, to je maly zazrak :-) Cele rodine moc
chutnaji - delala jsem je i se svestkama i s jahodama. Zijeme
v Canade a pouzivam jenom jeden druh mouky a funguje to!
Dekujeme a prejeme Hezke a spokojene Vanoce a Stastny Novy Rok
2009 :-)
Sylva

Dobrý den Gábi, tak tam příště dejte třeba o dvě lžíce víc mouky. někdy se stane, že ty ingredience jinak sajou, nebo je větší vejce. Ale já myslím že to časem dostanete do ruky a už ani nebudete muset vážit. Přeji hezký den Ivana M

Gábi (neověřeno)
26. 11. 2008 12:45:28

Dobrý den p.Ivko,dělala jsem ty knedlíky podle vás a super,knedlíci jsou totiž má slabá stránka ale díky vašemu videu se nemusím bát a i muj přítel podle vás vaří a nemuže si vás vynachválit.akorát se chci ještě zeptat,vy jste měla ty knedlíky takové pěkné hladké a drželi tvar a ty mé se jako by rostékali,nedrželi ten tvar kulatý,čím to?moc děkuji a doporučím vás dál:))z pozdravem Gábi

Blanka (neověřeno)
5. 11. 2008 14:10:14

Moc dekuji za video.Jelikož jsem varila knedliky po prve moc mi pomohlo. Testo je vinikajici knedliky chutnali vsem. Jeste jednou moc dekuji Blanka

alena (neověřeno)
1. 9. 2008 00:39:57

ivanko,
knedliky jsou vyborne, velmi chutne,opravdu nejepsi co jsem kdy mela.moc za ne dekuji.
jen jsem je nemela hladke,jak je mas na videu.
ja a knedliky nejak nejdeme dohromady.musim najit tu spravnou mouku a nebo vymenit ruce. zdravi alena

alena (neověřeno)
31. 8. 2008 17:35:37

ivanko,
mam velkou radost z Tveho videa.rada varim,ale knedliky nejsou moji nejsilnejsi strankou.Velmi dekuji za tvoji bajecnou myslenku a cas ,ktery venujes nam zacatecnikum.
V Chicagu nemam velky vyber polohrubych mouk,ale v polskem obchode neco najdu.uz se moc tesim na dnesni obed.

preji ti hezky den a jeste jednou dekuji.alena

milada (neověřeno)
19. 8. 2008 18:27:16

Ivanko a nešly by z tohoto těsta vdolky plněné švestkama a pečené v troubě?CHci je zítra dělat a chtěla bych vyzkoušet nějaký nový recept.

Miluška (neověřeno)
23. 7. 2008 18:01:53

Dnes jsem dělala borůvkové knedlíky podle vašeho receptu.Byly výborné ,dostala jsem pochvalu od manžela ,že nejedl nikdy lepší .Děkuji

Věruše (neověřeno)
18. 7. 2008 15:10:24

Ahoj Jano a Věrko123,pročítám tady příspěvky a koukám,že k sobě nemáme daleko.Já jsem od Jablonce n/Nis.Taky jezdím směr Česká Lípa a s hrůzou zjišťuji,jak všechno i u té silnice podražilo.Já borůvky kupovala 1 litr už za 120,-Kč.Ale pokud člověk nemá čas si je sám nasbírat,tak je rád,že si je může koupit.Nejlepší jsou ale stejně borůvkové koláče.Koupila jsem si i přes tu vysokou cenu 2 litry a zbytek,co jsem nespotřebovala,šlo hned do mrazáku.Tak se děvčata mějte.Věruše

Božena (neověřeno)
11. 7. 2008 22:57:07

Ivanko,zprávy ráda poskytnu,před chvilkou jsem přišla z venku ,a docela se to od Svinů mračí.No mohlo by pěkně jemně přes noc pršet,nebo naše ovečky nebudou mít co pást. Dětiček by mi bylo líto,ale aspoň přes tu noc.Ivanko jsem pro tykání.Lepší se bude psát. Božena

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.