Plněné papriky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Plněné papriky

Plněné papriky
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

4 až 6 paprik
35 dkg mletého masa
5 dkg syrové rýže
1 cibule
1 lžíce sádla
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř podle chuti
1 l 100% rajské šťávy
16 dkg rajského protlaku
3 bobkové listy
1 cibule
sůl a cukr podle chuti
voda podle potřeby
50 ml vody na zahuštění s moukou
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
voda na přidělání omáčky
Reklama

Postup přípravy

Rýži uvaříme téměř doměkka, propláchneme a smícháme s mletým masem, na sádle zesklovatělou cibulkou, vejcem a moukou. Osolíme a opepříme podle chuti. Naplníme do paprik. Jestli-že Vám zbude maso, tak si udělejte váleček a dejte ho do mikro sáčku. Já ho měla volně v omáčce a při vaření se mě zčásti rozpadl.
Do hrnce nalijeme rajskou šťávu, přidáme protlak, bobkové listy, cibuli, papriky a podle potřeby ještě můžeme nalít trochu vody. Vaříme asi 20 – 25 minut podle velikosti paprik.
Nakonec papriky vyndáme, dáme pryč také cibuli a bobkové listy. Zhodnotíme kolik máme omáčky a popřípadě přilijeme trochu vody. Omáčku zahustíme moukou, dosolíme a přidáme cukr podle chuti. Mouku ještě provaříme asi 3 minuty.

Podáváme s houskovým knedlíkem

Počet porcí
4

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Wendy (neověřeno)
28. 8. 2009 20:29:26

Koukám, že málokdo je dělá s rýží, já zas mám raději takhle s rýží, akorát ji nevařím, jen ji na sítku přeleju vroucí vodou a vmíchám do masa. Během dušení se krásně udělá a pěkně nasákne šťávou z masa a je měkká, doporučuji zkusit. W.

Edča (neověřeno)
28. 8. 2009 19:38:03

Ivanko,zítra papriky budeme mít na oběd,dělám je skoro stejně akorát,že je dusím v troubě.Děkuji za vaši ochotu se věnovat vaření při ktereém se s ostatními kuchařkami dělíte o zkušenosti!Zároveň obdivuji vaši rychlost a pohotovost s jakou odpovídáte na dotazy.Děkuji

Ahojky Dagmarko,taky hodně záleží, jak máš libové to mleté. Na tom sádle to má takovou jinou chuť a moc ho tam nedávám. No kvůli dětem bych vařila jinak, ale pro ty mý chlapy musím takhle. :-) Ivana M

Dagmarka (neověřeno)
28. 8. 2009 13:23:04

Ivanko,receptik je pro zacinajici kucharky fajn, zvlaste video,ale protoze se vari i pro male deti, doporucuji nepouzivat kupovane rajcatove pyre, ale dat cerstva rajcata, nema to chybu!Take nepouzivam sadlo, delam jidlo dietne, v mase uz je tuku habadej.

Leo (neověřeno)
25. 1. 2009 22:06:05

...nevim co ale jsou tu dokonce dve moznosti toho vytisku :D top je pak tyzke kdyz neumis na pocitaci!

Dobrý den Michaelo, tak to mě potěšilo. Přeji vám hodně úspěchů a to nejen ve vaření.Já mám taky doma vděčnýho mužskýho a i když někdy nějsem spokojená, tak on taky zblazne všechno. Zdraví Vás Ivana M

Michaela (neověřeno)
21. 1. 2009 13:53:43

Dobry den,chtela bych Vam podekovat za uzasne stranky s jeste lepsimi recepty.V kuchyni jsem se bohuzel musela naucit obracet sama a uz predtim jsem zkousela udelat rajskou i s paprikama,ani podruhe se mi to nepovedlo a kdyz jsem narazila na tyhle stranky a objevila rajskou,dalsi den jsem ji musela vyzkouset a tentokrat se mi vazne povedla!Pritel sni sice vsechno co mu dam,ale ja jsem na sebe kriticka,takze porad musim komentovat jak to mohlo byt lepsi a tak:).Takze dekuji za Vase recepty a rady co jsem tu nasla a jen tak dal!
S pozdravem Michaela

Sabina (neověřeno)
20. 1. 2009 19:28:20

Dobrý den,
tak opět i toto poprvé a podle Vašich instrukcí :-)
A povedlo se!!! Dělám rajskou také nasladko, akorád cibulku nedávám vkuse, ale nakrájenou nadrobno a osmaženou...potom protlak.Pustí to taky dobrou chuť.
Jinak recept moc moc dobrý!! Děkuji a hezký den !

