Hrnečkové knedlíky (lze vařit i v mikrovlnce)
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Hrnečkové knedlíky (lze vařit i v mikrovlnce)

Hrnečkové knedlíky (lze vařit i v mikrovlnce)
Average: 4.9 (7 votes)

Ingredience

odměřujeme hrnečkem o obsahu 1/4 l !!!!! Většina hrnečků má větší obsah než 1/4 l tak !!pozor!!
1 a půl hrnku hrubé mouky
2 vejce
1 a půl hrnku mléka
1/2 až 3/4 lžičky soli
1 a půl rohlíku nebo housky
1 lžička prášku do pečiva
máslo nebo sádlo na vymazání hrnků
Reklama

Postup přípravy

ŽLOUTKY, mléko a sůl rozšleháme, přidáme nakrájené pečivo, necháme trochu nasáknout a přimícháme ostatní suroviny . Směs nebude hustá.Tak to musí být, jinak to nebude nadýchané. Přimícháme do ní dobře ušlehaný sníh z bílků a nandáme do dobře máslem nebo sádlam vymazaných čtyř hrnků. Hrnky vymažte až nahoru, těsto nabyde a tak hrnky naplňte jenom do tři čtvrtě.
Do hrnce nalijeme vodu, aby sahala do výšky hrnečků asi 3 cm. Nikdy nedáváme hrnky na dno hrnce, ale dáme si tam nějaký pařáček.!!!
Přikryjeme pokličkou a hrnečky o průměru 7,5 cm od doby varu vaříme cca 25-28 minut. Hotový knedlík vyklopíme, zkusíme jeden a potom vyndáme ostatní. Nezapomeneme propíchnout, aby vyšla pára.

Vaření hrnečkových knedlíků v mikrovlnce
Hrnečky si vymažeme sádlem nebo máslem . Zamíchanou směs na knedlíky si nandáme do čtyř hrnečků do tři čtvrtě výšky. Mám obyčejnou mikrovlnku, která má největší výkon 700 W a tam jsem to dělala 8-9 minut. protože hrnečky jsou dost u sebe je dobré po polovině vaření hrnečky otočit a dodělat. Záleží na tom kolik hrnečků budete dělat najednou. kdyby jste zjistili při vyklopení, že knedlík ještě není horový, dáte ho ještě na chvíli zpátky do trouby. Když jsem dělala poloviční dávku a tudíž dva hrnky, tak jsem to měla za 6 minut. Hotové knedlíky klasicky propíchneme nebo rovnou nakrájíme. Takhle úžasně nám poradila Yvca, které děkuji za nápadíček. Mimochodem ona je dělá na 800 W 6 minut.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Tereza (neověřeno)
10. 11. 2010 12:04:29

V silikonové formě na bábovku je to taky fajn, a je špinavá jen jedna nádoba.:)Nedávno mi tenhle recept dala teta,prý ho našla na webu,tak myslím,že nejspíš tady.

Monika (neověřeno)
6. 10. 2010 18:01:48

Dobrý večer,moc děkuji za knedlíky v hrníčku.Dělala jsem je ve vodě,ale dneska jsem zkusila variantu v mikrovlnce.Něco úžasnýho,metál tomu kdo to vymyslel.Rychlé a chutné.Pravidelně zde hledám inspiraci a vychytávky,protože i když vařím docela ráda,tak nemusím trávit hodiny u sporáku a tady vždy něco najdu.

Jana F. (neověřeno)
17. 9. 2010 18:02:39

Knedliky jsem delala v mikrovlnce, chutnaly bajecne. Uvarila jsem k nim kure na smetane a paprice ktere je zde take v receptech.

Antonov (neověřeno)
17. 8. 2010 17:16:13

>>Ivana: moc velkou radost ?

Recept průměr (amatérské).

Za video díky.

ivana.m
8. 7. 2010 18:36:21

Dobrý den Romano, tak to já to mám bohužel doma rozdělené, jedna půlka kupované nechce a druhá ano :-) Přeji hezký večer. Ivana m

Nepřihlášený (neověřeno)
8. 7. 2010 14:15:21

SUPER !!! DĚLALA JSEM SVÉ PRVNÍ KNEDLÍKY :O) Proč se s nima patlat..když je v supermarketu koupim za 15 Kč ? Ale někdy jsem je musela zkusit.. právě dnes a podle Vašeho receptu, Ivanko ! Sice jsem si ho obměnila...jelikož jsem nemela hrubou mouku, dala jsem pul hrnku polohrube a 1 hrnek hladke, zadny snih...ani na mikrovlnce namam napsano,kolik ma W . .. ale po dvou minutach jsem na ne jukla, dala na dalsi munutu, pak otocila, propichla a behem 7mi minut jsou knedlicky na svete. Vyklopit sli krasne, nadherne voni a jsou i chutove moc moc dobre. Takze VELKE DIKY !!!!

