Kávové řezy
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kávové řezy

Při konzumaci těchto řezů si přijdou na své hlavně milovníci kávy. Dokonce jsem někde četla, že střídmé pití kávy je mnohem zdravější než si myslíme.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

těsto na plech 39x29 cm
5 vajec
5 vrchovatých lžic moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
5 vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 zarovnaná lžíce kakaa
čokoláda a trochu ztuž. tuku na polití řezů
máslo a hrubá mouka na plech
Krém:
25 dkg oříšků
15 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
10 dkg zakysané krémové smetany
cca 6 lžic uvařené kávy
4 až 6 lžiček mleté zrnkové kávy (jak máte rádi kávu)
cca 3 dl vody
2 lžíce rumu
15 dkg kulatých piškotů
Reklama

Postup přípravy

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny a dotuha vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. Hotové necháme vychladnout.
Uvaříme si silnou kávu, přidáme do ní rum a necháme jí také vychladnout.
Uděláme si krém - do mísy si dáme umleté ořechy, cukr, změklé máslo, smetanu a asi 5 až 6 lžic studené uvařené kávy. Ušleháme a dáme do lednice ztuhnout.

Polovinu ztuhlého krému namažeme na vychladlé upečené těsto. Piškoty namáčíme v kávě, ale nenecháme je hodně nasáknout (já je nechala zbytečně moc dlouho v kávě a potom v řezu to není tak hezké) a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a nakonec polijeme čokoládou.

Podáváme samozřejmě z lednice.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Hutty (neověřeno)
10. 3. 2009 21:47:35

Ahoj Ivanko. Neposlali, protže jsme se o to snažili při prvním kole a kluci se nikde neukázali, tak jsme se na to vykašlali.

Dobré jitro paní Romano, já myslím že ten jogurt by tam chuťově taky šel, ale mám dojem že je řidčí než ta krémovitá smetana, tak aby to drželo. Maximálně to nepůjde vzít do ruky a budete to jíst lžičkou. Zdraví Ivana M

Romana (neověřeno)
6. 3. 2009 18:04:34

Dobrý večer paní Ivanko,chci se zeptat nějak jsem zapoměla koupit kysanou smetanu,co se stane když jí tam nedám nebo nedá se nahradit nečím jiným,třeba bílým jogurtem,zkrátka nevím si s tím,prosím o radu děkuji.Romana

renata (neověřeno)
1. 3. 2009 16:48:05

dobrý den předevčírem jsem dělala kávové řezy a jsou užasné dnes už nejsou jen se po noch zaprášilo díky za super recept

Dobrý den Ludmilo, tak to mě velice těší. Mám ještě spoustu receptů v zásobě a tak když nedostanu výpověď od synátora, který to sem vkládá a dělá mě stránky, tak budu pokračovat o sto šest.
zdravím a přeji hezký zbytek neděle. Ivana M

Ludmila (neověřeno)
22. 2. 2009 10:36:38

Dobrý den Ivanko,já jsem dělala "Mraky z opalovaného těsta"a také jsme si pochutnali.Vždycky jsem měla obavy,že se mě odpalované těsto nepovede ale s vámi jsem to zvládla úplně perfektně.Jste strašně šikovná a srozumitelně mluvíte.Díky Vám,mě opět pečení jde od ruky a manžel jenom pomlaskává.Už jsem si dala Vaše stránky do oblíbených položek abych je neustále nehledala,protože díky Vám,nepotřebuji kuchařku,to co potřebuji,najdu na Vašich stránkách..Ještě jednou dííííííík!!!

Ludmila (neověřeno)
21. 2. 2009 11:41:57

Dík za recept na výborné kávové řezy,včera jsem je dělala a šlo vše úplně perfektně,krém jsem ani nemusela dávat do lednice aby šel lépe mazat.Už jsem dělala dva druhy řezů a oba jsou na jedničku.Výýýýýbornéééé!!!!Podle těchto stránek budu péct,jsem s nimi velmi spokojená!!!