Ahojky Martinko, to jsem ráda že máš na to takovýhle názor. Tak to máš smůlu když to doma nejí. Já to mám u halušek půl rodiny je jí a půlka ne. K těm přetáčením videí ti musím říct, že jsem to dříve točila na starou kameru a teď to přetáčím na jiný formát, ale postupně jak ty jídla vařím opět rodince a tak jak je vařím já. přeji hezký den. Ivana M

Martinka (neověřeno)
21. 10. 2008 10:11:30

Ahoj všichni, dneska jsem shlédla videlo s plněnýma paprikama a přečetla si reakci ostatních. Souhlasím s Iris, že přetáčet videa podle názorů ostatních by byla hloupost. Myslím si,že tyto stránky sleduje hodně žen i můžů a všichni mají na daný recepty jiný, nebo vlastně svůj názor. Chtěli by přispět svými zkušenostmi. Ale to přece nejde, zařadit do videa názory všech. Já třeba plněné papriky vůbec nesmím dělat, protože je nejí nikdo z rodiny. Dokonce je to jejich nejodpornější jídlo. Ale já bych si je dala. Dělám náhradní variantu už z dob , kdy byly děti malé. A sice zvlášť na pánvi upeču takové čufty z mletého masa, které pak vložím do hotové rajské. Nejradši to mají s kolínkama. Rajskou dělám úplně jinak než Ivanka. Někdy přidám recept, ale jak už jsem psala každý podle svého. Moc se mi videa líbí. Hezký den

nikol (neověřeno)
11. 10. 2008 12:57:56

Děkuji moc nam to pomohlo,protože se nam stratil recept.
Je to mooooooooooc výborné

Ahojky Iris, to je dobře jen ať se diskutuje a mimochodem máme ve fóru i pok pro všechny. Já jsem totiž dostala novou kameru, která líp natáčí a ty videa, stejně postupem času, jak to budu vařit budu přetáčet, ale bude to běh na dlouhou trať, protože je jich už celkem dost. Taky přeji hezký den, vlastě už večer. Ivana

iris (neověřeno)
12. 8. 2008 15:10:10

Moc zdravím, koukám, že jsem odstartovala s alobalem trošku diskuzi, ale to vůbec není na škodu věci, naopak. Taky myslím, že není třeba video přetáčet,paní Ivano, jsou to vaše stránky a vy to tak prostě vaříte. Každý člověk je originál a co člověk, to jiný názor. Když to přetočíte, nebude to už váš recept,držte se toho jak jste zvyklá vařit, v tom je ta krása. To byste mohla pak pořád a pořád přetáčet. Každý si to může upravit dle svých zvyklostí.A ohledně té folie, tu bych taky nevolila, proč prostě ten zbytek neupéct v troubě. Třeba i v tom alobalu.
Krásný den přeje Iris

Věrka123 (neověřeno)
12. 8. 2008 13:26:23

To co říká Zdeněk, to mě připomíná recept na čufty. A ty mám ráda s rýží a asi si je brzy udělám, už jsem je dlouho neměla. Věrka.

Zdeněk (neověřeno)
12. 8. 2008 13:00:29

Tvůj recept je zajímavý.Já nedávám do masa rýži,nedávám ani rajčatový juice ani bobkový list,za to dávám papriky na olej do kastrolu a truchu je osmahnu,po přidání pyré tam dám ještě malou skleničku sterilovaného leča a vše povařím,myslím,že obě varianty jsou ve finále vynikající.

Dobrý večer pane Vladimíre,poklonu spíš máte ode mě, protože spousty mužů, kteří jsou sami tak ne že by třeba hned zpustli, ale té domácnosti a vaření se tolik nevěnují. Máte pravdu muže mám hodně šikovného, ale má málo času. To ještě udělal nerezovou vodní udírnu, něco senzačního.
Taky Vám přeji hlavně hodně zdraví a doufám, že Vám i nadále budou chutnat uvařené recepty z těchto stránek. Hezký večer přeje Ivana

Vláďa (neověřeno)
10. 8. 2008 18:24:04

Zdravím Vás pí.Ivano,jste báječná kuchařka,muž musí mít radost.
Jsem v důchodu,žiji již delší dobu sám a veškeré domácí práce
včetně vaření,pečení a grilování jsou pro mne koníčkem.Vaše
recepty a rady jsou jistě nejen pro mne vítanou změnou a již po několika vyzkoušených recepturách jen pěji a Vás chválím.Chválím i šikovnost vašeho muže za kvalitní gril.Přeji Vám oběma hodně zdraví,štěstí ve vynalézavosti a hlavně díky.

