Holandské řízky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Holandské řízky

Holandské řízky
Average: 4.6 (5 votes)

Ingredience

50 dkg libového bůčku (plecko)
20 dkg tvrdého sýra 30%
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
1 dl mléka
2 vejce
sůl a pepř podle chuti
strouhanka na obalení
olej na smažení
Reklama

Postup přípravy

Do dobře umletého bůčku zapracujeme mléko (někde jsem slyšela, že se dává aby stáhlo mastnotu, ale já ho dávám i když to dělám z plece). Přidáme ostatní suroviny, ochutnáme a dosolíme a dopepříme. Doma si vyžádali ještě přidání jednoho nebo dvou stroužků česneku.
Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ, které obalíme ve strouhance a dáme do rozpáleného oleje péct. Pečeme po obou stranách. Už jsem je taky dělala v trojobalu a to je samozřejmě také dobré. Pamatujte na to, že při pečení se řízky zmenší.
Podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší a určitě to jsou 4 porce.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Iness (neověřeno)
16. 5. 2009 10:38:54

SAVOJSKÝ ŘÍZEK

Suroviny
4 ks kuřecích prsíček, sůl, pepř, trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka), olej,

Postup
Maso naklepeme, osolíme, můžeme mírně popepřit a obalíme v trojobalu jako normální řízky.
Pak je máčíme v rozšlehaných, mírně osolených vajíčkách s troškou oleje a smažíme je jako normální řízky.
Podáváme je s hranolkami či kroketami a oblohou. Na řízek položíme plátek citronu a snítku petrželky. Dobrou chuť.

Láda (neověřeno)
18. 4. 2009 09:36:09

Dobrý den paní Ivanko. Jelikož mám právě zabito a včera jsem koupil Eidam v akci,večer jsem dělal hol.řízky podle Vašeho receptu.Z bůčku. Nemá to chybu.Jednoduché,rychlé,dobré.Pochopitelně mám i na dnešek a pozvu syna,protože si pamatuji,že jako malý kluk je miloval.Jsem častým hostem na Vašich stránkách a děkuji Vám za ně.Z hlupáků si nic nedělejte,budou vždy a všude.Ještě jednou děkuji. Láda Rakovník

mirka (neověřeno)
21. 3. 2009 22:11:51

Vidíte, a mně se zrovna líbí, jak to má paní Ivana rychle hotové, takzvaně se s tím nepáře... Takže je to o tom, že je rozdíl mezi vařením doma a vařením pro zákazníky v restauraci...(já naštěstí vařím jen doma :-) )
Co se týká samotných holandských řízečků:
Mám vyzkoušenou mletou plec od Zemana ve Vodňanech(řeznictví přidružené k Penny Marketu); kupuju ji tam pravidelně a jen jednou se mi stalo, že v ní byly kousky chrupky, jinak bývá opravdu dobrá a mohu jen doporučit.
Při přípravě někdy přidávám na 1/2 kg masa přibližně 1/2 paličky česneku. Jsou pak opravdu pikantní, ale je to příjemná změna...
A jinak:
Zdravím Ivanko, připojuju se k nadšeným kolegyním-kuchtičkám a jen prosím jen tak dál! Velmi oceňuju Vaši práci - díky... :-) M.

Eva (neověřeno)
13. 3. 2009 16:02:45

Dobrý den Ivanko,doufám,že vás názory od lidí jako jsou "pani šéfkuchařka"moc netrápí.Nevím,proč se vůbec obtěžují sem ,na tyto stránky chodit.Jste skvělá kuchařka,nejsem sice začátečnice,ale chodím k vám pro inspiraci.Ráda vařím,ale často mám problém,že nevím CO.Kliknu na oblíbené položky a .....:)
Takže děkuji za sebe a svou rodinu :-)
Přeji krásný víkend

verka123 (neověřeno)
13. 3. 2009 15:26:27

A jéé,zase je tady jeden rejpal. Ivanko, nenech se odradit, ty jsi naše a komu se to nelíbí, tak ať si jde jinam opruzovat. To, že je někdo šefkuchař z něho ještě nedělá extra kuchtíka. Moje mamka taky byla v hotelu a lecos jsem se od ní naučila a i umím, ale rypouše bych určitě nedělala. To tě opravdu nekrášlí. Jak píše Tomasini, na tvaru vůbec nezáleží, hlavně, když to je dobré. Věrka.

