Vepřové nudličky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Vepřové nudličky

Vepřové nudličky
Average: 3.5 (2 votes)

Ingredience

30 dkg vepřové plece
3 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžičky kari
4 žloutky
5 lžic oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce jemně pálivého kečupu
cca 1,5 dl vody
sůl a chilli omáčka podle chuti
marináda (vše smícháme dohromady):
3 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžičky kari koření
4 žloutky
2 stroužky lisovaného česneku
3 lžíce jemně pálivého kečupu
1 lžička chilli omáčky
Reklama

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky (dlouhé jak chcete, široké asi 2-3 mm, já si maso nechám zamrazit, potom se velmi dobře krájí slabé kousky). Cibuli nakrájíme na slabé půlměsíčky a dáme jí s masem na rozpálený olej. Průběžně mícháme asi pět minut na stupni šest, osolíme, ochutnáme a přilijeme marinádu. Teplotu můžeme zmírnit na čtyřku, promícháváme a jakmile se začnou dole vejce přichytávat, nalijeme vodu. Maso ochutnáme a děláme ho dokud není měkké. Během měknutí masa si přidávejte vodu podle potřeby. (ale pozor maso nemá plavat ve vodě, ale má být ve š´ťávičce, tak to s vodou nepřežeňte. Nakonec si ještě dochuťte.
Podáváme s rýží.

Počet porcí
3 porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Urbatte (neověřeno)
17. 3. 2024 20:56:49

Hydroxychloroquine's implications for fertility in patients with autoimmune diseases, by potentially reducing disease activity and improving overall health, could have significant reproductive health impacts. The effects of generic plaquenil on fertility and pregnancy outcomes warrant further investigation, offering hope for patients seeking to start families while managing chronic autoimmune conditions.

Lea (neověřeno)
10. 11. 2015 13:31:47

dnes jsem vařila a moc dobré to bylo. Nechápu, jak tento recept může někdp kritizovat.

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 4. 2013 21:43:06

to mělo úspěch, takže smůlu má někdo jiný a stačí kliknout na jiné recepty.

ivana.m
5. 11. 2011 21:07:22

Dobrý večer Zuziku, tak ananas mě nenapadl, ale máme ho rádi, tak to někdy zkusím přidat :-) Přeji hezký večer. Ivana M

Zuzík (neověřeno)
5. 11. 2011 13:03:31

Páni, dneska jsem vyzkoušela tento recept k obědu. Jen jsem si to trošilinku upravila. Místo pálivého kečupu jsem použila jemný a doplnila jsem to dvěma nadrobno pokrájenýma feferonkama. Takže jsem už ani chilli omáčku nedávala. Přidala jsem zavařený nakrájený ananas a podlila půl vodou a půl šťávou z ananasu. Musím říct, že to byla opravdová delikatesa. Moc jsme si pochutnali

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 7. 2011 12:19:15

Recept byl moc ,ale chtelo by to trochu zmen jako napr. snad jako 1 dám na pánev cibulku a pak maso ne snad?a ja jsem to davala bez kečupu a bez sojovky a bylo to jeste lepší :D

Nepřihlášený (neověřeno)
30. 5. 2011 20:41:48

Dobrý večer, nejdou mi vaše videa. Nejsem sice přihlášená, ale občas se k vám podívám (nerada se někde přihlašuji, ale to je vedlejší), můžete mi poradit?

Jana (neověřeno)
15. 2. 2011 14:01:45

Trochu kultury projevu by to chtělo, prosím.
Jak už někdo trefně zmínil, pan Pohlreich samozřejmě kritizuje profesionální kuchaře, kteří neumějí či nechtějí vyrobit vlastní omáčky a servírují nám nekvalitní náhražky (v tom je předpokládám mistr "kuchař" Babica).

Hezký je také ten komentář níže k výrobě vlastního kečupu. Ano, domácí kečup se dá vyrobit, je bez konzervantů a pochybuji, že by si na něj Pohlreich stěžoval. Inteligentní člověk si dokáže recept uzpůsobit podle svého, pokud mu nevyhovuje kvalita některých surovin.

