Dort Harlekýn
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost
     

Dort Harlekýn

Kdyby jste chtěli mít dort Harlekýn vyšší než jsem pekla já, přidejte všeho o čtvrtku víc a pečte i o něco déle. Hlavně si nezapomeňte den předem svařit smetanu s čokoládou.
Average: 4.8 (11 votes)

Ingredience

Dort Harlekýn těsto:

6 vajec
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
4 lžíce oleje
5 až 6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
1/2 lžička kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa

Pařížská šlehačka:

2 dl smetany ke šlehání 31 %
10 dkg mléčné čokolády

Dále:

3 až 4 dl smetany ke šlehání 31%
2 ztužovače smetany
Cukr moučka podle chuti
Máslo a mouku na vymazání a vysypání formy
Reklama

Postup přípravy

  • Žloutky šleháme s cukrem 2 minuty, přidáme olej a dále šleháme. Měchačkou přimícháme ostatní suroviny a nakonec vmícháme dotuha ušlehaný SNÍH z bílků.
  • Nalijeme do dortové formy o velikosti 31 cm ,vymazané máslem a vysypané hrubou nebo polohrubou moukou.
  • Roztáhneme do stran a dáme do předehřáté trouby na 175 st. Pečeme cca 25 až 28 minut.
  • NEZAPOMEŇTE DEN PŘEDEM  svařit smetanu s čokoládou a teprve druhý den jí vyšlehat. 
  • Korpus rozkrojíme, naneseme část pařížské a část vyšlehané smetany s cukrem a ztužovačem.
  • Přiklopíme korpusem a zbytkem šlehaček dozdobíme.

Příprava a pečení 80 minut

Počet porcí
1 dort

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jana (neověřeno)
7. 7. 2009 03:20:47

Pani Ivano,
dnes jsem zkousela Vas Harlekyn, peceni dopadlo super, ale parizska slehacka se mi pred doslehanim srazila. Zkusila jsem ji pak znovu podle jinoho receptu, na misto cokolady bylo kakao a cukr, ale taky se pred doslehanim srazila. Nenechavala jsem slehacku pres noc chladnout, ale jak jsem ji uvarila, nechala jsem ji vystydnout, pak na par minut do mrazaku {ale nezmrzla}, a pak jeste chvilku v lednici. Vim, ze pred slehanim musi byt slehacka studena a mela jsem 33%ni.. Mohla byste mi poradit co asi delam spatne? Moc dekuju za odpoved!
Vase stranky se mi moc libi. Nasla jsme je teprve nedavno, od te doby jsem tu az moc casto:}.. Zkousela jsem Vase ceske buchty a s pritelem jsme se mohli umlsat:D..

Petra (neověřeno)
21. 5. 2009 09:58:40

Dobrý den, velice me zaujal tento dort, chtela bych ho upíct babče k narozeninám, myslíte, že mam šlehačku udelat už dnes, zítra nazdobit a v sobotu předat?Nebude to dlouho?děkuji

Barča (neověřeno)
11. 5. 2009 15:43:42

Paní Ivanko, tak dort se mi povedl, v plynove předehřáté troubě jsem korpus měla hotový za 15min. na nejnižším stupni. Ale taky jsem troubu měla pořádně rozehřátou. taky se mi to uprostřed vyboulilo, tak jsem to ozdobila šlehačkou jen nahoře a symbolicky jsem tam napsala věk mého oslavence. Takže děkuji, a mějte se pěkně! B.

Barča (neověřeno)
9. 5. 2009 10:33:45

Dobrý den paní Ivanko,
taktéž jsem se rozhodla pro velký úkol, a to že udělám příteli na narozeniny váš dort. Takovou velkou akci budu dělat poprvé, ikdyž jsme už něco pekla. Ale doma máme ještě plynovou troubu, takže to bude zajimavé. každopádně dám vědět jak jsem dopadla a zda měl přítel radost.
Mějte se krásně!

