Kokosové laskonky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Kokosové laskonky

Kokosové laskonky
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

3 bílky
22 dkg cukru krupice nebo krystal (možná že by se sneslo méně cukru)
15 dkg kokosu
2 vrchovatější lžíce hrubé mouky
Náplň:
recept je stejný jako u druhých laskonek na tomhle webu
Reklama

Postup přípravy

Bílky šleháme nad párou a postupně přidáváme cukr. (Do kastrůlku dáme vodu a nad to misku) Sníh je dobře ušlehaný, když do něho uděláme řez nožem a on nesteče.
Sundáme z kastrůlku, vmícháme kokos a hrubou mouku, zamícháme a děláme přes šablonu na pečící papír laskonky vysoké asi 3 mm. Klidně si je můžeme udělat dopředu.
Jestli je chceme mít sněhobílé, tak je sušíme na 50 - 60 st    asi 45 - 50 minut v pootevřené troubě 5 cm.
Vyjdou nám na tři plechy.

Kokosové laskonky

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
9. 12. 2016 19:54:01

Dobrý den Lucko, já právě s horkým vzduchem nemám zkušenost, ale říká se, že kdo peče horkovzdušnou troubou, tak dává méně stupňů. Obrázek odebrán. Ivana M

Lucka
9. 12. 2016 16:17:28

Dobrý den Ivanko, chtěla jsem se Vás zeptat na teplotu při pečení v horkovzdušné troubě. Díky za odpověď. Lucie

Nepřihlášený (neověřeno)
27. 12. 2012 21:17:47

No myslím,že určitě jsou dobré oboje laskondy.Mandlové jsem zkusila ale nemaj v sobě ten 'šarm' tu pravou chuť těch Laskonek ale jinou jádrovinu jsem fakt nezkoušela třeba se vím podaří objevit novou barvu a chuť těch laskonek..:))

Dana (neověřeno)
14. 12. 2012 02:16:57

Jednoduchá odpověď..............super obchůdek!Doporučuji:-)))

ivana.m
23. 8. 2012 14:05:37

Dobrý den Leni a díky moc za pochvalu :-) Já myslím že to bylo špatně vyšlehané,ovšem ta hmota není nějak moc nadýchaná. No a výsledek Vám chutnal ? Ale někdy se mě stane, ale ne třeba u těhle kokosek, že něco vařím přesně jak jsem to vařila jindy a výsledek je jiný a já si říkám, jak je to možné.
Přeji hezký den. Ivana M

Lenka (neověřeno)
22. 8. 2012 20:22:49

Dobrý den, nejprve Vám chci napsat, že tyto stránky jsou naprosto fantastické. Chtěla jsem se zeptat na jednu věc k tomuto receptu, poprvé jsem ho zkoušela před nějakou dobou a dle mého vyšlo skvěle. Teď jsem ho vyzkoušela znovu a nějak se nedařilo a nemůžu přijít na to kde je problém. Laskonky byly takové jako kdyby udusané a hodně kokosu, nějak se mi nezdál ten sníh, který jsem našlehala. Už si nepamatuju jaký byl u těch prvních, ale teď nebyl vůbec nadýchaný jako je třeba u piškotu, takový udusaný a spíše připománal sníh na zdobení perníčků, i když se ušlehal do tuha. Nevím co bylo špatně, vše jsem dělala podle návodu. Nevíte, čím by to mohlo být? Moc Vám děkuji a přeji mnoho dalších vydařených receptů, Lenka

ivana.m
10. 12. 2011 20:32:09

Dobrý večer Nikolko, není zač a určitě i když je to na videu, chce to šikovnost :-) Tak jsem ráda že se to podařilo. Přeji hezký večer. Ivana M

Nikola K. (neověřeno)
10. 12. 2011 19:20:27

Paní Ivanko, moc Vám děkujeme, právě jsme totiž dopekli laskonky podle Vašeho receptu. Ve videu je všechno dobře vysvětleno tak, že to zvládáme bez problému i my, méně šikovní. :-) Díky moc, mějte se krásně!

Nikola K. (neověřeno)
10. 12. 2011 19:20:26

Paní Ivanko, moc Vám děkujeme, právě jsme totiž dopekli laskonky podle Vašeho receptu. Ve videu je všechno dobře vysvětleno tak, že to zvládáme bez problému i my, méně šikovní. :-) Díky moc, mějte se krásně!

ivana.m
29. 11. 2011 19:12:46

Dobrý večer Zuzko, to je milý příspěvek :-) Já mám svých fotek dost, ale v galerii a to by jste se musela přihlásit do fóra a tam bych na Vás vykoukla. přeji hezký večer. Ivana M

Zuzka (neověřeno)
29. 11. 2011 12:53:39

Dívám se již na několikáté video, ale jedno si odpustit nedokážu:
Paní je velice sympatická ( po hlase ), a praktická .....

