Krkovička na jogurtu
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Krkovička na jogurtu

Krkovička na jogurtu
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

5 plátků vepřové krkovičky
30 dkg bílého smetanového jogurtu (2ks)
1 lžička moučkového cukru
2 vrchovaté lžičky grilovacího koření (jaké používáte)
3 dkg másla
50 ml vody
sůl podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Krkovičku lehce naklepeme z obou stran, nařízneme na stranách a lehce osolíme. Pekáček si vymažeme máslem.

Smícháme jogurt, gril.koření, cukr, pomažeme plátky krkovičky z obou stran a vložíme do pekáčku.

Během pečení můžeme plátky obrátit. Pečeme doměkka odkryté a hlavně necháme vypéct vodu, aby nám zůstala jenom šťávička na brambory.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Misa88 (neověřeno)
9. 3. 2016 14:40:53

Dobrý den, jsem kuchařka začátečník, můžete mi prosím jak asi dlouho se krkovička peče v troubě? A nebude moc vysušená, když se to má péct odkryté? Děkuji moc. Míša

Mirka6674
7. 12. 2015 20:47:33

určitě bude, jen pro zajímavost - v sobotu večer jsem pekla kokosky 2, a protože jsem je neukryla někam hluboko pod zem, jen se po nich zaprášilo. Takže musím pro velký úspěch péct znovu. Jsou vynikající!!! Mirka.

Mirka6674
6. 12. 2015 11:43:37

jsem tu nová a tak všechny moc zdravím a přeju klidný advent a krásné Vánoce. Dnes jsem krkovičku udělala k obědu a teda, paní Ivanko, to je taková mňamka, že je to až neuvěřitelný. V podstatě jsem poprvé dělala maso ve spojení s jogurtem a výsledkem je naprostá chuťová fantazie. Díky, paní Ivanko, za vaše recepty, a ta videa k tomu, to je prostě bomba a nemá to chybu. Hezký den, Mirka.

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 7. 2012 19:05:45

Děkuji moc,udělala jsem to a kdybych doma neřekla,že je to místo z jogurtu ze smetany tak to ani nepoznají.Ta chuť je skoro stejná,bylo to také výborné.Je ale pravda,že z jogurtem to dělám radši a velmi ráda chodím na tyto stránky,zítra jdu péct eskymo řezy mějte se pěkně Eva :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 7. 2012 11:51:15

Dobrý den Paní Ivanko,chtěla jsem se Vás zeptat jestli nevadí místo jogurtu kysaná smetana.U nás v obchodu zrovínka neměli tak jsem to chtěla zkusit s tou smetanou,děkuji za radu pěkný den Eva.

janaS. (neověřeno)
22. 3. 2012 19:30:13

jsem přidala žampióny a rozmačkaný česnek a pekla v remosce. Prostě dobrota. :-)

janaS. (neověřeno)
26. 12. 2011 12:56:53

zdravím, a pokud můžu, tento recept mám vyzkoušený několikrát (viz příspěvky níže) a jednou i se zakysanou smetanou. Pro nás toto jídlo nemá chybu (jako více jídel tady z těchto receptů vyzkoušených), maso se rozpadalo, žádné žvýkání. Tak ať se Vám zadaří a chutná. :-)

honza (neověřeno)
26. 12. 2011 12:13:34

dobre poledne vsem kucharinkam,uz zacinam mit tady komplex,je tady taky nejakej muzskej?? jinak dnes se vrham na tohle,vypada to trochu dietneji nez ty veprovy kapri se salatem co ted byli.jsem zvedav co dnes mi rekne manzelka,jinak jsem pod neustalou kontrolou od te doby co varim doma ja,aspon ale vidim jakou milujici manzelku mam doma a ze bych asi mel opravdovy problem kdybych si nasel jinou i ta dotycna,haha manzelka rikala ze by ji chlupy vyrvala a no a me by s jistotou zabila,takove pekne vyhlidky mam do noveho roku. jinak vam tady vsem drzim palecky a preji prijemny pekny den a to nejen dnes ale naporad.honza

janaS. (neověřeno)
8. 12. 2011 16:56:11

teď jsem dojedla plátek na ochutnání, s chlebem. Dala jsem zakysanou smetanu a maso se opět rozpadá, což mám u krkovice ráda. Budu ji péct už jen v marinádách. :-)

