Sněhové pusinky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky
Average: 4.3 (4 votes)

Ingredience

1 bílky
8 dkg jemného krystalového cukru
Reklama

Postup přípravy

Bílky šleháme metličkami na nejvyšší stupeň a současně přisypáváme po částech cukr. Vyšleháme dotuha.
Zdobičkou stříkáme na plech s pečícím papírem malé pusinky.
Sušíme v troubě na 50 stupňů a troubu necháme při sušení otevřenou asi na pět cm. Během sušení plech otočíme zezadu dopředu.
nejde přesně říct jak dlouho budeme pusinky sušit, ale určitě to nebude méně než hodinka . Sušíme kolem 1,5 hodinky a více.
Nejlepší je to zkusit. Vyndáme jednu pusinku, necháme jí  vychladnout a zlomíme jí. Když praskne je hotovo.

Počet porcí
1 plech

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Lůca (neověřeno)
4. 12. 2010 08:20:45

Včera jsem to vyzkoušela měla jsem je na dvě hodiny na 50° ,ale jsou moc dobré! Skvělý recept a samozřejmě jednoduchý ;)!

ivana.m
1. 12. 2010 21:34:26

Dobrý den Renátko, tak to jste šikulda, že jste to tak vychytala. Já mám novou troubu a zjišťuji že ty časy které jsem měla u staré trouby mě teď třeba nesedí a nevím jak je to možné :-) Takže každá trouba peče jinak a musí se to vychytat :-) Přeji hezký večer. Ivana M

Renata (neověřeno)
1. 12. 2010 20:20:59

Dobrý večer, včera jsem dělala pusinky dle Vašeho receptu. Sušila jsem je tak na 70C něco přes 2 hodiny, po vyndání byly pořád takové lepkavé a moc se nelámaly tak manžel je dnes hodil na půl hodky do trouby na 100C a už jsou hotové a výborné, ještě jsem je namočila do čokolády. Než jsem dala do čokolády poslední manžel se synem snědl skoro půl plechu. Takže zítra budem dělat další várku. Jen dám méně cukru.
Děkuji za báječný recept.

míla (neověřeno)
29. 11. 2010 14:45:25

listuju inspiraci na cukroví.na sněhové mám odskoušený recept:
4 bílky a špetičku soli ušlehat přidat
20dkg cukru
10dkg strouhané čokolády
10dkg strouhaných oříšků
2lžíce kakaa
stříkame na papír pečeme 15-20min.na160"C až jdou sloupnout z papíru
častečně máčet v čokoládě.
po upečení jsou tvrdé a potřebují delší čas na rozležení ale ve finále se po nich zapráší.

Josefína (neověřeno)
25. 11. 2010 17:07:11

Pusinky dělám už mnoho let, na dva bílky, včas vytažené z lednice dám pár zrnek soli a asi 100 g cukru, může být i méně, někdy přidám strouhané ořechy, nebo mandle a pusinky tvořím dvěma lžičkama a pak suším asi při 100 stupních a při pootevřené troubě, aby šla vlhkost z pusinek z trouby ven. suším 1,5 až 2 hod. Skladuji v suchu a v teple jen pod ubrouskem, či utěrkou v misce či dozičce ony ještě doschnou a jsou báječně křehké.

janaS. (neověřeno)
10. 10. 2010 16:53:44

nejsem odborník, jen napíšu, jak to dělám já: bílky mám z ledničky vychlazené, dám je do ručního rychlošlehače (z um. hmoty a "pístem" tahám nahoru dolů), někdo třeba dělá elektrickým, nasypu špetičku soli a neměly by se tam připlést žloutky. Šlehám do zhoustnutí a drží mi, i když dám šlehač "vzhůru nohama". ;-)
Ale věřím, že vám tu ještě někdo napíše svoje tipy, já mám sníh tuhý vždy.
Pěkný den.