Míša (neověřeno)
8. 4. 2009 22:36:19

Milá paní Ivano,
děkuji Vám za báječný recept na vynikající Harlekýn. Pekla jsem ho přítelovi k narozeninám a moc se mi povedl, byl snězený během dvou dnů. Máte úžasně natočená všechna videa, díky kterým i úplný začátečník dokáže v kuchyni divy;)Moc Vám děkuji

Lucie (neověřeno)
4. 4. 2009 18:23:14

Takže...dort jsem pekla ve formě o průměru 26cm, a pekla jsem ho v remosce...ale přesto se povedl. Dozdobila jsem ho po poledni ve čtvrtek, hned jsme samozřejmě ochutnali, no pak byl v pátak k snídani, jako dezert po obědě, a zbytek, co se choulil na talíři si vzal na paškál přítel k večeru. Takže jestli byl "naživu" cca 24 hodin? To všechno prostě svědčí o tom, že tenhle recept je prostě to nejlepší, co jsem mohla na internetu najít...Už nikdy nepůjdu pro dort k narozeninám do cukrárny, šlehačka je jak umělá, přitom i ta z tohohle receptu krásně drží...sice není tak hezky nazdobený, ale to se, myslím, vyladí.Prostě dort budu péct i častěji než jednou za rok k narozeninám:-) Děkuji moc.
P.S. Až si budu psát recept na apetit, tak nezapomenu udat Váš web, myslím, že si zasloužíte velkou reklamu!
Pěkný den přeji...Lucie

Dobrý večer Lucie, já mám taky od děvčat některé receptíky, jsem s nima domluvená, napíšu od koho to je a tak v tom žádný problém nevidím. Spíš mě vadí, když si někdo dá na stránky ta videa. Tak hodně zdaru a dejte vědět jak se zadařilo. :-) Přeji hezký večer Ivana M Jo a díky za pochvalu :-)

Lucie (neověřeno)
28. 3. 2009 19:59:41

Vlastně jsem si vzpomněla, že recepty jsou zveřejňovány jako recepty čtenářů...ale možná bych mohla udělat, aby to šlo jen pro členy...

Lucie (neověřeno)
28. 3. 2009 19:57:40

Dobrý den, příští týden budu péct váš harlekýn, pokud se mi povede a bude chutnat(s ničím jiným ani nepočítám:-) )chtěla bych si ho uložit do své kuchařky v apetitklubu(www.apetitonline.cz) a tak se ptám o Vaše svolení. Recepty jsou povoleny číst jen členům klubu, a já bych samozřejmě uvedla, že je to váš recept, uvedla bych i váš web...prostě nijak bych si ho nepřivlastňovala...Dejte mi prosím vědět, klidně na email, jestli to jde či ne...nechci totiž nějakým způsobem porušovat vaše práva. Děkuji moc za odpověď. Jinak Váš web je skvělý, jen tak dál...:-)

Naďa (neověřeno)
26. 3. 2009 21:09:12

Milá Ivanko,objevila jsem Vaše stránky a jsem u vytržení.
.Moc se mi líbí,hlavně videa.Sice je mi už 51let ,ale stále se učím a díky internetu,kde je opravdu všechno.
Líbí se mi Vaše videa,jsou jako z normální kuchyně,nic vyumělkovanéhoTéž Váš komentář je super!.Proto Vám děkuji a těším se na další recepty!Naďa.

Lucie (neověřeno)
16. 3. 2009 03:01:58

Ivanko,

dekuju moc za recept! Dort se bezvadne povedl, vsem 13-ti lidem moc chutnal a vypada to, ze ho brzy budu delat znova. Ted se mrknu na dalsi recepty co tu mate!

