Medové řezy s tvarohem
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Medové řezy s tvarohem

Medové řezy s tvarohem
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

Těsto:
25 dkg hladké mouky
5 dkg moučkového cukru
7 dkg Hery
1 vejce
6 hodně, hodně vrchovatých lžic medu
2 lžičky jedlé sody
marmeláda na pomazání jedné upečené placky
krém č. 1:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinkové prášky
15 dkg másla
cukr krystal a rumové aroma podle chuti
krém č.2:
1/2 kg tvarohu ve vaničce, červeného tučného !!!!
15 dkg zakysané smetany krémovité
1 vanilkový cukr
moučkový cukr podle chuti
1 želatinový ztužovač za studena
Reklama

Postup přípravy

Napřed si připravíme těsto:
Heru rozpustíme, přidáme všechny ostatní suroviny a uděláme těsto.Dejte tam určitě velmi vrchovaté lžíce medu!!!! Těsto bude polotuhé. Rozdělíme si ho na dva díly a každý díl rozetřeme na plech s pečícím papírem (cca 25x35cm). Nůž si při roztírání namáčíme do vody.  Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. a jde to opravdu rychle !!!

Vychladlé placky oddělíme od papíru, ale jinak je na něm můžeme nechat. Jednu placku potřeme lehce marmeládou a rozetřeme na ní krém č. 1:

krém č. 1:
V mléce uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a zašleháme studený pudink. Já začala šlehat metličkami, ale jde to určitě lépe nožovým mixerem. Přidáme krystalový cukr a rumové aroma podle chuti a necháme v lednici trochu ztuhnout. Na to natřeme krém č.2:

krém č.2:
Smícháme všechny suroviny na krém č. 2. Osladíme podle chuti, podle návodu si rozděláme ztužovač a vmícháme do krému. Natřeme na krém č.1.
Přiklopíme druhou plackou a trochu přimáčkneme. Můžeme ještě ozdobit čokoládou.
Necháme v lednici zatuhnout. Podáváme z lednice.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Tak jsem se bál, jestli to doma zvládnu, manželka chtěla nějaký dezert a tak jsem se chytnul tohoto, jen jsem měl problém, že jsem nekoupil ztužovač, ale dortové želé :o)) - Hold, nejsem cukrář, specializuji se na maso :o)) Tak jsem improvizoval.. jedna vrstva korpus, druhá pudinkový krém, třetí korpus, čtvrtá tvarohový krém a aby ten tvaroh držel, tak jsem na to položil plátky ananasu a přikryl dortovým želé... Výsledek ?? Manželka i děti mi málem utrhli ruce... Děkuji za super recept.. Milan

ivana.m
29. 6. 2013 08:07:16

Dobrý den paní Dano, tak to mě opravdu mrzí že se to nepodařilo. Teď u nově natočených receptů už říkám čas který je potřeba na pečení, ale nikdy to není přesně. Každá trouba peče jinak.
U tohohle receptů, to vás neřeknu, protože to je už déle co jsem ho pekla. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
29. 6. 2013 07:49:17

Taky jsem zkoušela tyto řezy a ačkoliv upeču cokoliv a myslím že dobře, tak tyto žezy jsem nezvládla. Upekla jsem je na "karamel" a uvažovala jsem, že by byla z nich lepší nějaká roláda, protože se krásně rolovaly. Tak jsem udělala ještě jeden pokus, byl trochu lepší, ale pořád si myslím, že je málo těsta na 2 placky. Můžete, prosím, napsat, jak dlouho se mají přesně péct?
Děkuji Dana

Tina (neověřeno)
31. 8. 2012 12:24:59

Trochu jsem z tohoto receptu měla strach, když jsem se dočetla, že ne každému se řezy povedly. Ale vše dopadlo skvěle, řezy jsou výborné a v receptu na těsto určitě vše v pořádku. Jenom musí mít člověk dost trpělivosti s natíráním placek na plechy. Prostě trochu pracnější zákusek, ale výsledek za to stojí:))

žandík (neověřeno)
14. 6. 2012 21:17:40

dobrý den, tento recepr jsem vyzkoušela a je vynikající opravdu to i za to stojí děkuji za nový recept

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 5. 2011 13:43:47

já sem to uděla tak že sem tamty vyhodila udělala sem nové těsto a místo 25dkg sem dala 50dkg hl.mouky bylo to těsto tedy hustější tak sem ho vyválela a pak uš to bylo v pořádku a řezy se povedly a sou užasný vy máte všechny recepty skvělí moooooc ráda podle vás vařim i peču.přeji hezký den mějte se

miluška123456 (neověřeno)
13. 5. 2011 14:07:25

dobrý den tak jsem dneska skoušela ty medové řezy dala sem tam vše podle vás a placky mám takové hodně placaté a nejdou mi sundat s papíru pořád to lepí nevíte čím to muže být děkuji a přeji hezký den

miluška123456 (neověřeno)
13. 5. 2011 09:24:41

dobrý den chtěla sem se zeptat jestly by šlo místo želatinového stužovače tam dát smeta-fix ztužovač šlehačky děkuji a přeji hezký den

ivana.m
3. 5. 2011 18:56:08

Dobrý večer, jaký med mám doma ten tam dám, hlavně aby byl tekutý. Peču to na 180 až 190 st., ale tam nemám bohužel uvedený řas, ale to poznáte, změní se barva těsta. Příště musím ten čas zjistit a dopsat ho tam :-) Ivana M

miluška123456 (neověřeno)
3. 5. 2011 16:18:12

dobrý den chtěla em se vás jen zeptat jestly je jedno jaký med do těsta na placky dám a nebo jestly je jen jeden určitý druh který dáváte vy děkuji za odpověd