Ahoj Janinko, já jsem to ani zle nevzala, opravdu. Nakonec je to pravda, ale jak jsem rozjetá, tak jedu a měla bych víc přemýšlet. Já všechny tyhle připomínky beru a určitě to předělám. To je v pohodě. Ivana

Majoránku tam tedy nedávám, ale člověk má zkusit včechno. Taky díky za tip. Ivana

blanca (neověřeno)
5. 8. 2008 21:35:09

Ivanko, do masa přidávám ještě vejce a majoránku, rýži dávám mírně povařenou, plním jen asi 3 papriky a ze zbytku udělám válečky, zatím se mi ještě nerozvařily. Manžel nejí vařenou nebo dušenou zeleninu, ale chuť paprik v omáčce mu nevadí, proto se mi osvědčil tento způsob.

Janinka (neověřeno)
5. 8. 2008 20:58:00

Ivanko, já to nemyslela zle :-) Jen jsem holt trochu potrefená zdravou výživou, tak jsem jen chtěla poradit :-) Myslím, že by se sekaná nerozpadla i kdyby jste ji tam hodila vcelku, jen moc nemíchat, teda aspoň ze začátku :-)
Vaše recepty se mi hodně líbí, nevynechala jsem ani jeden, jen tak dál.
S tou potravinářskou fólií, fakt mě to zaujalo, vždycky jsem se bála aby ji teplo "nerozpustilo", vydrží? To bych určitě použila, je to dobrej typ!!!

Ladie (neověřeno)
5. 8. 2008 12:25:51

Ivanko, koukám, že jsi kvůli alobalu dostala za uši :-) Mám tip - pokud nechceš zbylou sekanou vařit v omáčce jen tak (aby se nerozpadla), tak místo alobalu použij potravinářskou fólii. Udělá stejnou práci jako alobal, ale je rozhodně zdravější.

Návštěvník (neověřeno)
5. 8. 2008 12:25:24

Ivanko, koukám, že jsi kvůli alobalu dostala za uši :-) Mám tip - pokud nechceš zbylou sekanou vařit v omáčce jen tak (aby se nerozpadla), tak místo alobalu použij potravinářskou fólii. Udělá stejnou práci jako alobal, ale je rozhodně zdravější.

Janinka (neověřeno)
5. 8. 2008 01:02:22

Dobrý den, Ivanko, rajskou dělám minimálmě 3krát do týdne, mám dvě malinké děti (1rok a 2 a půl) a nejoblíbenější jídlo obou je rajská :-) Dělám většinou z hovězího kdy klukům maso pak namixuju a dávám s bezlepkovýma těstovinama, sladím jen hroznovým cukrem nebo glukopurem. S mletým masem dělám občas, melu si ho doma, kvůli mladšímu, aby to nebylo moc tučný.
S tím alobalem bych to opravdu nedělala, na alobalových podložkách se sice griluje, ale bez nich je to hoooodně nezdravé - tudíž tady už je otázka co je nezdravější... Tady v tomhle receptu vy ten alobal doslova vyvaříte v omáčce, pokud příště, tak bez něj a nebo jen ve vodě, ale tohle bych opravdu nerikovala... navíc kde cvšude ten alobal asi prošel... :-)

Věrka123 (neověřeno)
2. 8. 2008 18:31:33

Jé, čufty ty já mám moc ráda a k tomu rýži, to já můžu. A to nemusí být kuličky, ale klidně jako čevabčiči válečky. Naše holky vždycky říkaly čiči. Věrka. Ach to jídlo.

Jana H. (neověřeno)
2. 8. 2008 17:15:36

A ještě, když byl syn doma, on miluje svíčkovou, a když jsem neměla maso a chtěl ji, tak jsem mu ji udělala ze sekaný a z tý jsem taky dělala placičky, opekla a omáčku jsem vařila zvlášť a jak baštil. Ahoj Jana H.