Aňa (neověřeno)
10. 10. 2010 16:08:27

Dobrý den,
nikdy se mi nepovede ušlehat bílky dotuha, vždy je to velmi řídké.Co s tím?Předem děkuji za odpověď

ivana.m
28. 4. 2010 14:52:57

Dobrý den Petro, mě také venku zvlhnou. uchovávám je v krabičce, ale koukám že jste šikulda a poradila jste si :-) Přeji hezký den. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
28. 4. 2010 11:31:15

Dobrý den, včera jsem podle Vašeho receptu dělala pusinky, jen jsem dala méně cukru a přidala jsem barvivo, aby nebyly všechny stejné. Potřebovala jsem zdělat hromadu bílků a nic jiného mne nenapadlo, takže jsem na 150 g cukru měla asi 7 bílků. Sušila jsem je na horkovzduchu (bylo jich na 3 plechy) při 50 stupních, po hodině a půl byly ještě pořád měkké, přitom byly docela malinkaté 1x1 max. 1,5x1,5 cm i se špičkou. Tak jsem přidala teplotu zhruba na 80 stupňů a sušila je celkově 7 hodin. Byly krásné, hotové a chutnaly výborně. Ráno mne ale čekalo velké zklamání - pusinky změkly jako když byly zhruba ve čtvrtce sušení. Nevím kde se stala chyba, tak jsem je dnes šoupla sušit znovu, po 4 hodinách jsou hotové, tak doufám, že mě večer nepotká opět to samé zklamání ale už bez opětovného sušení!! Petra

ivana.m
23. 12. 2009 21:01:15

Dobrý večer paní Simono, to je fakt milý. Děti ode mne moc pozdravujte a ať si to zítra užijí. Určitě to taky nemáte jednoduché a tak Vám přeji moc pohody a klidu. Ivana M :-)

Simone (neověřeno)
23. 12. 2009 16:43:15

Přeji krásné sváteční chvíle pohody,klidu a vzájemného porozumění.Chtěla bych Vám touto cestou paní Ivanko moc poděkovat za to že jste,protože od chvíle co jsem Vás oběvila,jsem vyzkoušela i recepty,do kterých jsem dříve neměla odvahu se pustit.A od té chvíle sem k Vám nakouknu nejen já,ale i má malá 6ti letá pomocnice,která ráda sleduje Vaše šikovné ruce:-) a můj 9ti letý autistický syn,který mi pozorně předčítá Vaše recepty a mám takový dojem,že to nebude dlouho trvat a dostane i on odvahu podle Vaší názorné ukázky-pustit se do něčeho sám:-))).Takže ještě jednou děkuji,že tu jste a za Vaše úžasná videika:-).

Ivana M. (neověřeno)
15. 12. 2009 14:35:30

Dobrý den paní Svatko, já tu zdobičku hodně používám, ale jak jste si určitě všimla většinou na měkčí suroviny. Já jsem jí totiž před léty rozbila tím, že jsem vytlačovala tužší těsto. Taky tohle všude píšu. Jinak s ní budete určitě spokojená. Přeji hezkou oslavu a ať se dortík vydaří. Ivana M

svatka (neověřeno)
15. 12. 2009 14:07:21

Dobrý den paní Ivano,
včera mi přišel lis na těsto ( zdobička ), kterou jsem si objednala na základě prohlížení Vašich ukázek. Myslela jsem si, jak krásné a snadné budu mít vánoční pečení, ale ať dělám, co dělám, dělení na jednotlivé kousky nefunguje. Recept na těsto jsem také našla tady ( v komentářích spřízněných kuchařinek ). Řídila jsem se i dalšími radami: ne na pečící papír, jen na suchý studený plech, přidala jsem vajíčko, aby těsto bylo "řidší", nic. Kde dělám chybu? Po hodině marného snažení jsem těsto nacpala do masového strojku a "vytáčela" malé věnečky. Jako zdobičku lis použiji dnes k plnění kornoutků, tak doufám, že alespoň na tuto práci to bude dobrý pomocník.
Vaše recepty, videa i rady jsou moc fajn. Ráda je využívám. V pátek se chystám na "pečení" dortu - vláčku pro svého vnoučka, kterému budou 2 roky. Lokomotiva bude perníková a na vagónky použiji Váš recept na bermudské trojúhelníky.
Přeji Vám pohodový předvánoční čas, Svatka.

ivana.m
9. 12. 2009 20:01:05

No tak to opravdu nevím. I když teď mám novou troubu a mám pocit, že ty časy jsou úplně jiné, ale určitě ne takhle. A zkoušela jste ty pusinky studené. Ono totiž když jsou teplé tak jsou stále měkké. Takže já si jednu vyndám, nechám vychladnout a zkusím. Já jsem dělala opravdu malinkaté. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 12. 2009 16:55:09

dobrý den mohu se zeptat proč já musim sušit pusinky déle jak 4 h a jsou pořád takové měkké a to nejsou velké

Lucka (neověřeno)
3. 9. 2009 14:05:12

Zdravim, ja je delam bezne na horkovzduch na 100°, zhruba tak hodinku. Vyhodou je ze se da takhle delat i vic plechu, ale musi se strkat do trouby hned po nastrikani, jinak se "rozpliznou".

