Bramborový salát
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost
     

Bramborový salát

Bramborový salát
Average: 4.6 (9 votes)

Ingredience

1 kg vařených studených brambor
34 dkg sterilované zeleniny do bramb.salátu
1 lžíce hořčice
sůl, pepř podle chuti
1 středně velká cibule
6 vajec
40 dkg měkkého salámu (gothaj)
26 až 30 dkg kyselých okurek
8 vrchovatých lžic majonézy
Reklama

Postup přípravy

Cibulku si nakrájíme nadrobno, vejce, salám, okurky a zeleninu si nasekáme na velké kousky podle uvážení. Přidáme hořčici, majonézu,  a  pepř. Promícháme a zatím dáme stranou.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na menší kousky, nebo protlačíme mřížkou na brambory. Brambory si  trochu osolíme a promícháme se směsí z ostatních surovin.
Nakonec si vše dochutíme. Můžeme přidat i ocet.

Bramborový salát

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
janaS. (neověřeno)
20. 12. 2009 23:03:55

Zdravím GibonNe, já mám taky mutaci - brambory uvařené oloupané přes mřížku do misky, lák z okurek, sůl, pepř a hóódně osmažené cibule do zlatova. Tak že by to byl salát CIBULOVÝ ? ;-)
Pokud nechcete tady najít inspiraci a vyzkoušet něco, na co jste kliknul, můžete si přece udělat salát DLE SVÉ CHUTI a nekritizovat to, co jiní rádi vyzkoušejí, ať není stereotyp !
Takže vyhoďte gothaj asi z okna a dobrou chuť !

janaA (neověřeno)
20. 12. 2009 20:14:51

Gibone, bramborový salát se tak jmenuje proto, že je z brambor a o přítomnosti nebo nepřítomnosti salámu to nic nevypovídá. Bramborového salát je na sto variant a každá rodina si dělá ten svůj - někdo dává jen brambory a okurky, někdo salám, někdo dává sterilizovanou zeleninu, jiný zase vařenou. Takže klíííd :-) U nás se dělají dva, já dělám téměř totožný s tímhle, jen bez salámu, drahá polovička si dělá bramborový salát s okurkami a kyselýma nakládanýma houbama

Vasek (neověřeno)
20. 12. 2009 11:35:12

Dobry den,

nepisete jakou horcici obycejnou nebo kremzskou...

GibonN (neověřeno)
16. 11. 2009 09:18:26

No nevím, nevím, ale já mám pocit, že je to nadepsáno "Bramborový salát". Tak si myslím, že by to mělo být bez jakého koliv salámu. Tohle není prosím "Bramborový salát" , ale jen nějaká mutace a mělo by to mát jiný název. Zkuste vyhodit gothaj a bude to taky super a se řízečkem, mňam, mňam, protože vynikne chuť toho řízečku.
Ale jinak hezký výklad
GibonN

janaS. (neověřeno)
16. 4. 2009 20:52:07

Zdravím, jestli dobře rozumím, tak nakrájenou cibuli přelít horkým lákem, pak zcedit a dát k bramborům?
Jestli to nevadí, že jsem to napsala do fóra, tak ohledně té cibulky - dělávám salát tak, že do klasiky protlačených přes mřížku brambor dám trochu láku z okurek, sůl, pepř a na oleji osmaženou cibulku - já čím víc, tím líp. Promíchám a nechám vychladit, ale mi to chutná i teplé, když ochutnávám. :-)
Zdravím všechny, Jana S. ( Janina S. )

veronika (neověřeno)
14. 4. 2009 15:14:57

hmmm.dneska delam na veceri bramborovy salat,tady ho v Anglii taky maji,ale je odporny,delaji ho jen z brambor octu a majonezy...vcera jsme koupili v obchodaku makrely uz obalene ve strouhnace 4 kusy za 30kc!!!protoze se musi dneska snist..takze braborovy salat a makrelky...

Tommi (neověřeno)
28. 12. 2008 20:02:16

každý má svůj recept na salát ale myslím že salát je lepší z čerstvé zeleniny a ne sterilované tyhle fakt sterilované zeleniny atd nejsou dobré jsou spíše pro ty co si chtěj urychlit vaření jinak jinak ty vaše některé recepty jsou super a dobré fandím jen tak dál a hlavně všem dobrou chuť!!!!!!!

miroslav (neověřeno)
20. 12. 2008 21:10:48

Zdravím milovnice a milovníky vaření, a mám pro vás také salátový tip: cibulku zalít vroucím lákem z okurek. Vynikající!
Letos vyměníme celerovou bulvu za řapíky. Jsem zvědav, jak to dopadne. Miroslav

Jiri (neověřeno)
7. 12. 2008 22:29:45

Ja tam davam misto cibule jemnejsi šalotky (Allium ascalonica).
Taky jablka, ale ty pridam az tesne pred pouzitim mensi porce ulezeneho salatu, aby nezhnedla.

