Zapečené brambory s Nivou
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Zapečené brambory s Nivou

Zapečené brambory s Nivou
Average: 5 (5 votes)

Ingredience

Všechny suroviny si dejte podle chuti a hladu:
vařené brambory
cibule
anglická slanina
sůl
sýr Niva
sádlo na vymazání pečícího papíru
Reklama

Postup přípravy

Brambory nakrájené asi na půl cm plátky položíme na sádlem vymazaný pečící papír. Brambory osolíme a hodně posypeme nakrájenou cibulkou a anglickou slaninou.

Další nakrájené brambory osolíme z jedné strany a osolenou stranou je pokládáme na slaninu a cibuli. Nakonec nasypeme nahrubo nastrouhanou Nivu a pečeme v předehřáté troubě na 200 st dozlatova.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Magda
23. 7. 2018 12:53:55

Tak dnes peču tento recept podruhé, je to moc dobré. Jen jsem kvůli synům nedala cibuli, ta by jim vadila a nahoře jsem brambory potřela rozpuštěným sádlem osolila a pak posypala sýrem. Za recept moc děkuji.

ivana.m
9. 7. 2012 22:11:16

Dobrý den Leni, to jste mě udělala radost :-) Tohle to budete muset vychytat a když chcete mít brambory víc opečené, tak jak začnou měknout, dejte je klidně výš, nebo se nebojte přidat teplotu a osvědčilo se mě, nakonec pustit na chvíli gril, tedy jestli ho máte :-) přeji hodně úspěchů. Ivana M

Lenka (neověřeno)
9. 7. 2012 21:16:41

Tak u nás taky úspěch :). Jen bych se chtěla zeptat - jak dlouho se to má přibližně péct? Dala jsem to tam na těch 200 stupnů a měla v úmyslu péct tak, aby brambory byly trochu opečené, ale asi po půl hodině jsem to vyndala, protože jsem se bála, aby to nebylo vysušené. A Ivano - videokuchařka je opravdu skvělá věc, díky za ní! Na netu je sice všude receptů milion, ale terpve s videem mám odvahu (jako totální antitalent) se do toho pustit!

Nepřihlášený (neověřeno)
10. 2. 2012 06:04:50

Dobrý den, moc dobrý recept, doporučuju, dělala jsem už asi 4 a při posledním zápékání jsem tam nalila ještě smetanu a bylo to ještě lepší.

marcela (neověřeno)
19. 11. 2011 15:42:47

dobry den pani ivanko dnes jsem zkousela tento recept. musim rict ze to bylo opravdu uzasne. tak jako dalsi vase recepty. jste vyborna. dekuji

Nela (neověřeno)
6. 10. 2010 14:08:46

Dobry den Ivanko,dnes delam ty zapekane brambory.Uz se tesim az se dopecou a budem je moc ochutnat.Vim ze budou vyborne jako vsechny Vase recepty,za ktere moc moc dekuji.

Blanka (neověřeno)
31. 7. 2010 12:40:02

Dobrý den,
tento receptík je vynikající. Přítel běhěm oběda několikrát říkal, jak je to výborné :-) Nejspíš ho podle Vašich receptíků hezky rozmlsám :-)

ivana.m
25. 2. 2010 10:41:51

Dobrý den, brambory určitě uvařte ve slupce. Já to stejně budu přetáčet na jiný formát videokamery, tak to tam potom zdůrazním :-) Ivana M

Blanka06 (neověřeno)
24. 2. 2009 19:49:15

Nivu mám ráda,brambory miluju,ale až dnes vím,jak skvělá je chuť obou v jednom jídle,které jsem udělala podle tohoto receptu dnes k obědu.I můj syn,který nivu mezi svá jídla nepočítá,mi řekl,že si pochutnal.Ivanko,dík.

Dobrý den Lubičko a to teprve kdyby jste mu zavařila to domácí maso. To by si uvařil brambůrek, nebo rýži a k tomu si to vyklopil, to by byla mňamka. Jinak je fakt dobrej, když si bude vařit a určitě se mu to v životě neztratí. Ivana

Lubička (neověřeno)
3. 8. 2008 12:36:41

To je ten pravý recept,který jsem hledala,protože pojedu v září do Řecka a hledám jednoduché recepty pro syna,který bude sám doma hospodařit 14 dní a má rád brambory,tak si myslím,že teď celkem bude i rád vařit,když se může na to podívat,je mu sice 17 let,ale domácí strava,je holt domácí,snad mi tady nezdivočí a hezky si něco z těhle receptíků uvaří.

