Kávové řezy
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kávové řezy

Při konzumaci těchto řezů si přijdou na své hlavně milovníci kávy. Dokonce jsem někde četla, že střídmé pití kávy je mnohem zdravější než si myslíme.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

těsto na plech 39x29 cm
5 vajec
5 vrchovatých lžic moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
5 vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 zarovnaná lžíce kakaa
čokoláda a trochu ztuž. tuku na polití řezů
máslo a hrubá mouka na plech
Krém:
25 dkg oříšků
15 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
10 dkg zakysané krémové smetany
cca 6 lžic uvařené kávy
4 až 6 lžiček mleté zrnkové kávy (jak máte rádi kávu)
cca 3 dl vody
2 lžíce rumu
15 dkg kulatých piškotů
Reklama

Postup přípravy

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny a dotuha vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. Hotové necháme vychladnout.
Uvaříme si silnou kávu, přidáme do ní rum a necháme jí také vychladnout.
Uděláme si krém - do mísy si dáme umleté ořechy, cukr, změklé máslo, smetanu a asi 5 až 6 lžic studené uvařené kávy. Ušleháme a dáme do lednice ztuhnout.

Polovinu ztuhlého krému namažeme na vychladlé upečené těsto. Piškoty namáčíme v kávě, ale nenecháme je hodně nasáknout (já je nechala zbytečně moc dlouho v kávě a potom v řezu to není tak hezké) a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a nakonec polijeme čokoládou.

Podáváme samozřejmě z lednice.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jana H. (neověřeno)
17. 6. 2008 09:59:10

já piju buď překapávanou nebo instatní s mlékem. Když jsem chodila do práce tak jsme měly s kolegyní časový rozpis. 6,30 hod. kávička, 9,30 - 10,00 hod. druhá kávička a já pak doma v 15,30 hod. třetí kávička. Ale co jsem doma, tak mi stačí dvě, ranní a odpolední. Kafe miluju, jsem na něj hodně zvyklá. A hlavně mi chutná. :-)). Tak Na zrdaví .Jana H.

Maruška (neověřeno)
16. 6. 2008 22:39:30

Ježíš Ivanko to musí být výborný já coby zdravotnice jsem kávový maniak kafíčko mám 2-3x denně ale musí být dobrá značka na to si potrpím.Na víkend jsem dělala 2 jah.dorty každý s jinou náplní a nahoru želé.Všechno je "sežraný"je tak poslední kousek.Ty řezy udělám až se vrátím z Prahy mám narozky tak bude něco nového.

Věrka123 (neověřeno)
16. 6. 2008 21:27:28

Děvčata, já kafe nemusím, ještě tak kapučíno nebo slabší vídeň, ale kávový dezertíky, ty já mám moc ráda. Já jsem dělala v práci s koleginí a ta stavěla ty piškoty na vysoko a hodně krému, no byl to úplný dort. Mějte se hezky.

Jana H. (neověřeno)
16. 6. 2008 19:32:40

Bobčo to nejsi sama, ráno kafčo musí být, jinak jsem nemožná a to jsem doma už nemusím do práce :-), Ahojky Jana h.

Bobina (neověřeno)
16. 6. 2008 19:17:06

Ahoj Ivčo,s tím kafem máš pravdu,říkali to v televizi i v novinách jsem to někde četla,já kafe můžu,piju instantní.Jak si ráno nedám kafe,tak jsem mrtvá.Bobča