Likérové špičky
Ivana
Doba přípravy
73 minut
Obtížnost

Likérové špičky

Likérové špičky
Average: 4.1 (10 votes)

Ingredience

7 dkg cukru krystal nebo krupice
2 dkg sojové mouky (hladké odtučněné) k dostání v prodejnách zdravé výživy
1 dkg kakaa
1 dl vody
5 dkg čokolády na vaření
10 dkg ztuženého 100% tuku
cca 22 ks kulatých piškotů
čokoládu a trochu ztuženého tuku
vaječný koňak
trochu sušeného mléka na zahuštění koňaku
Reklama

Postup přípravy

pozor, pozor, recept je aktualizovaný a špičky jsou super !!!
Budeme potřebovat speciální dvojitý nástavec
na likérové špičky, který je k dostání v potřebách
pro cukráře !! Na piškoty používám ten nejmenší.
Mouku, kakao, cukr a vodu smícháme a dáme asi na čtyři minutky povařit. Při vaření, asi na 4 stupeň mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Ostavíme a zamícháme čokoládu. necháme úplně vychladnout, třeba i do druhého dne. Potom zašleháme změklý ztužený tuk.
Dbejte na to, aby jste opravdu měli vyšlehanou hmotu bez kousků tuku !!!
Než budeme dělat špičky, dáme si hmotu na chvíli do lednice, ale ne úplně ztuhnou, aby šla hmota tlačit pytlíkem.
Mezi tím si na piškoty namažeme čokoládu. Zabrání nám změknutí piškotu.
Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty a dáme do lednice. Můžeme si také upéct svoje buflery. (Nástavec má na straně malou dírku a ta musí zůstat venku) . Zásada při dalším zpracování špiček je, že musí být hodně studené, nejlépe namražené !!!!! Nezapomeňte si také nechat hmotu na uzavření špiček !!!
Vaječný koňak si trochu zahustíme sušeným mlékem, naplníme špičky a uzavřeme je ozdobným nástavcem. Dáme opět do lednice.
Rozděláme si čokoládu s tukem a hodně, hodně ledové špičky v ní namáčíme.

Z této dávky je asi 22  malých špiček.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Ahojky Naty, tak jsem si dneska koupila špičku, proběhla degustace a musím říct, že jí nemají takovou tukovou. když jí nechám ale venku, tak za chvíli je taky měkká jako ty moje. No ale co mě dostal, že byla zavřená máslovým krémem.
Tenhle recept co je na netu jsem dostala od paní, která to peče pro lidi a jsou prý spokojení, ale já bych si stejně představovala nějaký míň tukový krém. Zkusím projet net, jestli někde v nějaké diskuzi něco nenajdu a vyzkouším. Já ráda experimentuji. Tak zatím ahoj. Ivana M

naty (neověřeno)
28. 9. 2008 15:06:46

Jéé tak to bys byla moc hodná děkují ti moc si zlatíčko..Tak to jsem zvědavá:-)
tak to je supér:-)
a ty piškoty ty italské savoiardy tak ty potom zkusím taky na ty špičky akorát si to budu dělat podle kulaté formičky..
a jsou měké ty piškoty nebo potom ztvrdnou?

Naty (neověřeno)
28. 9. 2008 12:10:42

Ivánko ještě mám dotaz ty špičoy z tuku mají uplně stejnou chut ¨jak v obchodě?nebo je to trošku jiná chut??

Ahojky Naty, nahoře si dej do vyhledávače piškoty a ono se ti obeví. Aby jsi nebyla těma špičkama zklamaná, jak jsou z toho tuku aby to drželo, tak ten je tam trochu znát. Dětem to ale chutnalo. Tak se měj moc heuky . Ivana

Naty (neověřeno)
27. 9. 2008 18:54:17

Ahojký Ivanko..Si šikulka díky tobě vím jak se dělají špičky a zkusím je udělat..Mám prosbičku.Říkala si,že budeš si dělat sama piškoty prosíím nedala bys mi receptík??děkují

Dobrý den Lenko, díky za vaše slova chvály.