tomasini (neověřeno)
13. 3. 2009 13:34:48

Já si myslím, že jestli se to uklohní tak, nebo onak je to úplně jedno
protože recept by měl být jenom jako vodítko a návod pro ty co neumí vařit z hlavy a s fantazií. Nejdůležitější na vaření je to jestli to stvořiteli pokrmu chutná nebo ne. Tisíce chutí = tisíce variací a to je snad dobře ne? A jestli jsou holandské řízky kulaté, hranaté dlouhé,krátké nebo trojúhelníkové je snad úplně jedno, hlavně když chutná. Ivanko jen tak dál a nenechte se ovlivnit rýpalama, hnidopichama a precizistama. Držím palce. Tomasini

Jarmila.M (neověřeno)
13. 3. 2009 13:14:42

Dominiko,šefkuchařko,
Ivanky se musím zastat,máteli problém jaké tvary,tak si založte své stránky. S pozdravem Jarmila.M.

Ahojky Dominiko, já jsem kuchařka amatérka a ani nejsem vyučená v žádném příbuzném oboru a tak to každý musí vzít jak to je. Prostě to takhle dělám už kolik let. A starý proutek se už těžko ohýbá.

Dominika (neověřeno)
12. 3. 2009 19:28:45

Ahoj jen vám chci napsat že holandské řízky mají být oválne a ne takové hrozné patvary co jste udelala. Když chvete zveřejnovat recept tak to udelejte pořádně.

s pozdravem šefkuchařka Pražské restaurace

ale jinak je recept výborný delam to tak taky

Dobrý den Lenko, já to taky někdy sekám v robotu s nožema, ale to by tím nemělo být. Já si myslím že to dělá libové maso. někomu to nevadí a tal tam příště přimelte víc bůčku. To bude asi tím. Zdraví Ivana M

Lenka (neověřeno)
24. 2. 2009 16:41:26

Dobrý den, nemám mlýnek na maso a tak maso sekám nožem v robotu. Když dělám sekanou tak to nevadí a sekaná je moc dobrá, ale když jsem zkoušela Holandský řízek, tak mi to připadalo jak drtiny... rozpadalo se to a bylo to takové suché...je možné že je to tím, že není maso mleté ale rozsekané? Děkuji Lenka

Miroslav Sodomka (neověřeno)
7. 2. 2009 15:43:00

no jasně. Já to dělám z mletého, které kupuji u Procházky za dobrou cenu. A ještě je lepší solit rychlosolí. Potom jsou druhý den krásně červený.

Vladimír (neověřeno)
31. 1. 2009 22:19:19

Dobrý den
Reaguji na Váš požadavek, recept na Savojský řízek.
Tento recept vyhledávám delší dobu a stále se dozvídám něco o rozšhlehaném vejci, nebo jen bílku s kapkou oleje, bohužel zkoušel jsem všechny možnosti a jsem toho názoru že to tak není, všechny rady o rozšlehaných vejcích s olejem mají chuť jak vaječná omeleta, tak že tajemství receptu je pro mne dosud neznámé.
Nějak to nechápu, tento řízek není nic mimořádného, často jsem si ho dával na Slánsku u Velvar a bohužel recept zatím nikdo nezveřejnil.

jindra (neověřeno)
22. 1. 2009 16:45:29

Dorý den paní Ivanko,
tento recept také ráda dělám,je rychlý a dobrý.Mám ale na Vás jednu prosbu,zda neznáte recept na Savojské řízky.Po práci jsme si šly někdy
sednout do restaurace a naším oblíbeným jídlem bylo toto jídlo.Dohadovaly jsme se,že se obalí v trojobalu a potom znovu ve vajíčku. Je to tak?!
Děkuji a přeji hezký den.

Blanka (neověřeno)
15. 1. 2009 14:08:52

Já používám jedině mleté vepřové maso z Albertu a přidáním 2 stroužků česneku, jak Iva uvádí,to opravdu nemá chybu.Vyzkoušela jsem tu už docela dost receptů a všem chutnalo. Dnes jsem dělala takový ten rychlý jablečný koláč do dortové formy a jen se po něm zaprášilo.Fakt skvělý recepty.

Míla (neověřeno)
15. 1. 2009 13:44:07

Děkuji za krásné recepty a videa, záslužný čin. Dám asi hloupou otázku, ale nemám mlýnek na maso. Lze použít vepřové maso v balíčku, již umleté ze Supermarketu (Albert)?