Romana

verny (neověřeno)
19. 6. 2010 20:40:45

Ahoj Ivano , děkuji Vám za přání já se stal dědkem před 2,5 lety v mých 42 letech pro sebe jsem si vždy uvařil ale pro malého čerta to je něco jiného . Když příjde na svět malé tak se každému chlapovi krásně obrátí svět o 360 stupňů , ale teď si to užívám.Verny

ivana.m
19. 6. 2010 07:36:32

Ahojky Verny, tak i pro mě je mytí nádobí nepříjemná věc :-) Já jsem babička čekatelka, tedy možná někdy, ale vy si to opravdu užívejte :-) Hezký víkend přeje Ivana M

verny (neověřeno)
18. 6. 2010 23:02:34

Diky za recept , pokaždé me úplně drtilo že musím umýt plno oblemcaného nádobí
jelikož na chatě nemám myčku. Mytí nádobí je vždy pro chlapa neco neskutečného a takto mám více času na svojí malou vnučku. Verny

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 4. 2010 18:05:24

Tak takové video jak, co,kam, kdy, jak dlouho atp. na to jsem čekal hodně dlouho, Uvařím všechno, ale knedlíky... kynuté... , těm jsem se vyhýbal jak to jen šlo, poněvadž přípravu umím, ale dostat je do hrnce jinak než takhle, jak jste to ukázala Vy, ne.
Super, Díky.

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 3. 2010 11:16:57

Tak zdravím všechny žena má narozeniny tak jsem ji udělal Svíčkovou na smetaně s těmito knedlíky kuchtění podle Vás šlo bez obtíží věřím ,že stravitelnost bude take taková. Tajně doufám , že jako vždy když vařím bude náramně chutnat všem . hoj a díky za receptůru.

George

tereza (neověřeno)
2. 11. 2009 08:53:25

Hncekove knedlicky su vyborne!!! a ja ich varim v mikrotenovom sacku a vo vriacej vode, je to naozaj bezvadne!!!! (iba ho trosku znutra naolejujem a podla velkosti ake chcete mat, tolko sackov pouzite..
mimochodom - moc dobre recepty !!!!vdaka!!!

Ve55 (neověřeno)
29. 10. 2009 14:42:14

Knedlíky se nemusí vařit jen v hrnečku, ale jsou výborné i ze silikonové formy - srnčí hřbet. Výhoda je, že se forma nemusí vymazat a knedlík se nikdy nepřilepí. Vyzkoušejte!!

:-) Ahojky Miro, já taky experimentuji ale tam je to určitě těžší, ale zase to víc těší, když na to vyzrajete. Tak jsem zvědavá na tu mikrovlnku :-) Zdravím z Prahy a jdu se dívat na kopanou. Ivana M

m.f.hlavsa (neověřeno)
14. 10. 2009 16:11:07

Ahoj tady Arizona!
Jako vsude jinde na svete mistni blbci pouzivaji hrubou mouku jen na omacky!

Ale ja na ne vyzral:

1 hrnek samokyprici mouky (namichane s praskem, aspon ja si myslim)
1 hrnek hrube mouky Wondra
1 zloutek
3/4 hrnku toasted bread white anebo veka
3/4 hrnek plnotucne mleko jenom tolik aby byly semitvrde

vsechno se pekne zamicha a udelam dve podlouhle sisky, mrsknu je do varici se vody a varim 25 minut pri obraceni cca 5 minut.
knedliky jsou lepsi nez to co serviruji v Praze dovezene nakladakem buh vi odkud

zkusim mikrovlnku a podam zpravu, zdravi Miro / Miroslav

Wendy (neověřeno)
26. 9. 2009 22:21:46

Pro Stáňu z 22.4.: do těchto hrnečkových knedlíků jsem ten kypřící prášek opravdu zapomněla dát, ale vyběhly díky sněhu z bílků, takže žádný sen...

PAULA (neověřeno)
26. 9. 2009 14:54:32

Dorý den,dneska jsem dělala Vaše knedlíky v hrnečku.Akorát,že jsem neměla k dispozici pařáček,který bych dala na dno hrnce,vyřešila jsem to alobalem dvojitým.Hrnečky jsem vymazala ramou máslovou,ale málo to dno.Sice se mi je podařilo uvařené z hrnečků dostat,sami však nešli.Uvařené byli výborně,chutnaly.Dík za recept.

Eva (neověřeno)
18. 8. 2009 11:54:08

Dobrý den, náhodou jsem zavítala na tyto stránky a zdají se mi úžasné. Jsem už stará baba a přesto tu nalézám spoustu nového. A pravděpodobně sem zavítám ještě mockrát. Děkuju za perfektní recepty. Jsou zase trošku jiné, než jsem se učila já od své maminky a babičky. Také jsem si nedovedla představit, že bych někdy vařila knedlíky v mikrovlnce. A vařím. A ani nedělám z bílků sníh, ale rovnou celé vejce zamíchám do těsta a jsou výborné.

