Zelené fazolky na smetaně
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Zelené fazolky na smetaně

Zelené fazolky na smetaně
Average: 4.8 (5 votes)

Ingredience

30 dkg zelených fazolek
sůl podle potřeby
4 dkg másla
3 zarovnané lžíce hladké mouky
1 dl ( i více) sladké smetany
část vody z uvařených fazolek
1 lžička sladké papriky
1 středně velká cibule
Reklama

Postup přípravy

Fazolky uvaříme ve slané vodě do poloměkka, potom si vodu slijeme, ale nevylijeme ji, protože část jí budeme potřebovat.
Na rozehřáté máslo si vysypeme mouku , cibulku a asi minutku obděláme. Přidáme papriku, zamícháme a hned přidáme část vody z fazolek. Metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a dovaříme fazolky doměkka. Vody přidejte podle hustoty omáčky, ale určitě ne všechnu. Nevaříme polévku, ale omáčku k těstovinám.

Zelené fazolky na smetaně +video

Počet porcí
2 velké nebo 3 malé porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Demjanová Lydie (neověřeno)
8. 10. 2020 12:55:18

Nesrazí se vám omáčka, když naberte do naběračky trochu omáčky, do naběračky, přidejte ocet, zamíchejte, pak vše dejte do hrnce s omáčkou!

Silvie (neověřeno)
24. 8. 2014 22:27:11

Tak na dnešní večer fazolky na smetaně uvařeny a sklidilo to velký úspěch. Manžel se cpal až měl boule za ušima včetně našeho 8 letaka. Super jídlo, děkuju, Ivanko, Silvie

Swaya (neověřeno)
24. 3. 2013 16:04:30

Tak mám v mražáku fazolky, už delší dobu se na ně chystám,ale obavy z receptu byly veliké.. Tak mrknu sem a ono to nic není :-) Takže zítřejší oběd bude zase od vás :-)

ivana.m
9. 6. 2012 22:07:38

Zdravím, bohužel sem fotky nejdou přidávat, ale máme tady fotogalerii, kam se musíte příhlásti a pak můžete nahrávat fotky :-) Ivana M

vaclav weel (neověřeno)
9. 6. 2012 18:11:15

bych přidal foto jak se mě to povedlo,jinak vinikající hotovka,smetany jsem dal více a zakysané moc dobrééé mňam...

ivana.m
6. 10. 2011 15:41:56

Ahojky babko chňapko :-) :-) Určitě ten ocet, když tak dejte až po odstavení z plotny a klidně to nechte ještě tak deset minutek a určitě se Vám to nesrazí. Jinak zdravím z Prahy. Ivana M
Tedy a ta chuť fazolek a hruštiček, tak to by mě zajímala.Když to tam vaří, tak to nemůže být přece šopatné :-)

neprakta (neověřeno)
6. 10. 2011 12:53:09

Zní to báječně, ale pamatuju si je z dětství jako na sladkokyselo.Tak je dělávala moje babička. Tak jestli ta smetana byla kyselá? Ale takhle po válce,to se mi nezdá. Asi spíš ocet a toho se právě bojím, že se mi to s tou smetanou zdrcne.
Tady na severu, kde přes 40 let žiju, se dělají zelený fazolky se špekem a s hruškama, no s hruštičkama. Je to taky dobrý, ale ta vůně domova to holt není.Tak jsem vděčná za každou dobrou radu, díky a mějte se. Babka Chn'apka.

Jana (neověřeno)
2. 12. 2010 13:17:36

Super recept! Vylovila jsem dnes skleničku nakládaných fazolek a oběd byl za 20 minut! A ještě naprosto skvělý! Díky za radu.

Lucka (neověřeno)
12. 8. 2010 14:01:21

Pani Ivanko, moc Vam dekuji za rychlou odpoved, dneska se do toho pustim a uz se na tu dobrutku tesim! Krasne dny a mnoho uspechu Vam preji, Lucka

ivana.m
12. 8. 2010 08:20:57

Dobrý den paní Lucko, děkuji za pochvalu. Já se to taky někde musela učit a teď jsem ráda že to můžu poslat dál. Moje dcera nechtěla ode mě radit ve vaření a teď si to také pouští a vaří, že je to lepší, než když jí do toko prý kecám :-) Tak takovýhle recept tady ještě nemám, ale určitě by to šlo takhle : na pánvičku si dáte sádlo, nakrájenou cibulku kterou necháte zesklovatět. Pak přidáte maso, necháte ho zatáhnout, už ho můžete osolit i opepřit, přimícháte papriku, ale jenom krátce promíchat a hned podlít, protože by zhořkla. No a budete to dusit doměkka. Když už maso bude téměř mekké, tak přidáte nakrájené nebo celé fazolky (hlavně z nich stáhněte ten vlas, tedy když to půjde) a doděláte do měkka. Ty fazolky budou měknout ještě tak určitě 15 minut. Potom odklopíte a vodu vydusítem aby zůstala jenom šťávička k bramborům. Nebo můžete fazolky uvařit zvlášť a pak je tam přimíchat. Ono je to asi nejlepší, aby jste je nerozvařila u masa.Tohle taky udělám, fazolek mám hodně.
Takže ať se daří a to nejenom ve vaření :-) Ivana M

