Jablečná bábovka
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Jablečná bábovka

Jablečná bábovka
Average: 5 (4 votes)

Ingredience

forma na bábovku o průměru 21 cm
3 středně velká jablka
20 dkg polohrubé mouky
0,5 dl oleje
1 dl šlehačky
3 vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva
5 lžic medu
5 vrchovatých lžic moučkového cukru
1 lžička kakaa
Reklama

Postup přípravy

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny (je toho málo, tak si misku nahněte), do mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme ho ke žloutkům. Přilijeme olej, tekutou šlehačku, med, na malé kousky nakrájená jablka, zamícháme a naposledy vmícháme do tuha ušlehaný sníh.
Tři čtvrtě těsta nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy o průměru 21 cm. Do zbytku těsta si přimícháme kakao a dodáme do formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 30 - 35 minut. Ke konci pečení můžete bábovku přikrýt alobalem aby se vám nepřipálil vršek.

Jablečná bábovka +video

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Dobrý večer paní Zuzanko. To s tím potíráním mlékem slyším poprvé. Já říkám že i na stará kolena se člověk musí učit :-) Zatím chuťk natáčení mám a už mám dost receptů natočených a čekají ve frontě na uveřejnění. Zdravím a přeji hezký víkend. Ivana M

Zuzana F. (neověřeno)
29. 5. 2009 20:12:31

Dobrý večer,
paní Ivanko, já se nemohu od Vašich receptů odtrhnout, některé sleduji opakovaně. Teď koukám na bábovky. Když jsem začala bydlet s mým manželem, hned nějak na začátku našeho soužití jsem pekla bábovku a on mi říkal, že jeho babička ji před upečením zvrchu potírala mlékem, aby nepopraskala. Takže od té doby potírám mlékem, trochu i během pečení. Ale jinak nám nevadí ani popraskaná, ono je to stejně dobré! Doufám, že Vám chuť vařit a natáčet vydrží hodně dlouho, já tady nacházím spoustu dobrých rad a nápadů. Zuzana

Markéta (neověřeno)
31. 3. 2009 22:41:37

Dobrý den, včera jsem poprvé pekla bábovku a mezi recepty na internetu mě velmi zaujal ten váš na jablečnou bábovku. Mému příteli moc chutnala a hned se po ní zaprášilo. Je dobré, že je vláčná a není suchá jako ostatní bábovky, což můj přítel velice rád oceni.

Naďa (neověřeno)
29. 3. 2009 10:40:23

Ivanko já si u Vašeho videa připadám jak u maminky-i hrnečky máte stejné.Ráda se jen tak brouzdám po Vašich receptech a který se mi líbí ten si vytisknu.Teď jdu vařit rizoto v troubě a upeču bábovku s jablky.Moc se těším.
Mějte se hezky.Naďa.

Dobrý večer Edito, tam u Vás to není tedy s těmi surovinami jednoduché.Tady náš prášek do pečiva má 13 gramů. Jinak ve fóru, kam se dostanete přes odkaz nahoře na černé lisště je kolonka náhrada potravin v zahraničí a tam si děvčata taky dost radí. Tak držím palce a zdravím. Ivana M

Edita (neověřeno)
11. 3. 2009 19:29:16

Dobry den, zdravim vas do Cech..tak dnes jsem tu mela na navsteve 9 deti a kamaradky ze Slovenska, Polska, Bulharska, Belize a po babovce se jen zaprasilo, je opravdu moc dobra.Moc dekuji za skvelou web stranku, miluji vase videa, takhle se nauci varit kazdy a snad i ja :-). Uz jsem zkousela koblizky a tohle je druhy recpet a prsiti tyden se chystam na ten zakusek s BEBE. Akorat me poradte..ziju v USA a tak prasek do peciva se tu v pytliku neprodava, maji ho tu jen celou sklenici, kdyz pisete pulku sacku..je to tak jedna lzicka?.. spoustu veci si jeste sama neumim prevest na "normalni" ceskou hodnotu..poradte prosim...jinak preji mnoho uspechu a diky za stranky..preposilam vase recepty i domu do Cech mamine , takze obleti cely svet.