Milada (neověřeno)
9. 2. 2009 14:12:51

Dobry den pani Ivo, ste tak strašně šikovná vždycky kdyš se koukam naty řezy jak je pečete, tak se musím zvednout a jít také péct,jsou strašně vyborný,dřív mě totak nelákalo ale tet kdyš sem zjistila že máte takovéhle stránky tak se stačilo podívat a ta chut se zase dostavila,tak vam moc děkuji zato že máte takhle pěkné stranky o vaření apečení samich dobrot, spozdravem MILADA.

mys.ska (neověřeno)
3. 2. 2009 17:56:30

IVANKO,DÍKY ZA RADY,UŽ NA NICH MAKÁM...ZATÍM NEBYL ČAS NA FÓRUM.JÁ SE POLEPŠÍM HNED JAK TO VYJDE;-)ZATÍM SE MĚJ KRÁSNĚ,PAPA MYŠKA

Ahojm Míšo s přidáním by to mělo vyjít a tu čokoládu požívám hořkou na vaření s tukem jako ty a krájím teplým nožem, ale někdo psal o praskání čokolády, že tam přidává pár kapek oleje. Jestli ten příspěvek objevím napíšu ti. Měj se Ivana M

mys.ska (neověřeno)
2. 2. 2009 21:39:35

Ahoj Ivčo?prosím Tě,mohla bys mi poradit když chci udělat víc krému,můžu dát všech ingrediencí o 5dkg víc?Já mám totiž asi větší plech a teď až koukám,že jsem neměla asi ty řezy posledně tak vysoký jako Ty.Chci je zítra dělat a chci aby to stálo za to když už;-)A ještě mi porad jakou děláš na to čokošku že Ti vůbec nepraská,mě vždycky praská,možná do ní(čok.na vaření) dávám moc tuku.Děkuju za rady Michala

eva vencelova (neověřeno)
8. 12. 2008 04:47:10

...teda to jsou paradni stranky!!! Dekuju moc Hance P.To zkusim objednat mozna i vic veci. Diky mooooc.
Diky taky pani Ivane za tyhle stranky.Upecu si dia piskotky a uz se tesim na kavovou buchticku.
S tou fructosou mate pravdu, vzdyt je to psano na nejakych dia vyrobcich, ze jsou delane s fructosou.
Eva

Wendy (neověřeno)
7. 12. 2008 22:40:14

Dobrý večer,
FRUKTÓZA se dá používat pro diabetiky, protože NEZVYŠUJE HLADINU CUKRU V KRVI jako normální cukr a má vyšší sladivost(1,5 x víc než cukr). Akorát je kalorická, ale když nepotřebujete hubnout...
Jestli si to paní Maruška z příspěvku č. 12 nespletla s hroznovým cukrem (Glukopur), ten je pro ty sportovce atd.
Mám to z knihy Velká diabetická kuchařka, napsal M.Kotrba a odborní poradci jsou diabetolog a dietní sestra, takže tomu můžete věřit.

HankaP (neověřeno)
7. 12. 2008 12:43:26

Zdravím Evu,
Já osobně cukrovku nemám, ani nikdo v mé rodin, ale měla jsem dlouholetou kolegyni, ktará mě ještě nyní navštěvuje a u nich v rodině cukrovku mělo několik lidí. Když ke mě chodí na návštěvu, tak se snažím připravit něco dietního. Na med jsem se jí ptala, ale řekla mi, že názory se liší, že se spíš klonějí k názoru, že med se nesmí.Tak vždy peču jen s umělými sladidly. existují tady u nás stránky www.obchod-usmev.cz/stranka-dia-koutek-19 tady nabízejí náhradu medu jmenuje se to DIAMED a dováží se to z Rakouska. Já to sama nejedla, ale prý se to dá nahradit. Tak nevím. Hanka P.

