Lasaně s masem
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Lasaně s masem

Lasaně s masem
Average: 4.2 (5 votes)

Ingredience

16 ks lasaní, šířka 8 cm, které se nemusí vařit
masová směs:
60 dkg mletého masa (vepřové a hovězí)
1 sklenice leča (60 dkg)
1 zelenina bonduel mexiko (20 dkg)
3 lžíce oleje
kečup, sůl a pepř podle chuti
1 lžíce sádla na vymazání pekáčku
popřípadě sýr na posypání
bešamel:
7 dkg másla
7 dkg hladké mouky
5,5 dl mléka
Reklama

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme , přidáme mouku a minutku promícháme a metličkou zašleháme mléko. Určitě nedělejte tmavou jíšku. Vznikne nám bešamel, který také dáme zatím stranou.

Používám lasaně, které se nemusí vařit, ale přesto si naliji do vysokého plechu vařící vodu a lasaně do ní asi na pět minut namočím. Jde potom s nimi dobře pracovat a mám jistotu, že nebudou tvrdé.

Pekáček si vymažeme sádlem, položíme první vrstvu lasaní, nandáme ve slabé vrstvě maso, bešamel a takhle pokračujeme. Poslední vrstva musí být maso a bešamel!!!!! Já ještě pod poslední vrstvu přidávám i kečup, ale to je na vás. Hlavně si spočítejte kolik budete dělat vrstev a tudíž kolik budete potřebovat dílů masa a bešamelu!!!

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 35- 40 minut odkryté. Jestli máte rádi sýr, tak před koncem pečení si ho můžete na lasaně nastrouhat a nechat zapéct.

Počet porcí
6 velkých

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Anina (neověřeno)
30. 6. 2008 17:16:25

Ivo, mám krabici před sebou. Název mají Lasagne Pasta All Uovo. Ale vím, že je jich více druhů. Jen se podívat na obal a mělo by tam být napsáno - bez vaření. Jinak jsem je poprvé dala bez bešamelu, ale nebylo to ono, tak na dno dám bešamel, pak ty různé vrstvy a občas ještě je zaleji bešamelem. Pokud potřebuji mít plné kraje, tak je rozlámu. Mějte se.

Děvčata super rady. Ladie jdu do obchodu kupovat lasaně s brýlema, protože na to vejrám a stejně to špatně přečtu. Úplně na ty kuřecí se špenátem mám chuť.
Marti fakt dobrý nápad, já je honila v kastrolu, aby se neslepily a hned jak jsem je vyndala trochu jsem je potřele olejem.
Doufám, že na to koukne i Helenka. Jinak si užívejte vedra. Ivana

Marta (neověřeno)
30. 6. 2008 15:17:56

Ivo,jestli můžu poradit,aby se lasaně nezlepily,
prokládám a vařím je v čisté utěrce.
Jinak recept-super.
ahoj Marta

Marta (neověřeno)
30. 6. 2008 15:16:51

Ivo,jestli může poradit,aby se lasaně nezlepily,
prokládám a vařím je v čisté utěrce.
Jinak recept-super.
ahoj Marta

Ladie (neověřeno)
30. 6. 2008 14:56:31

Holky, ty bez vaření se dají koupit úplně stejně, jako ty, které se musí předvařit - chce se to v obchodě kouknout na návod k přípravě.

Já i ty, které se nemusí vařit stejně minutku povařím (jednou se mi stalo, že zůstaly místy tvrdé... Obrázek odebrán. ).

Jinak já dělám buď s boloňskou (mleté maso a rajčata) a bešamelem s nastrouhaným tvrdým sýrem nebo špenátové (kousky kuřecího a špenát) a opět bešamel se sýrem.

Helenko, já to taky slyšela, že je tam někdo dává neuvařené, ale nemám odvahu je tam dát syrové.
Nahoře v diskuzi píše Anina, že dává nějaké, které se nemusejí vařit, tak uvidíme jestli nám poradí. A jestli něco objevíte, nebo někdo je zná, tak určitě nejenom já budu ráda za informaci.
Zatím jsem na každé krabičce našla vařit !!!
Tak zdravím. Ivana

Helena (neověřeno)
30. 6. 2008 14:15:20

Tak to jste mě Ivanko udělala chutě!! Ještě jsem to nikdy nezkoušela a asi se do nich pustím. také jsem slyšela, že je někdo dává syrové, ale podle mě jsou pak tuhé, nevím,no... Ale ty co se nemusí vařit, to je určitě praktičtejší, kouknu se po nich. A asi je udělám s tím špenátem. U nás je dělají v restauraci, s listovým, bešamelem a zalité nějakou sýrovou omáčkou a nemají chybu!!!

Dobrý den Anino, jestli z Vás můžu vytáhnout ten druh těch lasaní co se nemusejí předem vařit.Chtěla bych je ještě udělat se špenátem a samozřejmě bez vaření je to určitě pohodlnější. Mějte se a díky za odpověď. Ivana

Anina (neověřeno)
30. 6. 2008 08:45:25

Dobrý den, ráda se dívám na tyto stránky. Kupuji lazaně, které se nemusí předem tepelně upravovat. Dávám různé vrstvy : maso, pak niva sýr, špenát a opakuji, končím vrstvou sýra.

Slávinka (neověřeno)
30. 6. 2008 05:18:47

Ahoj Ivanko.Teď Jsem zkoukla včerejší video.Jedu dneska k lékaři na kontrolu a pokud seženu LASANĚ ,tak to dneska zkusím.A k tomu asi hlávkový salát.Už si jdu vydělat z mrazáku mleté maso a Tobě přeji krásný den. Slávinka

Ahojky Renátko,já je dělala podruhé a moc jim to chutnalo. Jenom při prvním pokusu prohlásili, že chtějí víc těch těstovin, tak jsem jim tam přidala. Oni ty lasaně se nedělají s takhle vysokým těstem, ale každý má rád něco jiného a já si taky ty moje chlapi musím trochu hejčkat. Tak ti přeju hezký den. Ivana

Renáta (neověřeno)
29. 6. 2008 15:07:45

Ivanko, přemýšlela jsem co těm svým chlapům /velkýmu a 3let.prckovi/ příští týden dobrýho udělat. Ty lasaně jsou skvělý nápad, určitě je vyskouším.
Jo a jsem pravidelnej "čumil" na tvých stránkách.Vždycky s něčím překvapíš.ahoj

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.