Tvarohové koblížky
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky
Average: 4.5 (6 votes)

Ingredience

25 dkg měkkého tvarohu (zeleného, netučného)
25 dkg polohrubé mouky
2 vejce
1 balíček prášku do pečiva
2 lžíce mléka
2 lžíce rumu
2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
1/2 lžičky soli
olej na smažení
marmeláda a nutela na náplň
polohrubá mouka na podsypání
Reklama

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dobře dohromady a necháme ještě asi půl hodinky stát. Koblížky budou potom nadýchanější. Těsto vykrajujeme lžící, posypeme si je moukou a vytvarujeme na placičku vysokou cca 1 cm. Pokládáme na posypaný talíř.
Takhle připravené koblížky (zatím to jsou vlastně placičky) vkládáme do rozpáleného oleje ( musí ho být hodně, aby v něm plavaly) a pečeme z obou stran dozlatova. Pečte je tak na stupeň č. 4, aby se propekly i vevnitř.
budeme mít asi 20 středně velkých koblížků.

Hotové naplníme marmeládou, nebo nutelou a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
jana (neověřeno)
9. 7. 2008 09:02:44

Já bydlím na Pražském předměstí v Kubatově ul.Manžel byl na trhu v osm hodin.Ta zdobička se mi u Ivanky líbila dlouho.Když jsem zdobila peřinovou buchtu pytlíkem,tak jsem byla celá zapatlaná od tvarohu.Tak si určitě udělejte radost a kupte si ji.
Přeji hezký den. Jana

jířa (neověřeno)
8. 7. 2008 23:08:21

Zdravim Jani tak konečně nějaká kolegině z č.b.Pozítří jdu do města tak juknu do toho prioru.Teda 300kč je dost ale v srpnu mám 35narozeniny tak si udělám asi radost a vrazim je do sebe.Jestli to nevadí můžu vědět ze které části č.b.jste?Já bydlim u nemocnice.Jani já byla vsobotu taky na trhu ale borůvky jsem tam vůbec nevidela.Aleje fakt že jsme tam dorazili dost pozdě.A na trh se musí chodit jak známo hodně brzy.Když jsem byla malá tak už jsme tam bývaly s babičkou už v 7.00hod.Zatim zdravim všechny koleginky kuchařinky hezky se vyspěte a pa zítra Jířa.

Ahojky Blanco díky za zprávu. Jestli mi pozítří nepřivezou z venku, tak se vypravím někam k metru. ten kolá ten by byl suprovej. Přeju dobrou noc Ivana

Jířo, dětem se tam taky moc líbí. Mají tábor v lese a kolem teče potok. Krása, i když to tam teď někdo dost vykácel.

Jani, já už tu zdobičku mám trochu déle, tak jestli jí vůbec dělají. ale viděla jsem jí už i od joného výrobce v domácích potřebách.

Děvčata mějte se, já si jdu udělat krám na medovník.Mám už upečené placky a zítra ho dělám na velký plech. Ivana

Maruška (neověřeno)
8. 7. 2008 20:01:53

Loni stály borůvky va Znojmě na trhu 70-80 kč za litr.Jak to vypadá letos nevím zjistím.Kryž jsem byla v Praze před 14 dny stály borůvky na Bělohorské ulici 49kč za půl litru.Mají tam 3 obchůdky vietnamští prodavači.Když jsem u toho Vietnamu tak pangasius je vietnamská ryba,kterou chovají v umělých chovech,netahají to z těch špinavých vod řek.

blanca (neověřeno)
8. 7. 2008 19:36:15

Ahoj Ivanko, dnes jsem koupila 1/2 l borůvek v metru na Dejvické za 49,- Kč (+ 3,- Kč krabička). Jsou drobnější, manžel si je dal s cukrem a jen se olizoval. Já jsem je ještě ani neochutnala, ale zítra si vezmu svůj kyblíček a litřík jich koupím, abych aspoň udělala kynutý koláč s drobenkou, ten můžeme všichni.
Koblížky jsem kdysi také dělávala, ale neplněné, jen pocukrované, nějak se na ně pozapomnělo.
Hezký večer! Blanka.

