Bramborová omeleta
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost
     

Bramborová omeleta

Bramborová omeleta
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

3 středně velké syrové brambory
sůl podle chuti
1 až 2 vejce
olej na smažení
podle chuti ,tvrdý sýr, česnek, pórek, Nivu a naloženou papriku
Reklama

Postup přípravy

Brambory nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich vodu a osolíme. Na pánvičku dáme trochu oleje (určitě tam dejte málo, ať vám omeleta neplave v oleji) a na rozpálený nandáme nastrouhané brambory, které rozhrneme po pánvi. Ta vrstva brambor je asi půl až tři čtvrtě cm vysoká. Brambory si opečeme dozlatova a omeletu obrátíme. Určitě jí obracejte jako je to na videu, jinak se vám rozpadne!!!
Na otočenou, upečenou stranu omelety nalijeme rozšlehaná, osolená vejce, posypeme pórkem, sýrem, česnekem a paprikou.
Můžete hodně kombinovat. Pečeme zvolna, vajíčko by se mělo propéct. Já mám z tohohle obavy a tak pro klid ještě jednou asi na minutku omeletu otočím a opeču.
Pravda je, že se ty nasypané věci trochu připlácnou, ale mám klid. Možná že příště ten pórek a papriku nasypu až na hotovou omeletu i když tam ty suroviny nebudou zapečené.

Bramborova omeleta

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Kristýna (neověřeno)
5. 2. 2011 09:52:17

Výborná omeleta!Občas si jí děláme na večeri!Děti to mají mooc rádi! :D :-)

Wendy (neověřeno)
21. 11. 2010 19:24:18

Opékám vař. brambory se slaninkou, zaleju vajíčky, posypu sýrem a dopékám na nejnižší stupeň až vejce ztuhnou. Říkáme tomu Selská omeleta.
Ze syrových peču stejně jako u receptu placku, do brambor zamíchám lžíci bram. škrobu (Solamyl), různě okořením, opeču z obou stran, případně posypu sýrem, vejce nedávám.

janaS. (neověřeno)
21. 11. 2010 18:14:19

taky někdy dělávám, a to i z uvařených těstovin-stejný postup, není to pro mě tak suché, jako zapečené. ;-)

Nepřihlášený (neověřeno)
21. 11. 2010 17:52:10

U nás, ve Slezsku, se dělají tzv. Francouzské brambory tak, že se osmaží brambory ze včerejška s párkem, jak jsou osmažené, přidá se vajíčko a opepří. Už se nesolí. Je to rychlovka a jestli se použijí tzv. brambory A, tak je to super. Příloha - kyselá okurka.

Dita (neověřeno)
4. 7. 2009 21:09:06

Tak ted potrebuji udelat neco rychleho a tohle je teda takova atomovka a jeste k tomu to vypada chutne,diky za napad.Dita.

taková rychlovka to můžu já když mě zůstanou uvařené brambory,třeba od oběda,tak je nakrájím na pánev na kousky,chvíli je nechám oprančit a zaleju rozkvedlanými vajíčky,osolím,opepřím a nějakou zeleninku k tomu,prostě taková rychlovka,tak pa,pa...

verunka (neověřeno)
13. 1. 2009 16:41:04

Ivanko zkuste dat jak je omeletka dopecena,nastrouhat syr nahoru a v panvicce to strcit do trouby na grill a to tak pekne nabobtna,taky je dobra se zampiony,nemusite to ani obracet jen jak udelate jednu stranu,nastrouhat syr a strcit pod grill...tak to delaji tady v anglii..manm

Renáta (neověřeno)
18. 12. 2008 10:23:08

Ivanko manželovi chutnalo, dělala jsem mu dvě velké porce.Chudák dneska má zas bramborák s čínou na kari.Sú zvědavá co mi na to řekne.V neděli sme měli návštěvu a to byli bramboráčky s gulášem.Asi bramborák už dlouho nebude chtít vidět.
Zapomněla jsem se Tě zeptat, taky jsem si dala odkaz na tvoje stránky na moje.ahoj

JanaP (neověřeno)
17. 12. 2008 23:28:25

Tak jsem dnes zkusila k obědu tuto omeletu.Chutnalo nám,ale jak už
jsi jednou řekla"Bramborák je bramborák" byla to ale příjemná změna. JanaP

Tereza (neověřeno)
17. 12. 2008 12:08:13

Ivanko,také někdy dávám přednost rychlovkám,zvlášt těd, když mám roční holčičku.Příteli tam budu muset přidat kousek masa a udělat nejméně 3 kousky:)Já sem jí včera vyzkoušela s kukuřicí a taky mnamka:)

Tereza (neověřeno)
17. 12. 2008 09:39:34

Dobrý den,včera jsem vyzkoušela tuto pochoutku a musím uznat že je to skvělá rychlovka která zasytí,užasný tip pro solový oběd nebo večeři:)

Pepina (neověřeno)
16. 12. 2008 20:09:58

No to je výborný nápad ,ale Ivanko kde bereš ty krásný hrníčky?Taky jich máš asi celou sbírku.To dnešní,v kterým jsi měla to vajíčko je taky moc hezký.Ahoj Františka

Dášenka (neověřeno)
16. 12. 2008 16:40:32

Ahoj Ivanko, já do brambor dám ještě česnek, pepř a po otočení omelety položím salám nebo anglickou nato sýr na plátky a nakonec rozklepnu vajíčko osolím a celou pánev přiklopím přiklopím pokličkou a nechám dojít na nižším stupni. Podávám se zeleninou, výborné.
Ahoj Dáša B.

Maruška (neověřeno)
16. 12. 2008 13:18:31

Ivanko ještě ti poradím 1 postup Brambory dej jenom dokola vprostředku nech otvor asi 10 cm.Placku po otečení otoč do otvoru vyklepni vejce jako volské oko a upeč.Ozdob zeleninou sýrem podávej s taarkou.

Renáta (neověřeno)
16. 12. 2008 09:44:13

Ivanko,dala si mi typ na zítra na oběd pro manžela.Nebudu mít čas vařit /budu dělat 300 trubiček se šlehačkou/ a to je taková rychlovka,že mu ji udělám.Akorát jich budu muset udělat aspoň 3 aby se najedl.Dík za inspiraci.Ahoj

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.