Eva (neověřeno)
18. 8. 2009 11:38:27

Chtěla bych podotknout, že kdo má rád kynuté knedlíky, tak si musí udělat kynuté. Knedlíky do mikrovlnky jsou z prášku a ten, kdo dělal knedlíky z prášku ve vodě, bude spokojen i s těmito. Tomu, kdo má rád knedlíky s práškem do pečiva, nebudou chutnat kynuté a naopak. A jak píše paní Iris, abychom si někdy udělali čas (pravděpodobně myslí čas na poctivé kynuté knedlíky), tak já, i kdybych měla času sebevíc, kynuté knedlíky nechci, protože mi nechutnají. To mám radši "tvrdolíny" než "kynuté peří", které se mi v omáčce "rozblemcá".

Drahuš (neověřeno)
6. 5. 2009 18:40:50

Ivanko tak tyto knedlíky jsou ještě lepší než jsem čekala. Kupovaný mi už nesmějí domu :).Velké díky za vaše stránky.
I pro nás starší jsou velkým přínosem. Jo člověk se učí celý život.).

janaS. (neověřeno)
25. 4. 2009 18:35:42

Ahoj Mirku, dík za přání.
Upřímně, to byl pokus o vtip, i když i takoví by se našli, ale vymatlaných moc neznám, a jestli nějaké jo, tak je ignoruju.
Někdy si zajdu do blízké hospůdky na čepo a tam je to v poho.
Hlavně že nám mikrovlnka neškodí a vesele v ní kuchtíme, no ne?
Tak pěkný večer a těším se na nové nápady. :-)
Jana S.

Wendy (neověřeno)
22. 4. 2009 00:13:05

Dobrý večer, a já jednou do těchto knedlíků zapomněla dát i ten prášek do pečiva (o kvasnicích nemluvě) a vyběhly a byly moc dobré.

Mirek (neověřeno)
21. 4. 2009 20:22:03

Promiň,Jani,já zapoměl v předchozím příspěvku popřát taky TOBĚ,tak ať se ti moc a moc daří v tvém boji proti všem vymatlaným pivním chlapům,kterými jsi,soudě dle tvých příspěvků obklopena,tak pa.

janaS. (neověřeno)
21. 4. 2009 18:54:11

Ahoj Mirku, tak teď mám široký úsměv já.
Většina chlapů by možná poznala a popsala nějaký kvásek v pivu, ale v knedlíku a navíc na přání manželky... :D
Tak ať se daří v dalším podstrojování..
Jana S. ( Janina S. )

Mirek (neověřeno)
20. 4. 2009 20:20:33

Ahoj Jani,vidím to úplně stejně jako ty,vyloudila jsi na mé tváři široký úsměv,totíž ten kvásek si prosadila moje žena.Přeji všem lidem jako je Ivana,kteří rozšiřují na netu dobrý nápady všechno nej,nej,ahoj.

janaS. (neověřeno)
19. 4. 2009 13:43:32

Zdravím, těší mě přečíst si, jak chlap dá místo prášku kvásek.
U nás v rodině sice chlapi umí vařit, ale často se to nevidí.
Já už nevařím knedlík ve vodě, přišel mi nějaký oslizlý. V hrníčcích byly fajn.
M-vlnka je pro mě velký pomocník, syn má ohřáté kakao za minutu a půl a už nikdy připálené vroucí mlíko a drhnutí hrnce.
Zdraví Jana S. ( Janina S. )

Mirek (neověřeno)
19. 4. 2009 13:23:52

Tak dnes byly k obědu knedlíky z mikrovlnky a musím říct, fakt nemaj chybu,jenom místo prášku do pečiva jsem tam dal kvásek z kvasnic,a tím jsme taky s vařenými knedlíky ve vodě nadobro skončili protože tyhle jsou lepší.
Pro ty,kteří uvěřili blábolům o škodlivosti vaření v mikrovlnce,doporučuji zakoupit elektrosmogový matrace.

janaS. (neověřeno)
18. 4. 2009 18:53:56

Zdravím, knedlíky hrníčkové jsem kdysi vařila normálně v hrnci ponořené do vody, ale využívám dost často m-vlnku, protože s prominutím mě moc nebaví stát dlouho u sporáku, míchat, hlídat apod. Proto mě baví a těší, že se dozvím, jak vařit rychle a pohodlně...
Ten igeliťák určitě zkusím u knedlíků i brambor, aspoň nemusím umývat hrnce.. :D A sáček vyhodím.
Někdy knedlík koupím, ale když mám ČAS a chuť vařit např.vepřo-zelo, tak nějak se mi k tomu chce udělat i " domácí " knedlík.
Tak zatím a pěkný večer.
Jana S. ( Janina S. )

Zdenka (neověřeno)
10. 4. 2009 04:10:37

ivo, jak se muj prispevek vyhodil, precetla jse si to a zapomnela jsem pripsat nakrajene na kostky housky, ktere se pridaji do mleka se zloutkem a soli... sorry... zdenka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.