Tana (neověřeno)
6. 6. 2009 19:12:24

Dobry den,chcela by som sa zeptat mam na trube obeh tepleho vzduchu alebo turboventilator a neviem na ktorej funkcii mozem robit snehove pusinky a ci je potreba nechat dvierka pootvorene

Jarek (neověřeno)
24. 1. 2009 21:28:14

díky ptal sem se proto abych věděl já totiž pusinky roztírám přes šablonu podobnou té na laskonky akorát má čtverečkové otvory dělal sem si jí z lina a tak abych věděl jak si mám udělat otvory daleko od sebe . jinak gratuluji k dosažení milionové návštěvnosti

Jarek (neověřeno)
24. 1. 2009 13:46:52

dobrý den chtěl bych se zeptat když stříkáte pusinky z této hmoty tak když je stříkáte rozjedou se trochu a nebo ne . díky moc za odpověd .

Kamila (neověřeno)
28. 12. 2008 16:11:28

Ivano - vy to mate dobre, ja jsem tele :). Nicmene pusinky zmizely mezi prvnimi, ale pri prenaseni ze zimy do tepla stejne potom zmenily tvrdost a posledni tri byly mekke lepidlo :).

Dobrý den Kamilko, já se to tam pokusím zdůraznit, že jsou křupavé až vystydnou. Ale mám pocit že v tom videu je řečeno, že zkouším tu pusinku zlomit vystydlou a když praskne tak už je hotová. Přeji hezký den Ivana M

Kamila (neověřeno)
22. 12. 2008 22:12:04

Dobry vecer Ivano, tak protoze pritel si je naporucil jeste z jedne davky, tak sem dnes delala znovu. A asi jsem zjitila, kde delam chybu, ja pochopila, ze maji jakoby ztvrdnout uz v te troube - tam byly porad mekke, ale jak jsem je vyhodila ven, tak behem vteriny byly na krupnuti. Takze uz se povedly, i na 60 a sou dokonce i bile a nelepive :). Dik za super recept.

Jo, omlouvam se za hrubku v minulym prispevku, jsem si vsimla pozde :).

Dobrý večer Kamilo, ale mám obavy že nebudou zase bílé. Troubu jste měla otevřenou? Tohle je těžké radit, kdyby to byl vyloženě špatný recept, tak by děvčata v příspěvcích nad vámi, něco napsala. Já už to dělala několikrát a na padesát. Ivana M

Kamila (neověřeno)
21. 12. 2008 11:38:56

Dobry den, moc pekny web :). Jsem velmi zacinajici kucharka, pict mi jde o trochu lip. Ale chtela jsem rici Adriane, ze se mi taky pusinky slepily. Jakmile vychladly, chtela jsem je presunout a na hromadce stacilo chytnout jednu a zvedla se cela hromadka :). Nevim, cim to je - ale pusinky se mi vubec nechteli udelat, po 2 a neco hodinach porad nebyly hotove. Opustila jsem kuchyn a mamka mi zvedla teplotu na 120:(. Pak teda uz byly hotove, ale tmave a lepive. Nicmene snist se to da. Je mozne, ze je mam pro priste susit preci jen na trochu vic stupnu? treba 60? Protoze po 2 hodinach na 50 to byla porad mekota.

Janča (neověřeno)
21. 12. 2008 10:33:15

Dobrý den,

narazila jsem na tyhle stránky no a bomba, nejvíc se mi líbí ty videa, perfektní věc :-)
Chtěla jsem se zeptat, my máme ještě plynovou troubu, nevite jak dlouho mám pusinky sušit, aby se nespálili? :-)

Yvona (neověřeno)
18. 12. 2008 10:15:50

PANÍ IVANKO!
Včera jsem dělala vaše pusinky přesně tak jak máte napsáno v receptu a jsou výborné včera i dnes křupavé.Děláme další dávku,protože jsou opravdu skvělé.
Zdraví Yvona ( vladenka )

Julie (neověřeno)
17. 12. 2008 11:00:41

Dobrý den,ráda chodím na tyto stránky a také podle nich vařím,hlavně mňamky a proto chci poděkovat paní Ivaně.Četla jsem komentář a mám recept na rafaelo kuličky.Pokud máte o něj zájem ráda ho tu vložím.Recept je opravdu dobrý