Tereza (neověřeno)
21. 12. 2010 16:13:57

Ten můj to právě jí,tak remcá,že tloustne.:)No veselo bude,protože my ty kluky máme doma dohromady tři (10,9,1) a řeknu vám,že s tím nejmenším je těch starostí nejmíň..

ivana.m
21. 12. 2010 14:37:44

Terezko, tak to je príma :-) Tedy ten můj mužský když mě vidí v kuchyni, tak taky hned remcá, že peču zase něco sladkého. No maso je maso :-) přeji Vám krásné svátky, to už budete mít u stromečku veselo, ale také co hlídat. Ivana M

Tereza (neověřeno)
21. 12. 2010 12:55:48

Tak dneska jsem hledala tenhle recept,který jsem si včera vyhlédla a manžel mi nakouknul přes rameno a když viděl úvodní stránku,remcal,že jdu péct zase cukroví:))..a ten jogurt se mu taky nezdál,no nakonec snědl plný talíř a povídal,že tohle můžu dělat častěji.:)Fakt to bylo dobré a i náš 14-měs. prcek se nacpal.

janaS. (neověřeno)
30. 9. 2010 16:33:55

jsem si dnes ohřála, brambory si rozmačkala do šťávy, k tomu domácí okurky a Hellmannsku. No mňam, jak jinak, jogurt s masem dělá divy. ;-)
Jdu na další recept. :d

janaS. (neověřeno)
29. 9. 2010 19:40:17

peču na zítra, už se těším, s jogurtem je to vždycky prima. ;-)

Majka 1 (neověřeno)
4. 5. 2010 23:17:44

Ivanko, dneska jsem zase přemýšlela co k večeři. Narazila jsem na tento recept, dělala jsem to z kotlety a moc chutnalo Díky.

Alena (neověřeno)
24. 2. 2010 18:09:40

Dobrý den Ivanko,opět masíčko velice dobré,chutné,mňamka.Zbyly mi brambory zapečené s brokolicí a mrkvičkou a tak příloha byla hotová a také se to ke krkovičce hodilo

Ahojky lesní vílo, to je krásná přezdívka. Nevýhodu s tloustnutím jsem poznala i na sobě, ale dala jsem si závazek, že to musím napravit a ať se cpe jenom moje hubená rodina.Zdravím a zachovejte mě přízeň. Ivana M

Lesni.vila (neověřeno)
5. 3. 2009 14:14:10

Ahoj Ivo, a všichni kdo vaří podle Ivy. Dneska zkouším tenhle recept, ale jinak vařím podle vašich receptů Ivo a jsou super, už jsem jich vyzkoušela několik a oblizovali jsme se s manželem až za ušima. Jsem ráda že tyhle stránky jsou protože sama nevím co mám pořád vařit. Takhle kouknu do lednice co tam mám a podle toho si najdu recept který splňuje složení naší ledničky. Jsou výborné,jednoduché a hlavně rychlé jen tak dál pokaždé kokám jestli přibyl nějaký nový recept. I moučníky jsou výborné. Dokonce jsem se podle vás naučila vařit knedle do posledníchvíle jsem je kupovala když jsem párkrát zkusila tak se mi rozvařili nebo popraskali.
Všem můžu tohle vaření doporučitje to super. jediná nevýhoda je že začínáme pěkně tloustnout!!! Díky za recepty paní Ivo

Mirča (neověřeno)
14. 12. 2008 14:25:21

Ahoj Ivanko.Dneska jsem udělala tenhle recept a musím říct,že je výborný.Jen jsem na konci toho pečení trochu zahustila jíškou,aby jsme měli víc štávy.Dělala jsem dvojitou dávku,protože je nás víc a jsme jedlíci.Ted mě láká kuřecí roládka.Měj se pěkně