Jirka (neověřeno)
21. 2. 2009 22:54:44

Ahoj, je mi 14 a zkusil jsem tuto moji prvni babovku. Byla dobra, a vsem chutnala. Takze mohu tuto babovku doporucit vsem. :-)

Janah (neověřeno)
27. 1. 2009 13:10:51

Ahoj všichni.Bábovku jsem dělala v pátek večer,v sobotu ráno jsem si ukrojila k snídani,šla jsem do práce a když jsem večer v šest přijela,tak už nebyl ani drobeček.Je výborná,ale malinká.Musím ji dělat častěji,jablíček máme dost.

Návštěvník (neověřeno)
27. 1. 2009 13:00:44

Ahoj Jarku,já mám takovou mřížku k mikrovlnce na grilování. Větší kulatou ale nižší jsem koupila před pár lety v Tesku a pak i obdélníkovou,ta je dobrá na chladnutí buchet.Možná se ti to jen zdá,že jsou mřížky dál od sebe,když to má větší průměr.Jana

Maruška (neověřeno)
26. 1. 2009 12:38:24

Jarku, já jsem kdysi koupila v dom.potřebách dřevěnou mřížku jako na podkládání horkých hrnců,a na vyklápění bábovek mi slouží velice dobře.Jinak na prkénko o průměru bábovky zkřiž 4x4 špejle nebo ještě víc a vyklop na to bábovku mělo by to posloužit také.Jde o to aby bábovka odvětrávala odspodu.

Ahojky Majko, já jsem taky moc ráda když se podělíme o různé nápady a obměny, protože si myslím že sebelepší kuchařka nemá páru o všem.Já kolikrát zírám, že mě to třeba nenapadlo samotnou.
Zdravím a přeji hezký den. Ivana M

xLochmanova (neověřeno)
24. 1. 2009 09:29:08

Ivanko, zdravím Vás a přeji hezký den.

Bábovku jsem zkoušela a je opravdu moc dobrá. Šlehačku jsem zrovna neměla,tak jsem tam dala mléko do kterého jsem přidala rum s máslem, který mě zbyl od pečení koláčků a bylo to pravdu výborné, takže určitě neuškodí přidávat trošku rumu. Skořice tam opravdu nechybí /nemusí být/.
Moc se mi líbí doplňování receptů zkušenostmi od kuchařinek, člověk se stále učí. Je to fajn.
Zdraví Majka

Ahojky děvčata, Marie i Iris, právě Maruška psala že dala mléko a tak jsem chtěla vědět jaký to bude. Kolikrát někdo napíše, že třeba nemůže to tak vydatné a já teď vím, že to jde i s mlékem.
Jsem ráda že to chutnalo oboum a přeji hezký víkend i když asi bez sluníčka. Ivana M

marie (neověřeno)
24. 1. 2009 07:37:41

Ahoj Iris, pokud Tvuj prispevek byl adresovan mne, tak ja nic neobmenovala, jen na babovku nebyla slehacka k dispozici a Ivanka se v predch.komentari nektere z nas psala, at napise, jak to dopadlo s mlekem ;-)). Jsem za stranky i recepty moc rada. JE tu vlidne a pekne a zatim vse, co jsem pozkousela SUPER. Pa a hezky vikend. M

Návštěvník (neověřeno)
23. 1. 2009 19:53:54

Těch jiných receptů je mnoho, všechny máme různé variace , jde o to vyzkoušet ten recept od Ivanky, přesně tak jak ho dělá ona, a je to skvělý recept.Vyzkoušela jsem . Zdraví Iris

marie (neověřeno)
23. 1. 2009 17:35:07

Ivanko, tak jsem upekla jen s mlekem. Je vyborna, jen jsem asi dala velke lzice mediku, je na me dost sladka ;-)). Ale nadherne tim medem voni! ;-)) Diky za recept. Marie z Moravy