jana (neověřeno)
8. 7. 2008 18:47:31

Dobrý den Jířo,jsem také z Č.B.Tu zdobičku jsem právě koupila v Prioru.Stála 299,-Kč.V regále výrobků Tescoma jsem ji nenašla.Pokladní mi poradila,kde ji mají.V Tescu jsem ji neviděla.Možná,že by ji taky měli v odd.Tescoma u Hájíčků.
V pátek jsme byli s manželem na borůvkách V Černém Dubu.V sobotu byl manžel na trhu a viděl je tam litr za 70,-Kč.
Mějte se hezky Jana

jířa (neověřeno)
8. 7. 2008 18:32:32

Ivčo zapoměla jsem ti napsat merunky jsem koupila u nás na tom trhu za 40kč/kg.A byly tam s nima lidi co je přivezli přímo z moravy.A ta Nesměn je kousek u Písku.Spolužačka z učnáku byla kousek odtud jezdily tam na zábavy.Prý je tam krásně.Zatím pa Jířa.

Ahoj Jířo, tak to asi taky jde. Holka volala, že kousek od Trhových svinů je jich mraky a veliký. Já myslí, že tady v Praze to bude nejlepší někde u stánku u metra. Tam vždycky přijedou a rychle chtějí prodat. Užívej si hezky večer. Ivana

jířa (neověřeno)
8. 7. 2008 16:33:29

Ahoj Ivčo ted jsem přišla z krámu a koupila jsem před krámem od našich omských spoluobčanů litr borůvek za 85kč.Rostou prej jak zběsilý tady kolem Rudolfova což je prakticky předměstí budějovic.Brusinky zatim nic.Díky za info.o tý zdobičce kouknu se po ní v tom tescu .Dneska jsem vařila plněné papriky s rajskou.Pa pa Jířa.

Já jsem byla teďka v zelenině a český meruňky tady mají za 60,- a docela hnusný. Borůvky to nevím za kolik mají litr, protože to prodávají na deka - 10 dkg 18,- a to je rozdíl.
Jinak myslím že i kdyby to bylo za 70,- tak je to dobrá cena.
Kamarádka přijela z Orl.hor a nepřivezla je, protože měli 0,5 l za 55,- a to se jí zdálo hodně. Tedy mě taky. Tak jsem rozhodila sítě a uvidíme. Ráda bych měla nějaké borůvky v mrazáku. Ivana

Ladie (neověřeno)
8. 7. 2008 14:01:34

Ahoj Ivano. Co se týká borůvek, tak cenu v Praze nevím. Ale každoročně jezdíme na pár dní s rodiči do Jeseníků na houby a tam si borůvky kupuji od místních domorodců do zásoby. Prodávají litr asi za 60, 70 korun. U nás v Praze bude cena asi "trošku" jiná...

Maruško, prosím tě podívej se kolik stojí litr borůvek. Já bydlím na okraji Prahy a ta cena se mi zdá hodně velká. nevím jestli mám ještě čekat, tak by se mi hodila nějaká cena i od jinud.měj se krásně. Ivana

Nebo děvčata, jestli někde uvidíte borůvky, jukněte prosím na cenu za litr. Díky, díky moc. Ivana

Maruška (neověřeno)
8. 7. 2008 13:00:16

Jířo každej dobrej obchoďák má zastoupení výrobků Tescoma a tam tu zdobičku určitě dostaneš.Nebo to zkus se zbobičkou na krémy tam ten nástavec je.Zítra zjistím cenu meruněk u nás na trhu ve Znojmě přímo u pramene.Tady na Pražské ulici v zahrádkách stojí jedno pražský auto vedle druhého,rakušáci-všichni kupují meruňky a jiné ovoce ve velkém.