Ahoj Táňo, právě mám takový pocit, že to mají pouze ve speciálních potřebách pro cukráře, kde jsem to taky koupila. Já jsem z Prahy a nevím jestli mají někde jinde prodejnu. Prodává to firma Fiala.

Zdraví Vás obě Ivana

Táňa (neověřeno)
18. 8. 2008 15:23:20

Děkuji moc za poklonu ;-). Dneska jsem byla u nás ve městě v domácích potřebách a nemohla sem tyto nástavce sehnat. Prosím vás kde bych to sehnala?

Lenka z východ… (neověřeno)
18. 8. 2008 13:15:16

Zdravím paní Ivano,
musím říct, že jsem nenarazila na tak dobré stránky jako jsou ty vaše. Musím říct, že máte velice výborné recpty a hlavně rady. Už jsem podle vás vyzkoušela mnoho receptů a musím říct, že hlavně můj manžel pěl samou chválou:-)
Díky moc, jste skutečná jednička.

Ahoj děvčata, ten nástavec asi nebude k dostání v obyčejných kuchňských potřebách. jinak se to jmenuje dvojitý nástavec na likérové špičky a jsou tři velikosti. já jsem si koupila ten nejmenší a možná že by na ty piškoty šel dobře ten střední.
Jinak Táňo ve čtrnácti letech to chválím a jsi další velmi mladá šikulda.
Abych řekla, přesně nevím kolik jich je z té dávky, protože jsem to dělala poprvé a zkoušela jsem z toho krému ještě něco jiného.
Ty špičky jsou dobré, ale jak jsou tukové, tak je to na mls a ne aby se člověk přecpal.Já už jsem zkoušela rozmočit sušenky koka, pak je utřít s máslem a udělat z toho špičky a dovnitř šlehajdu, to nemělo chybu a časem to sem taky přibyde. Děvčata držím vám palce. Ivana

Sandra (neověřeno)
17. 8. 2008 16:24:51

Ahojky, prosím vás v kuchynských potřebách, mám říct nástavec na špičky, nebo se to nějak speciálně jmenuje?

Táňa (neověřeno)
17. 8. 2008 16:17:30

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli ty špičky se dělají snadno, chtěla bych je také vyzkoušet :-) ale je mi 14 let tak nevím jestli bych to zvládla, ale strašně ráda peču. A ještě kolik těch špiček z této dávky asi tak je? Děkuji mockrát. Ahoj!

no já sem jim tam udělala objednávku za asi 2200,-:-( a jen sem k tomu chtěla přihodit špičky!!objednala sem si gelové barvivo od wiltn a vřele doporučuji!snad se mi povede vyfotit kytaru a dám ji na forum..:-)mám z ní radost docela se mi povedla!tak moc děkuji...ted sem pár dní nepůjdu jedeme na dovcu ozvu se až přijedem.mějte se hezky...

Ahojky Zuzko, to je tedy opravdu jednání. Mě taky někde připadá, že když si nekoupím za hodně penízků tak koukají otráveně a nejsou ochotní. já dám vědět až pojedu do Prahy. Ivana

balíček od nich mi už dorazil a pani která mi slíbila , že mi špičku přibalí se na mě úplně vys...fakt mě štvou..když jsem jim volala tak byla příšerná ani moje jméno si nenapsala a slíbila že to přidá do balíku a už pokládala tel..takhle ochotni tam jsou..asi jen na te telefonní obsluze.

Dobrý den , tak s nástavcem jsem neuspěla tak jsem se do toho pustila tak jako Ivet taky s trubičkou klasickou bez ozdoby uzoučkou a točila jsem to dokola byly z toho spíše takový menší indiáni než špičky ale účel to splnilo..:-)díky za recepty ted peču dortík (kytaru) až ji dodělám pustím se do paříšských špiček.Ještě poprosím , asi pojedu do prahy , že bych se pro ten nástaveček stavila sama kde mají ten obchod???