Ahoj Maruško, byly tam moc dobrá jídla, ale nevím, nevím hodně jídel pro normální oběd nebo večeři to nebylo. Tak na nějakou oslavu a to ještě aby jsi měla navýšený rozpočet na škeble, humry a podobně.
Co Vám ale děvčata musím napsat, to jsem koukala jak BLÁZEN - u jednoho stánku vařil kuchař nějaké jídlo, osolil to, stčil do toho lžíci,olízl jí, osolil to znovu a tu samou olíznutou lžící to znovu zkusil.
Hodně mě to překvapilo. Já vím že mají určitě zdrav. průkaz, ale takhle na veřejnosti si to mohl dát na talířek nebo na jinou lžičku. To jídlo jsem nezkusila, když jsem viděla jak to hrozně olízl. Ahoj všem přeje Ivana

Jana H. (neověřeno)
21. 6. 2008 08:47:08

Ahoj Verko, to jsem ráda, že chutná. Já ty ovocné koláče i zákusky můžu, tedy jednou za čas, a se želatinou jsou moc fajn.Není to tučný a je při tom vláčný.Veruš já docela dost používám jogurt místo zakysanky, má to trochu jinou chuť, možná víc navinulou, ale to je to co mám ráda. I když zakysanky se nevzdám :-) Ahoj a pěkný víkend, ale tady je zataženo, tak nevím, nevím.....:-( Jana

Věrka123 (neověřeno)
19. 6. 2008 20:50:14

Já jsem taky ještě jogurt nepoužívala takhle. Do salátů, to jo, ale tohle mě nikdy nenapadlo, jak je dobře, že se člověk lecos dozví. Jani ta buchtička cos tam dnes šoupla, ta je dobroučká, já mám ráda se želatinou, je to jedlý. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
19. 6. 2008 20:10:22

Ahoj Ivo, to je mi jasný, že děti budou čekat na msíčko. Já bych chtěla zítra zkusit to krůtí s brokolicí a těstovinami, tak uvidím. Tak se mějte a pěkný večer. Jana.

Ahoj Jani, tak jsem dělala kedlubny. Je to fakt dobrá příloha a s tím uzeným to bylo dobré. No ale jedla jsem to jenom já a manžel. Děti drželi hladovku a měla jsem na zkoušku naložené maso v marinádě a tak jsme si ho ve tři hodiny ugrilovali.
Zítra jdu s dcerou na Žofín, je tam nějaká gastroakce s ochutnávkami. Koupíš si lístek a můžeš si ještě koupit takové kuponky za které dostaneš vždycky něco na ochutnání. Máme to kousek, tak tam kouknem. Dobrou noc přeje Ivana.

Jana H. (neověřeno)
19. 6. 2008 18:54:00

Ladie, já používám jogurt dost často, třeba místo zakysanky. Pravda, má to trochu jinou chuť, ale takovou jako navinulou a to mě chutná. A když se dobře okoření třeba česnekem, nebo bylinkami nebo nějakým ostrým kořením, je to fantazie. Já nepřidávám cukr, ale sůl a nějaké koření. Přidávám ho i do směsí,a chutná to dost. Vyzkoušejte, dejte si trochu stranou a zamíchejte jogurt, tedy pokud ho vůbec snášíte. A když se to do druhého dne pěkně rozleží, no...., ale chce to smetanový, ten obyčejný ne. Tak si děvčata nechte chutnat a pěkný večer. Jana H.

Ladie (neověřeno)
19. 6. 2008 15:22:18

Vypadá to výborně, ale nějak jsem pořád nenašla odvahu na používání jogurtu v kuchyni. Mám dost receptů na maso, na různé moučníky... Ale ještě nikdy jsem je nevyzkoušela. To budu muset napravit.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.