Hrnečkové knedlíky (lze vařit i v mikrovlnce)
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Hrnečkové knedlíky (lze vařit i v mikrovlnce)

Hrnečkové knedlíky (lze vařit i v mikrovlnce)
Average: 4.9 (7 votes)

Ingredience

odměřujeme hrnečkem o obsahu 1/4 l !!!!! Většina hrnečků má větší obsah než 1/4 l tak !!pozor!!
1 a půl hrnku hrubé mouky
2 vejce
1 a půl hrnku mléka
1/2 až 3/4 lžičky soli
1 a půl rohlíku nebo housky
1 lžička prášku do pečiva
máslo nebo sádlo na vymazání hrnků
Reklama

Postup přípravy

ŽLOUTKY, mléko a sůl rozšleháme, přidáme nakrájené pečivo, necháme trochu nasáknout a přimícháme ostatní suroviny . Směs nebude hustá.Tak to musí být, jinak to nebude nadýchané. Přimícháme do ní dobře ušlehaný sníh z bílků a nandáme do dobře máslem nebo sádlam vymazaných čtyř hrnků. Hrnky vymažte až nahoru, těsto nabyde a tak hrnky naplňte jenom do tři čtvrtě.
Do hrnce nalijeme vodu, aby sahala do výšky hrnečků asi 3 cm. Nikdy nedáváme hrnky na dno hrnce, ale dáme si tam nějaký pařáček.!!!
Přikryjeme pokličkou a hrnečky o průměru 7,5 cm od doby varu vaříme cca 25-28 minut. Hotový knedlík vyklopíme, zkusíme jeden a potom vyndáme ostatní. Nezapomeneme propíchnout, aby vyšla pára.

Vaření hrnečkových knedlíků v mikrovlnce
Hrnečky si vymažeme sádlem nebo máslem . Zamíchanou směs na knedlíky si nandáme do čtyř hrnečků do tři čtvrtě výšky. Mám obyčejnou mikrovlnku, která má největší výkon 700 W a tam jsem to dělala 8-9 minut. protože hrnečky jsou dost u sebe je dobré po polovině vaření hrnečky otočit a dodělat. Záleží na tom kolik hrnečků budete dělat najednou. kdyby jste zjistili při vyklopení, že knedlík ještě není horový, dáte ho ještě na chvíli zpátky do trouby. Když jsem dělala poloviční dávku a tudíž dva hrnky, tak jsem to měla za 6 minut. Hotové knedlíky klasicky propíchneme nebo rovnou nakrájíme. Takhle úžasně nám poradila Yvca, které děkuji za nápadíček. Mimochodem ona je dělá na 800 W 6 minut.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Evi, já než jsem našla pařáček, tak jsem tam taky chtěla dát hadr.

Báro já jsem slyšela, že je to takové chutnější, když se ta houska opeče.

děvčata přeji hezký den. Ivana M

Yvca (neověřeno)
2. 10. 2008 08:15:25

Ahoj!
Uz jiny knedliky nedelam nezli tyhle. Co se tyka oprazeny housky kdyz mam cas tak cast oprazim na sadle. Rozdil je jediny,ze houska pak v knedliku trochu krupe.
Hrnky vymazavam sadlem a nevysypavam. A do testa pridavam kudrnku. Na tohle mnozstvi cca hrst.Maji pak moc peknou mozajku.
A na zaver to nejdulezitejsi. Pokud chcete mit knedliky hotovy za 15minut vcetne pripravy az po krajeni nedavejte je do hrnce s vodou, ale do MIKROVLNKY!
Vse je jinak STEJNE! Jen ty hrnky vsechny naraz(3-4hrnky)date do mikrovlnky na 800W a 6minut.Krasne vylezou a jdou nadherne vyklopit. Usetrite strasne casu a hrnec s vodou. :-)

Věruše (neověřeno)
1. 10. 2008 23:12:33

Ivo, tak tyhle knedlíky určitě vyzkouším. Je to jednoduché a i vzhledově vypadají hezky. Zas další varianta, jak zpestřit jídelníček. Věruše

Jana H. (neověřeno)
1. 10. 2008 18:52:57

Tak tedy Ivo, o víkendu vyzkouším. Vypadají dobře. Pak podám "informace" , jak se mi povedly. Dík a měj se pěkně. J.H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.