Zdena J. (neověřeno)
26. 6. 2008 21:52:58

Děvčata,tak tady se včera večer pěkně zatáhla obloha a foukal silný vítr.Myslela jsem,že to bude hrůza a ono nic.Přehnalo se to a ani kapka.Zato asi 15 km od nás bylo zle,vzalo to i střechu a poničilo úrodu.Dneska celý den dusno a horko.Jen doufám,že bude příští týden o víkendu hezky.Máme tu Husovy oslavy v Husinci.Ahojky Zdena J.

Ladie (neověřeno)
26. 6. 2008 12:20:44

Tak nás včera to nejhorší počasí chytlo v autě cestou na nákup. Stěrače nestíhaly, neviděli jsme 2 metry před sebe. Přiznám se, že jsem měla docela nahnáno!

Jé tak to jsme skoro sousedky. Já na tebe koukám přes vodu z Prahy 5. Bylo to tady docela hustý, já zapoměla zavřít skleník a tak jsem tam hnala muže.Moje rajčátka, papričky a okurčičky nemůžu nechat ofouknout.
Já totiž nevystrčím hlavu, když je bouřka. Docela se bojím. Ivana

Věrka123 (neověřeno)
25. 6. 2008 10:17:18

Ahoj, děvčata. Na chvíli jsem zaskočila na video a to toho tam přibylo, zase mám na co koukat. Zrovna dneska dělám něco podobného. Já těmhle jídlům říkám zbytkový, ale mám je ráda a při tom se vyčistí lednice. Měla jsem tu 6 vařených brambor a zbytek vařeného květáku 5 ředkviček a anglickou, trochu sýra a už je to v troubě. v Neděli jsem našla zase 2 houby, kováře, to byly opět nějaký průzkumníci. Je tu hrozný sucho a tak neroste nic, ani prašivky. Když sprchne, tak to je pár kapek dvěma řadama a za chvíli už to neni cítit ani ve vzduchu. Sekám trávu, ještě dneska a už to budu mít. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
25. 6. 2008 10:11:52

Ahoj Ivo a ostatní děvčata,jo jednoduchý a výborný. Zapékané brambory mohu na jakýkoliv způsob.Staré brambory už nemám, ale i z nových to půjde. Hodně zapékám ze syrových brambor. Akorát, že se dělají déle. No jo Nivu nemám, ale mám balkán tak bych to mohla zkusit s ním. Tak děvčata, která snášíte sluníčko a nemáte zrovna co na práci, šupky do plavek a na zahradu se opalovat.Bude tam zas pařák, ale ne už pro mě. Mám raději chladněji.Za mlada jsem ze sluníčka neslezla, byla jsem vždycky jak černoch, ale teď už ho nesnáším.Tak se zatím mějte pěkný den Jana H.

Věruše (neověřeno)
24. 6. 2008 22:50:42

Dobrý večer,Ivanko.Prima recept.Brambory milujeme,dávám je skoro ke všemu jako přílohu apod.Dám si je třeba i se svíčkovou.Samozřejmě,že jsou u nás populární i knedlíky a ostatní přílohy,ale brambory vedou.Hrozně ráda vařím,a když mám pro koho,je to radost.Taky říkám, že se bavit o nemocech můžeme až v domově důchodců.Dokud nám to běhá a aspoň trošku myslí ...?! Jídlo,vždyť je to možná pro většinu z nás,jediná radost.Když je člověk hladový,kouká jak kakabus a je protivný.Ale když má člověk v žaludku jak v pokojíčku,tak je hned na světě líp.Věruše

Zdena J. (neověřeno)
24. 6. 2008 21:24:16

Děvčata,já mám taky asi pytel a půl starých brambor a nevím co z nich stále vytvářet.Jak se jednou ochutnají nové brambory,tak se do starých už nechce.Tak až mě omrzí vymýšlet co z nich,tak je uvařím a zkrmím králíkům a slepicím.A bude po starých bramborách!!!!Ahoj Zdena J.

Bobina (neověřeno)
24. 6. 2008 17:08:11

Ahoj Ivanko,vypadá to krásně,asi je taky zkusím,mám tu pytel brambor tak aspon vím,co s nima Pa Pa

Ladie (neověřeno)
24. 6. 2008 16:36:56

Místo nivy dávám strouhaný eidam a přidávám bylinky a rozetřený česnek - to má potom grády! :-) Jídla tohoto typu miluji! Brambory jsou doma pořád a může se přidat co kdo má rád!

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.