Plněné papriky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Plněné papriky

Plněné papriky
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

4 až 6 paprik
35 dkg mletého masa
5 dkg syrové rýže
1 cibule
1 lžíce sádla
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř podle chuti
1 l 100% rajské šťávy
16 dkg rajského protlaku
3 bobkové listy
1 cibule
sůl a cukr podle chuti
voda podle potřeby
50 ml vody na zahuštění s moukou
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
voda na přidělání omáčky
Reklama

Postup přípravy

Rýži uvaříme téměř doměkka, propláchneme a smícháme s mletým masem, na sádle zesklovatělou cibulkou, vejcem a moukou. Osolíme a opepříme podle chuti. Naplníme do paprik. Jestli-že Vám zbude maso, tak si udělejte váleček a dejte ho do mikro sáčku. Já ho měla volně v omáčce a při vaření se mě zčásti rozpadl.
Do hrnce nalijeme rajskou šťávu, přidáme protlak, bobkové listy, cibuli, papriky a podle potřeby ještě můžeme nalít trochu vody. Vaříme asi 20 – 25 minut podle velikosti paprik.
Nakonec papriky vyndáme, dáme pryč také cibuli a bobkové listy. Zhodnotíme kolik máme omáčky a popřípadě přilijeme trochu vody. Omáčku zahustíme moukou, dosolíme a přidáme cukr podle chuti. Mouku ještě provaříme asi 3 minuty.

Podáváme s houskovým knedlíkem

Počet porcí
4

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jana H. (neověřeno)
30. 7. 2008 19:31:28

Taky dělám bez rýže, udělám normální sekanou jak jsem zvyklá, naplním papriky do kastrolku dám cibuli, rajský protlak, vložím naplaněné papriky a vařím , pak zahustím mlékem s moukou a rozmixuji. A jde se baštit, nejraději jen s chlebem. Už má v lednici, taky na ně dojde. Ahojky Jana H. Lečo a plněný papriky, to je znak léta. A jetě květák. :-)

Ladie (neověřeno)
30. 7. 2008 13:32:48

Někdy budu muset tento způsob přípravy vyzkoušet.

Já je dělám takto: maso dochutím jako na sekanou (jen bez housky nebo strouhanky). Rýži nedávám-mám blok ze školních jídelen,kdy jsem si myslela, že to není rýže, ale housenky :-) Naplněné papriky peču v troubě a pak ve výpeku udělám raj. omáčku. Místo malých protlaků a šťávy doporučuji 1/2 litrové krabičky protlaku (stojí cca 10-15 korun, jsou moc dobré a už se dají sehnat skoro ve všech supermarketech).