Blahůšková L (neověřeno)
11. 4. 2011 14:31:34

Dobrý den, ráda navštěvuji vaše stránky, dost často podle nich peču a vařím.Ráda bych se s vámi podělila na vynikající medovník, kteý je opravdu jednoduchý, ale výsledek je skvělý. Dobře vypadá a ještě lépe chutná, musí se dát jen dva - 3 dny naležet. Čím déle, tím je lepší.
Těsto: 500 g hladké mouky, 200 g mletého cukru, 2 vejce, 200 g másla, 2 lžičky sody, 2 velké lžíce medu. Zpracuje na těsto, rozválíme na dvě stejné placky a dáme na dva plechy na pečící papír. Na jednu placku dáme směs - rozehřejeme 120 g másla,přidáme 100 g mletého cukru, 2 lžíce medu, 300 g nasekaných (ne mletých) ořechů. Obě placky upečeme (jedna je bez směsi, druhá se směsí). Pozor, abychom nespálili !!!
Až jsou placky upečené a vychladlé, spojíme je krémem - 350 ml mléka uvaříme s 1 vanilkovým pudingem. Do vychladlého vmícháme 1/2 - 3/4 másla. Trochu krému si necháme na povrch. Tímto krémem placky spojíme
(vespod je placka s ořechy, dáme krém a na ni druhou placku bez ořechů). Natřeme zbylým krémem, uhladíme a posypeme mletými ořechy.
Možná se recept zdá složitý, ale vše je hotově i s přípravou za hodinu až hodinu a půl, podle zručnosti kuchařky. Můžu jen doporučit, všem moc chutná a kdo ochutnal, vždycky si vyptal recept a peče jej také. Přeji všem dobrou chuť a určitě vyzkoušejte !!!
Vaše věrná čtenářka receptů Blahůšková.

Kamila B. (neověřeno)
15. 10. 2010 21:41:26

Dnes jsme spolu s maminkou tyto řezy pekly :-) Zpočátku jsme se zhrozily, že je těsta málo. Tak jsme těsto rozdělily na dvě stejné poloviny a roztíraly. Těsto mezitím trochu povolilo a placičky se povedly:) Navíc, po upečení krásně "vyrostly" a vypadaly doopravdy k světu:)

ivana.m
11. 4. 2010 09:59:30

Dobrý den a zdravím. mrzí mě že se to nepovedlo, ale vidíte na videu že mě se to povedlo a abych se ujistila jestli něco dělám špatně já, nebo vy, tak já to musím někdy opět upéct. Jinak se pravdy nedopátrám :-) Přeji hezký den. Ivana M

jitka (neověřeno)
11. 4. 2010 09:31:33

Zdraví paní Autorku videa. Moc rádi zkoušíme péct s moji mamkou podle Vás. Vždy se nám vše od Vás povedelo, ale bohužel tyto řezy nás naprosto sklamaly. Jak píší dvě dámy před námi pláty byly velmi nízké krému moc na tak hubené placky. Také mi přijde, že rozpis těsta co je uvedený tak je jen na jednu placku. Prosím o upřesnění receptu na těsto. Děkuji předem. Přejeme mnoho úspěchů a bhudeme zkoušet dál a doufám že už s větším úspěchem. Zdraví Jitka a Staňa

Dobrý večer paní Milado z toho těsta vyjdou dvě placky. Tedy mrzí mě to ,ale opravdu nevím čím by to mohlo být. vydíte na videu jak to roztírám. To těsto před pečením bylo hodně nízké a nebylo rozetřené až do stran. To je vidět na videu, ale určitě se nesrazilo. Fakt nevím, tak snad příště. Zdraví Ivana M

Milada (neověřeno)
12. 2. 2009 12:11:07

Dobry den pani Ivo tak sem včera dělala ty Medové řezy a placky se moc nepovodly chtěla sem se zeptatů jesli se to má dělat z jednoho těsta ty dvě placky nebo na každou pllacku noví těsto, možna že to píšu nesrozumitelně ale snad to pochopíte jak to myslim mě se totiž nák srazily bili strašně tenkyjeto možna tím žetoho těsta bylo malo žese to ma dělat na každou tu placku nové těsto děkuji za odpověd.

Evelína (neověřeno)
17. 11. 2008 13:05:04

Ahoj Hanko,s tou ješitnosí je to myslím u všech ženských stejné(teda u těch,co rády vaříme a pečeme).O chlapech raději pomlčíme.Je jich tu málo a nemohli by se bránit :-) Do práce taky nosíme vzorky a pak opisujeme recepty.Podle těchto stránek jsem pekla už i kávové řezy,neznala jsem.Měj se fajn,užívej volna.