Petr (neověřeno)
16. 12. 2008 12:04:07

Ahoj Ivčo, jsem Ti velmi vděčen za názorná videa - peču prvně a pusinky i laskonky 1A!! A to díky skvělým receptům. Jen tak dál! Děkuji

Katka (neověřeno)
14. 12. 2008 14:03:44

stříkátko na ty pusinky bez problému koupíte v Polsku, stoji kolem 200 kč, firma fackelmann, jinak zdravím paní Ivanu a děkuji za tu stránku :D

Dobrý den Evaku, já se přiznám doma mě je ten den snědli, ale určitě zjistíme jestli mají být v dóte nebo v něčem co dýchá. Tedy já bych řekla tu dózu. Zeptám se ve fóru v radách a pak to sem napíšu. Ivana M

Evak (neověřeno)
12. 12. 2008 11:46:41

Dobrý den, paní Ivano, mám dotaz ohledně pusinek. Předevčírem jsem udělala jeden plech přesně podle vašeho receptu, ten den byly křupavý, moc nám chutnali, ale druhý den byly změklý, tak by mě zajímalo čím to bylo, chtěla bych je dělat i nadále, ale i do zásoby. Děkuji za odpověď.

Ahojky Moniko,samozřejmě to můžeš udělat i z libového masa, ale nebudeš tam mít dost takové šťávy, která když maso ztuhne se změní v rosůlek.
Musím se ti přiznat, že jsem měla hodně plecka v mrazáku a tak jsem koupila k tomu bůček a napůlku jsem dala mražené a taky výborný. Já mám takový pocit že to nebude vaditm protože určitě někteří řezníci dostávají hodně zamražené maso a co ty víš jestli kupuješ rozmražené.
HLAVNĚ nezapomeň to dobře navážit. Opravdu tam je na kilo necelá 2 deka soli. Tak ať se daří. Ivana M

Monika (neověřeno)
10. 12. 2008 20:32:36

Ivanko teď jsem dodělala sněhové pusinky,dala jsem jen 40 g cukru a nebyly tak sladký,dostala jsem pochvalu,dík za tento recept.Zadělala jsem těsta z tvých stránek,a zítra budu pokrčovat v pečení,tak napíšu jak se mi vedlo,tvoje stránky jsou super a už se těším na další recepty.
Ještě mám dotaz,jestli můžu zavařovat maso i libové a nebo jen bůček,a můžu použít maso z mrazáku.

Romana (neověřeno)
8. 12. 2008 17:54:03

Paní Iris,moc děkuji za radu a chci se Vás jenom zeptat,jestli tam není moc ten 100% tuk cíti myslím chutově,jinak ještě jednou moc děkuji a přeji krásnej večer Romana

iris (neověřeno)
7. 12. 2008 17:49:27

Romano, Raffaelo je ve foru pod vánočním cukrovím, těch receptů existuje více, já psala ten můj.Zdravím iris

Návštěvník (neověřeno)
7. 12. 2008 16:26:39

Dobrý večer paní Ivanko,koukám na nějaké vánoční receptíky a mám na Vás prozbu,nemáte prosím Vás recept na Rafaelo kuličky?Děti mě s tím pořád otravují,ale já to nikdy nedělala a tak Vás mocinky prosím jestli budete tak moc hodná a budete mít nějakej ten receptík,moc byste mi s tím pomohla,moc Vám děkuji Romana

Ája (neověřeno)
6. 12. 2008 13:48:49

Dobrý den - chtěla jsem se zeptat jak dlouho pusinky po upečení vydrží?? Jestli je možno je nynní upéct a nechat do Vánoc spolu s czkrovím???? Moc děkuji

Dobrý den Adriano, tak takhle to opravdu nemá být. Podle mě jsou nedodělané. Já tam píšu a i to říkám v receptu, že po té hodině a půl, jednu vezmu, nechám jí vychladnout a když jí zlomím, tak ona při zlomení tak krásně praskne a to znamená že je hotová. Pak vyndám ostatní. Bohužel s tímhle už asi nic nenaděláte. Tak snad příště. Tyhle ty byly opravdu malinkaté a tak jestli jste dělala větší, tak hodina a půl je málo. Hezký den přeje Ivana M

adriana (neověřeno)
4. 12. 2008 08:32:44

Zdravím,chtěla bych poradit....včera jsem dělala pusinky,přesně podle návodu a kdyz mi vychladly tak se mi lepí na prsty...dá se to napravit,ma to tak byt?děkuji

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.