Petra (neověřeno)
22. 11. 2008 19:47:28

Dobrý den, recept na bramborový salát mám skoro podobný s tím rozdílem, že si k němu dělám sladkokyselý nálev - ocet,voda, cukr (před tím než dám konečnou majonézu)ne moc,ale salát se pak lépe zaleží a je pro mě chutnější(babičin recept). Jinak známá dělá bramborový salát celé léta jenom s jogurtem a navíc přidává hrášek a taky je vynikající - jinak na hrášek pozor - přidávat postupně před podáváním, jinak se v salátu zkazí. Prima vaření:-)

Ahoj Hani, zase další poznatek. Já jsem dříve musela dělat salát bez cibule, ti moji pacholíčkové to hned poznali a nejedli to. Teď jak říkáš bez cibule asi ránu. Zdraví Ivana M

Hanka (neověřeno)
15. 11. 2008 23:45:14

Ahoj kuchařinky,teprve dneska jsem objevila tyhle bezva stránky vaření.Nevím, jak je to možné, že jsem to přehlédla. Jsem úplný maniak ve sbírání kuchařek. Ani nevík kolik jich mám, jak se mi někde něco líbí, tak to hned kupuji.Tedy, když jsou na to penízky. Já začínám dělat salát tím, že nakrájím na drobno cibuli dám do mísy posolím a zamíchám. Cibuli tak nechám několik minut než začnu přidávat ostatní ingredience a ona změkne a tak nepálí. Salát bez cibule to není ono.

verka123 (neověřeno)
11. 11. 2008 19:28:21

Vánoce, vánoce. Salát mám ráda a cibuli taky spařuju, já jí nevařím, jen spařím a dávám i jablko, mě tam taky chutná. Zeleninu si nakládám sama, akorát hrášek-bonduele kupuju. Věrka.

Ahoj Bohunko, tam právě je dobrý, když to necháš málo jsou větší kousky, necháš dýl jsou menší. Já ho používám na všechno co jde. Máme doma invalidu a tak asi jako ty to musíš mít pro rodiče rozsekané, tak i já to sekám pro něho. Já na tom dělám i mleté maso.

Ahojky Hančí, z pěti kila brambor, to je závodka a letos to budeš mít tedy náročné, když nesmíš nic nedietního. Ale to přežiješ a pak si dáš.

Děvčata zdravím

Bohunka (neověřeno)
11. 11. 2008 00:07:08

Ivanko,
super vychytávka s tím chopperem - sekačem. Taky toho dělám vždycky děsně moc, krmím rodiče a tak a i jinak je nás 7...
Takže když to nebudu muste krájet, tak budu ráda.
Jenom poraď - není to pak takový moc rozšmelcovaný?
Zeleninu dávám svoji uvařenou - můžu taky rozsekat?
fakt to nevadí, že to není na kostičky?
Asi to zkusím prostě nanečisto některej den a uvidím.
Pá a díky

Hančí (neověřeno)
10. 11. 2008 23:37:34

Ahoj Ivanko,to je provokace!!!Taky děláváme na vánoce kotel,ale z 5 kg brambor,nedáváme tu zeleninu,nemaj jí u nás rádi,kromě okurky,ale jablíčko je do toho dobrý,pěkně to zjemní.Taky už jsem jedla i s nakládanou kapíí,taky dobrý.Ovšem novinkou mi bylo,přidat do toho naložené brusinky,to přinesl jednou kolega v práci a věř mi,bylo to vynikající.Opravdu tisíc lidí,tisíc chutí.
My dnes měli taky salát,ale dietku,brrrr!!!Brambory,kousek šunky,uzeniny nesmím,jogurt,spařenou cibuli a sůl.To si snad na vánoce raději dám kaši!!!No ,co můžu dělat,ještě musím vydržet.Tak díky za nový receptíky a videa,ať tě inspirace neopouští a
ahojky Hančí

Maruška (neověřeno)
10. 11. 2008 14:37:28

Ivanko my taky děláme vždy 2 ohromné mísy.Jednu vychytávku:někoho může cibule nafukovat,tak já ji pokrájenou chvíli povařím asi 2 minutky sleju a dám do salátu.

Ladie (neověřeno)
10. 11. 2008 13:17:29

U nás je zvykem, že před Vánoc. doma pořádáme vánoční párty s kamarády. Už se vidím, jak dělám tu hromadu salátu :-) Tohle mi připomnělo, že musíme zavolat kamarádovi (rybníkář), ať nám pošle nějakou tu rybičku...

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.