Vepřová krkovička s hlávkovým zelím
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Vepřová krkovička s hlávkovým zelím

Vepřová krkovička s hlávkovým zelím
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

3/4 kg vepřové krkovičky
4 vrchovaté lžíce sádla
60 až 80 dkg syrového hlávkového zelí
sůl, ocet a krystalový cukr podle chuti
1/2 lžičky kmínu
1 cibule
Reklama

Postup přípravy

Hlávkové zelí si nakrouháme (jestli máte rádi hodně zelí, dejte klidně těch 80 dkg), zelí osolíme, přidáme lžíci octa, lžíci cukru, 1/4 lžičky kmínu  a zatím ho dáme stranou.
Maso (určitě krkovičku) si nakrájíme na kousky cca 2 x 2 cm, osolíme, přidáme 1/4 lžičky kmínu, nakrájenou cibuli, promícháme se zelím a dáme do sádlem vymazaného pekáčku.
Maso nepodléváme, přikryjeme ho a dáme péct. Jakmile se začne péct, zmírníme troubu na 180 stupňů. Během pečení promícháme a klidně můžeme dosolit. Maso budeme  péct určitě kolem hodinky a půl. Kdyby se vám vypekla voda, trochu dolijete, ale mě se to nestalo. Samozřejmě musíte mít pekáček stále přikrytý.
Jídlo bude hotové až změkne maso.To bude trvat určitě hodinku a půl.  Nakonec ochutnáme, a dochutíme octem, solí a cukrem.
Podáváme s knedlíkem.

Počet porcí
4 porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Dorka (neověřeno)
15. 5. 2013 21:59:15

Dobrý večer, Janičko,no tak to si tiež viem predstaviť s tým zavareným mäsom od Ivanky, to som robila tiež.Je to dobrá vec,keď sme boli na dovolenke, tak sme mali postarané o jedlo. Potom to stačí len ohriať, alebo na zeleninke dodusiť a je to príma. To já mám ale teraz čerstvé bravčové pliecko a neviem si pomôcť, ale to čerstvé mäsíčko, jak sa dusí, tak sa zbiehajú slinky.Ale veľmi pekne ďakujem za Váš názor, postreh. Prajem príjemný zbytok večera, ak som Vás už nestihla dnes, tak prajem príjemný koniec týždňa a samozrejme víkend. No a tiež ďakujem, že ste mi odobrila ten cesnak. Prajem všetko dobré.

Jana (neověřeno)
15. 5. 2013 20:39:12

zdravím. ;-)
Snad nevadí můj názor - já dávám vždycky do kapusty česnek, sůl je jasná, a hodně pepře. :-)
A umím si představit tu chuť s naloženým a zavařeným masem dle Ivanky, už jsem ho zkoušela.
Pěkný večer. :-)

Dorka (neověřeno)
15. 5. 2013 20:12:45

Dobrý večer Ivanka. Noje to vynikajúca inšpirácia.Ja si spomínam, že som takto podobne robila bravčové v keli, to je, v kapuste. Budem mať zajtra viac jedlíkov,muž kúpil pekné pliecko a tak zhruba polovičku hlávky kelu, tak by som to urobila. Viem, ale, že ten kel by som pridala neskôr, pretože jeho tepelná úprava je kratšia, ako pri hlávkovej kapuste, ale pretože som to robila dávno, matne si spomínam, že som na konci pridávala trocha cesnaku.Že to môžem tak spraviť? Ďakujem za odpoveď.

janaS. (neověřeno)
9. 12. 2010 21:59:28

Maso měkké, zelí skvělé, dobře okořeněné ( i když já už sypu od oka) a na závěr, když jsem vypnula remosku, jsem přilila trochu tučnééé smetany. ;-)
Tak jsem zase spokojená, knedlík už mám.

janaS. (neověřeno)
9. 12. 2010 20:29:20

remoska právě peče, ale z plecka. Tak jsem zvědavá na tu kombinaci, jak se prolnou chutě, dělá se to samo a není to "zase" vařené zelí a pečené maso.
Pěkný večer. ;-)

