Krokety s brokolicí
ivana.m
Doba přípravy
30 minut
Obtížnost
     

Krokety s brokolicí

Bramborové těsto rychle řídne, proto si nedělejte krokety s brokolicí dopředu.
Average: 5 (3 votes)

Ingredience

40 dkg vařených studených brambor
20 až 25 dkg syrové brokolice
20 dkg hrubé mouky Pernerka
mouka na podsypávání podle potřeby
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
sůl podle chuti

Dále:

olej na smažení podle potřeby

Na obalení:

1 vejce
6 lžic mléka
strouhanka podle potřeby
sůl podle chuti
Reklama

Postup přípravy

  1. Vařené studené brambory a syrovou brokolici nastrouháme na jemném vzorku struhadla.
  2. Přidáme ostatní suroviny na těsto a vypracujeme rukou.
  3. Tvoříme válečky silnější než palec, které namočíme do osoleného vajíčka s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Hotové podkládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk. 

Příprava 30 minut (mimo vaření brambor) 

Doporučujeme další varianty kroket

-Brokolicové krokety

-Vaječné krokety

Počet porcí
porce

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Ladie (neověřeno)
5. 7. 2008 00:11:26

Studovala jsem krabici od lasagní-výrobce tvrdí,že se vařit nemusí :-) Udělám je klasicky s boloňskou a bešamelemse sýrem a to by bylo, aby se nepovedly!!!!

Hančí (neověřeno)
4. 7. 2008 23:20:19

Ladie,no já bydlím úplně v přízemí(vedeno jak suterén)když stojíš před oknem,koukáš mi do bytu.Ale před domem,je stráňka k chodníku a silnici zarostlá keři,takže ne u cesty a to už 30 let a je to o zvyk..Na druhé straně za domem se zdvihá stráň s lesem.Vadí mi jen to, že v létě nemůžu, obzvlášt v dnešní době, spát při otevřeném okně.Když byl syn malý, kočárek jsem ve dne měla u okna,podala dudlík,napít apod.,mělo to svou výhodu,to dnes už bych se bála,to máš pravdu.Je to vše jiné.
Jinak, když bude dost bešamelu nebo šťávy v masíčku tak změknou i tak,neboj,nesmí to být suché.Musej se uvařit v té šťávičce.Přeji ti, ať se povedou!!Písni jak to dopadlo.Pá Hančí

Ladie (neověřeno)
4. 7. 2008 22:57:06

Hančí, abych řekla pravdu, tak bych se asi v domečku bála (vzhledem k tomu,že teď jsem skoro pořád sama, natož někdy s mimčem). Ale člověk si asi zvykne na všechno. Hlavně my jsme jen ulice paneláčků, takže žádné sídliště. A kousek autobusemto máme do Krčského lesa.

Jinak, když tady byl ten recept na lasagne, tak zítra budou k obědu. A tentokrát je zkusím dát bez předvaření, tak snad budou k jídlu!

Hančí (neověřeno)
4. 7. 2008 22:51:44

Ladie,ať vám to vyjde, jste mladí, tak to snad ještě zvládnete,my už těžko,jsme před důchodem.Rádi bychom bývali měli domeček,ale nevyšlo to,nejdříve nemoc, výdělky nic moc a teď už těžko,leda nějakým zázrakem.Třeba se ještě dočkáme alespoň zahrádky,ale tu jsme měli 2x a vždy hrozné problémy se zloději,nevím co ostatní, jak se s tím vypořádávají,my jsme to vzdali.Náš panelák stojí přímo pod kopcem,u smíšeného lesa,kde rostou občas i bedly.Takže prostředí hezké a z té jedné strany, ne tak sídlištní, ale taková každodenní snídaně a oběd na vlastní zahrádce, na vzduchu, to je můj sen.Ted už delší dobu marodím a tak mi je počítač taky společníkem .Pá,Hančí

Ladie (neověřeno)
4. 7. 2008 21:23:15

Zdeni, já bych bez počítače taky nemohla. Mám teď takové divné mezidobí (po škole, najít práci se mi zatím nedaří), příbuzní a kamarádi 350 km daleko, přítel má skoro každý večer své akce a zájmy... Takže celé dny buď sedím u internetu nebo vařím-ale naštěstí to na mě ještě není vidět :-)

zdena (neověřeno)
4. 7. 2008 13:25:36

Ladie tak to vám moc přeji já jsem už v důchodu a kdybych neměla počítač tak nevím asi bych se nudila. Mějte se Zdena

Ladie (neověřeno)
4. 7. 2008 12:51:02

Hančí, tak to jsme na tom stejně Obrázek odebrán. Paneláček, zahrádka nikde. Ale snad se to časem zlepší - přítel by chtěl do 5-ti let do baráčku (to já bych radši chatičku).