Lucka (neověřeno)
11. 8. 2010 22:54:57

Dobry vecer, dekuju pani Ivanko za uzasne stranky! Jsem kucharka zacatecnice a moc mi pomahate, ta videa jsou vyborna, clovek ma takovou oporu, vzdycky si je poustim k vareni a je to jako kdyby vedle me stala moje maminka a radila mi, co a jak:-) Mam takovy pocit jistoty, ze to nezkazim:-) Takze je to uplne skvele! Ale abych presla k dotazu. Myslim, ze jsem nekdy jedla tyto fazolky spolecne s kostickami veproveho masa. Poradila byste, jak na to? Manzel totiz nemusi vajicko a je spis na maso, tak bych si predstavovala ty fazolky zamichane s veprovym masickem a brambor...diky moc za odpoved...Lucka

Dáša (neověřeno)
31. 7. 2009 18:23:27

Stotisíckrát děkuji za recepty a hlavně za videa! Jsem čerstvá nevěsta, takže se všechno teprve učím a fazolky měly dnes k večeři u manžela velký úspěch!! Jestli láska opravdu prochází žaludkem, tak už se o ní s Vámi nebojim :D

JanaP (neověřeno)
9. 12. 2008 23:53:06

Tak dnes jsem měla premieru s fazolkama,byly výborný a manžel si
je taky pochvaloval.Použila jsem nakládaný,bylo to hned hotový.
Ještě že tě Ivčo máme ani nevíš co nám uspoříš času přemýšlením.
Stačí mrknou do počítače a hned si vybereš.JanaP

Návštěvník (neověřeno)
28. 11. 2008 01:31:13

Fazolky na smetaně u nás kupodivu miluje celá rodina,ale já je dělám úplně stejně jako koprovku, ale bez kopru. Fazolky používám pouze zmražené nebo čerstvé(i ty placaté lusky jsou vynikající) a do vroucí omáčky je dávám syrové jen na chvilku povařit, aby byly pěkně křehké.
Jak je vidět existuje spousty variant fazolek na smetaně. Určitě vyzkouším i tu Ivanky.

Mischi (neověřeno)
27. 11. 2008 22:00:30

Ivanko, můžu se zeptat, jaké fazolky používáte? Koupí se mražené nebo naložené? Ještě jsem je nikdy nepoužívala ani nekupovala. Ráda bych recept vyzkoušela, vypadá hezky. Děkuji.M

JanaP (neověřeno)
25. 11. 2008 17:36:12

Fazolky na smetaně miluju,dávala jsem si je v závodce.Doma jsem je nikdy nevařila,neznala jsem recept.Už se těším až je vyzkouším.
JanaP

Martinka (neověřeno)
25. 11. 2008 09:19:30

Fazolky na smetaně jím v rodině jen já,ale právě jsi mě Ivanko přesvědčila, že si je udělám k obědu. Jen tak pro sebe. Nedávám tam cibuli a papriku a krájím si je na malé mrňousky, ale jinak to dělám podobně. Mám je ráda s vařeným bramborem a vajíčkem. Jdu na to. Ahoj!

Jana H. (neověřeno)
24. 11. 2008 08:59:31

Taky je dělám na kyselo. Na olej dám cibuli, na to fazolky, sůl a pepř, a nechám dusit. Přidám točeňák, smetanu s moukou, ocet a je hotovo. Taky je miluju, je to moc dobrý. Já nedávám vajíčko. Ahoj. J.H.

verka123 (neověřeno)
24. 11. 2008 08:45:40

Fazolky mám moc ráda. Na kyselo se smetanou, ale i jen uvařený ve slané vodě nebo naložený jako houby na kyselo a vůbec fazolky miluju. Mám několik skleniček naložených, tak si to můžu udělat i v zimě. Věrka.

Milada (neověřeno)
24. 11. 2008 07:20:10

Fazolky miluju. Delam je ze sterilizovanych fazolek a mirne na kyselo. Ale i tyto budou vyborne...mnam...

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.