Kokosová bábovka
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka
Average: 5 (8 votes)

Ingredience

bábovková forma průměr cca 21 cm
150 ml oleje
15 dkg zakysané smetany krémové
15 dkg moučkového cukru
4 vejce
10 lžic kokosu trochu vrchovatých
25 dkg polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky citronové šťávy
máslo a hrubou mouku na vymazání vysypání formy
Reklama

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme ostatní suroviny a nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh.
Nalijeme do máslem vymazané a  moukou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby na 180 st.
Pečeme asi 25 až 30 minut a v průběhu pečení můžeme přikrýt alobalem vršek, aby se nám nepřipálil.
Hotovou bábovku vyndáme na mřížku a necháme jí vystydnout.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Helena (neověřeno)
19. 11. 2008 09:32:05

Pěkný den,
paní Ivano, byla by jste tak hodná a poradila mi, kde sehnat stejně vysokou mřížku na vychladnutí? Všude kde jsem se dívala, mají krátké nožičky max. 1cm. Začínám být zoufalá:o((
díky Helena

Ivana Š. (neověřeno)
3. 10. 2008 17:16:49

AhojIvanko!Dlouho jsem se neozvala,ale tedˇtrávím víc času v nemocnici jak doma.Tak jsem se dívala jaké jsou nové recepty a jsou tam zas samé dobroty.Minulou neděli jsem upekla kokosovou bábovku no manžel i syn hrozně chválili.Já jí ještě polila čokoládou a prostě dobrota.Moc Tě Ivanko zdravím Ivana Š.

d (neověřeno)
3. 10. 2008 14:19:44

Ahoj Ivanko,
to jsem ráda, že ti to nevadí. Bábovka je v troubě a dělám dnes plněné bramborové knedlíky - uzeným, ty jsou také už druhá várka v hrnci. Ještě se musím pochlubit byly jsme s dcerou v lese tak jsem včera dělala zapečené brambory a také houbové houstičky a oboje mělo úspěch. Ty hostičky samotné jsem už dělala minulý týden a manžel jen mlaskal. On má radši kynuté těsto než něco jiného.

Mějse Dáša B.

Ahojky Dášenko, já jsem ráda že si tykáme. Ono se opravdu lépe komunikuje.Já už v tom mám guláš s kým si tykám a s kým ne. Ale snad se nikdo nezlobí. Mě to vůbec nevadí když mi někdo tyká, ale hlavně jak já říkám slušně.
Jo a bábovku jsem ještě polít máslem nikdy nezkoušela. Zdraví Ivana M

Dášenka (neověřeno)
3. 10. 2008 13:19:17

Ahoj Ivanko,
dnes jsem si vlezla na stránky ohledně inspirace a zkuším dnes tuto bábovku. Ale vrávě mi došlo, že já když vyndám z trouby jakoukoliv bábovku tak ji ještě horkou potřu rozpuštěným máslem a pak teprve pocukruju. On na té bábovce ten cukr lépe drží a je taková lepší. Nevím jestli to již někdo psal někde v komentáři, zatím jsem to neviděla.
Moc píšu a práce stojí, jdu na tu bábovku.
Měj se moc hezky Dáša B.

Dobrý večer Iris, tak u nás doma je to naopak. Manžel když přijde něka, do supermarketu, tak je jak v Jiříkově vidění. Tady v Praze bylo taky krásně.
Iris zakysku já taky miluju ,ale mám ráda takovou tu krémovitou. Tu kalorickou bombu. Přeji hezký večer. Ivana M

iris (neověřeno)
26. 9. 2008 20:14:01

Hlásím, že bábovka je moooc dobrá. A příště už ji udělám s kysanou smetanou,jenomže já ji mám tak ráda,že jí dokážu sníst jen tak, nebo ji dávám na zapečené brambory, nebo do talíře s polévkou no a pak mi chybí. Moc zdravím.

iris (neověřeno)
26. 9. 2008 17:06:57

Ahojky Ivanko,momentálně mám v troubě kokosovou bábovku,jenomže nevím jak to dopadne, protože jsem neměla kysanou smetanu, tak jsem nakombinovala bílý jogurt se šlehačkou, a do půl těsta přidala kakao.Nechtělo se mi do obchodu, já totiž nenakupuji, to je záliba mého muže a taky má auto. já když přijdu omylem do supermarketu, tak jsem jak v Jiříkově vidění a pak se většinou s manželem ztratíme a hledáme se mobilem a pak se hádáme a tak. Takže zkrátka nemohu dodržet ten přesný postup, ale strašně se mi chtělo tu bábovku upéct ted a hned. Snad se to i tak povede, dám vědět. Krásný , u nás v Ústí, slunečný den. Iris

Návštěvník (neověřeno)
22. 9. 2008 12:52:47

Dobrý den, teda paní Ivanko, ta bábovka vám z té formy úplně vyskočila. Já používám teflonovou formu a taky po upečení dávám na mřížku, ale někdy musím čekat, než se uvolní.
Taky jsem kdysi kokosovou bábovku dělala, ale určitě bez zakysky. Zkusím ji podle vás, vypadá nádherně. Květa