eva vencelova (neověřeno)
7. 12. 2008 11:26:18

Ahoj devcata, omlouvam se , ale vracim se k tem diabetickym nazorum. Byla jsem letos doma a byla jsem unesena, co tam mate za dobroty pro cukrovkare, oplatky, pernik v cokolade, ten mi ucaroval. Tady nemaji skoro nic a tak jsem si ho chtela upeci, ale myslim, ze tam bude desne chybet med. Co ta zdravotnice Maruska mysli, muzu si tam dat med?
Diky za odpoved predem. Tuhle buchtu kavovou samozrejme taky zkusim, to musi byt dobrota, ale ty dia piskoty si musim nejdriv upeci. Ach jo!
Eva

mys.ska (neověřeno)
21. 11. 2008 20:53:35

Ivčo,ukrojila jsem si kousek okraje a ochutnala a musím říct,že to je lahůdka,opravdu kdo má rád kafíčko,ten se bude oblizovat.Což teprve zítra až to bude odležený,už teď vím,že se po tom jen zapráší protože u nás pijou kafe všichni a takovouhle dobrůtku ještě určitě nejedli.A už teď vím,že jsem je nepekla naposledy;-)Takže máš velikananánskou jedničku a všem kdo váhají dát si tu práci jenom doporučuju,stojí to za to;-)NA MOU DUŠI NA PSÍ UŠI;-)

mys.ska (neověřeno)
21. 11. 2008 19:53:44

HOTOVO,JEŠTĚ TO POLEJU ČOKOŠKOU A DÁM DO LEDNICE.VŠECHNO ŠLO JAK PO MÁSLE.ZÍTRA TO KOŠTNEME.IVANKO DÍKY ZA RECEPT,UŽ SE NA TO TĚŠÍME;-)

jarmila (neověřeno)
11. 11. 2008 22:06:25

Dobry den,rada sleduji Vase videorecepty a taky jsem uz dost receptu vyzkousela a moc Vam fandim.Tyto kavove rezy jsou moc dobre,dekuji za recept!!

Renda (neověřeno)
3. 10. 2008 18:42:04

Ivanko,vcera jsem pekla je to velmi dobre.Kavu nepiji vubec,ale sem tam si dam mrazene kapucino.Nevadi mi vubec ta kavova prichut a opravdu to ma uspech.Vyborne.Davam za jedna!Preji pekny den.Renda

RadovanKolek (neověřeno)
2. 8. 2008 11:32:05

Dobrý den sestra dělala tu vaší buchtu a stálo to za pendrek.Místo té kávy bych tam dal jinačí krém jinak ty vaše recepty jsou super.Hodně štěstí pri dalších povedených receptech

Vlčková Jaroslava (neověřeno)
11. 7. 2008 17:26:46

Ahoj Ivanko. Jsem dělala kávové řezy a musím říct že nemají chybu jsou výborné tak jako všechny řezy . Jsem věrná tvým stránkám a všichni si mooooc pochutnáváme. Jen tak dál.

Ann (neověřeno)
9. 7. 2008 10:28:49

Lidičky, mám na Vás dotaz. Ptřebovala bych vědět, jestli v tom krému je hodně cítit ta zakysaná smetana. Chystám se tyto řezy udělat, ale moje maminka nemá zakysanou smetanu moc ráda. Myslíte, že by to poznala, že tam je? Takový menší podvod :-) Ale nadruhou stranu je to milovnice kávy, takže si určitě pochutná. Teď mě ještě napadá, nedala by se ta smetana nahradit něčím jiným??

cukrarka -dita (neověřeno)
26. 6. 2008 17:48:03

fruktozou ne to my delame sacharinem do cukrovinek ja pracuji v cukrarne tak vim jaky tam delaj dorty sladky i nesladky fruktoza ?tohle tam nedavaj

