Šneci z bramborového těsta
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Šneci z bramborového těsta

Šneci z bramborového těsta
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

50 dkg nových uvařených brambor
30 dkg hrubé mouky (jestli-že použijete staré brambory, bude mouky méně)
1 vejce
1 lžička pálivé papriky
sůl podle chuti
30 dkg sterilovaného zelí (sklenička i s lakem má obsah asi 60 dkg)
10 dkg turistického salámu
olej na potření
mouka na podsypání
Reklama

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, sůl , papriku, mouku a zpracujeme těsto. Nebude tak tuhé jako na bramb. knedlíky.
Těsto rozválíme na placku cca 35x30 cm. (Při válení si těsto podsypáváme).
Na těsto rozložíme salám, rozhrneme slité a vymačkané zelí (můžeme si ho i rozsekat, je to lepší) a srolujeme.
Roládu krájíme na plátky asi 1 - 1,5 cm silné a pokládáme na olejem pomazaný pečící papír. Pečeme po obou stranách dozlatova.
Při otáčení podeberte šneky něčím širším, ať se vám nevysype zelí.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Naďa (neověřeno)
8. 5. 2010 15:25:27

Tak tenhle recept jsem taky vyzkoušela,jen salám jsem dala Paprikáš a zelí kysané.Je to takové pikantnější.Jo a na šneky jsem to nekrála,protože jsem poprvé zapomněla,takže jsem pekla celý "štrůdl".Výborné.

Marie (neověřeno)
13. 11. 2009 10:34:36

Milá paní Ivanko, kamarádka mi poslala odkaz na Vaše stránky a jsem tomu moc ráda. Dost často se inspiruji Vašimi recepty a video u nich je super. Jsem v částečném invalidním důchodu, rodina jsme pětičlenná, takže vařím a peču dost často. Díky moc a jdu vyzkoušet ty šneky. Pokračujte v receptech dál, moc Vám fajndím. Zdraví a hezký víkend přeje Majka

Dita (neověřeno)
3. 10. 2009 19:53:45

No,vypada to zase super,jako vsechny vase recepty zde.Uz jsem delala podle vas vazne hodne toho a muzu rici,ze vse bylo vytecne,jste zkratka vynikajici kucharka a jsme radi,ze vas mame.Nemam doma ted bile zeli,ale mam cervene,tak to udelam s nim,doufam,ze to nezkazim tim,co myslite Ivanko?Preji hezky zbytek vikendu.Dita...

Dobrý den Rendo, tak pečte to na 180 st. aAjá prostě když jsou z jedné strany červené, otočím je a nechám to péct z druhé strany, pak jeden zkusím a když tak je tam ještě nechám. Já jsem zjistila, že ta trouba peče fakt každému jinak. nevím jak je to možný, když nastavíte stejné stupně a někdo to má upečené dřív, nebo obráceně. Ale až to budu dělat příště napíši tam alespoň přibližný čas. Taky přeji hezký den. Ivana M
Jo a děvčata psala, že ty šneky dělají s mletým masem a to bude určitě dobrota.

RENDA (neověřeno)
28. 9. 2008 06:47:20

Dobry den Jano.
Jen jsem se vas chtela zeptat,zda nahodou necestujete nekdy do USA?Tu se ta mouka tak nejak da sehnat.S tou moukou jsme na tom stejne i v USA,ale jsou zde ceske obchody,ale je to dovoz a tak si zato vse musime poradne priplatit.Mouku zde maji hladkou,kukuricnou a z ceho zde delame knedliky,tak to je mouka,ktera se jmenuje Vondra.
Tento recept zni velice lakave,ale zajimalo by me,ze jak dlouho to mam pect.Nikdy jsem bramborove testo mimo vareni neupravovala.Pani Ivo poradite mi?
Dekuji a vsem kucharkam preji pekne vareni a peceni a smazeni.
Krasny den!