Já osobně nemám chuť kečupu v jídlech ani trochu ráda, ale světě div se, přeci ho do některých dávám. Do mnohých jídel se totiž hodí a jeho pachuť zanikne nebo spíš splyne s jídlem, takže člověk ani neví, že tam kečup je... Ale opět je to o přemýšlení u toho vaření a jakémsi citu (vytříbené chuti, zkušenosti, nebo co to vlastně je:)).

Nepřihlášený (neověřeno)
24. 8. 2010 10:42:40

pan Pohlreich je kuchař - je to jeho povolání a je tedy na místě, že ostatním kuchařům zakazuje použivání kečupů atd. V restauraci nehci jíst nějaké náhražky, protože mají na to dostatek času - ovšem normální člověk, který se tím neživí, a který na to nemá tolik času to prostě udělá podle svého ( s kečupem, ...)

Nina (neověřeno)
2. 6. 2010 18:46:45

že tu vyšiluje někdo jiný a ani neví, co je lupa, TAK NEVÍM, PROČ ČTE TYTO RECEPTY. Nás zase nezajímá anonym, co je ironický na rodinu majitelky těchto stránek a NEUMÍ SE PODEPSAT.
STEJNĚ JAKO VY.

Návštěvník (neověřeno)
1. 6. 2010 16:58:43

Co vyšilujete?Napsala tu jen svůj názor,na který má snad právo každý.Tak fakt nechápu,co tu řešíte a taháte sem nějakou lupu a podobně.To nikoho nezajímá.

Jana H. (neověřeno)
31. 5. 2010 08:25:02

Ivo, klidek, ať si každý vaří, jak mu chutná. JaniS na jiných stránkách to je ještě hustší. Jéžiši, ať si každý vaří jak mu chutná. To se vždycky musí nějaký inteligent zviditelnit. Když nechci mít Éčka, tak si uvařím domácí kečup a pak postupuji podle receptu. Mne vždycky tihle rádoby kritici dokáží vytočit. A vůbec, bůhví jak vaří doma. A je to. :-)

janaS. (neověřeno)
28. 5. 2010 20:45:24

Zase brouk pytlík? Já myslím, že zase třeba z vašeho "vaření" by se poskládal nejen pan Polraich. Jestli kečup nepoužíváte, tak si to zarámujte a nepruďte tady Ivanku, co získala Křišťálovou lupu. Co jste kdy za vaření vyhrál vy?
Chytrolínům sláva, sláva, sláva !

ivana.m
28. 5. 2010 19:59:23

Já myslím ať si každý vaří jak chce a je to určitě přehnané s tím kečupem, protože to určitě není v každém druhém receptu, to se vraťte znovu do školy. Já nechápu, že ty recepty vůbec čtete a pan Polraich je mě ukradený a taky ho nekritizuji, protože to je každého věc. Ivana M

Viki (neověřeno)
28. 5. 2010 16:26:49

Kdyby na světě nebyl kečup a sojová omáčka,tak se asi tahle rodinka nenají,v každém druhém receptu jsou tyty ingredience,noooo pan kuchař Polraich,by se z toho asi poskládal,jak plisovaná sukně,kdyby to viděl.........At žije kečup,sláva,sláva,sláva....-)))ú

Nepřihlášený (neověřeno)
27. 5. 2010 15:33:21

Zrovna to vařím, ale pospíchala jsem a do té marinády rovnou nalila i tu vodu :-O no snad to bude jedlé

xLochmanova (neověřeno)
26. 5. 2009 18:33:40

Ivanko, minulý týden jsem dělala i tyhle nudličky a opět velká pochvala. Teď v létě jsou tato jídla nejlepší. Nedají moc práce a jsou velmi chutná. Obdivuji Vaše nápady, je vidět, že vaření je Vaše velká láska. Zdraví Vás xMajka.