Hančí (neověřeno)
19. 6. 2008 23:12:53

Maruško,vím,že cukr nesmí,to je jasný,ale dia cukrovinky sladěj taky fruktózou,tak jak je to?Normální cukr vůbec nejí. Muž je zatím jen na práškách,ale nechci nic zanedbat,jestli víš víc, nechám si poraďit.Hezký den Hančí

Maruška (neověřeno)
18. 6. 2008 21:00:33

Fruktoza tzv.ovocný cukr je nejčistější forma cukru která přechází okamžitě do krevního oběhu a proto je velice účinná berou ji třebe sportovci při velkých výkonech např.horolezci a pod.aby získali okamžitý zdroj energie.Diabetici nemají brát žádný cukr za posledních 5 let znám ze své branže moc diabetiků s velkými komplikacemi a bez obou noh.

Ahoj Radko, určitě to nebude vadit. Ty jsou ještě takový chutnější.
Bez toho videa ty recepty nejsou to pravé. Nahoře na liště je odkaz nefungují Vám videa? A tam syn dal odkaz na program, který když si stáhnete, tak by to mohlo fungovat. Je to fakt jednoduchý, už spousta děvčat takhle ty videa rozchodila. Jinak jestli máte zkouškové období, tak přeji hodně úspěchů. Ivana

Radka (neověřeno)
18. 6. 2008 17:53:03

Ivanko, chtěla bych se zeptat, jestli by nevadilo dát místo normálních kulatých piškotů ty cukrářské, prostě ála tiramisu..
Jinak jsem na koleji, ne doma, a tady nefungují vaše videa:( Já jsem si zvykla na pravidelnou dávku receptů, tak aspoň pročítám diskuze, no - "absťák":) Moc vás zdravím!

Hančí (neověřeno)
18. 6. 2008 16:29:27

Maruško,proč fruktozu ne?Manžel není silný a tak kalorie tolik nevadí.A fruktozu snad může ,samozřejmě ne často a ne moc,ale on ani často sladký nejí!!!Uměliny moc nemá rád, vadí mu pachuť a odmítá chemii.Pá Hančí

Maruška (neověřeno)
18. 6. 2008 14:09:50

Krosna musí fakt "sedět" jinak bolí záda.Hančí proboha fruktozu ne!!! to je čistý ovocný cukr dej tam sacharin nebo umělé sladidlo jiného typu.Nebo tam dej norm,cukr ten kousek dortu nikoho nezabije stačí zvýšit tělesnou námahu a je to spálené.Jen ne fruktozu.Já když něco koupím tak to nechám tzv,uležet a muž si stejně nepamatuje jestli jsem to měla nebo ne.Přeji hezký slunný den.

Hančí (neověřeno)
17. 6. 2008 23:43:49

Ivanko,kávu nemusím,ale přesto jsem si naslintala do klávesnice,vypadá to moc chutně a určitě udělám pro taťku kafaře,ale dia.Nahradím cukr, trochu menším množstvím fruktózy.Čokoládu vezmu taky Dia a piškoty dělaj taky,Rumem potěším, myslím,že to půjde.Bude mít za měsíc narozky,tak mám zas inspiraci.
Jinak je fakt,že krosna musí sedět dobře na zádech.Já taky ráději cestuji s batohem,krosnou, i když už je mi 56,ale právě proto, vše se líp unese na zádech,protože jinak právě záda bolej.A za kvalitu musíš platit. Je to asi pálka,ale co není dnes drahé???Není to na jednu sezónu a tak se vyplatí přidat.Ty chlapi jsou všichni stejný,ten můj taky kolikrát brumlá, co to stojí!Pá,Hančí

Jani vyřídím a děkuji za ní.Dostala přidáno na krosnu. Když muž zjistil jakou drahou si koupila, tak měl málem infarkt. Ale zase je kvalitní a když s ní jdeš dlouho na zádech, tak to bude asi znát. Měj se krásně. Ivana

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.