Škvarkové placky 2
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Škvarkové placky 2

Škvarkové placky 2
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

1 vařená brambora (cca 10 dkg)
25 dkg polohrubé mouky
1 vejce
15 dkg škvarků
4 lžíce oleje
1 dl mléka
1/2 balíčku sušeného droždí
sůl podle chuti
1/4 lžičky cukru
vejce na potření
kmín, sezamové semínko na ozdobení
mouka na podsypávání
Reklama

Postup přípravy

Bramboru nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě hodinky.
Vykynuté rozválíme na výšku asi ¾ cm, posypeme rozsekanými, nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Těsto si při válení podsypáváme moukou. Vyváleně těsto na výšku asi ¾ cm si necháme ještě na vále dokynou asi ½ hod.
Potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 až 180 st dozlatova.

Počet porcí
2 plechy

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Dana Divišová (neověřeno)
10. 8. 2013 19:57:30

Ivanko,ch těla jsem se zeptat,zda jemožné škvarky zamrazit?

Nepřihlášený (neověřeno)
10. 3. 2013 19:45:04

Už dlouho pátrám po receptu na škvarkové placky, které pekla moje babička na tálu starého sporáku a také trochu lískovaly. Podobné placky zmiňujete ve svém komentáři. Nemáte na ně recept? Děkuji za ospověď, Helfor

Hanka (neověřeno)
29. 3. 2012 14:38:53

neodolala jsem a ochutnala jsem hned teplé, jde to, tak uvidíme jaké budou za studena, jen jsou hodně mastné, no to ty moje škvarky :-)DÍKY ZA RECEPT Hanka

Hanka (neověřeno)
29. 3. 2012 14:22:22

měla jsem doma recept na placy z droždí (kostky), ale jelikož se vzájemně po několika zkušenostech nemáme rádi a Vás mám ověřenou, tak jsem zkusila tyto. Těsto vyběhlo až moc, jak na buchty a rozhodně nevypadalo tak krásně jako vaše na videu. No uvidíme :-) Teď jsou v troubě, tak jsem zvědavá jak dopadnou, jen příště musím mít lepší škvarky, přišly mi zbytečně tučné, nebo jsem si je asi mohla doškvařit. Pokud to nevyjde, tak uvidíme příště. Hanka

Lenka P. (neověřeno)
11. 5. 2010 22:30:38

Musí být sušené droždí ? Mohlo by být i normální v kostce ???? Lenka

Wendy (neověřeno)
21. 9. 2009 21:37:28

Ladie, když se škvarky zapracují rovnou do těsta, tak jsou z toho něco jako vdolky pečené na plechu v troubě, navíc se škvarkama, ale když se takhle zapracují po vykynutí, tak má to těsto tendenci lístkovat a takhle se dělají pravé slovenské pagáčky. (Ty si vozil můj manžel ze služebních cest na Slovensko a dlouho na ně vzpomínal, teď mu je dělám takhle a velká spokojenost. A Ivance díky za takové přínosné recepty.

Jarkate (neověřeno)
8. 5. 2009 19:44:06

Ahoj Ivanko,
dlouho jsem tu nebyla asi 5 měsíců,měla jsem nemocnou mamku (86)už je to dobrý,ale zase mám nemocnýho manžela je v nemocnici(záda) a dneska volal,že by si dal škvarkové placky ,tak jsem opět naštívila tvoje stránečky a upekla podle tebe a jsou moc dobré a dostala jsem velkou pochvalu,kterou předávám tobě,moc ti děkuji za tvoje recepty,jsou vynikající.Koukala jsem co tu přibylo receptů , moc ti za tyto stránky děkuji.Je pořad co se učit i v mém věku.Jarka

Eva Švířová (neověřeno)
13. 3. 2009 17:59:03

Protože jsem měla v mrazáku hodně škvarků (v létě dělám takovou ňamku na zimu (vepřové+houby+sádlo) , tak jsem se rozhodla, že zkusím škvarkové placky. Hledala jsem recept a tenhle mi připadl velmi dobrý. Hned jsem se do toho pustila. Úžasné, povedly se a chuťově vyvážené.Vřele doporučuji.

Jitka (neověřeno)
27. 11. 2008 11:42:18

Vzpomínám na škvarkové placky mé babičky, po nich jsme se mohli s dědou "utlouct" :D Dělala je bez brambory, ale s tím překládáním těsta taky, překládala to vícekrát, těsto po upečení připomínalo trochu lístkové. Pekla ale velké placky v remosce, byly krásně vláčné, takové trouba neudělá. Sama také remosku ráda používám.

Kamila (neověřeno)
11. 9. 2008 12:09:13

Takhle se opravdu dělají pagáče, do škvarkových placek se škvarky přidávají rovnou. Peču obojí a je výborné.Oba recepty dám do receptů.

Čauky Ladie, jak jsem nakoupila tak peču, ale přišly nám nejenom chuťově lepší, ale škvarečky jsou tak stejnoměrně všude. já když to dělám a zamíchám to dovnitř tak někde mám, někde nemám. Ale tak pracný to zas není, jak to přeložíš, tak to jsou takové vrstvy. Moc dobré. Tak se měj Ivana M.

Ladie (neověřeno)
11. 9. 2008 10:40:18

Ivanko, vypadají moc dobře,jen nechápu,proč se škvarky přidávají až po vykynutí těsta a tak složitým způsobem. Nebylo by jednodušší škvarky rovnou zapracovat do těsta před vykynutím???

Věrka123 (neověřeno)
11. 9. 2008 08:30:15

To mě připomíná takzvané pagáčky a ty jsem jedla od známé a moc mě chutnali. Je to dost mastný a tím pádem sytý, ale nemusí se toho zase sníst kotel, že. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.