Ahojky Ivetko, to jste opravdu šikulda. Já se u toho vtekala, ale asi jsem to neměla dělat v těch hrozných vedrech, to tálo pod rukou. měla jte to vyfotit a poslat nám fotečku do fóra.
Jsem ráda že se povedl i medovník. Tak hodně dalších úspěchů přeje Ivana

Iveta (neověřeno)
12. 8. 2008 18:11:16

Tak já ty špičky dělala přece jen nakonec bez toho nástavce. Měla jsem s jeho pořizováním podobný problém jako Zuzka, tak jsem na nic nečekala, využila sáček a trubičku, nastříkala, dala do mrazázku ztuhnout, nalila vaječný koňak do vnitřků, zakončila trubičky, pak opět do mrazáku a naposled do čokolády. Nevztekla jsem se, protože šly krásně nastříkat ;-) Manžel se mohl utlouct. Ale musím říct, že na pařížské špičky, které jsem dělala před týdnem neměly. Ale to je jasné, to je dáno tím složením, zatímco u pařížských je to šlehačka a mléčná čokolka, tak tady je to tuk s kakaem..

Ahojky Zuzko, já jsem sice z Prahy, ale hodně okrajové části. Ten obchod je dost daleko, ale to by tak nevadilo, ale já jsem uvázaná doma, protože se starám celý den o nemohoucí osobu a do centra Prahy jezdím dost málo.Právě nemůžu slíbit, že třeba zítra pojedu, ale až pojedu tak dám vědět na email a jsou vždycky dvě možnosti, buďto to už budete mít nebo ne.To poslání není problém. Přeji hezký den. Ivana

dobrý den , vařím a peču podle vás od té doby co jsem narazila na tento web..Jste velmi šikovná a ještě točit postupy to já bych nezvládla.Narazila jsem náhodou na ty špičky a moooc bych je chtěla zkusit..jenže u nás v kolíně nemají ten nástavec..od firmy fiala jsem si pred 14dny objednala balik a jeste mi nedorazil ani potvrzovaci email..Proto se obracím na vás s velkou prosbou jestli byste mi ten nástavec neposlala poštou na dobírku vy..já vám ho klidně přeplatím:-) jedu na dovolenou a o dovče bych je chtěla udělat na oslavu a pochybuji že by mi to fiala stihl poslat..prosím pomozte mi...děkuji zuza

Péťa (neověřeno)
4. 8. 2008 17:01:36

Ještě mám jeden recept na bombičky a ten je 330g tuku(hera), 220vody, 170g cukr, 75g kakaa, 45 sojové mouky, 330g čokolády, 200g tuku. voda+tuk(ten první)+ cukr+ kakao+ sojová mouka za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme chíli potom necháme schladnou a do hmoty zašleháme ten poslední tuk... a náplň co mám tak se do ní dává mixar, ale ten vůbec nevim kde sehnat, tak sem moc ráda, že jsem oběvila tenhle recept a náplň zkusim podle ní..

Renátko, žádná lenóra, já jsem ty pravé zkoušela jenom kvůli webu a teď to dělám na piškoty. Já mám pocit, že je to ten nejmenší a teď jsem ho změřila a dole má průměr 2 cm.

Ivetko, já jsem vztekala a to hodně.

mějte se. zdraví Ivana

Iveta (neověřeno)
24. 7. 2008 09:09:27

Ivanko, moc Vám děkuju za radu, já bych se do těch špiček pustila bez nástavce a pak bych se u toho vztekala ;-). Iveta

Renata (neověřeno)
23. 7. 2008 22:26:39

Ivanko, můžu se zeptat, jaký průměr nástavce mám koupit? Já už se na něj koukala na netu a mají asi 3 velikosti. Já bych upotřebila nejvíc ten samý, abych pokaždé nemusela vyrábět domácí piškoty a šlo to na ty koupené. Prostě lenóra :-)Díky Renata