Návštěvník (neověřeno)
29. 8. 2008 10:00:59

Ahoj Jani do Peru, mě moje babička říkávala, že do brambotových placek hladkou a do knedlíků hrubou a maminka dávala do knedlíků ještě trochu krupice. To jsou rady mých předků a já to dělám podle nich.

Kamila (neověřeno)
28. 8. 2008 22:00:42

Ještě k té mouce, ta krupice bude lepší, hladkou moukou by to asi zřídlo. Já přidávám krupici i do bramborových knedlíků. Přeji mnoho štěstí v kulinářském umění.

Kamila (neověřeno)
28. 8. 2008 21:54:47

Zdravím Jani do Peru posílám recept na pivní těsto:
50 dkg hladké mouky
25 dkg 100% tuku
1/4 l světlého piva
špetka soli
nevím bohužel jak je to v Peru s tím tukem, když u mouky nebude problém, pivo snad je všude:-)))
Kamila

Jana (neověřeno)
28. 8. 2008 18:19:02

Dobry den p.Kamilo,zdravi Vas Jana z Peru.Prosim Vas prave jsem cetla recept na sneky z bram.testa a Vas komentar k tomuto.Prosim Vas co mne zaujalo,je Vase priprava z pivniho testa?Prosim moc, pokud budete moc napsat me recept,ale nevim,Ivanka vi,ze tady neni jina mouka nez kukuricna a hladka.Taky dekuji Ivanko tobe za recept na sneky,ale nevim co ta mouka-myslis mohu zkusit zadelat to hladkou a nebo semolou-to je krupice?Diky ti predem za radu.Pani Kamilo,dekuji Vam taktez.Ahoj,louci se Jana.Preji krasny zbytek dne.

Kamila (neověřeno)
28. 8. 2008 14:04:48

Jé šneci, taky dělám podobné z listového nebo pivního těsta
1)plát potřu zakysanou smetanou osolenou a opepřenou smíchanou s pažitkou, pokladu šunkou, posypu nastrouhaným eidamem, zaroluju nakrájím na kolečka dám na pečící papír, potřu vajíčkem a sypu semínky.
2) plát potřu máslem smíchaným s 2/3 strouhaného eidamu a 1/3 nivy, další postup je stejný, sypu sekanými ořechy
Dělám to jako jednohubky na oslavy.

Janinka (neověřeno)
21. 8. 2008 00:30:07

Tuhle mňamku taky dělám, někdy s podobnýho těsta jako vy, ale většinou z listovýho. Rozválím, potřu kečupem, poypu čenekem, někdy i cibulkou, dám anglickou slaninu, někdy šunku a plátky sýra, zamotám, nakrájím a potírám vajíčkem, sypu kmínem a gril. kořením, někdy sezem. semínkama, slunečnicovýma, vegetou... Co doma najdu... Se zelím dělám normální závin, nejen že se sype, ale manžel šneky moc nemusí a radši závin se zelím, šneky dělám pro sebe a pro staršího prcka:-) Papír nevymazávám, ono se to sice chytá, ale ne tak že by to na plechu zůstalo připečený.

Bobina (neověřeno)
17. 8. 2008 09:27:47

Ahojky tady to taky Ivuš dělám,říkají tomu mini pizza a je to z listovýho těsta,je to taky moc dobrý,to určitě taky znáš.Bobča

Jana H. (neověřeno)
16. 8. 2008 18:34:40

Ivo, už jsem to taky zaregistrovala a to tím, že mi skočilo hned. To se mi ulevilo, ani nevíš jak. A já jsem ráda, že nedělám potíže. :-) Asi mě to vzalo na milost. :-) Ahojky Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
16. 8. 2008 16:04:14

Máš pravdu, taky jsem to četla. Já jsem si jeden čas kupovala z listového těsta plněný kyselým zelím a nějaký pálivěší koření a myslím, že tam byly škvarky, to bylo taky dobrý. To ještě když jsem chodila do práce. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.