S pozdravem Lucka

Ahojky Lucie, já jsem právě taky chodila na tenhle dortík do cukrárny, tedy ne už jako úplně malá, ale větší. S těmi surovinami u Vás to není jednoduché, ale budu držet palce a budu ráda když dáš vědět. Jinak taky máme tady pokec a na ten se dostaneš přes lištu nahoře FÓRUM. Už tam jsou i nějaká děvčata, která bydlí za velkou louží. Takže držím palce ať amíci zírají, že tady máme takové dobroty. Zdraví Ivana M

Lucie (neověřeno)
8. 3. 2009 08:00:55

Mila Ivanko,

nasla jsem tuhle web stranku uplnou nahodou a mam velkou radost! Ziji v americe a stale hledam neco co by mi pripominalo domov. Na Harlekyn jsem taky chodila jako mala holka pred 25 lety! Hledala jsem recept na dort ktery chci delat pro svoji svagrovou pristi tyden a bude to Harlekyn:) at amici vidi jake mame doma dobroty. Nase cukrarny mi tu moc chybi! Takze, ja moc dekuju za recept, snad nebude problem sehnat ingredience protoze neco jako polohruba mouka je tu tezko k sehnani. Nastesti nasi bratri rusove :D maji nedaleko obchod a ruska a ceska mouka snad nebude takovy rozdil. Dekuju moc, dam vedet jak chutnal!

Láďa (neověřeno)
17. 2. 2009 18:27:35

Ano,to mám na paměti, jenom s tím mrazákem to bude horší,tam je totiž cukroví,letos jsem se trochu rozšoupla a bylo toho moc.

Dobrý večer, taky moc zdravím. Mám takovou připomínečku, až budete dělat ty špičky, tak pořád to dávat do lednice a před máčením v čokoládě, klidně na chvíli do mrazáku, aby to z piškotu nespadlo.
Jinak moc děkuji za jedničku. Zdraví vás Ivana M

Láďa (neověřeno)
17. 2. 2009 15:58:38

Zdravím paní Ivanko,
tak jsem o víkendu měla naplánováno upéct dort Harlekým manželovi k Valentýnovi.Byl vyšší tak jsem ho také řízla,ale hlavně byl tak výborný, že v neděli jsem měla už dorty 3 a všechny se snědly. Dokonce měl jeden syn odnést kolegům a k tomu ani nedošlo, protože mu tak chutnal,že se odmítl dělit a to vůbec nejí sladké. Takže velká jednička pro Vás za tyto recepty. Ještě jednou děkuji za hontakt na p.ing.Hrabala od fa.Fiala, když vše dobře dopadne zítra budu mít od něj zbožíčko.(jednalo se o ty nástavce na likérové špičky).Hlavně ale, pochvala za pařížskou šlehačku,já moc šlehačku nemusím, ale tady u té jde i dieta stranou.Prostě super !!!!!!!

Návštěvník (neověřeno)
12. 2. 2009 00:13:46

Ahoj babko,je to tím,že prodávaj šlehačky se sníženým obsahem tuku.Taky mě to dost dlouho trápilo!Koukej ať mají šlehačky nejmíň 31%, ale lépe 33% tuku.Jiná finta je, svařit tu méně tučnou, jako pařížskou s čokoládou a nechat do druhého dne vychladnout,jak to tady na videu, popisuje Ivanka,pak se vyšlehá do tuha.Pokud chceš bílou, použij bílou čokoládu.Chce to dobrou poctivou čokoládu.Používaj to i dobrý cukráři.Vlastně se ten tuk, tímto zas přidá a pak drží tvar.Tak snad ti to pomůže.Ahojky Hančí

Ahojky babko, já používám šlehačku Kunín a to tu modrou. ALE když chci aby mě třeba jako na tomhle doru vydžela třeba ČTYŘI DNY, tak tam dávám ZTUŽOVAČ šlehačky. Jinak určitě zřídne. Zdraví Ivana M

babka (neověřeno)
11. 2. 2009 17:49:35

Milé kuchařinky, prosím o radu, jakou šlehačku koupit. Já mám poslední dobou smůlu. Každá, kterou koupím za chvíli teče a nejsem s ní spokojená. Poraďte a napište výrobce. Už jsem si říkala, že si ji budu mixovat sama z másla a mléka, jako to dříve, když jsme vše těžko sháněli, dělala moje maminka. Díky babka.