Hančí (neověřeno)
4. 7. 2008 12:44:14

Zdeni,jsem taky v paneláku a i bez zahrádky a tak se přidávám,taky závidím,ale fakt jen tiše.Tyto koláčky jsou taky dobré s pudinkem a meruňkou,mňam.Pá Hančí

zdena (neověřeno)
4. 7. 2008 09:47:39

Zítra budu dělat koláčky s broskví a tvarohem v Makru jsem koupila to správné těsto tak uvidím jak bude chutnat Listové těsto máme rádi tak to bude určitě dobrota.Přeji pěkný den na grilování.A tiše závidím bydlíme v paneláku.Krásný den. Zdena

zdena (neověřeno)
4. 7. 2008 09:27:26

dobrý den paní Ivanko žádné lenošení( dělám si legraci)musíte připravovat dobrůtky abychom se měli čím inspirovat.Dobrý den přeji.Zdena

Slávinko určitš to z nových taky půjde, budeš muset dát víc mouky, ale aby to zase nebylo tuhé jako bramborové knedlíky. Já myslím, že jsi už taky jak se říká vyvařená kuchařka a určitě si poradíš.
Koukám, že taky budete opékat. Taky ti přeji hezký den. Já to doma trochu zcivilizuji, když venku prší. A taky trochu polenoším. Tak Ahojky. Ivana

Slávinka (neověřeno)
4. 7. 2008 06:25:33

Ahoj Ivanko.U nás máme moc rádi krokety,ale vždy jsem je jen kupovala.Někdy si je děláme jen tak samotné s tatarkou a kečupem bez masíčka.Chtěla bych je zítra zkusit udělat venku ve friťáku při opékání buřtíků.Starý brambory už došly, můžu je udělat z nových.Prosím holka zlatá poraď.Prve jsem zkoukla video a měla jsi krokety jedna bášeň.Díky.Přeji Ti krásný den.Slávinka.
P.S. Teď koukám, že venku dost hustě prší.

Věrka123 (neověřeno)
21. 6. 2008 07:28:41

Maruš, zásobičku?, to je podle někoho celá zeleninová prodejna. Ale já mám také ráda ovoce a zeleninu. Náš mladý, ten na zeleninu říká, že je to to sprostý slovo, ale většinou trochu sní i když brblá. Dcera se snim nemaže, když nejí, ať si uloví třeba v lednici. Věrka.

Maruška (neověřeno)
20. 6. 2008 22:41:59

Já znám jenom kedlubnové zelí ale proč ne dnes jsem musela všechny kedlubny už vytrhat vezu je do Prahy ať máme co chroupat,Taky mám košíček hrášku ten všichni milujeme,košík třešní přímo se stromu hlávkový salám a nové brambory.Tak vezu takovou zásobičku.

Maruška (neověřeno)
18. 6. 2008 14:15:12

Tak děvčata jsme si zdrbli končím jdu si uvařit kávičku a budu chvíli číst ať nemám resty.Zítra odlehčovací den-nové brambory a basta.

Jana H. (neověřeno)
17. 6. 2008 10:07:33

Maruško, o tom se mi může jenom zdát. Kytky u nás nejdou, máme z obou stran silnici, ale ten kousek trávníku je pro ostatní moc velká zátěž. Ale aby to nebylo pojaté jinak, jednou za čas ráda něco udělám, u nás na kytičky opravdu nejsou na to podmínky. Nechci na mladé nadávat, nejsem zapšklá stará baba,mladé mám ráda, to já jen tak. Je tady mladá paní a ta když umyje chodbu, tak se z ní dá jíst. No a něktré ji neumejou vůbec. Ale to já jen tak, venku je hezky teplíčko, tak snad bude hezky celý den. Zdravím Jana H.

Maruška (neověřeno)
16. 6. 2008 22:32:06

Taky ty krokety někdy zkusím hlaně ráda bych s tou brokolicí Ivo natoč ten recept,prosím.Unás v baráku jsme asi nenormální všichni uklízíme nereptáme máme to moc krásný a všude plno kytek.Záleží jenom na lidech.Od večera zase prší!!!Ivanko 22 jedu do Úrahy moc se těším.Zdravín ze Znojma.

Jani nerozčiluj se to je normální. Buď ráda, že na to nekašlou všichni. Ivana

Ahoj Ladie, já mám totiž ještě staré brambory. Dělala jsem ještě vaječné, ty jsou taky výborné. Samozřejmě ty poměry surovin jsou všude jiné. Mám to všechno natočené, ale hlavní věc je, že všechny tři druhy kroket chutnali všem doma. Ivana

Jana H. (neověřeno)
16. 6. 2008 17:02:53

Ahoj Ivo, dopoledne trochu pršelo, když jsem šla s Filipem ven, tak už bylo bez deště, tak jsme se daly se sousedkou do shrabání posečené trávy. Někdo to posekal a tak někdo to zas musí uklidit. Ti mladí nemají čas nebo lépe řečeno na všechno kašlou, a tak my důchodkyně jsme to udělaly. Mám pěkné mozoly na palcích, ale nechť. Je nás v baráku devět rodin a makají tak asi dvě, ostatní na to kašlou. No alespoň jsem se trochu protáhla.
Jinak mám brokolici docela ráda, tak určitě něco vyzkouším, ale musím jít do města.
Tak se měj fajn i ostatní. Ahojky Jana H.

Ahoj Jani, minulý týden jsem dělala ve své vývojářské kuchyni brokolicové krokety. Povedly se a je to výborná záležitost. Dělala jsem k tomu kuřecí plátky a osazenstvo mě půl kroket snědlo, než bylo maso. Takže tímto jsem zjistila, že jsou jedlé.Jenže nevím kdy se sem dostanou. Jsou ve frontě na vložení receptů na net.
Jak je u Vás. Tady jsou přeháňky a já dneska jednu chytla na motorce. Pa a měj se. Ivana

Jana H. (neověřeno)
16. 6. 2008 15:56:08

No tak teda, já bych si dala,pane vrchní, ty kroketky s kuřecí roládkou a na závěr bych prosila, jeden nebo dva ty pěkný kynutý knedlíčky s másílkema a cukříčkem. No, a zrovna jsem se probudila. Ach jo.:-( Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.