Kuřecí řízky v kukuřičných lupínkách
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Kuřecí řízky v kukuřičných lupínkách

Kuřecí řízky v kukuřičných lupínkách
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Suroviny si připravíte podle toho z kolika masa budete řízky dělat
kuřecí maso (prsa nebo vykost. stehna)
kukuřičné lupínky
sůl
hladká mouka
vejce
olej na smažení
Reklama

Postup přípravy

Kuřecí maso si omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
Máčíme v rozšlehaných, osolených vejcích a obalíme v kukuřičných lupínkách, které jsme si před tím ROZDRTILI válečkem. (Můžete použít i pikantní lupínky).
Pečeme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
18. 7. 2012 16:14:01

a jeto vyberne na letni menu ze zeleninou pripravenou jak na sopsky salat ale bes syra a ktomu dresink vyskousejte doporucuju!!!!! i chlapum chutna!! :-)

bboyklasik (neověřeno)
22. 8. 2010 21:41:58

spravil som, vydarilo sa :-) a dnes to aj mne chutilo :D takže fajn :-) som rád :-) a fak dík za odpisovanie.. je to tu dobrá stránka.. :-)

janaS. (neověřeno)
22. 8. 2010 13:21:26

já říkám, že i kafe od někoho jiného uvařené chutná jinak. :d
Pokud váš výtvor chutnal ostatním, tak se vám to povedlo a s hranolkama mám takovou zkušenost, co jiný výrobce, to jiná chuť, já ráda třeba frituju brambory se slupkou nakrájené na půlměsíčky. ;-)
A řízek opravdu není třeba obracet, smažím na středním plameni a když zhnědne okraj, otočím a dosmažím. ;-) Pokud to budete dělat častěji, nebojte, do toho se dostanete, KAŽDÝ jednou začínal a já si vařících chlapů cením. Ať se vám daří. Modrásek. ;-)

ivana.m
22. 8. 2010 07:29:13

:-) No to je fakt, že od maminky by to bylo třeba na tři a půl :-) Ale jestli to dneska budete smažit, tak to stále neobracekte a jinak a ť se daří a přeji hezkou neděli. Ivana M :-)

bboyklasik (neověřeno)
21. 8. 2010 22:20:03

no urobil som to ešte predtým ako ste odpísali... poviem teraz blbosť možno, ale cca takých 5 minút som to smažil stým, že som to vkuse preklápal a videl som že to naberá inakšiu farbu, tak som to potom vybral.. spravil som k tomu hranolky, a potom som to chutnal.. ešte sme také doma nemali, tak to bola taká zvláštna chuť, nevedel som či je to z toho že som niečo pokazil, alebo z toho že tie lupienky tomu dodávajú nejaku špecifikú chuť... keď mám povedať svoj osobný názor na tú chuť, tak od stupnice 1 až 6 by som dal tomu asi 3ku... to znamená že mi to chutilo tak priemerne.. možno je to tým, že keby to robí mamina, bol by som to zjedol a nemyslel nad chuťou, proste by som to "zbaštil" .. ale to že som to urobil celé sám, tak mi vskuse chodili myšlienky typu že "je to dobré?" " nieje to dobré?" .. ale doniesol som aj sestre ochutnať a jej manželovi, s tým, že keď som niečo pokazil a neni to dobré, nech to kludne vyhodia.. že ajtak je to moje prvé také zložitejšie teplé jedlo čo som spravil.. ale oni vraveli že je to dobré a ževraj im chutilo, nakoniec všetko čo som im doniesol zmizlo :D takže sám neviem :D no nič, zajtra to asi spravím aj rodičom ktorý sa vrátia domov a uvidím :D .. a ďakujem za odpísanie.. cením si to.. nech sa darí. . :-)

ivana.m
21. 8. 2010 16:49:09

No to je problém s tím časem u smažení řízků :-) Třeba když je dělám z vykostěných kuřecích stehen, tak je ta doba delší než z prsíček. Já to tedy nezkouším jako modrásek už tak nějak to beru od oka. Prostě to nedávejte úplně na nejvyšší stupeň, ale aby se to smažilo, ale nebyl to hukot. přinejhorším jeden řízek vyndáte, nakrojíte a ty ostatní tam necháte a časem to také odhadnete :-) přeji hezký den. Ivana M

janaS. (neověřeno)
21. 8. 2010 12:26:44

Pokud neva, že napíšu svůj názor, každý přece začínal, i šéfkuchaři interhotelů. Já osobně dám řízek do rozpáleného oleje a když je po pár minutách OKRAJ řízku tmavší, otočím a smažím druhou stranu. Podle mě to je barva zlatého retrívra :d Jen můj syn má rád tmavě hnědé řízky, tak smažím déle, ale kuřecí je opravdu za několik minut. ;-)
Určitě vám tu ještě někdo napíše, jak to třeba dělá on.
Pěknou sobotu.

bboyklasik (neověřeno)
21. 8. 2010 08:37:37

chcem sa opýtať, asi ako dlho (v minútach) sa tie rezne smažia do "zlatova" ? ešte som nevaril :D a chcel by som toto urobiť.. len sa bojím aby som to so smažením neprehnal, alebo aby to nebolo surové.. a prepáčte za blbú otázku..