Omy (neověřeno)
27. 1. 2011 22:43:00

Na toto je mnohem vice odpovedi, vice moznosti...
-laskonky byly prilis vysoke, a uvnitr jste mela vzduchovou kapsu, tak po naplneni se zacli borit.
-krem jste mela hodne pudinkovy
-laskonky by mohli mene ususene, jelikoz jestli jsou uvnitr stale gumove, tak kremem se brzy rozmaci
-mala rada, pokavad chcete laskonky aby dele vydrzeli, pomazte je zevnitr rozpustenou bilou cokoladou.
s pozdravem
Anna

ivana.m
20. 12. 2009 20:42:42

Dobrý večer, když to naplním krémem podle receptu, tak zvlhnou asi tak za 5 hodin, ale nikdy ne tak aby se nedaly vzít do ruky. Vždycky mám krém v lednici a plním je tak nějak operativně. Takže to bude krémem. Prostě se to hodně nasáklo. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
20. 12. 2009 19:15:23

Mám problém.Vše jsem udělala podle receptu.Laskonky se povedly.Naplnila vlastním krémem z pudinku a másla a bác.Večer bych brečela.Naprosto se začali bortit a vlhnout.Může to být sušením nebo krémem ?

Dobré jitro Hani, já jsem od pana majitele reproplastu dostala jako dárek balíček s některými jeho výrobky a jsou tam taky šablony na laskonky a tak je někdy udělám těmi šablonami a napíši jak to jde. Ale stejně moc díky za upozornění. zdraví Ivana M

Hanka (neověřeno)
8. 3. 2009 21:56:57

Ivanko chtěla jsem vám dát tip na cenově dostupnou šablonu na laskonky.Mají ji ve třech velikostech a jedna stojí 80 kč.Jsou na arese www.reproplast.cz,ale myslím si že ta linová poddajnost je možná lepší.

Dobrý den Jaruško, jednoznačně s oříškama a od Jarka jsem tu náplň ještě nezkoušela, protože moje velké děti chtějí stále tuhle grliášovou. Zdraví Ivana M

Darila (neověřeno)
31. 1. 2009 11:47:08

dobrý den ivanko chtěla sem se vás zeptat které máte raději laskonyk jestli oíškové a nebo kokosové a jestli už ste zkušela nápln od Jarka

Jarek (neověřeno)
16. 1. 2009 14:08:51

dobrý den chtěl bych poradit jestli chcete mít do těchto laskonek jiný krém než do oříškových tak si udělejte tento krém :

0,5 l mléka
2 vanilkové pudinkové prášky
krystalový cukr podle chuti
karamelový krém a nebo karamel
1,5 másla

Postup : pudink s mlékem si uvařte podle návodu na pytlíku , cukr dáte už pudink odstavíte ( musíte dát ale do teplého pudinku jinak se cukr nerozpustí ) cukr si přidáváte podle chuti . Až máte oslazený pudink hezky vystydlý tak přidáte máslo . Vyšleháte metličkami až bude krém nadýchaný . Potom podle svojí vlastní chuti ochutíte karamelem . Karamel si uděláte tak že do kastrůlku s vyšší stěnou dáte zkaramelizovat cukr , zkaramelizovaný cukr zalijete horkou šlehačkou ( šlehačku dáte do kastrolku a dáte ohřát do horka , nemusíte míchat nepřipálí se vám , ale dejte si pozor at vám neuteče ) , šlehačky a cukru musíte dát stejně ( třeba 250 ml šlehačky - 250 g cukru krystala a nebo krupice ) . Mícháte tak dlouho až se vám to krásně spojí . Dáte vystydnout a potom dáte do druhého dne do lednice . Nebo pokud se s tím nechcete dělat tak můžete koupit takový ten karamelový krém v tubě ( je to podobné kondenzovanému mléku pikao ) a ten si taky dáte podle chuti . Toto děláme ve škole na cukrárně a je to opravdu dobré .

Jarek (neověřeno)
11. 1. 2009 12:57:10

mohu se prosím vás ještě zeptat jestli se v elektrické troubě dá péct více plechů laskonek jak ořechových tak kokosových a ještě třeba kdybych pekl pusinky tak jestli mohu dát taky víc plechů díky moc .

Jarek (neověřeno)
10. 1. 2009 23:23:35

dobrý den chtěl bych se zeptat které laskonky jsou podle vás lepší jestli kokosové a nebo oříškové a ještě bych se chtěl zeptat jestli ste někdy zkoušela mandlové a nebo jinou jádrovinu.

Konzistence je stejná, ale to udělá ten kokos a taky čím déle se ta směs nechá stát, tak tuhne. Ještě jsem si říkala, že příště tam dám míň cukru, protože s těma oříškama mě to nepřipadá tak sladké, ale ten kokos cukr nějak zvýrazní a připadlo mě to hodně sladké.

Jarek (neověřeno)
4. 1. 2009 08:55:21

dobrý den , díky za skvělý recept , chtěl bych se zeptat toto těsto mi na tom videu připadá , že je tužší a hustší než na ty oříškové laskonky , že se při tom sundávání na tom spodku nerozjedou a nebo je konzistence stejná ? jinak je v nejbližší příležitosti zkusím .

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.