LUCKA (neověřeno)
15. 2. 2009 10:31:49

Dobrý den, vyzkoušeno a bylo to výborné dnes budu dělat už po druhé:-))Děkuji mooooc za receptík již jsem ho předala dál, babičce, mamce.....:-))Takže ještě jednou děkuji Lucka

Petra (neověřeno)
29. 11. 2008 20:08:10

Dobrý večer.
Tak jsem vyzkoušela recept a bylo to moc dobré, ale přidala jsem trochu červeného vína na a na hodně jemno nakrájený ananas, na zvýraznění chuti.
Přeji hezký víkend.

Dobré jitro Laluno, tak zkouška proběhla. šlo mi to se přihlásit a dokonce jsem se propracovala k tomu, že jsem si tím programem zmenšila obrázek a ukázalo se mi že by se měl u každého příspěvku zobrazovat a nic. Kluk tady taky tápe a tak snad do budoucna. Já mu ještě něco rozházela v počítači a tak to upravuje. Musel zatím na chvíli vypnou fotogalerii, kterou máme na fóru. Opravdu jsem se na nebe nevykašlala, ale prostě to zatím nejde. Přeji ti hezký víkend. Ivana M

Ivana (neověřeno)
14. 11. 2008 18:12:23

Ahojky Laluno, tak to zkouším. Jak mi přišel ten aktivační mejlík, tak jsem se přihlásila rovnou kliknutím a uvidíme. Ivana M

Ahojky Laluno, včera to kluk zkoušel a šlo mu to. Já mám nápadíček, mám ještě jeden meil a tak ho zkusím přihlásit, jak to půjde mě. Ale teď jsem trochu v pracovní křeči, tak až navečír. Určitě se ozvu. měj se zatím moc hezky. Ivana M

Dobrý den, Tady je tedy stručný postup na registraci.
1) jděte na http://en.gravatar.com/
2) nahoře na stránce najeďte myší na log in to,or Sign up for a po otevření menu klikněte na Sign up.

3)Do kolonky vyplńte Váš email a klikněte na signup.

4)na email by Vám měl přijít aktivační email a po otevření toho mailu klikněte na aktivační odkaz.

5)otevře se Vám další stránka kam vyplníte vaši přezdívku a heslo a kliknete na signup

6)Měli by jste se dostat do administrace Vašeho profilu, kde si kliknete na My account - add an image a zvolíte My computer`s hard drive. Dále si jen ve vašem PC najdete fotku kterou chcete aby se zobrazovala.

Pak už stačí na našem webu vyplńovat v komentářích tu regisrovanou emailovou adresu.(POZOR obrázek se začně zobrazovat se spožděním!! třeba i 30min)

laluna (neověřeno)
13. 11. 2008 19:11:45

Ivanko máš výhodu že máš kluka doma,já ho mám 45km daleko.Ale vydržím,to je tak když jsem na pc samouk....a v tomhle věku...ale docela to zvládám.Díky l.

laluna (neověřeno)
13. 11. 2008 17:00:27

Ivanko asi jsem opravdu blb....ale nejde mě to přihlášení.Na mejla mě poslali adresu a když do ní píšu svojí mejl.adr. tak mě to nebere. tak a teď babo raď.....dík l.

Tak už jsem tady s informacema, pro tebe, ale samozřejmě i pro ostatní. Takže jak postupovat aby tady vedle jména byl obrázek.
admin Napsal(a):
19 Říjen 2008 v 16.45

Dobrý den, stačí si zaregistrovat na http://en.gravatar.com/ svojí e-mailovou adresu. Když pak u nás píšete komentář, tak tu přihlášenou adresu musíte vždy vyplnit do kolonky E-mail a obrázek se zobrazí automaticky. Existuje mnoho webů které podporují gravatar a proto když vyplníte email na jiném webu, tak se Vám tam ten obrázek zobrazí také. Kdyby jste měla nějaký problém při registraci, tak napište (stránky jsou jen v angličtině). Admin
A já ještě Laluno dodávám, že až se dostaneš na stránky, tak klikneš na sign up, napíšeš ten svůj email a oni ti pošlou nějaký kód a ty pak se tam přihlásíš znovu a nahraješ si tam obrázek a je to. Ivana M