Káťa (neověřeno)
24. 10. 2009 19:10:45

Zdravím,tak asi zahodím ty spousty kuchařských knih, co mám doma:-). Bylo to opět mooc dobré. Několik dní pročítám vaše recepty , několik jídel už jsem vyzkoušela .A moc se těším na něco sladkého až vyzkouším. Díky ;-)

Bětka (neověřeno)
28. 7. 2009 13:11:47

Tak jsme po obědě,Ivo,díky vám jsme měli vynikající oběd,manžel si moc pochutnával,já jasně také.Tak mne také napadlo,když mám to dobré,křehoučké zelí udělat ten zelný salát,jsem tady zahlídla recept,Bude určitě také dobrý.Přeji hezký den:-))

Bětka (neověřeno)
28. 7. 2009 11:10:40

Dobrý den Ivanko,z nedostatku inspirace co k obědu jsem si vzpomněla na vás a hledala mezi vašimi recepty co k obědu.Rozhodla jsem se pro zelí s krkovicí,je to v troubě :-).Mám k tomu připravený kynutý knedlík,tak jsem zvědavá co na to manžel-gurmán.Dám vědět jak to dopadlo.Jo zelí mám naprosto čerstvé,mladé ráno utržené ze zahrady:Určitě to bude ňamka.

LENKA (neověřeno)
24. 3. 2009 18:39:03

takze preji hezky podvecer.zitra se chystam na tenhle recept.uz se na nej tesim.ted jsem delala tu sekanou s tvarohem a kureci v bramborovem testicku.no nemam slov opet fantazie.ja jsem ted na neschopenku,takze bud jim a nebo spim.a obe veci me jdou dobre.az z toho mam zas hlad.zdravi lenka

Kristýna (neověřeno)
27. 10. 2008 14:31:02

Dobrý den paní Ivano,chtěla jsem touto formou moc pochválit Vaše recepty.Velmi mi vyhovuje,že vše v receptu uvádíte přesně.Já jsem rok vdaná a vařit se učím a mohu říci,že díky Vašim videoreceptům se mi to daří dobře.Vyzkoušela jsem již mnoho Vašich receptů a všechny byly perfektní.Děkuji Vám a těším se na další zajímavé recepty a rady.S pozdravem Kristýna
P.S-právě mám v troubě krkovičku se zelím a ráno jsem pekla kokosovo tvarohovou buchtu-mňam

Mě doma říkají nesolička a už si zvykli na méně kořeněnou stravu. Já to jinak kořením od oka, ale v recpetu musí být řečeno kolik čeho. S mletým jsem to nezkoušela a alespoň další nápad na obídek. Zdraví Ivana M

Martinka (neověřeno)
23. 10. 2008 10:43:46

I já obdivuji to Vaše měření koření na lžičky. Vaříte Ivanko skoro pořád dost zdravě.Což je fajn. Já nic neměřím a používám více koření do všeho a také bylinek. Tohle masíčko vařím také, jde to i z plecka právě sem přidávám ještě pepř, vegetu a hlavně hodně česneku. Ke konci pečení i pár kapek tmavé sojovky. Všechno dostane úžasnou barvičku. A ještě kmín používám jedinně celý, někdo mi totiž nalhal,že v tom mletém je namleto kde co. Je fakt, že někdo celý kmín nesnáší. Vaše recepty jsou ale úžasný v tom, že jsou jakoby základní a každý ať si tam dá dochucovadla, jak je zvyklý. Zkoušela jste tento recept také s mletým masem? Moc dobrý, říkáme tomu koule v zelí. Postup je stejný, jen z ochuceného mletého vytvořím koule. Hezké dny.

denca (neověřeno)
22. 10. 2008 15:53:17

taky jsem to dnes delala a je to fak super.jen obdivuju,ze na receptu dokaze nekdo urcit kolik ceho nikdy se toho nedrzim.vzdy rikam primerene ,primerene....:).jeste plus minus to dodrzuju pri peceni dortu,buchet i cukrovi,ale i to se mi moc nedari.nejak se mi moc nechce vytahovat digitalni vaha

Jana H. (neověřeno)
19. 10. 2008 16:57:11

Zapomněla jsem napsat, že jsem toto vařila v týdnu. K tomu ten hrníčkový knedlík, bezva a je to z jednoho hrnce.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.