Jana H. (neověřeno)
2. 8. 2008 17:13:25

Děčata, když jsem ještě dělávala čufty , tak jsem kuličky vždycky opekla a omáčku jsem dělala zvlášť. Pak jsem jí vždycky jen přelévala. Jana H.

jířa (neověřeno)
2. 8. 2008 14:34:34

Ivčo s tím alobalem ,já z toho zbytku mletého s rýží dělam kuličky a vařím je v té omáčce.Dělám to tak od doby,co byla Ada malá a milovala ty kuličky rozmačkat do tý omáčky(nemusela kousat maso)no a už to tak zůstalo,jen když dělám čistě jen kuličky tak nedávám rýži(ale ta není na škodu).S alobalu mě totiž bolí zuby jen ho vidím.Jo a ty kuličky se vážně nerozvaří,i když je vaříš stejně s těma paprikama.Rajskou mám vymazlenou,protože na ní od malička ulítávám.Dá se říct že jsem na ní vyrostla.Pa Jířa.

Věrka123 (neověřeno)
1. 8. 2008 17:56:54

Plněné papriky mám moc ráda a už mám ve skleníku hodně velký, tak taky přijdou brzy na řadu a taky je dělám s rýží, mě to chutná. Věrka.

Dobrý den paní Iris,já si to kolikrát taky říkám s tím alobalem, ale vemte si to, že někdo ještě vaří na hliníkovém nádobí, anebo když se griluje v těch mističkách, ale to jenom tak na okraj. Já to beru.
Iris, ale podívejte se co je kuchařek a na všechny chodí nějací návštěvníci. To neházejte flintu do žita, když máte chuť tvořit. Všechny recepty nejsou stejné, každý má třeba jiné nápady a jinak to podá.Ale říkám vám na rovinu, že kdyby nebylo syna, tak mám jenom kuchařku s obrázky, protože ty videa vkládat je pro mě náročné. Jestli si někdy budete dělat kuchařku, tak jestli můžu doporučit, tak ty jídla si foťte. S obrázkem je to určitě lepší.
Hezký den přeje Ivana

iris (neověřeno)
1. 8. 2008 15:35:43

Zdravím vás paní Ivano, jsem tu nováčkem. Vždycky jsem měla takovou představu,že vytvořím kuchařku, třeba jen pro nastávající snachu. Mám ted pár dní počítač konečně doma a zjištuji, že by to byla práce marná, nebot stačí dostat se na Vaše stránky. To , co bylo mým snem, už je dávno realizováno, holt jsem zaspala. K těm paprikám jedinou poznámku,alobal bych v omáčce nevyvařovala,moc Vás zdravím Iris

Věruše (neověřeno)
30. 7. 2008 23:48:21

Ahojky Ivanko, rajská to je klasika, a dobrá! Ať je s hovězím nebo sekanou a nebo s plněnýma paprikama. Já do ní ještě přidávám trošku tymiánu. Je taková voňavější. Děti jí milujou s kolínkama a ze sekané kuličkama.
Stejně, ta česká kuchyně má takových dobrot. Ani se nedivím, že nám ty dobroty za ta léta domršily figuru. Věruše

Jana (neověřeno)
30. 7. 2008 21:14:36

Ahojky,já dělám plněné papriky jen masem jako na sekanou a
na každou dám kousek špíčku.To normálně upeču.Nám to tak moc
chutná.Manžel to s tou omáčkou nechce,přitom rajskou jí.
Zatím ahoj JanaP jdu pročítat další
vzkazy

Děvčata já je dříve nedělala s rýží, ale někde to jedli a chtějí to.

Ahoj Bobino, já se musím zeptat kluka, jestli někam tu rubriku nemůže šoupnout. Mám teď hodně natočených receptů a tak každý den sem teď bude přibývat jeden.

Zdraví Vás Ivana

Bobina (neověřeno)
30. 7. 2008 19:41:47

Ahojky Ivčo,koukám,ale nemůžu najít kde jsou napsané poslední recepty,jinak bych je tady asi hledala hodinu mezi všemi a není tu jak se najíždí vždycky na top recepty.Jinak se máš dobře?co rodinka a pejsek?Tyhle papriky taky dělám,akorát bez té rýže,jsou moc dobrý a chutnají nám,tak pa Bobča

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.