Ivetko, musím vám špičky rozmluvit. Já jsem to zkoušela bez nástavce a totální krach. Pravda ovšem je, že jsem to dělala když byla ta příšerná vedra a i když jsem tu hmotu vytáhla z lednice, tak ta řídla pod rukama a mě se to prostě nezdařilo.
Já jsem nástavec koupila v Praze u firmy Fiala ,potřeby pro cukráře asi za 140 kaček.
Abych nástavec využila, tak jsem ještě udělala hmotu z koka sušenek a naplnila to šlehajdou a to bylo žrádýlko.
Ještě k tomu medovníku, ten krém se lépe natírá na placky když není tak ztuhlý. Ivetko přeji hodně úspěchů. Ivana

Iveta (neověřeno)
23. 7. 2008 21:04:12

Ivanko, já se od těch Vašich stránek nemůžu odtrhnout. Jsou báječný! Naplánovaný mám na pátek medovník (zítra si pro něj uvařím salko) a zítra se pustím do báječných špiček. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli myslíte, že se obejdu bez toho nástavce. Kdybych menší trubičkou nastříkala krém kolem piškotu tak, aby mi uprostřed zůstal otvor na vaječný likér, myslíte, že to půjde? Se mi moc nechce shánět nástavec, nehledě na to, že netuším, kam bych pro něj měla jet.. Předpokládám, že velké obchoďáky ho mít nebudou, v Tescomě ho taky nemají.. prosím moc, poradíte mi, prosím? Iveta

Maruška (neověřeno)
18. 7. 2008 19:25:25

Ahoj Ivanko to jseš tedy koumes.My ty špičky milujeme,já si myxlím že jsem výborná kuchařka-cukrářka ale na to bych si asi netroufla.Zdravím a přeji stálou inspiraci.

Ještě pro ROMANU.

Dobrý den Romano, jestli nechcete dělat klasický dort a máte ráda medovník, zkuste ho udělat. Opravdu nebudete litovat. Když ho uděláte přesně podle receptu, nemůžete ho zkazit. Placky si upeču třeba tři dny dopředu.Jedině to vaření kond. mléka trvá déle.
Dělal ho podle tohoto receptu devatenáctiletý mladík pro svoji slečnu a povedl se mu.
Já ho fakt vypiplala. Ivana

Dobrý den Romano, mám doboru čokoládovou náplň, ale není moc máslová. Dort s touhle náplní jsem dělala, že ho dám sem na web, ale neměla jsem zapnutou kameru. Všem ale chutnal.
15 dkg másla, 2 dl šlehačky vyšlehané se ztužovačem, 20 dkg měkkého plnotučného tvarohu, 20 dkg zakysané KRÉMIVITÉ smetany, moučkový cukr podle chuti a 5 dkg rozehřáté čokolády na vaření.
Máslo si napřed metličkama ušlehejte dohladka, přidejte ostatní suroviny a NAPOSLEDY vmíchejte ušlehanou šlehačku.

Já doufám, že děvčata mají taky nějaký dobrý krém.
Taky přeji hezký den. Ivana

Romana (neověřeno)
17. 7. 2008 10:20:48

Dobrý den,paní Ivanko chtěla jsem vás poprosit jestli byste mi nemohla prozradit recept na nějakej skvělej krém do dortu,budu ho dělat poprvé a proto se obracím s prozbou na Vás.Předem Vám moc děkuji a přeji pěknej den.Romana

Bobino, ty se máš s těma borůvkama. Já jedu na sobotu a na něděli za dětma a tam jich je taky hodně. A je tam prý strašně brusinek, tak si taky nasbírám a udělám kompot ke svíčkový je to moc dobrý. Měj se zdraví Ivana