Wendy (neověřeno)
23. 1. 2009 15:56:01

Mně se osvědčilo vymazávání sádlem, pomalejší pečení, tak asi na 170 - 180 °C cca 1 h a bábovka se mi krásně vyklopí.

marie (neověřeno)
23. 1. 2009 13:29:58

Ivanko, ted tady studuji tento receptik, zkusim. Jen me napadlo, ze delam takove vyborne rezy, ve kt, jsou strouhana jablicka a orechy, nahoru krem nebo slepit kremem. Tak se chci zeptat, zda ma smysl dat do receptu? Nebo je to podobne? pa. m.

Květa (neověřeno)
23. 1. 2009 08:42:12

Ivanko, zdravím a chtěla bych se zeptat, jestli můžu místo šlehačky použít jen mléko. Recept se mně zdá zajímavý, tak to zkusím.i bez té šlahačky, ať nejsme tlustí. A přeji hezký den!

Hana (neověřeno)
19. 1. 2009 20:39:18

ano byl to vlastni recept ...mam i teflonovou formu a opět se to přilepilo na ten střed Obrázek odebrán. .. zkusim to s tou uterkou ..

iris (neověřeno)
17. 1. 2009 13:32:36

Dneska jsem bábovku upekla, je to báječný nápad, jablka a med.
Krásně se vyklápí a je vláčná. Určitě bude dobrá i s citronovou kůrou, nebo třeba s ořechy. Někdy to zkusím tam přidat.
Moc děkuji za skvělý recept.

Jarek (neověřeno)
16. 1. 2009 15:18:25

díky já totiž zatím co sem se díval tak ji nikde nemají , a nebo mi doporučují but s velkými mezerami mezi mřižkami a nebo moc malou a na tu zase nic nedám .

Já jsem tu mřížku měla v novém sporáku a asi byla na grilování. Jinak je fakt dobrá na chladnutí věcí a třeba palačinku když položím na talíř, tak je mokrá a mřížka je na to výborná, ale asi to budou mít v domácích potřebách.

Jarek (neověřeno)
16. 1. 2009 12:34:47

recept na bábovku vypadá moc dobře určitě ho vyzkouším , jen bych se rád zeptal nikde nemohu sehnat takovou mřížku jakou máte vy kde ste ji prosímvás koupila ?

Ahojky Hani to byly ty bábovky co u nich není video, nebo nějaký vlastní recept? Co se týká toho vyklopení, tak mám dojem ať se pořádně vymaže jakákoliv forma, tak by neměl být problém. někdo tu formu staví na mokrou utěrku. Ta tvarohová bábovka není suchá, možná vám připadá nedopečená, ale píchnutím špejlí by to mělo být jasné. Já používám teflonovou bábovku. Ivana m

Hana (neověřeno)
15. 1. 2009 23:24:37

ted sem dala 2 bábovky tvarohove a pokažde jde špatně vyklopit a odtrhne se a srazi se Obrázek odebrán. da se tomu nak zabranit... vysypavam jak diva ,ale vždy se přichyti ... jesi je to formou :(nepoznam jesi je to sražene či nedopečene ,ale nechavam ji tak kolem 45 minut.. čekala jsem ,že se tu ted dovim fintičku nakou ... a vam jde krasne vyklopit..

Dobrý den Pavlo, tak jestli máte ráda skořici, tak jí tam dejte, ale chutnalo nám to moc takhle. Není to suché. Já většinou mám spojené s bábovkou, že se k ní musí pít čaj.
Zdraví Ivana M

Pavla (neověřeno)
15. 1. 2009 11:47:57

Jsem častá návštěvnice vašich stránek.Bábovku jablečnou jsem jěště nepekla ale mám spojitost jablek a skořice.Nejedla jsem ji nevím jak chutná jestli ta skořice tam nechybí.Jinak moc zdravím!

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.