Jířo a nějaký nástaveček na zdobení by se nenašel? Že by jsi ho stčila do pytlíku.Jedině zkus tu koblížku na staně naříznout tak dva cm a střit to tam lžičkou. Jinak mě nic nenapadá.
Jestli si myslíš, že by jsi tu zdobičku moc neužila, tak si kup jenom kovový nástaveček v dom potřebách a použij vždycky pytlík a je to levnější.Já jsem si jí koupila kvůli stránkách co dělám.
Děti jsou na táboře jako vedoucí asi 40 km od Budějek u takové malinkaté vesničky Nesměň. Tak držím palce aby tam u Vás zítra nepršelo, jdou totiž na výlet. Tak se děvčata z Budějek mějte krásně. Ivana

jířa (neověřeno)
7. 7. 2008 21:41:18

Jo Ivčo ta tvoje zdobička mě taky moc zajímá moc bych ji chtěla ale nikde jsem ji neviděla.A kolik jsi za ní dala,ale nevim jestli bych jí sehnala u nás v Budějovicích.Ted jsem koukla na tvoje koblížky a starší dcera mi koukala přes rameno a už je chce zítra udělat.Tak asi jo asi je udělám.Ale nevim jak je naplnit jsem ted u našich a nemám tady zdobičku.Pa Jířa.

Ahoj Maruško je to lis na těsto/zdobička. To je napsáno na obalu a vyrábí to tescoma. Já to koupila v tescu.
Teď jsem se byla podívat na tu inijekci a máš pravdu je slabá a krátká.
Plním je vychladlé a ještě si napřed udělám dírku nožem a pak tam stčím ten nástavec asi 3 cm dovnitř. Já jsem strašně spokojená s tou zdobičkou, vždyť není taky levná. Určitě stála kolem tří stovek. Maruško přeji ti dobrou noc. Ivana

Maruška (neověřeno)
7. 7. 2008 19:14:56

Ivanko nemám zkušenost s tím plněním koblih.Prosím tě to je plníš teplé nebo čekáš až úplně vystydnou.Myslíš,že bych je naplnila 20tkou inj.stříkačkou?To asi ne má dost malý průsvit.Tu plničku co tam máš to je zdobička na dorty pod jakým názvem jsi ji koupila?Díky za odpověď.

Ladie (neověřeno)
7. 7. 2008 10:44:22

Slávinko, já dělám koblížky stejně jako ty. Těsto vykrajuji lžící, takže to nejsou ani tak koblížky jako patvary :-) Na plnění jsem líná-možná k nějaké slavnostnější příležitosti-takže jen posypu cukrem (někdy i skořicí).

Ahoj Slávinko, recept vypadá moc dobře. Určitě je zkusím.
já jsem dělala plněné papriky minulý týden a samozřejmě je natáčela.
Dneska dělám vepřové nudličky, je to se š´távou a k tomu rýži. Tohle je rychlé. Ještě vymýšlím nějaký zákusek. Tak se měj krásně Slávinko a samozřejmě i vy děvčata. Zdraví Ivana

Slávinka (neověřeno)
7. 7. 2008 09:37:04

Ahoj Ivanko a Věrko123.Já podobný recept používám už několik let, když potřebuji udělat něco opravdu rychlého a dobrého.Koblížky dělám takto:
V míse vařečkou smíchám 1 tvaroh z krabičky tučný
30dkg pol.mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
3 vajíčka
8 lžic studeného mléka
2 lžíce rumu
Na pánvičce s vyšší vrstvou rozpáleného oleje smažím z obou stran pozvolna koblížky, které po půl odležení těsta vykrajuji lžící.Těsto je řidší tak že ty koblížky nemají stejné pravidelné tvary.Horké vyndám na ubrousek,aby se vsákl přebytečný tuk a potom obaluji v moučkovém cukru s vanilkou, kdo nemá rád moc sladké, stačí jen pocukrovat.Úplně nejlepší jsou čerstvé a jen se po nich zapráší.Kdo je u nás jedl, ten si bral recept. Tyto Tvoje koblížky plněné jsou Ivanko svátečnější a určitě je vyzkouším s nutelou.Včera jsem Ivanko dělala kuřecí stehna v těstíčku a sklidila jsem pochvalu.Tak díky za skvělý recept. Dneska chystám plněné papriky s rajskou a knedlík. Mějte se holky fanfárově.Slávinka

Věrka123 (neověřeno)
7. 7. 2008 07:35:54

Jé, tenhle recept už je hodně starý, když byly naše holky malý, tak jsem je dost často dělala. Je to dost rychý a jsou dobrý. To je jediný recept, který mě kdysi přinesl můj muž z práce. Oni si to tam ženský rozdávaly, tak taky dostal. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.