oli (neověřeno)
7. 2. 2009 18:53:41

Dobrý večer Ivanko,
dort jsem upekla a nezbyl ani kousíček a domácí šlehačka se mi také povedla. Díky za seper dobrý recept.
Chtěla bych moc poprosit o recept na buchty Honzovky,naše rodina je miluje a já je neumím zabalit a naskládat do pekáčku..mám je jak placky a do buchet to má daleko.Ty jseš moc šikovná a věřím,že mi poradíš.
přeju hezký večer.Oli

Simča (neověřeno)
4. 2. 2009 17:22:40

Dobrý den,děkuju moc za odpověď nemáte prosím vás nějakou radu na tohle?Mně totiž vždycky odpadají okraje dortu hned je to pak hrozný na podívání nemáte nějakou radu tomuhle předejít?

Ta koupená pařížská šlehačka je určitě řidčí než domácí a tak bych do ní asi dala ztužovač. Ovšem s těma metličkama je problém. Já si pamatuji, že to mamka taky šlehala tou ruční metličkou, ale bylo to hrozně zdlouhavé a bolela jí ruka. Prostě na tu šlehačku musí být nějaký rychlošlehač nebo metličky.

Petra (neověřeno)
28. 1. 2009 08:09:50

Dobré ráno,tak dort neměl chybu!Sice jsem ho neměla tak krásný jako Vy,ale zaprášilo se po něm!Horko těžko jsem 2 kousky schovala pro babičku s dědou,snědli jsme ho ve třech lidech na posezení.Díky za tip,už se nebudu plácat s jinýma dortama,tenhle je nejlepší!!!!!!!!Zdravím a přeji krásný den.Petra

Dobrý večer paní Petro, nám moc chutnal a připoměli jsme si všichni dortíky které se prodávali dříve s pravou šlehačkou a ne s těma umělotinama jako jsou k dostání teď. Prošlo to opreavdu přísnou kontrolou (syn 23, dcera 25). Budu netrpělivě čekat na Váš verdikt. Dobrou noc přeje Ivana M

Petra (neověřeno)
25. 1. 2009 18:34:30

Dobrý večer paní Ivanko,dnes jsem si upekla korpus,sice se mi trochu vyfouknul,ale to nevadí,já ho trochu seříznu a svařila jsem si tu pařížskou šlehačku.Zítra se dám do zdobení,jsem zvědavá,jak to dopadne a jak nám bude chutnat-má to být dárek pro dceru k desátým narozeninám.Dám Vám vědět,jak to dopadlo a jak nám dort chutnal.Přeji příjemný večer.Petra

Šárka (neověřeno)
20. 1. 2009 11:09:25

Ahoj Ivanko mela bych jeste jednu otazku
prosim te kde se daj koupit ty pitlicky s tim nastavsem na slehacku
diky

veronika (neověřeno)
19. 1. 2009 14:44:47

no teda pani ivanko no nic jineho se neda rict nez skvely bajecny no proste parada opravdu,vyborny korpus vse za 1,ste skvela cukrarka moc vam fandim jen tak dal s pozdravem veronika

Ahojky Šárko, ty asi nebudeš pamatovat harlekýny prodávané před dvaceti lety, to byla dobrota. Moje děti to pamatují a řekly že je to úplně ta samá dobrota. V lednici nám vydržel celé čtyři dny, dýl to už ti neřeknu, protože jsme ho snědli. Tak držím palce. Ivana M

Šárka (neověřeno)
17. 1. 2009 15:52:24

Ahoj Ivanko,hledala sem na internetu recepty na harlekyn a tvuj se mi velice libí. Mohla bych se te zeptat jak dlouho vydrzi,je pro tatku a chci to udelat jako prekvapko.
diky

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.