Ahoj laluno, no to určitě nejsi, jinak by jsme byly dvě. Na tohle mám lidi a zeptám se kluka a pak ti to sem napíšu. Teď se učí na zítřejší zkoušku, ale neboj zmáknu ho. Možná že to někdo napíše dřív. Tady jsou šikovná děvčata. Tak zatím Ivana

laluna (neověřeno)
12. 11. 2008 09:46:42

Ahoj Ivanko,taky jednou tykám a jednou vykám tak raději zůstanem u toho tykání,jo.Máš pravdu že je to krupičkové ale nám to nevadí,i tak je to moc dobré.Mám ještě dotaz,jak dostanu fotku ke jménu,asi jsem blb a nevím si rady.Dík za radu.Měj se ahoj L.

Dobré jitro Laluno, já tam dávám na to zahuštění jenom žloutky protože mám pocit, že když se tam dají i bílky, tak je to takové krupičkovaté, hrubší, ale když ti to nevadilo, tak není co řešit. Už jsem úplně mimo a nevím s kým s tykám a tak se doufám nebudeš zlobit, kdyby jsme na to přešly. hezký den přeje Ivana M

laluna (neověřeno)
12. 11. 2008 07:36:39

Dobrý den Ivanko,tak jsem včera k obědu dělala toto jídlo...místo žloutků jsem tam dala dvě vejce celé,byylo to moc dobré,děkuji za stránky. hezký den Laluna

Dobré jitro Pavlo, tak to vás opravdu lituji. Naše prožraná rodina by tam asi nepřežila. Držím palce a netrpělivě budu čekat na výsledek vaření. Jo a ještě, hladkou mouku tam ale máte ne? Z té je vlastně hodně vánočního cukroví. Ivana M

Pavla (neověřeno)
25. 10. 2008 02:59:21

Tak jsem se konecne dostala k tomu odskouset recept z Vasich stranek. Manzel je Vam velice vdecny protoze diky Vam zase varim. Dekuji za inspiraci. Bydlime v USA a je tu trochu problem se surovinami. Dnes jsem byla ve ctryrech obchodech abych nakoupila nejake suroviny do zasoby na Vase recepty. Mam v planu zkusit recept na kynute knedliky z mouky Farina. Pro zajemce stejne postizene nedostatkem ceskych surovin dam vedet jak to dopadne .

zdravot (neověřeno)
21. 9. 2008 13:39:27

Moc zdravím, dnes jsem dělala toto jídlo, syn byl velmi skeptický, protože je kuchař a moc mě nevěřil. Bylo mu divný, že vše dávám dohromady cibuli, maso, sůl, tak jsem mu schovala trochu na večer, aby viděl, že co udělám, dle vašich receptů je OK. Mám jednu prosbu, potřebuji vidět jak se dělá sosík k masu na pánvičce, prý zaprášit moukou a pak zalít vodou, budete li dělat nějaké jídlo se sosem, dejte prosím vědět, moc děkuji.

Ladie, právě tahle je príma, že je fakt hodně tmavá a můžeš s ní i něco přibarvit. Já jí koupila v makru, ale už jsem jí viděla i v Albertovi, jak mají takový to oddělení těch čínských ingrediencí. Když budeš chtít vidět obal, můžu ti ho poslat do fóra. Ivana

Ladie (neověřeno)
11. 8. 2008 18:27:58

Jo, Ivano, chtěla jsem se zeptat, kde kupuješ tu sójovku. Kdysi jsem jí kupovala přímo u vietmanců (v ovoce-zelenina), ale teď žádné poblíž nemám...Jediná "použitelná" sójovka, která se dá koupit v supermarketu je od Heinz, ale chtěla bych změnu.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.