Bobina (neověřeno)
16. 7. 2008 22:49:06

Ahoj Ivanko,tak jsem si myslela,že už mě ničím nemůžeš překvapit,ale ty vždycky vymyslíš něco úplně jinýho.Koukám,jak puk.Ani jsem nevěděla,že jdou špičky,tak se tomu tady u nás říká,udělat takhle po domácku.Určitě se podívám po tom nástavci,je to dobrej nápad.Dělala jsem tu zmrzku z těch borůvek a je ůžasná.Dneska jsme byli zase na borůvkách,chci si zamrazit,a udělat buchtu.Tak se zatím měj pa pa Bobča

blanka (neověřeno)
16. 7. 2008 19:09:14

Smekám nad Vaší šikovností. Vaše recepty jsem objevila čirou náhodou minulý týden a od té doby neni jeden den, abych neseděla u počítače a hlatala Vaše videa. Jste moc šikovná a hodně mě to inspiruje ve vaření.

Jana H. (neověřeno)
16. 7. 2008 15:13:25

Jířo na horní liště HOME, pak FÓRUM, atd. Tak tam klikni a otevře se ti nabídka a najeď na vaše recepty a pak jen listuj.Je tam asi 8 stránek a tam to najdeš. Kdyby něco, tak tady budu zase za chvilku. Jna H.To Fórum je bezva.Jsou tam recepty od nás a jiné zajímavé poznatky a rady.Ahojky.

jířa (neověřeno)
16. 7. 2008 14:39:32

Jani jsi moc hodná ale já nevim nic o žádném foru.Jsem na počítači nováček.Jak se tam prosím dostanu????Když se tam dostanu zkouknu všechno.Ivanko tobě taky díky.Pa Jířa.

Jana H. (neověřeno)
16. 7. 2008 13:27:02

Jířo, jestli mohu, tak jsem dávala do fóra" Můj kynutý knedlík dělaný v páře. Tak dělám i blbouny, jestli chceš, tak se tam podívej. Nechci se chlubit, ale jsou dobrý. Já je plním, ale dělala jsem je už i neplněné a je to vlastně jedno. To jen abych byla trochu nápomocna. Ahoj Jana H.

Ahoj Jířo, to jsi mě dostala,ale vlastně proč by nešly vařit neplněné. Tu dobu nevím, musíš prostě blbouna třeba po deseti minutách zkusit.
Moc jsem ti neporadila, ale můžu ti říct, že bych si dala taky. Zdraví Ivana

Děvčata já to chtěla zkusit. Ty špičky, ty jsou, aby se člověk ukázal když někdo přijde. Musí se stále uchovávat v chladu a tak i když jsou výborné, tak buchty jsou lepší. Mějte se Ivana

jířa (neověřeno)
16. 7. 2008 11:53:29

Ivanko tady Jířa prosím tě mám prosbu chtěla bych udělat kynutý knedlíky a přelít je tou omáčkou z borůvek se smetanou a jelikož jsem tyhle kynutý ,,blbouny''jak se u nás na jihu čech říká neplněným kynutým knedlíkům říká dělala jen jednou a dopadly katastrofálně tak se chci zeptat jestli ty tvoje kynutý knedliky co je na videu plníš jahodama jdou udělat jen jako koule bez náplně.A jestli jo tak jak je mám potom dlouho vařit??Dík dopředu za radu pa pa Jířa.

Jana H. (neověřeno)
16. 7. 2008 10:34:33

Ivo,opět máš můj obdiv, u nás tomu říkají bombičky a oblíbený zákusek syna. Dávám velkou jedničku. Já na takovéto pracné nejsem. Já tak buchtu do hrníčku, to mi vyhovuje. Takže známkuju. Pá Jana H.

jířa (neověřeno)
16. 7. 2008 10:12:02

No Ivčo ty ses zase rozšoupla,báječný.Šikulka šikovná.Ale já to určitě nebudu zkoušet páč nekamarádim s pytlíkem.Pa Jířa.

Ten nástaveček tady v Praze stál asi kolem 140 kaček, ale jde do pytlíku ve kterém musí být velká díra a tak si vlastně zničíš jeden pytlík, protože už do něj nemůžeš dát jiný nástavec. Ivana

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.