Hanka (neověřeno)
17. 11. 2008 12:48:15

Ahoj, tak jsem myslelela, že jsem "bordelářka" někdy vyžehlím prádlo okamžitě, někdy jen to co pospíchá a ostatní vždycky nějakou dobu čeká.Moje maminka vždycky žehlila všechno hned a to já nedokážu!! Ale jak zjišťuji, tak to není zábavná činnost pro nikoho. Já se vždycky hrozně přemáhám. Jak říkáš Evelíno, navařít v kteroukoliv dobu pro rotu mi taky nečiní potíže. Naopak, u nás v práci na každou poradu někdo peče a já se hlásím nejčastěji, protože mě prostě hrozně těší, když někdo kromě domácích mě pochválí. To je taková moje ješitnost. Mužský to mají zase někde jinde.Já jsem blažená, když všechno kolem mlaská blahem.

Evelina (neověřeno)
17. 11. 2008 10:24:20

Ráda, ostatně jsme zhruba stejně staré, takže mi to vůbec nebude dělat potíže.Ano, navařit pro rotu vojáků v kteroukoliv noční či denní hodinu klidně, ale 1 koš prádla -utrpení.
Pěkný den Ti přeje Evelina

Evelina (neověřeno)
16. 11. 2008 20:47:19

Dobrý večer,paní Ivanko.Kdepak medovník,ten si ještě počká.Ještě jsem plackovatou buchtu nikdy nedělala.Musím si to vaše video ještě několikrát pustit a získat odvahu.Peču taky medovník, ale do dortové formy a prořezávám ho.Ten Váš vypadá nádherně!Teď ale spíš koukám na drobné vánoční pečivo.Od Vás to budou kokosové rohlíčky do formiček a zkusím ty kokosky.Prozatím jdu ale dožehlit, ať tu kupu do Vánoc zvládnu.
Hezký večer.

Dobrý den paní Evelíno, taky vám přeji hezký den, i když tady v Praze je pošmourno. Jestli máte ráda medové věci, tak bych vám doporučila ten medovník, nemusíte dělat dortík, ale já ho už dělala i na plech. Zdraví Ivana M

Evelina (neověřeno)
16. 11. 2008 10:31:00

Zkoušela jsem, ale moc to nedopadlo.Asi jsem měla moc řídký med(musela jsem ho rozehřát)a tak mi placky provlhly víc, než by bylo zdrávo.Jinak šlo vše jako po másle, chuťově výborné.I na pohled, ale jak říkám, příště zkusím dát čerstvý med a uvidím.Ráda bych ty řezy zařadila k mým oblíbeným receptům, protože jsou opravdu výborné.Málokdy se pouštím ještě jednou do toho, co se mi moc nepovedlo, ale tyhle řezy mi za to stojí. Krásný den paní Malatincové a všem oddaným kuchařkám.

Marie (neověřeno)
24. 10. 2008 16:17:35

Je to výborné!!!!!!! Těsto jde dobře vyválet přes mikrotenový sáček ydá se mi to jednodušší a rychlejší jinak bezva Majka H

vera (neověřeno)
11. 9. 2008 14:38:13

Ivanko, opět nádhera, taky bych si dala, ale ty placky, medové řezy nepeču jen kvůli nim. Nikdy se mi nepodaří vyválet. Doufám že to roztírání bude lepší. Na pouť vyzkouším. Zdravím všechny odvážlivce.

Návštěvník (neověřeno)
6. 9. 2008 18:56:21

Ivanko,to Ti věřím,že to chutná ještě líp!!!Všechny takovéto řezy jsou moc vynikající.Děláš mi moc velké chutě,že se do nich budu muset pustit.Jen nevím kdy.Budou brzy Václavové,tak to udělám.Zdenka J.

Jarek (neověřeno)
5. 9. 2008 12:36:09

já si nechávám pudink vychladnout tak , že ho nechám normálně stát a posypu si ho krystalovým a nebo krupicovým cukrem a taky se neudělá škraloup a když dělám dvojitý pudink jako vy tak než ho dávám do másla tak ho pořádně vyšlehám samotný protože se mi kdysi stávalo , že sem míval v krému kousky pudinku . Jinak tyto řezy jsou moc dobré a určitě je brzo vyzkouším .

nanda (neověřeno)
31. 8. 2008 20:31:34

dobrý večer. Řezy vypadají úžasně. Mám otázečku. Můžu tyhle řezy dělat den dopředu? Nerozmoknou se? Díky.

Věrka123 (neověřeno)
31. 8. 2008 16:35:27

Ježiš, to bych si teď dala kousek. Skončila jsem pro dnešek se sekámim, ale ještě mám sekáního dost a najedla jsem se, měla jsem ještě zbytek guláše a teď bych si dala ten řez. No musím si nechat chuť zajít. Dneska už nic dělat nehodlám, tak možná se do něčeho rychlýho a malýho pustim. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.