Dobrý den paní Duniková, tak to máte krásné starosti, tedy myslím s dětmi. Já taky vždycky zápasím s tím co uvařit a chodím se inspirovat na moje stránky. Přeji hodně zdraví Vám všem a mám fakt radost z toho, že tenhle web využijete. Zdraví Ivana M

dunikova (neověřeno)
15. 1. 2009 11:12:42

Dobry den, pani Ivanko, mate obrovskou jednicku s hvezdickou...za vsechny vase recepty...dekuji mockrat za inspiraci, jsem na materske dovolene s ctyrletou holcickou a chlapeckem, kteremu ted bylo osm mesicu, vymyslet co kazdy den varit je "utrpeni" :-) ale s Vami se vzdycky neco najde, a nas tatinek je na sladky, ktereho je tu taky spousta, a tak Vam jeste jednou moc dekuji ;-)

Jája (neověřeno)
10. 12. 2008 13:37:04

Mletý libovější bůček, strouhaný eidam, sůl a bílý pepř. Pouze smíchat a zakropit mlékem a nechat odležet alespoň 2 hodiny, poté obalit jako řízek a samozřejmě usmažit. Nic víc do toho necpěte, nejsou to karbanátky ani sekaná!!!!

Mirča (neověřeno)
1. 11. 2008 22:14:41

Ahoj Ivanko.Tak jsem se rozhodla zejtra vyzkoušet holandský řízek.Strašně dlouho jsem ho nejedla už ani nevím jak chutná.Moc se těším stebou je radost vařit:o)

mys.ska (neověřeno)
3. 10. 2008 07:16:42

Dobré ráno,tak jsem včera udělala holandské řízky,k tomu br.kaši do které jsem zamíchala smaženou cibulku a zaprášilo se po nich,že na mě nezbylo;-)

mys.ska (neověřeno)
2. 10. 2008 12:56:35

Dobrý den,koukám co bych uklohnila z mletého masa které mám v lednici a co nevidím?Holandský řízek jsem neměla ani nepamatuju a ani jsem si na něj nevzpoměla,až teď tady díky šikovné paní Ivance.Jdu se na ně tedy vrhnout.Děkuji za recept;-)

Ahojky janinko já taky hodně jídel dělám z kuřecího, ale tohle jsem musela z vepřového a obalit jenom ve strouhance. To je takové profláknuté. Vždyť to bych byla v diskuzi rotrhána na kusy.
Dobrý den Miládko a díky za adresu, určitě nakouknu. Inspirace není nikdy dost.
Ivana M

milada (neověřeno)
3. 9. 2008 13:24:59

Preji hezky den,
pomalu a jiste se stavam zavisla na ekucharce....:-)) Denne sem nakouknu nekolikrat a potom podle toho varim...a to je mi skoro sedesat. Moc vas chvalim, je to zasluzny cin, co delate a prosim...ne abyste se toho vzdala. Tady posilam jednu polskou adresu pro inspiraci. http://poprostugotuj.home.pl/home/kuchnia/videoprzepisy
Milada

Janinka (neověřeno)
3. 9. 2008 13:19:17

To bylo moje nejoblíbenější v dětství, teď dělám z kuřecího (to je aspoň zhovadilost :-) ) a sýru dávám stejný množství jako masa :-) Obaluju taky v trojobalu, i když vím, že pravý holadskvý řízky jen ve strouhance. Zkuste i z toho kuřecího a až osmažíte, tak na to dejte kolečko olomouckých syrečků, mňam :-)

Jana H. (neověřeno)
3. 9. 2008 12:02:27

Ahoj Ivo. Já je miluju i když je dělám trochu jinak. Já dávám 3 díly masa a 2 díly cihly, sůl, vejce. Obálím v trojobalu. Dělám je když mají v Makru akce na cihlu, tak vezmeme celou cihlu, podělíme se o ní a já nadělám řízky. Je jich samozřejmě dost tak si je dáváme zamrazit a když je potřebuju na rychlý oběd, tak jen vyndám a dám smažit.
Když je dělám, tak pro tři rodiny a jak jsou rádi.Ale vím, že těch receptů koluje hodně.V práci je také každá dělala jinak, některá tam přidávala cibuli a majoránku. Tak ať chutná, ale to asi nemusím psát, že jo???

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.