Miška M. (neověřeno)
8. 1. 2010 22:03:30

Já taky obaluji kuřecí masíčko v lupínkách - je to opravdu výtečné. Ale jestli chcete zkusit něco trošku jiného, tak já to masíčko ještě plním kouskem nivy a šunky... a před obalením zamíchám do těch lupínků malinko chilli (sušeného)

Ilona (neověřeno)
7. 10. 2009 14:05:24

Milá Ivanko,vaše recepty jsou super i když teprve nedávno jsem tyto stránky objevila,mnohé z vašich receptů jsem vyzkoušela a vždy měly veliký úspěch.Moc se mi líbí jak vše perfektně vysvětlíte a především oceňuji vámi uvedené rozměry nádob ve kterém se pečou zákusky a jiné dobroty.Tyto řízečky jsou výborné,miluje je celá rodina,akorát je den před smažením nakládám do těstíčka z mouky,vejce,mléka,trocha piva a grilovacího koření.Po usmažení jsou šťavnaté a křehké.

Ivet (neověřeno)
9. 9. 2009 13:44:37

V sobotu si to máti dala restauraci a chutnalo jí to... Tak jsem to dnes dělala z nakládaného masa co jsme měli na gril na chatě (co jsme nesnědli)... Pokaždé když nám to zbylo tak jsem to dělala jako normální řízky.. Teď jsem to ochutnala a dobré to je s těma lupínkama!! Uvidím co na to rodiči jak jim to bude chutnat ode mě :o)

Ivet (neověřeno)
9. 9. 2009 13:40:30

V sobotu si to dalav restauraci a chutnalo jí to... Tak jsem to dnes dělala z nakládaného masa co jsme měli na gril na chatě - ale nesnědli jsme to..

Zdenek (neověřeno)
16. 8. 2009 18:47:31

Ahoj Ivano, dosla mi strouhanka..tak jsem si prohlizel recepty na tvych skvelych strankach. No, a nasel jsem tuto nahradu. Muzu rici, skvele..Ted kdyz uz budu chodit do obchodu, na listku se seznamem veci budu dopisovat Corn Flakes :D DIKY ZA TIP

Markéta (neověřeno)
10. 8. 2009 07:19:53

Výborný recept,dělala jsem ho na oslavu narozenin a měl velký úspěch.Podobnou marinádu,ale bez česneku s kečupem jsem udělala na kuřecí stehýnka.Pekla jsem to stejně.Já myslím,že je to i dietní.

Maruna (neověřeno)
12. 6. 2009 15:44:41

Sumo,dobrý nápad mám dost ořechů(i když budu dělat na podzim synovi svatbu),tak to hned vyzkouším-super a dík Maruna

Sumo (neověřeno)
22. 3. 2009 09:54:53

Zkuste někdy na obalení použit klasické najemno namleté ořechy, postup je jednoduchý, uděláte klasický trojobal, jen místo strouhanky použijete jemně mleté ořechy. Výsledkem je jakoby jemně dochucené maso mírně nasládlé chuti - podobně jako třeba na broskvi, ale mnohem méně agresivní a výrazné. Poprvé jsem to udělal samozřejmě omylem, ale od té doby nedám dopustit.

Jarka (neověřeno)
29. 1. 2009 17:59:53

Já mám ještě jinou variantu.4 kuřecí prsa nakrájíme na malé nugetky a osolíme je.Rozmícháme si 2 šálky bílého jogurtu,2 lžičky kari a utřeme asi 4 větší stroužky česneku.Namáčíme v této směsi nugetky a hned obalujeme v rozdrcených paprikových lupíncích.Jen je v sáčku pomačkám rukou,aby to nebylo jak strouhanka,ale kousky.Peču na papíře v troubě asi 20 minut na 200 stupňů.Podáváme s rajským salátem.

janatka (neověřeno)
17. 10. 2008 13:44:02

Zkoušela jsem to poprvé obalovat v lupínkách a moc nám to chutnalo.Manžel i děti to jedli.Doporučuji.

Maruška (neověřeno)
7. 10. 2008 19:18:29

Děvčata zkuste to v sezamovém semínku nebo drcených madlích nebo namícejte tyto ingredience napůl.Taky moc dobrý.Taky to jde mamíchat napůl se strouhankou: sezam+strouhanka nebo mandle+strouhanka

Ladie (neověřeno)
6. 10. 2008 19:55:53

Tohle je dobrá varianta klasických řízků. Corn flakes nedrtím tak najemno, aby byla vidět struktura a řízky nevypadaly jinak, než klasika.

Jana H. (neověřeno)
6. 10. 2008 19:47:55

Už jsem o tomhle obalování slyšela, já to snad budu muset taky zkusit. Ivo, , není ten obal " tvrdý"? J.H. Dík.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.